Dunaújváros Hetilap

Próbálják ki Önök is!

2018. január 11. (csütörtök) 16:08 - Brousil Csaba

Elkészült a város első szabadtéri sportparkja a felső Duna-part Batsányi utca mögötti területén. Erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Cserna Gábor polgármester csütörtökön, mely után rudasos diákok vették birtokukba a terepet és próbálták ki a különböző sporteszközöket.

Mint mondta, ilyen sportparkja eddig még nem volt a városnak, ezért is pályázott az önkormányzat az elsők között még 2016 végén a kormány Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Programjának kiírására. Egy „C” típusú kültéri sportpark létesítésére nyert is 11,7 millió forintot. A kritériumok között szerepelt, hogy a sportpark területének legalább 90 négyzetméternyinek kell lenni és legalább nyolc sporteszközt kell telepíteni rá.

  

Ez meg is valósult, a létesítményben a következő nyolcféle sportolási lehetőség adott: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, lépcsőzés, függeszkedés és a bordásfal. Cserna Gábor kiemelte, hogy a műszaki átadás már tavaly december 14-én megtörtént. A fenntartás és az üzemeltetés a város feladata, ezt majd a DVG Zrt. fogja végezni önkormányzati forrásokból. A parkhoz vezető járda kialakítását és a vízelvezetést is a DVG végezte, ejjez a város több mint, 1,1 millió forinttal járult hozzá. A polgármester hozzátette, a sportparkhoz megálmodott 400 méteres futókörhöz ez alakalommal nem nyertek támogatást, de a későbbiekben várhatóan újra lesz lehetőség e létesítményre pályázni, így a sportpark helyének kijelölése ennek figyelembe vételével történt. Továbbá világítás is kerül majd a sportparkhoz, melynek kiépítési költségbecslése folyamatban van.

Cserna Gábor beszámolója után a Rudas iskola diákjai (akik képviselték a városi sportklubokat, úgy, mint a DKKA-t, a DPASE-t, a Dunaferr kajak-kenu szakosztályát és futsal csapatát) birtokukba vették a sportparkot és bemutatták, hogy az egyes eszközöket hogyan is kell szakszerűen használni.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Allergia, döntetlen

D+ Híradó - Allergia, döntetlen

2018. április 22. (vasárnap)

Érdekes programokkal várták az érdeklődőket a Dózsa iskolában, itt az allergiaszezon, döntetlent játszott a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Akiknek több tucat főnökük van

Akiknek több tucat főnökük van

2018. április 22. (vasárnap)

Testvérek. Látszólag teljesen különböző személyiségek. Erdőssy Ágnes női ruhakészítő, határozott személyiség.  Erdőssy Erika kozmetikus, csendesebb, visszahúzódóbb. De mégis, ami mindkettőjükben teljesen nyilvánvalóan és teljes mértékben azonos; az a szakmai alázatuk. Olyan elkötelezettséggel végzik választott hivatásukat, ami nem tűr sem alkut, sem kompromisszumot.

D+ Híradó - Pedagóguskoncert, bemutató

D+ Híradó - Pedagóguskoncert, bemutató

2018. április 21. (szombat)

Jótékonysági pedagóguskoncertet tartottak, tavaszi munkálatok a városban, kungfu bemutató az egyetemen - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Tudományos értekezlet a Városházán

Tudományos értekezlet a Városházán

2018. április 21. (szombat)

Tizennyolcadik alkalommal tartottak tudományos értekezletet a megyei egészségügyi szakdolgozók. A programnak a Városháza rendezvényterme adott otthont.

Ismét püspöki mise lesz a városban

Ismét püspöki mise lesz a városban

2018. április 19. (csütörtök)

Ismét római katolikus püspök látogat Dunaújvárosba: ezúttal Bíró László katolikus tábori püspök tart szentmisét április 22-én (a húsvéti időszak 4. vasárnapján) délelőtt ½ 11 órai kezdettel az óvárosi (Szentháromság) katolikus templomban. 

Készülhetnek a tervek a sportcsarnok felújításához

Készülhetnek a tervek a sportcsarnok felújításához

2018. április 19. (csütörtök)

Mintegy hetven napirendi pontról tárgyaltak az áprilisi közgyűlésen a képviselők. Szó volt a Modern Városok Programról, az élményfürdőről, a sportcsarnokról, a helyi szennyvíztisztító telepről, és az Útkeresés Segítő Szolgálat ideiglenes költözéséről egyaránt.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2018. április 19. (csütörtök)

Élőben közvetítjük az áprilisi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több mint hatvan napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.