Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Itthon virágzik a Meggyfa

2018. február 25. (vasárnap) 14:56 - Molnár Emese

A Dal 2018 című műsor döntőjéig jutott a dunaújvárosi Horváth Tamás. Sajnos a zsűri nem választotta be a legjobb négy közé, akik közül aztán a közönség dönthette el, ki képviselje Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Még december közepén számolt be arról Horváth Tamás, hogy Meggyfa című szerzeményét beválogatták a műsor legjobb harminc dala közé. Pár nappal később, december 18-án pedig bemutatta a dalt a közönségnek, aznap este láthattuk a klipjét, amelyet mára több mint 4,3 millióan tekintettek meg a Youtube-on. A Dal 2018 selejtezője január 20-án kezdődött, Tomi a február 3-i műsorban szerepelt. Ott a második legtöbb pontot kapta a zsűritől, így bejutott a február 17-i második elődöntőbe. Bár ott a zsűri az AWS-nek, a yesyes-nek és Király Viktornak adott bizalmat a pontszámokat illetően, ám a közönség szavazatával a Meggyfa is bekerült a döntőbe. A döntő alatt bemutatták a nyolc legjobb produkciót- ezalatt a közönség nem szavazhatott. A dalok után a zsűri pontozott, és a négy legtöbb pontot kapó fellépő közül választhatta ki a közönség, hogy ki nyerje a versenyt, ezzel képviselve Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A négy produkció közé sajnos nem került be Horváth Tamás.

A dunaújvárosi énekes aznap este így írt rajongóinak a Facebook oldalán:

Mérhetetlenül hálás vagyok.Tudjátok miért? Miattatok. Egy pontot sem osztott ma ki a zsűri mégis úgy érzem, mintha én kaptam volna a legtöbbet. Iszonyatosan nagy erőnk van. Együtt. A Meggyfa pedig szépen megnő, Itthon is. Köszönöm, hogy vagytok!!! Szeretném nektek meghálálni, ezért hamarosan jövök egy új dallal! Május 11-én a Budapest Parkban pedig együtt fogunk tombolni!

A zsűri döntése miatt némi csalódottságot érez Tomi édesapja, Horváth János - véleményével pedig nincs egyedül.

- A versenynek ezen szakaszát, a döntőt a közönségre bíztam volna. Jól csinálta a zsűri dolgát eddig, de szerintem az utolsó részt már nem kellene befolyásolnia, hanem ráhagyni a közönségre mind a nyolc produkciót, hiszen kint is a közönség fog majd dönteni. Emiatt egy picit csalódás nekem az egész. Mivel koncertem volt, ezért nem tudtam élőben nézni a műsort. Hallottam, hogy az AWS nyert, ügyesek a fiúk, jól csinálják azt a műfajt, de nagyon sok kommentelőnek osztom a véleményét, hogy az egy rétegzene és nem biztos, hogy mindenkinek a kedvence. Ezzel nem akarok megbántani senkit, sok csodás produkció volt, de a rétegzenének is megvannak a maga fórumai, versenyei. Függetlenül attól, hogy Tomi az én fiam, úgy gondolom, a Meggyfa egy méltó dal lett volna arra, hogy képviselje az országot. Mondtam Tominak, hogy az is csodálatos dolog, hogy beszavazták a dalát, és hogy idáig eljutott.  Követtem a régebbi fellépőket, és figyelembe véve azt, hogy kik nyerték az Eurovíziós Dalfesztiválokat, én simán adtam volna esélyt a Meggyfának. Persze, nem tudjuk, hogy alakul a jövő, és természetesen sok sikert kívánok az AWSnek, hogy a legjobb helyre hozzák Magyarországot.

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.

Tetőpontján a hangulat

Tetőpontján a hangulat

2018. június 16. (szombat)

A harmadik nap a DUDIK-on egyben eddig a legjobb is volt, köszönhetően a zenekaroknak és a látogatóknak, akik szép számmal képviseltették magukat.

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

2018. június 15. (péntek)

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók színházban, az elmúlt hónapot értékelése után pedig átadták a díjakat is azoknak, akik a legtöbbet tették idén a színházért.

Beindult a fesztivál

Beindult a fesztivál

2018. június 15. (péntek)

Túl vagyunk a DUDIK felénél és az biztos, hogy nem a csütörtöki számított a legerősebb napnak a négy közül, de a látogatók nem csalódtak, megkapták az igazi fesztiválérzést.

Tombolt a diákköztársaság

Tombolt a diákköztársaság

2018. június 14. (csütörtök)

Elkezdődött a tizedik DUDIK fesztivál, ahol az eső szerencsére elmaradt, de a nagy nevek megérkeztek és meg is alapozták a további három nap hangulatát.

Popstrand, nekünk idén is féláron

Popstrand, nekünk idén is féláron

2018. június 13. (szerda)

Ezen a nyáron is ötven százalékos kedvezménnyel látogathatja minden dunaújvárosi lakcímmel rendelkező érdeklődő az Agárdi Popstrand koncertjeit.

Este már a DUDIK-on bulizunk

Este már a DUDIK-on bulizunk

2018. június 13. (szerda)

Tizedik alkalommal indul el a város és a térség legnagyobb zenei fesztiválja, a Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok. Ebben az évben újra szerdától szombatig tart az őrület. Ma jön a Blahalousiana, a Bëlga és a Punnany Massif. A kisebbik zenei helyszínen a helyi erők adják a muníciót, vagyis a Pentele SKA Club, valamint a BeatKOHO.