Iskolai kishírek

2018. január 22. (hétfő) 13:05 - doszerk

Szorosabb kapocs Vukovárral, a Leghosszabb Éjszaka, kultúra-verseny - iskolai kishíreink egy csokorban.

Szorosabb kapocs Vukovárral

A Zágrábban székelő Határontúli Horvátok Központi Hivatal kiírására sikerrel pályázott Farkas Márta, a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola igazgatója. Mint arról beszámolt, magánszemélyként adta be pályázatát még 2017 novemberében horvát nyelven. A hivatal 109 pályázatot támogatott, köztük két magyarországit, ebből az egyik Farkas Mártáé. A pályázat által 15 000 kuna, vagyis mintegy 600 ezer forint támogatást nyert el, amellyel a vukovári kapcsolatokat szeretnék erősíteni az iskolával, az Intercisa Múzeummal és a Horvátok Egyesületével közösen: a támogatásból látogatásokat terveztek Vukovárra az idei évben tanulókkal, tanárokkal, muzeológusokkal.

A Leghosszabb Éjszaka

Harmadik alkalommal rendezték meg a Rudasban a Leghosszabb Éjszaka lenevezésű programját. Az éjszakai foci bajnokságra épülő programsorozat az évek során egyre inkább bővült. Legalább két tanóra erejéig úgynevezett „élményórán” vehettek részt a tanulók 18 órai kezdettel. Az órák között volt tőzsdejáték, Star Wars és a valóság, pénzügyi foci, kahoot! játék, de vehették komolyan is az esti órákat, mert lehetett próbanyelvvizsgát és próbaérettségit is tenni. Közben a Kísérletek Versenyén a jelentkező csapatok a saját maguk által megtervezett kísérleteiket mutatták be társaiknak. Mintegy húsz csapat indult a legkülönbözőbb bemutatókkal, ágazattól függetlenül. Ezt követően már az éjszakai programoknak egy pihentetőbb sorozata következett filmnézéssel, géptermi foglalkozásokkal.

Kultúra-verseny

A Széchenyi iskolában 26. alkalommal rendeznek január végén vers-, prózamondó és népdaléneklési versenyt a Magyar Kultúra Napjához kötődően. Az idei rendezvényt a nagy történelmi fordulópontokhoz kapcsolják, 1848-hoz, illetve 1918-hoz, amelyek az irodalomra is nagy hatással voltak. Az idei verseny kiegészül egy esszéíró- és egy rajzpályázattal is. A versenyt január 26-án délután három órakor tartják a Széchenyi Gimnázium aulájában, jelentkezni január 23-ig lehet az iskola honlapján található pályázati feltételek teljesítésével.

A rovat további hírei: Oktatás

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.