Dunaújváros Hetilap

Próbálják ki Önök is!

2018. január 11. (csütörtök) 16:08 - Brousil Csaba

Elkészült a város első szabadtéri sportparkja a felső Duna-part Batsányi utca mögötti területén. Erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Cserna Gábor polgármester csütörtökön, mely után rudasos diákok vették birtokukba a terepet és próbálták ki a különböző sporteszközöket.

Mint mondta, ilyen sportparkja eddig még nem volt a városnak, ezért is pályázott az önkormányzat az elsők között még 2016 végén a kormány Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Programjának kiírására. Egy „C” típusú kültéri sportpark létesítésére nyert is 11,7 millió forintot. A kritériumok között szerepelt, hogy a sportpark területének legalább 90 négyzetméternyinek kell lenni és legalább nyolc sporteszközt kell telepíteni rá.

  

Ez meg is valósult, a létesítményben a következő nyolcféle sportolási lehetőség adott: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, lépcsőzés, függeszkedés és a bordásfal. Cserna Gábor kiemelte, hogy a műszaki átadás már tavaly december 14-én megtörtént. A fenntartás és az üzemeltetés a város feladata, ezt majd a DVG Zrt. fogja végezni önkormányzati forrásokból. A parkhoz vezető járda kialakítását és a vízelvezetést is a DVG végezte, ejjez a város több mint, 1,1 millió forinttal járult hozzá. A polgármester hozzátette, a sportparkhoz megálmodott 400 méteres futókörhöz ez alakalommal nem nyertek támogatást, de a későbbiekben várhatóan újra lesz lehetőség e létesítményre pályázni, így a sportpark helyének kijelölése ennek figyelembe vételével történt. Továbbá világítás is kerül majd a sportparkhoz, melynek kiépítési költségbecslése folyamatban van.

Cserna Gábor beszámolója után a Rudas iskola diákjai (akik képviselték a városi sportklubokat, úgy, mint a DKKA-t, a DPASE-t, a Dunaferr kajak-kenu szakosztályát és futsal csapatát) birtokukba vették a sportparkot és bemutatták, hogy az egyes eszközöket hogyan is kell szakszerűen használni.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Évértékelő, óvodaválasztó

D+ Híradó - Évértékelő, óvodaválasztó

2018. január 19. (péntek)

Polgármesteri évértékelő, óvodaválasztó, Békéscsabán játszik a Kohász szombaton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Hajrá Magyarország, hajrá Dunaújváros!

Hajrá Magyarország, hajrá Dunaújváros!

2018. január 18. (csütörtök)

Újévi köszöntő keretében tartott Évértékelő beszámolót Cserna Gábor polgármester a Bartók színházban. Beszélt a 2017-es év eredményeiről és felvázolta az idei esztendő feladatait, lehetőségeit.

D+ Híradó - Élményfürdő, közös jelölt

D+ Híradó - Élményfürdő, közös jelölt

2018. január 18. (csütörtök)

Várhatóan májusban megnyitják az élményfürdő kapuit, Mezei Zsolt a közös jelölt, sajtótájékoztatót tartott a Jobbik - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Választ vár a Jobbik

Választ vár a Jobbik

2018. január 18. (csütörtök)

Sajtótájékoztatót tartott Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.

Mezei Zsolt lesz a jelölt

Mezei Zsolt lesz a jelölt

2018. január 18. (csütörtök)

 Mezei János Zsolt, a DK helyi szervezetének elnöke országgyűlési képviselő-jelöltként fog indulni a választáson.

Májusban birtokba vehetjük a felújított élményfürdőt!

Májusban birtokba vehetjük a felújított élményfürdőt!

2018. január 18. (csütörtök)

Jó ütemben haladnak az élményfürdő felújításával a szakemberek, áprilisban kezdődhet a próbaüzem. Helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója ez élményfürdő felújításának helyzetéről csütörtökön.

Posztumusz felterjesztés

Posztumusz felterjesztés

2018. január 18. (csütörtök)

Rendkívüli közgyűlést tartottak a képviselők csütörtökön. Nyílt ülésen tárgyalták volna az Arany iskola tornatermének felújítását célzó pályázatot, de a további szükséges egyeztetések miatt ezt a napirendet levették a megtárgyalandók sorából. Zárt ülésen határoztak a képviselők a Fejér Megyei Önkormányzat Wekerle Sándor Díjára történő posztumusz felterjesztésről.