Előnyben a Csíkszereda

2018. február 20. (kedd) 20:21 - Szárszó Lajos

Nem játszott jól a negyeddöntő első mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely háromgólos, 4-1-es vereséget szenvedett a Csíkszereda ellen.

Megkezdte a Csíkszereda elleni, valamely csapat negyedik győzelemig tartó negyeddöntőjét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel az Erste bajnokságban a mieink végeztek az előkelőbb helyen, ezért a hazai pálya előnyét a hazaiak élvezhették. Igen kiélezett csatára volt kilátásunk a mai első találkozón, hiszen az alapszakasz négy mérkőzése során két újvárosi és két szeredai siker született. A kezdő korongbedobást a Sztárban Sztár ötödik évadának győztese, a dunaújvárosi Horváth Tamás végezhette el, majd Hruby Gellért lökete jelentette az ez első eseményt, melyet Ónodi szépen védett, majd Duschek Dávidnak is meg lett a bemutatkozó védése. A következő vendég akciónál azonban már nem tudta hárítani Belov távoli lövését, ezzel megszerezte a vezetést a csíki gárda (0-1). A bekapott gól pár percre láthatóan megfogta a mieinket, akik közül Becze Tihamér szólója okozott némi feszültséget a vendégek kapuja előtt, majd fél perc múlva Hüffner Adrián távoli próbálkozása, de az elakadt a védőkön. Ami nálunk elakadt, az a másik oldalon nem, így meglepetésre két gólos előnyre tett szert a Csíkszereda. Szcsatlivij elé került a korong, aki pontos lövéssel vette be a kapunkat (0-2).

Alaposan fel lett tehát adva a lecke a Bikák számára, akik a hátrány miatt jobban kitámadtak, ezzel lehetőséget adtak a vendégeknek a kontrázásra, melyekből több veszélyes is akadt, így Duscheknek akadt bőven védeni valója. A harmad vége felé Rokaly Szilárd puskázott el egy lehetőséget, aki közelről szerezhette volna csapata harmadik találatát, ami azonban fájó volt, hogy a DAB nem tudott ritmust váltani, és helyzetekig eljutni. A szünetben megpróbálta rendezni gondolatait csapatunk, mely láthatóan nagyobb energiával érkezett ki a jégre. Ebből adódott az első emberelőnyös lehetőségünk, Valchar szállt ki a játékból, azt azonban nem sikerült kihasználni. A következő percek kiegyenlített játékot hoztak, egy-egy helyzettel mindkét oldalon, így a vendégek biztosan őrizték kétgólos vezetésüket. A mieink játékából hiányzott az átütő erő, viszont ismét emberelőnybe kerültünk, így bízhattunk a szépítésben, de az ezúttal sem sikerült. Ráadásul a harmad véghajrájában Skrypets kiállítását kellett megoldani, nehogy még nagyobb hátrányba kerüljünk.

Becze gólja csak a szépítéshez volt elég!

Az utolsó harmadra maradt a végső döntés, melynek első percének végén szimpla, majd a második végén kettős emberelőnybe kerültünk. Ekkor jól jött volna egy villámgyors gól, de ez sehogyan nem jött össze. A folytatásban a csíkszeredaiak taktikus játékkal őrizték előnyüket, akik ráadásként az 50. percben Lencsés Tamás kiállítása miatt emberelőnybe kerültek. Ráadásként ezt Valchar szólója végén ki is használták, ezzel végleg eldöntve az első mérkőzés kimenetelét (0-3). Három perccel a vége előtt kapusa helyett játékost küldött a jégre Jason Morgan vezetőedző, amely úgy tűnt, jó húzás lehet, hiszen Becze Tihamér megszerezte becsületgólunkat, erre azonban gyorsan érkezett a szeredai válasz Valchartól (1-4). Az első összecsapást tehát megérdemelten nyerte a székelyföldi együttes, ezzel elvette a DAB-tól hazai pálya előnyét. Folytatás és javítási lehetőség holnap 18 órától, szintén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Jason Morgan: - Úgy gondolom, hogy egy tapasztaltabb csapattól kaptunk ma ki. Úgy éreztem, hogy jobban játszottak nálunk sokkal az első tíz percben, és sajnos utána sem csapatként játszottunk, egyénieskedtünk, nem támogattuk egymást. Nem játszottunk egyszerű jégkorongot. A Csíkszereda ellen a sebességünk és a testi játékunk működhet, ebből ma este szinte semmit nem mutattunk. A legjobb dolog azonban, hogy 24 órán belül újra játszhatunk velük.

Leo Gudas: - Játszottunk többször a Dunaújváros ellen. Jó csapatnak tartom őket, de fel is készültünk belőlük. Ma este minden összejött, a kapusteljesítmény, a védelem is összeállt és a szerencse is mellettünk volt. Az első meccs nem jelent sokat, ugyanakkor az idegenbeli győzelem nagyon jó kezdés, főleg, hogy magabiztosan tudtuk megtenni mindezt. 

DAB – SC Csíkszereda 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Becze 1, Novotny (1), Izacky, Hüffner, Orbán, Azari, Léránt, Odnoga, Hruby, Lencsés, Hári, Nageler, Turcotte, Skripets, Tanka, Németh, Silló, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

SC Csíkszereda: Onodi – Belov 1, Papp, Fodor (1), Taratukhin (2), Valchar 2 (1), Brnák, Farkas, Fabus (1), Rokaly Sz., Szcsatlivij 1, Flinta, Gecse, Antal, Bíró, Molnár, Salló, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.