Dunaújváros Hetilap

"Mindannyiunk érdekét szolgálják a fejlesztések"

2018. január 24. (szerda) 15:36 - doszerk

Cserna Gábor polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz a zöld SZTK környéki parkolóhelyek bővítésével kapcsolatban.

Sajtóközlemény

-Mindannyiunk érdekét szolgálják a fejlesztések-

 

Régóta várt fejlesztések munkálatai zajlanak városunkban. Az „Új városi fürdő- és vízisport centrum” projekt kivitelezése már tavaly novemberben, míg a régi Zöld SZTK épületének felújítása idén januárban vette kezdetét.

A régi rendelő új funkciót kap, megszűntek a korábbi áldatlan állapotok, a Fejér Megyei Kormányhivatal részére átadtuk az általunk készíttetett felújítási és átalakítási terveket, melynek birtokában elindíthatták a kivitelezési közbeszerzést, ezáltal a Dunaújvárosi Járási Hivatal irodáinak méltó otthona, egyúttal városunk kívül-belül megújult új ékköve lehet a szebb napokat is látott egykori Zöld Rendelő.

A munkavégzés számos parkolóhelyet érint az adott városrészben, hiszen a munkaterületet biztosítani kell a fejlesztés befejezéséig. Mindazonáltal hivatalunk már a kivitelezés megkezdése előtt elkezdte azon hosszútávú tervek előkészítését, mely megoldja a városunkban lévő parkolási nehézségeket.

Első lépésként, már ezen a héten, az Esze Tamás utca és a Balogh Ádám utca közötti szakaszon a Táncsics Mihály utcát egyirányúsítjuk a Dózsa György út felé, mely módosítással 10-12 új parkolóhelyet tudunk biztosítani. Valamint a Táncsics Mihály út és a Bocskai út közötti szakaszon az Esze Tamás utcát szintén egyirányúsítjuk a Bocskai út irányába, és ezzel újabb 20-30 parkolóhelyet nyerünk.

Az adott Technikumi városrészben több mint 100 új parkolóhelyet létesítünk a közeljövőben, mely fejlesztéseket kiterjesztjük Dunaújváros egész területére, lásd. a közelmúltban készült el a Kossuth Lajos utcában újabb 40 parkolóhely.

A megvalósításig kérem az itt élők együttműködését, hiszen a fejlesztések mindannyiunk érdekét szolgálják!

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Dunaújváros, 2018. január 24.

A rovat további hírei: Közélet

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek

2019. július 20. (szombat)

Tovább támogatja a kormány a következő években a 25 év alatti fiatalok, valamint a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedését a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében.

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz

2019. július 20. (szombat)

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak az egyik fórumán pénteken.

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

2019. július 19. (péntek)

Megújul a hetes körzet, a kánikula a kisállatokat sem kíméli, elkezdődött a strandröplabda bajnokság dunaújvárosi fordulója - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Újtelepi városvédők

Újtelepi városvédők

2019. július 19. (péntek)

A Városvédők Újtelepért Egyesületet négy évvel ezelőtt hozták létre olyan városrészi lakók, akik fontosnak érzik, hogy ők is tegyenek valamit lakókörnyezetükért. A Szomszédünnep, az Öko-nap, a Mikulás buli szinte már elmaradhatatlan rendezvényük, amely egyre népszerűbb, egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre

Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre

2019. július 19. (péntek)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felügyelete alá tartozó területek mindegyikére több forrás jut jövőre - mondta Kásler Miklós miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. (csütörtök)

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet július 31-én zárulhat, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését.

Népszerű a babaváró támogatás

Népszerű a babaváró támogatás

2019. július 18. (csütörtök)

Hatalmas és egyre növekvő az érdeklődés a kormány által bevezetett családvédelmi akcióterv kedvezményeire. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a babaváró támogatás, a dunaújvárosi kormányablakban eddig százhuszonöt kérelmet nyújtottak be ezzel kapcsolatban.