A szomszédok szerint nem volt beszámítható a perkátai anyagyilkos

2018. január 7. (vasárnap) 13:55 - Brousil Csaba

Mint arról beszámoltunk egy 34 éves férfi  szombat délután egy késsel mellkason szúrta édesanyját perkátai otthonukban. Az 55 éves asszony a szúrás következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Nem hivatalos információink szerint a gyanúsított nem volt beszámítható állapotban.

Az eset másnapján elmentünk a településre. Látszólag minden békés, nyugalmas volt a faluban, ahogy az egy vasárnap délelőtthöz illik. Csupán a tetthely utcájában a rendőri körbezárás jelezte, hogy itt bizony nagy baj történt (a perkáta.hu beszámolója szerint tettlegességbe torkolló családi vitához riasztották a rendőröket, a helyszínre még mentőhelikopter is érkezett).

Az eset kapcsán érdeklődtünk a szomszédoktól. Mint azt többen elmondták, a 34 éves gyanúsítottnak, aki egyébként közfoglalkoztatottként dolgozott az anyjával együtt, nem ez volt az első balhés esete. Folyamatosan rettegésben tartott a családját, néhai édesapját és édesanyját is bántalmazta már, de a környékbelieket is többször megfenyegette. Mentális állapota valószínűleg nagyon labilis lehetett, hogy már arra is késeléssel fenyegetőzött, ha nem kínálják meg cigarettával. Mint azt egy szemtanútól megtudtuk, a gyanúsított tegnap délelőtt tízkor a kocsmában ült édesanyjával, vélhetően italoztak. Az egyik környékbeli lakos jól ismerte a férfit, anno együtt járt vele iskolába. Azt mondta, nem ilyen labilis és agresszív embernek ismerte meg, ez csak később alakult ki nála. A szörnyű gyilkosság előtti reggelen is találkozott vele, de mint mondta, akkor még teljesen normálisan viselkedett. Állítólag egy albérlő is lakott a házban, aki a gyilkosság idején kimenekült az épületből.

A rendőrség hivatalos közleménye

 A nyomozók E. Lászlót halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

 

 környékbeliek elmondták, hogy egyelőre nem tudnak napirendre térni az eset fölött, sokkolta őket a gyilkosság, nem számítottak ilyen durva cselekedetre, annak ellenére sem, hogy tudták, a „férfival nincs minden rendben”.

 

A rovat további hírei: Sziréna

Felborult egy autó Rácalmáson

Felborult egy autó Rácalmáson

2020. július 14. (kedd)

Lesodródott az útról, s egy kerítést átszakítva fejtetőn állt meg egy személyautó Rácalmáson. Gyorsjelentés itt, ha további információk futnak be, frissítjük az állományt!

Halálos baleset a 62-es főúton – rácalmási férfi az áldozat (webgalériával!)

Halálos baleset a 62-es főúton – rácalmási férfi az áldozat (webgalériával!)

2020. július 11. (szombat)

Egy 64 esztendős rácalmási férfi vesztette életét abban a balesetben, amely a 62-es főúton történt Seregélyesnél tegnap délután. A férfi autója frontálisan ütközött egy teherautóval, értesült a DO.

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

2020. július 08. (szerda)

Támadás, üldözés, elfogás, mindez fényes nappal a belvárosban – nem mindennapi eset után tanúk jelentkezését várja egy garázdaság miatt kezdett nyomozás során a dunaújvárosi rendőrség.

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

2020. július 08. (szerda)

Igazoltatáskor bukott meg egy lopás miatt körözött férfi a Dózsa György úton kedden délelőtt. A dunaújvárosi kapitányság kereste, értesült a DO.

Jogsi nélkül vezetett!

Jogsi nélkül vezetett!

2020. július 07. (kedd)

Hiába tiltották el a vezetéstől, ez sem riasztotta el a 26 éves dunaújvárosi férfit attól, hogy volán mögé üljön.

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.