A szomszédok szerint nem volt beszámítható a perkátai anyagyilkos

2018. január 7. (vasárnap) 13:55 - Brousil Csaba

Mint arról beszámoltunk egy 34 éves férfi  szombat délután egy késsel mellkason szúrta édesanyját perkátai otthonukban. Az 55 éves asszony a szúrás következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Nem hivatalos információink szerint a gyanúsított nem volt beszámítható állapotban.

Az eset másnapján elmentünk a településre. Látszólag minden békés, nyugalmas volt a faluban, ahogy az egy vasárnap délelőtthöz illik. Csupán a tetthely utcájában a rendőri körbezárás jelezte, hogy itt bizony nagy baj történt (a perkáta.hu beszámolója szerint tettlegességbe torkolló családi vitához riasztották a rendőröket, a helyszínre még mentőhelikopter is érkezett).

Az eset kapcsán érdeklődtünk a szomszédoktól. Mint azt többen elmondták, a 34 éves gyanúsítottnak, aki egyébként közfoglalkoztatottként dolgozott az anyjával együtt, nem ez volt az első balhés esete. Folyamatosan rettegésben tartott a családját, néhai édesapját és édesanyját is bántalmazta már, de a környékbelieket is többször megfenyegette. Mentális állapota valószínűleg nagyon labilis lehetett, hogy már arra is késeléssel fenyegetőzött, ha nem kínálják meg cigarettával. Mint azt egy szemtanútól megtudtuk, a gyanúsított tegnap délelőtt tízkor a kocsmában ült édesanyjával, vélhetően italoztak. Az egyik környékbeli lakos jól ismerte a férfit, anno együtt járt vele iskolába. Azt mondta, nem ilyen labilis és agresszív embernek ismerte meg, ez csak később alakult ki nála. A szörnyű gyilkosság előtti reggelen is találkozott vele, de mint mondta, akkor még teljesen normálisan viselkedett. Állítólag egy albérlő is lakott a házban, aki a gyilkosság idején kimenekült az épületből.

A rendőrség hivatalos közleménye

 A nyomozók E. Lászlót halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

 

 környékbeliek elmondták, hogy egyelőre nem tudnak napirendre térni az eset fölött, sokkolta őket a gyilkosság, nem számítottak ilyen durva cselekedetre, annak ellenére sem, hogy tudták, a „férfival nincs minden rendben”.

 

A rovat további hírei: Sziréna

Rokonait akarta felgyújtani

Rokonait akarta felgyújtani

2018. január 19. (péntek)

Előzetes letartóztatásban várta a büntetőeljárás befejezését az a férfi, aki hozzátartozóit akarta felgyújtani Polgárdiban.

Baleset a 6-os úton

Baleset a 6-os úton

2018. január 19. (péntek)

Egy gépjármű letért az úttestről Adony térségében. A helyszíni szemle ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben.

Vádemelés lehet az elfajult vita vége

Vádemelés lehet az elfajult vita vége

2018. január 18. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányág garázdaság gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást három iváncsai lakos ellen és esetükben vádemelési javaslattal élt a Dunaújvárosi Járási Ügyészségnél.

A szépítkezés már elmaradt

A szépítkezés már elmaradt

2018. január 17. (szerda)

Az egyik dunaújvárosi áruház alkalmazottai riasztották a rendőrséget tegnap délután, mivel egy nő a táskájába rejtve kozmetikumokat lopott el az üzletből. A kiérkező rendőrök az ötvenkét éves helyi asszonyt elkapták és szabálysértési eljárást indítottak ellene.

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

2018. január 16. (kedd)

Az idei fűtési szezonban eddig csaknem húsz szén-monoxid-szivárgásos esethez riasztották a tűzoltókat Fejér megyében. Az érintett lakások felében érzékelő berendezés figyelmeztetett a veszélyre. A problémát leggyakrabban a nyílt égésterű fali gázkazán, átfolyós vízmelegítő, vagy a levegő-utánpótlás hiánya okozta. Három esetben pedig cserépkályhával fűtöttek, amikor visszaáramlott a szén-monoxid a lakótérbe.

Szalagkorlátnak ütközött

Szalagkorlátnak ütközött

2018. január 16. (kedd)

Forgalomkorlátozásra kell számítani az M6-os autópályán Dunaújváros térségében, a Pécs felé vezető oldalon, ahol egy autó szalagkorlátnak ütközött.

Hajnali lövöldözés

Hajnali lövöldözés

2018. január 15. (hétfő)

Székesfehérváron, egy Kossuth utcai szórakozóhelyre kértek rendőri segítséget tegnap hajnalban. Egy húsz és egy huszonegy éves helyi lakos egy korábbi konfliktus miatt szóváltásba keveredett egymással, majd dulakodni kezdtek. A vita hevében az idősebb férfi a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel többször is "rálőtt" a vitapartnerére, de személyi sérülés nem történt. Az egyenruhások rövid időn belül elfogták a pisztolyos férfit, bevitték és gyanúsítottként hallgatták ki.