Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Itthon virágzik a Meggyfa

2018. február 25. (vasárnap) 14:56 - Molnár Emese

A Dal 2018 című műsor döntőjéig jutott a dunaújvárosi Horváth Tamás. Sajnos a zsűri nem választotta be a legjobb négy közé, akik közül aztán a közönség dönthette el, ki képviselje Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Még december közepén számolt be arról Horváth Tamás, hogy Meggyfa című szerzeményét beválogatták a műsor legjobb harminc dala közé. Pár nappal később, december 18-án pedig bemutatta a dalt a közönségnek, aznap este láthattuk a klipjét, amelyet mára több mint 4,3 millióan tekintettek meg a Youtube-on. A Dal 2018 selejtezője január 20-án kezdődött, Tomi a február 3-i műsorban szerepelt. Ott a második legtöbb pontot kapta a zsűritől, így bejutott a február 17-i második elődöntőbe. Bár ott a zsűri az AWS-nek, a yesyes-nek és Király Viktornak adott bizalmat a pontszámokat illetően, ám a közönség szavazatával a Meggyfa is bekerült a döntőbe. A döntő alatt bemutatták a nyolc legjobb produkciót- ezalatt a közönség nem szavazhatott. A dalok után a zsűri pontozott, és a négy legtöbb pontot kapó fellépő közül választhatta ki a közönség, hogy ki nyerje a versenyt, ezzel képviselve Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A négy produkció közé sajnos nem került be Horváth Tamás.

A dunaújvárosi énekes aznap este így írt rajongóinak a Facebook oldalán:

Mérhetetlenül hálás vagyok.Tudjátok miért? Miattatok. Egy pontot sem osztott ma ki a zsűri mégis úgy érzem, mintha én kaptam volna a legtöbbet. Iszonyatosan nagy erőnk van. Együtt. A Meggyfa pedig szépen megnő, Itthon is. Köszönöm, hogy vagytok!!! Szeretném nektek meghálálni, ezért hamarosan jövök egy új dallal! Május 11-én a Budapest Parkban pedig együtt fogunk tombolni!

A zsűri döntése miatt némi csalódottságot érez Tomi édesapja, Horváth János - véleményével pedig nincs egyedül.

- A versenynek ezen szakaszát, a döntőt a közönségre bíztam volna. Jól csinálta a zsűri dolgát eddig, de szerintem az utolsó részt már nem kellene befolyásolnia, hanem ráhagyni a közönségre mind a nyolc produkciót, hiszen kint is a közönség fog majd dönteni. Emiatt egy picit csalódás nekem az egész. Mivel koncertem volt, ezért nem tudtam élőben nézni a műsort. Hallottam, hogy az AWS nyert, ügyesek a fiúk, jól csinálják azt a műfajt, de nagyon sok kommentelőnek osztom a véleményét, hogy az egy rétegzene és nem biztos, hogy mindenkinek a kedvence. Ezzel nem akarok megbántani senkit, sok csodás produkció volt, de a rétegzenének is megvannak a maga fórumai, versenyei. Függetlenül attól, hogy Tomi az én fiam, úgy gondolom, a Meggyfa egy méltó dal lett volna arra, hogy képviselje az országot. Mondtam Tominak, hogy az is csodálatos dolog, hogy beszavazták a dalát, és hogy idáig eljutott.  Követtem a régebbi fellépőket, és figyelembe véve azt, hogy kik nyerték az Eurovíziós Dalfesztiválokat, én simán adtam volna esélyt a Meggyfának. Persze, nem tudjuk, hogy alakul a jövő, és természetesen sok sikert kívánok az AWSnek, hogy a legjobb helyre hozzák Magyarországot.

A rovat további hírei: Kultúra

Toldi jött, láttuk és győzött

Toldi jött, láttuk és győzött

2018. március 23. (péntek)

Elnyerte a nézők tetszését a Bartók legújabb előadása, a Toldi című musical. A pénteki premier után vastapssal jutalmazta a közönség a darabot.

Milyen lehet gyerekkönyvet írni?

Milyen lehet gyerekkönyvet írni?

2018. március 22. (csütörtök)

Berg Judit József Attila-díjas író érkezett szerda délután a gyerekekhez a József Attila Könyvtárba, hogy az írásról, olvasásról és a jó történetekről beszélgessenek.

Repül a Ghymes kő, ki tudja hol áll meg

Repül a Ghymes kő, ki tudja hol áll meg

2018. március 22. (csütörtök)

Nagyszabású történet és hagyományokra épülő szöveg, modern zenével tálalva. Ez lett a Toldi a Bartók színházban, melynek próbái már a vége felé közelednek, mielőtt elérkezne a péntek esti premier.

Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű

Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű

2018. március 22. (csütörtök)

Az erdei, a vízi, a színházi és a tánchelyszín mellett egy meglepetéshelyszínt is bejelent a fesztivál. Kispál András és Lovasi András nem ugyanazon a színpadon lép fel, az erdőben játszik Kiss Tibi, Beck Zoli és Bérczesi Robi is, az Anna & the Barbies, a Csaknekedkislány, Szeder és a Ricsárdgír pedig vízre száll.

Tehetségek lepik el a várost

Tehetségek lepik el a várost

2018. március 20. (kedd)

Páros évet írunk, ami a térség tehetséges diákjainak annyit tesz, hogy idén újra Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak április közepén. Az április 13-15. között megrendezésre kerülő programról kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a Bartók Kamaraszínházban, ami ezúttal is az esemény egyik központi színhelye lesz.

Wass Albert öröksége

Wass Albert öröksége

2018. március 20. (kedd)

Emlékest és könyvbemutató várta az érdeklődőket hétfőn délután az MMK-ban, ami Wass Albert életének és munkásságának legfőbb eseményeit járta körbe.

Színházhoz méltó megemlékezés

Színházhoz méltó megemlékezés

2018. március 16. (péntek)

Végletekig feszült, rendkívül emberi és a végsőkig fordulatos darabot láthattak a nézők a Bartók színház stúdiótermében a Lélekharang ma esti premierjén.