A szomszédok szerint nem volt beszámítható a perkátai anyagyilkos

2018. január 7. (vasárnap) 13:55 - Brousil Csaba

Mint arról beszámoltunk egy 34 éves férfi  szombat délután egy késsel mellkason szúrta édesanyját perkátai otthonukban. Az 55 éves asszony a szúrás következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Nem hivatalos információink szerint a gyanúsított nem volt beszámítható állapotban.

Az eset másnapján elmentünk a településre. Látszólag minden békés, nyugalmas volt a faluban, ahogy az egy vasárnap délelőtthöz illik. Csupán a tetthely utcájában a rendőri körbezárás jelezte, hogy itt bizony nagy baj történt (a perkáta.hu beszámolója szerint tettlegességbe torkolló családi vitához riasztották a rendőröket, a helyszínre még mentőhelikopter is érkezett).

Az eset kapcsán érdeklődtünk a szomszédoktól. Mint azt többen elmondták, a 34 éves gyanúsítottnak, aki egyébként közfoglalkoztatottként dolgozott az anyjával együtt, nem ez volt az első balhés esete. Folyamatosan rettegésben tartott a családját, néhai édesapját és édesanyját is bántalmazta már, de a környékbelieket is többször megfenyegette. Mentális állapota valószínűleg nagyon labilis lehetett, hogy már arra is késeléssel fenyegetőzött, ha nem kínálják meg cigarettával. Mint azt egy szemtanútól megtudtuk, a gyanúsított tegnap délelőtt tízkor a kocsmában ült édesanyjával, vélhetően italoztak. Az egyik környékbeli lakos jól ismerte a férfit, anno együtt járt vele iskolába. Azt mondta, nem ilyen labilis és agresszív embernek ismerte meg, ez csak később alakult ki nála. A szörnyű gyilkosság előtti reggelen is találkozott vele, de mint mondta, akkor még teljesen normálisan viselkedett. Állítólag egy albérlő is lakott a házban, aki a gyilkosság idején kimenekült az épületből.

A rendőrség hivatalos közleménye

 A nyomozók E. Lászlót halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

 

 környékbeliek elmondták, hogy egyelőre nem tudnak napirendre térni az eset fölött, sokkolta őket a gyilkosság, nem számítottak ilyen durva cselekedetre, annak ellenére sem, hogy tudták, a „férfival nincs minden rendben”.

 

A rovat további hírei: Sziréna

Autó égett Seregélyesnél

Autó égett Seregélyesnél

2018. április 24. (kedd)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Seregélyes külterületén, a 62-es főút és a Dunaújvárosi út kereszteződése közelében. A tűzesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az elsődleges információk szerint a gépkocsiban senki nem tartózkodott. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Piát akart lopni, lebukott

Piát akart lopni, lebukott

2018. április 24. (kedd)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 25 éves dunaújvárosi lakos ellen, aki április 23-án a Béke körúton található bevásárlóközpontból szeszes italt próbált ellopni úgy, hogy az üveget a ruhájába rejtette.

Vádemelés várhat a cserbenhagyóra

Vádemelés várhat a cserbenhagyóra

2018. április 24. (kedd)

A dunaújvárosi férfi adatai hátrahagyása nélkül távozott egy Perkáta külterületén történt baleset helyszínéről, melynek részese volt. A rendőrség az ügyben folytatott nyomozást lezárta és vádemelési javaslattal élt az illetékes ügyészségen.

Tűz egy családi házban

Tűz egy családi házban

2018. április 23. (hétfő)

Teljesen kiégett egy kétszintes, tetőtér-beépítéses családi ház konyhája Dunaújvárosban, a Berán Lajos utcában. A városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Több tucat határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Több tucat határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2018. április 23. (hétfő)

Hetven határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. Pénteken 37, szombaton 18, vasárnap 10 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A kereszteződésben ütötte el a biciklist

A kereszteződésben ütötte el a biciklist

2018. április 22. (vasárnap)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt tegnap Mezőfalván a Fehérvári út és a József Nádor utca kereszteződésében. Egy Ford 43 éves női vezetője a kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget egy szemből érkező kerékpárosnak és összeütközött vele. Az ütközés következtében a kerékpár 71 éves vezetője megsérült. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Árokba hajtott, fának csapódott és felborult

Árokba hajtott, fának csapódott és felborult

2018. április 22. (vasárnap)

Árokba hajtott, egy fának csapódott, majd felborult egy személyautó a Szabadegyháza és Pusztaszabolcs közötti úton. A jármű életveszélyes sérüléseket szenvedett vezetőjét a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból, majd átadták a mentőknek. Az úton a mentés ideje alatt forgalomkorlátozásra számítsanak.