Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Itthon virágzik a Meggyfa

2018. február 25. (vasárnap) 14:56 - Molnár Emese

A Dal 2018 című műsor döntőjéig jutott a dunaújvárosi Horváth Tamás. Sajnos a zsűri nem választotta be a legjobb négy közé, akik közül aztán a közönség dönthette el, ki képviselje Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Még december közepén számolt be arról Horváth Tamás, hogy Meggyfa című szerzeményét beválogatták a műsor legjobb harminc dala közé. Pár nappal később, december 18-án pedig bemutatta a dalt a közönségnek, aznap este láthattuk a klipjét, amelyet mára több mint 4,3 millióan tekintettek meg a Youtube-on. A Dal 2018 selejtezője január 20-án kezdődött, Tomi a február 3-i műsorban szerepelt. Ott a második legtöbb pontot kapta a zsűritől, így bejutott a február 17-i második elődöntőbe. Bár ott a zsűri az AWS-nek, a yesyes-nek és Király Viktornak adott bizalmat a pontszámokat illetően, ám a közönség szavazatával a Meggyfa is bekerült a döntőbe. A döntő alatt bemutatták a nyolc legjobb produkciót- ezalatt a közönség nem szavazhatott. A dalok után a zsűri pontozott, és a négy legtöbb pontot kapó fellépő közül választhatta ki a közönség, hogy ki nyerje a versenyt, ezzel képviselve Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A négy produkció közé sajnos nem került be Horváth Tamás.

A dunaújvárosi énekes aznap este így írt rajongóinak a Facebook oldalán:

Mérhetetlenül hálás vagyok.Tudjátok miért? Miattatok. Egy pontot sem osztott ma ki a zsűri mégis úgy érzem, mintha én kaptam volna a legtöbbet. Iszonyatosan nagy erőnk van. Együtt. A Meggyfa pedig szépen megnő, Itthon is. Köszönöm, hogy vagytok!!! Szeretném nektek meghálálni, ezért hamarosan jövök egy új dallal! Május 11-én a Budapest Parkban pedig együtt fogunk tombolni!

A zsűri döntése miatt némi csalódottságot érez Tomi édesapja, Horváth János - véleményével pedig nincs egyedül.

- A versenynek ezen szakaszát, a döntőt a közönségre bíztam volna. Jól csinálta a zsűri dolgát eddig, de szerintem az utolsó részt már nem kellene befolyásolnia, hanem ráhagyni a közönségre mind a nyolc produkciót, hiszen kint is a közönség fog majd dönteni. Emiatt egy picit csalódás nekem az egész. Mivel koncertem volt, ezért nem tudtam élőben nézni a műsort. Hallottam, hogy az AWS nyert, ügyesek a fiúk, jól csinálják azt a műfajt, de nagyon sok kommentelőnek osztom a véleményét, hogy az egy rétegzene és nem biztos, hogy mindenkinek a kedvence. Ezzel nem akarok megbántani senkit, sok csodás produkció volt, de a rétegzenének is megvannak a maga fórumai, versenyei. Függetlenül attól, hogy Tomi az én fiam, úgy gondolom, a Meggyfa egy méltó dal lett volna arra, hogy képviselje az országot. Mondtam Tominak, hogy az is csodálatos dolog, hogy beszavazták a dalát, és hogy idáig eljutott.  Követtem a régebbi fellépőket, és figyelembe véve azt, hogy kik nyerték az Eurovíziós Dalfesztiválokat, én simán adtam volna esélyt a Meggyfának. Persze, nem tudjuk, hogy alakul a jövő, és természetesen sok sikert kívánok az AWSnek, hogy a legjobb helyre hozzák Magyarországot.

A rovat további hírei: Kultúra

Kitárta kapuit a Bartók

Kitárta kapuit a Bartók

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Izgalmas programmal várta a látogatókat a Bartók színház. Szombaton a Színházak Éjszakájának megnyitóján Csadi Zoltán, a Bartók igazgatóhelyettese elmondta, minden évben ilyenkor a magyar területek színházai megnyitják kapuikat és betekintést engednek a kulisszák mögé

Nyílt próbától a kocsmakvízig

Nyílt próbától a kocsmakvízig

2018. szeptember 22. (szombat)

Több színes programot, egyebek mellett nyílt próbát, közös táncolást és éneklést, kocsmakvízt és kulisszajárásokat kínál a Színházak éjszakája szeptember 22-én a Bartókban.

Kirándulás a sanzonok világába

Kirándulás a sanzonok világába

2018. szeptember 22. (szombat)

Tegyük a szívünkre a kezünket: a sanzon nem éppen a legnépszerűbb zenei műfaj, és nem is jellemző felgyorsult korunk mindennapjaira. A gyakran búskomor köntösbe öltöztetett, pár perces lírai dalokban azonban nagy életigazságok és fájdalmas érzelmek elevenednek meg, általában zongorakísérettel.

Színek mindenütt

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek)

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Deák Bill '70

Deák Bill '70

2018. szeptember 19. (szerda)

Hetvenedik születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.

A hadsereg története testközelből

A hadsereg története testközelből

2018. szeptember 17. (hétfő)

Elkezdődtek az Európai Mobilitási Hét programjai városunkban. A Dunaújvárosi Egyetemen a csütörtöki tematikus nap előtt egy másik program is várta az érdeklődőket, méghozzá egy vándorkiállítás a honvédség történetéről.

Találkozás a templom történetével

Találkozás a templom történetével

2018. szeptember 15. (szombat)

A Dunaújváros Római Katolikus Egyházközség két temploma már a város történelmének részei. Szombaton a Nyitott templomok napja országos rendezvényéhez csatlakozva bárki megismerhette ennek a két épületnek a titkait.