Dunaújváros Hetilap

"Mindannyiunk érdekét szolgálják a fejlesztések"

2018. január 24. (szerda) 15:36 - doszerk

Cserna Gábor polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz a zöld SZTK környéki parkolóhelyek bővítésével kapcsolatban.

Sajtóközlemény

-Mindannyiunk érdekét szolgálják a fejlesztések-

 

Régóta várt fejlesztések munkálatai zajlanak városunkban. Az „Új városi fürdő- és vízisport centrum” projekt kivitelezése már tavaly novemberben, míg a régi Zöld SZTK épületének felújítása idén januárban vette kezdetét.

A régi rendelő új funkciót kap, megszűntek a korábbi áldatlan állapotok, a Fejér Megyei Kormányhivatal részére átadtuk az általunk készíttetett felújítási és átalakítási terveket, melynek birtokában elindíthatták a kivitelezési közbeszerzést, ezáltal a Dunaújvárosi Járási Hivatal irodáinak méltó otthona, egyúttal városunk kívül-belül megújult új ékköve lehet a szebb napokat is látott egykori Zöld Rendelő.

A munkavégzés számos parkolóhelyet érint az adott városrészben, hiszen a munkaterületet biztosítani kell a fejlesztés befejezéséig. Mindazonáltal hivatalunk már a kivitelezés megkezdése előtt elkezdte azon hosszútávú tervek előkészítését, mely megoldja a városunkban lévő parkolási nehézségeket.

Első lépésként, már ezen a héten, az Esze Tamás utca és a Balogh Ádám utca közötti szakaszon a Táncsics Mihály utcát egyirányúsítjuk a Dózsa György út felé, mely módosítással 10-12 új parkolóhelyet tudunk biztosítani. Valamint a Táncsics Mihály út és a Bocskai út közötti szakaszon az Esze Tamás utcát szintén egyirányúsítjuk a Bocskai út irányába, és ezzel újabb 20-30 parkolóhelyet nyerünk.

Az adott Technikumi városrészben több mint 100 új parkolóhelyet létesítünk a közeljövőben, mely fejlesztéseket kiterjesztjük Dunaújváros egész területére, lásd. a közelmúltban készült el a Kossuth Lajos utcában újabb 40 parkolóhely.

A megvalósításig kérem az itt élők együttműködését, hiszen a fejlesztések mindannyiunk érdekét szolgálják!

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Dunaújváros, 2018. január 24.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

2019. április 24. (szerda)

Foglalkoztatási fórum az Iparkamarában, Carissa Kupa adományátadó - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. április 24. (szerda)

A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019. április 24. (szerda)

Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos közölte, 13-16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

2019. április 23. (kedd)

Bölcsődék napja városunkban is, adományátadó a kórházban, lakossági fórumot tartottak Adonyban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

2019. április 23. (kedd)

Húsvéti finomságokkal kedveskedtek a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum bentlakóinak a képviselők hétfőn.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. április 23. (kedd)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért április 29-én reggel nyolctól délután négy óráig az alábbi területeken áramszünet lesz az Óvárosban.

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

2019. április 23. (kedd)

Lejár kedden 16 órakor az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására állított listák bejelentésének határideje, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig hét listát vett nyilvántartásba.