Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap) 12:58 - Molnár Emese

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A Bolyai Csapatversenyt a matematika, a magyar nyelv és irodalom tantárgyak mellett már természettudományból is megrendezik. Ez egy országos, felmenő rendszerű verseny.  Az első, négy megyét magába foglaló régiós fordulónak a Móricz Zsigmond Általános Iskola volt a házigazdája. Varga Beáta, az iskola pedagógusa, a verseny főszervezője elmondta, a harmadiktól a nyolcadik évfolyamon tanuló diákoknak szól a verseny, amelyre ezúttal huszonhét négyfős csapat nevezett, városunkból a Móricz és a Vasvári iskola, valamint a Széchenyi gimnázium fiataljai. A verseny hasonlóan zajlott, mint például az írásbeli érettségi: borítékban kapták meg a központi feladatsort, amelyet az ország minden versenyhelyszínén egy időben, egyszerre bontottak ki, és álltak neki a kitöltésének. A feladatok pedig az adott korcsoportnak megfelelő biológia, kémia, fizika, földrajz tantárgyak tananyagához kapcsolódott.

A rovat további hírei: Oktatás

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).

A kódolás éjszakája

A kódolás éjszakája

2018. október 13. (szombat)

Robotok, 3D nyomtató, barangolás az informatika világában és kódolás egész éjjel. Rendhagyó péntek esti programot kínált diákjainak a Vasvári iskola. Mikor az éjfélkor hivatalosan is véget ért, a hetedikesek és a nyolcadikosok nem hagyták el az épületet és egész éjszaka bent maradhattak aludni.

A névadóra emlékeznek!

A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök)

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szakmájuk mesterei lettek

Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda)

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Gólyaavató a Rudasban

Gólyaavató a Rudasban

2018. október 09. (kedd)

Hatalmas kitörő nevetések a feladatoknál, a győztes kihirdetésénél pedig ováció- jó hangulatban telt a Rudas iskolában az első évfolyamos diákok beavatása.

Még több tudás megszerzése a cél

Még több tudás megszerzése a cél

2018. október 09. (kedd)

Egy alapítványi együttműködésnek hála több, mint harmincmillió forintos támogatásban részesül a Dunaújvárosi Egyetem, amivel a gazdálkodás és menedzsment hallgatók tantervét bővíthetik ki.

Kanyarban az őszi érettségi

Kanyarban az őszi érettségi

2018. október 09. (kedd)

Október 15-én a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2018/2019-es tanév őszi érettségi időszaka - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.