A szomszédok szerint nem volt beszámítható a perkátai anyagyilkos

2018. január 7. (vasárnap) 13:55 - Brousil Csaba

Mint arról beszámoltunk egy 34 éves férfi  szombat délután egy késsel mellkason szúrta édesanyját perkátai otthonukban. Az 55 éves asszony a szúrás következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Nem hivatalos információink szerint a gyanúsított nem volt beszámítható állapotban.

Az eset másnapján elmentünk a településre. Látszólag minden békés, nyugalmas volt a faluban, ahogy az egy vasárnap délelőtthöz illik. Csupán a tetthely utcájában a rendőri körbezárás jelezte, hogy itt bizony nagy baj történt (a perkáta.hu beszámolója szerint tettlegességbe torkolló családi vitához riasztották a rendőröket, a helyszínre még mentőhelikopter is érkezett).

Az eset kapcsán érdeklődtünk a szomszédoktól. Mint azt többen elmondták, a 34 éves gyanúsítottnak, aki egyébként közfoglalkoztatottként dolgozott az anyjával együtt, nem ez volt az első balhés esete. Folyamatosan rettegésben tartott a családját, néhai édesapját és édesanyját is bántalmazta már, de a környékbelieket is többször megfenyegette. Mentális állapota valószínűleg nagyon labilis lehetett, hogy már arra is késeléssel fenyegetőzött, ha nem kínálják meg cigarettával. Mint azt egy szemtanútól megtudtuk, a gyanúsított tegnap délelőtt tízkor a kocsmában ült édesanyjával, vélhetően italoztak. Az egyik környékbeli lakos jól ismerte a férfit, anno együtt járt vele iskolába. Azt mondta, nem ilyen labilis és agresszív embernek ismerte meg, ez csak később alakult ki nála. A szörnyű gyilkosság előtti reggelen is találkozott vele, de mint mondta, akkor még teljesen normálisan viselkedett. Állítólag egy albérlő is lakott a házban, aki a gyilkosság idején kimenekült az épületből.

A rendőrség hivatalos közleménye

 A nyomozók E. Lászlót halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

 

 környékbeliek elmondták, hogy egyelőre nem tudnak napirendre térni az eset fölött, sokkolta őket a gyilkosság, nem számítottak ilyen durva cselekedetre, annak ellenére sem, hogy tudták, a „férfival nincs minden rendben”.

 

A rovat további hírei: Sziréna

Tűz a nappaliban

Tűz a nappaliban

2018. október 19. (péntek)

Panellakásban keletkezett tűz tegnap Dunaújvárosban. A Fáklya utcai társasház földszinti lakásának nappalijában az ülőgarnitúra mögötti konnektor zárlatos lett és kigyulladt.

Elkapták a körözött tolvajt

Elkapták a körözött tolvajt

2018. október 19. (péntek)

A Papírgyári úton igazoltattak a rendőrök tegnap egy 37 éves helyi lakost, akiről megállapították, hogy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt a körözését rendelte el. Az egyenruhások a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd a folyamatban lévő ügyében gyanúsítottként hallgatták ki. 

Halálos baleset Dunaföldváron

Halálos baleset Dunaföldváron

2018. október 17. (szerda)

Fának csapódott egy autó Dunaföldváron szerda reggel, a jármű vezetője meghalt - közölte a rendőrség. A Tolna megyei baleset a Bölcske felé vezető úton történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idején félpályán haladt a forgalom.

Kiderült ki volt a hunyó a gázolásnál

Kiderült ki volt a hunyó a gázolásnál

2018. október 16. (kedd)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 73 éves előszállási lakos ellen.

Országos roadshow-t indít a BVOP

Országos roadshow-t indít a BVOP

2018. október 13. (szombat)

Hétfőn országos roadshow-t indít a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogvatartottak és a dolgozók mindennapjainak bemutatására - mondta Orosz Zoltán, a parancsnokság szóvivője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Fogdába került a tolvaj

Fogdába került a tolvaj

2018. október 12. (péntek)

A Szórád Márton úton igazoltattak a járőrök tegnap egy 27 éves férfit, akiről megállapították, hogy lopás miatt a Paksi Rendőrkapitányság körözését rendelte el. A járőrök a helyi lakost elfogták, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, majd elzárás céljából fogdába vitték.

Több mint ezren mentek el vért adni

Több mint ezren mentek el vért adni

2018. október 11. (csütörtök)

Az idén is megtartotta immár hagyományos, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett közös véradását a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A szervezet tagjai közül ebben az évben majdnem ezren voltak alkalmasak arra, hogy vérükkel is segítsenek.