A szomszédok szerint nem volt beszámítható a perkátai anyagyilkos

2018. január 7. (vasárnap) 13:55 - Brousil Csaba

Mint arról beszámoltunk egy 34 éves férfi  szombat délután egy késsel mellkason szúrta édesanyját perkátai otthonukban. Az 55 éves asszony a szúrás következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Nem hivatalos információink szerint a gyanúsított nem volt beszámítható állapotban.

Az eset másnapján elmentünk a településre. Látszólag minden békés, nyugalmas volt a faluban, ahogy az egy vasárnap délelőtthöz illik. Csupán a tetthely utcájában a rendőri körbezárás jelezte, hogy itt bizony nagy baj történt (a perkáta.hu beszámolója szerint tettlegességbe torkolló családi vitához riasztották a rendőröket, a helyszínre még mentőhelikopter is érkezett).

Az eset kapcsán érdeklődtünk a szomszédoktól. Mint azt többen elmondták, a 34 éves gyanúsítottnak, aki egyébként közfoglalkoztatottként dolgozott az anyjával együtt, nem ez volt az első balhés esete. Folyamatosan rettegésben tartott a családját, néhai édesapját és édesanyját is bántalmazta már, de a környékbelieket is többször megfenyegette. Mentális állapota valószínűleg nagyon labilis lehetett, hogy már arra is késeléssel fenyegetőzött, ha nem kínálják meg cigarettával. Mint azt egy szemtanútól megtudtuk, a gyanúsított tegnap délelőtt tízkor a kocsmában ült édesanyjával, vélhetően italoztak. Az egyik környékbeli lakos jól ismerte a férfit, anno együtt járt vele iskolába. Azt mondta, nem ilyen labilis és agresszív embernek ismerte meg, ez csak később alakult ki nála. A szörnyű gyilkosság előtti reggelen is találkozott vele, de mint mondta, akkor még teljesen normálisan viselkedett. Állítólag egy albérlő is lakott a házban, aki a gyilkosság idején kimenekült az épületből.

A rendőrség hivatalos közleménye

 A nyomozók E. Lászlót halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

 

 környékbeliek elmondták, hogy egyelőre nem tudnak napirendre térni az eset fölött, sokkolta őket a gyilkosság, nem számítottak ilyen durva cselekedetre, annak ellenére sem, hogy tudták, a „férfival nincs minden rendben”.

 

A rovat további hírei: Sziréna

Több kilométeres dugó az M7-en

Több kilométeres dugó az M7-en

2018. július 22. (vasárnap)

Az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán délután a főváros irányába lelassult a forgalom és az autópálya 76-os kilométerszelvényétől mintegy 6 kilométeres torlódás alakult ki.

Öt ember életét mentették meg

Öt ember életét mentették meg

2018. július 22. (vasárnap)

A mentésekre elsősorban a II. fokú viharjelzés ideje alatt fellépő hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt volt szükség.

Kisteherautó égett Mezőfalván

Kisteherautó égett Mezőfalván

2018. július 21. (szombat)

Kigyulladt egy kisteherautó Mezőfalván, a Semmelweis utcában. A mezőfalvai önkéntes és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat, így a tűz nem terjedt át a közeli lakóépületre. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Országos ellenőrzés lesz

Országos ellenőrzés lesz

2018. július 20. (péntek)

Teherautókat és buszokat ellenőriznek a rendőrök a jövő héten - közölte a rendőrség pénteken honlapján. A fokozott közúti ellenőrzés Magyarország egész területére kiterjed.

Pakshoz riasztották a légierőt!

Pakshoz riasztották a légierőt!

2018. július 20. (péntek)

A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t. A rendőrség szabálysértési eljárást indít az ügyben. A gépek szúnyogirtást végeztek.

Szemtanúk jelentkezését várják!

Szemtanúk jelentkezését várják!

2018. július 19. (csütörtök)

A rendőrök egy a Szórád Márton úton történt közlekedési baleset részesének és szemtanúinak megállapítása érdekében kérik a lakosság segítségét.

A szélvihar megyénket is megtépte

A szélvihar megyénket is megtépte

2018. július 19. (csütörtök)

Tegnap, a délutáni órákban megérkezett a viharzóna Fejér megyébe is, esőt és heves széllökéseket hozva magával. Ennek eredményeként összesen 16 helyszínen avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. Az esetek döntő többségében fakidőlések okoztak veszélyhelyzeteket. Szerencsére személyi sérüléssel járó esemény nem történt. Az anyagi kár sem jelentős, egy leszakadt faág egy parkoló autót rongált meg.