Dunaújváros Hetilap

Próbálják ki Önök is!

2018. január 11. (csütörtök) 16:08 - Brousil Csaba

Elkészült a város első szabadtéri sportparkja a felső Duna-part Batsányi utca mögötti területén. Erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Cserna Gábor polgármester csütörtökön, mely után rudasos diákok vették birtokukba a terepet és próbálták ki a különböző sporteszközöket.

Mint mondta, ilyen sportparkja eddig még nem volt a városnak, ezért is pályázott az önkormányzat az elsők között még 2016 végén a kormány Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Programjának kiírására. Egy „C” típusú kültéri sportpark létesítésére nyert is 11,7 millió forintot. A kritériumok között szerepelt, hogy a sportpark területének legalább 90 négyzetméternyinek kell lenni és legalább nyolc sporteszközt kell telepíteni rá.

  

Ez meg is valósult, a létesítményben a következő nyolcféle sportolási lehetőség adott: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, lépcsőzés, függeszkedés és a bordásfal. Cserna Gábor kiemelte, hogy a műszaki átadás már tavaly december 14-én megtörtént. A fenntartás és az üzemeltetés a város feladata, ezt majd a DVG Zrt. fogja végezni önkormányzati forrásokból. A parkhoz vezető járda kialakítását és a vízelvezetést is a DVG végezte, ejjez a város több mint, 1,1 millió forinttal járult hozzá. A polgármester hozzátette, a sportparkhoz megálmodott 400 méteres futókörhöz ez alakalommal nem nyertek támogatást, de a későbbiekben várhatóan újra lesz lehetőség e létesítményre pályázni, így a sportpark helyének kijelölése ennek figyelembe vételével történt. Továbbá világítás is kerül majd a sportparkhoz, melynek kiépítési költségbecslése folyamatban van.

Cserna Gábor beszámolója után a Rudas iskola diákjai (akik képviselték a városi sportklubokat, úgy, mint a DKKA-t, a DPASE-t, a Dunaferr kajak-kenu szakosztályát és futsal csapatát) birtokukba vették a sportparkot és bemutatták, hogy az egyes eszközöket hogyan is kell szakszerűen használni.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Élményfürdő, bál

D+ Híradó - Élményfürdő, bál

2018. július 22. (vasárnap)

Nagyon népszerű az élményfürdő, uszodafelújítás, nyugdíjasok Anna-bálja Pentelén - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Falvak fejlesztése, Duna Túra

D+ Híradó - Falvak fejlesztése, Duna Túra

2018. július 21. (szombat)

Jövőre indul a Modern Falvak Program, jogász pont a főtéren, Duna Túra újvárosi megállóval- egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Modern városok után modern falvak

Modern városok után modern falvak

2018. július 21. (szombat)

A Modern városok program 200-nál több, már elindult projektjének háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program.

A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig

A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig

2018. július 21. (szombat)

Két és fél hónap alatt összesen közel háromezer kilométert tesznek meg a vízen a 63. Nemzetközi Dunatúra résztvevői, akik pénteken délután Dunaújvárosban kötöttek ki.

Jogi információs pont a főtéren

Jogi információs pont a főtéren

2018. július 20. (péntek)

Térítésmentes jogi segítségnyújtást vehettek igénybe pénteken az érdeklődők Dunaújvárosban olyan szakemberektől, akik szinte valamennyi problémában igyekeztek pontos információt adni a lakóknak.

Polgármesteri sajtóközlemény

Polgármesteri sajtóközlemény

2018. július 20. (péntek)

Cserna Gábor polgármester "Elfogadhatatlan döntés" címmel az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

D+ Híradó - Felújítás, jótékonyság

D+ Híradó - Felújítás, jótékonyság

2018. július 19. (csütörtök)

Hamarosan elkezdődhet az uszoda felújítása, folytatódik a Dunaújváros Kenyere jótékonysági program, koncert a Ligetben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.