Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Itthon virágzik a Meggyfa

2018. február 25. (vasárnap) 14:56 - Molnár Emese

A Dal 2018 című műsor döntőjéig jutott a dunaújvárosi Horváth Tamás. Sajnos a zsűri nem választotta be a legjobb négy közé, akik közül aztán a közönség dönthette el, ki képviselje Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Még december közepén számolt be arról Horváth Tamás, hogy Meggyfa című szerzeményét beválogatták a műsor legjobb harminc dala közé. Pár nappal később, december 18-án pedig bemutatta a dalt a közönségnek, aznap este láthattuk a klipjét, amelyet mára több mint 4,3 millióan tekintettek meg a Youtube-on. A Dal 2018 selejtezője január 20-án kezdődött, Tomi a február 3-i műsorban szerepelt. Ott a második legtöbb pontot kapta a zsűritől, így bejutott a február 17-i második elődöntőbe. Bár ott a zsűri az AWS-nek, a yesyes-nek és Király Viktornak adott bizalmat a pontszámokat illetően, ám a közönség szavazatával a Meggyfa is bekerült a döntőbe. A döntő alatt bemutatták a nyolc legjobb produkciót- ezalatt a közönség nem szavazhatott. A dalok után a zsűri pontozott, és a négy legtöbb pontot kapó fellépő közül választhatta ki a közönség, hogy ki nyerje a versenyt, ezzel képviselve Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A négy produkció közé sajnos nem került be Horváth Tamás.

A dunaújvárosi énekes aznap este így írt rajongóinak a Facebook oldalán:

Mérhetetlenül hálás vagyok.Tudjátok miért? Miattatok. Egy pontot sem osztott ma ki a zsűri mégis úgy érzem, mintha én kaptam volna a legtöbbet. Iszonyatosan nagy erőnk van. Együtt. A Meggyfa pedig szépen megnő, Itthon is. Köszönöm, hogy vagytok!!! Szeretném nektek meghálálni, ezért hamarosan jövök egy új dallal! Május 11-én a Budapest Parkban pedig együtt fogunk tombolni!

A zsűri döntése miatt némi csalódottságot érez Tomi édesapja, Horváth János - véleményével pedig nincs egyedül.

- A versenynek ezen szakaszát, a döntőt a közönségre bíztam volna. Jól csinálta a zsűri dolgát eddig, de szerintem az utolsó részt már nem kellene befolyásolnia, hanem ráhagyni a közönségre mind a nyolc produkciót, hiszen kint is a közönség fog majd dönteni. Emiatt egy picit csalódás nekem az egész. Mivel koncertem volt, ezért nem tudtam élőben nézni a műsort. Hallottam, hogy az AWS nyert, ügyesek a fiúk, jól csinálják azt a műfajt, de nagyon sok kommentelőnek osztom a véleményét, hogy az egy rétegzene és nem biztos, hogy mindenkinek a kedvence. Ezzel nem akarok megbántani senkit, sok csodás produkció volt, de a rétegzenének is megvannak a maga fórumai, versenyei. Függetlenül attól, hogy Tomi az én fiam, úgy gondolom, a Meggyfa egy méltó dal lett volna arra, hogy képviselje az országot. Mondtam Tominak, hogy az is csodálatos dolog, hogy beszavazták a dalát, és hogy idáig eljutott.  Követtem a régebbi fellépőket, és figyelembe véve azt, hogy kik nyerték az Eurovíziós Dalfesztiválokat, én simán adtam volna esélyt a Meggyfának. Persze, nem tudjuk, hogy alakul a jövő, és természetesen sok sikert kívánok az AWSnek, hogy a legjobb helyre hozzák Magyarországot.

A rovat további hírei: Kultúra

Bejött a Bartók merész húzása

Bejött a Bartók merész húzása

2018. december 07. (péntek)

Hiába készült Tamási Áron egyik legizgalmasabb regényéből és hiába nyújt minden korosztálynak kellemes élményt a Jégtörő Mátyás, nem volt egyértelműen sikerre ítélve a Bartók legújabb előadása. A bonyolult technika és a díszlet pedig feladta a leckét az alkotóknak, de bejött a számításuk, hatalmas ováció fogadta őket a premier után.

Fadíszítés együtt a diákokkal

Fadíszítés együtt a diákokkal

2018. december 05. (szerda)

Kedves hagyomány, hogy az Arany János Általános iskola rajztagozatos diákjai december elején feldíszítik a Bartók színház karácsonyfáját.

Nagy dobásra készül a Bartók színház

Nagy dobásra készül a Bartók színház

2018. december 05. (szerda)

Hatalmas fába vágta a fejszéjét a Bartók színház társulata és Őze Áron igazgató, akik arra vállalkoztak, hogy elsőként állítják színpadra Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényét december 7-én, pénteken.

Advent a felkészülés ideje

Advent a felkészülés ideje

2018. december 02. (vasárnap)

Advent első vasárnapja van, ma kezdődik a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A keresztények böjttel, bűnbánattal és jócselekedetekkel is készülnek Jézus születésének ünnepére - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Újabb öt évre Farkas Lajos lesz a múzeum igazgatója

Újabb öt évre Farkas Lajos lesz a múzeum igazgatója

2018. november 28. (szerda)

A kinevezési határidő lejárta miatt pályázatot írtak ki az Intercisa Múzeum igazgatói feladatainak ellátására. Erre a jelenlegi vezető, Farkas Lajos pályázott.

Gálával zárja az évet a Vasas Táncegyüttes

Gálával zárja az évet a Vasas Táncegyüttes

2018. november 28. (szerda)

Nagyszabású gálára invitál minden néptánckedvelőt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a Bartók színházba. Az elmúlt időszakban a csoport sikert sikerre halmozott, a legújabb koreográfiákat pedig ezen az estén mutatják be először.

Arany minősítést érdemelt a Vasas

Arany minősítést érdemelt a Vasas

2018. november 27. (kedd)

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes újabb értékes díjjal távozott egy rangos versenyről. A hétvégén Székesfehérvárott bizonyultak a legjobbnak.