Előnyben a Csíkszereda

2018. február 20. (kedd) 20:21 - Szárszó Lajos

Nem játszott jól a negyeddöntő első mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely háromgólos, 4-1-es vereséget szenvedett a Csíkszereda ellen.

Megkezdte a Csíkszereda elleni, valamely csapat negyedik győzelemig tartó negyeddöntőjét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel az Erste bajnokságban a mieink végeztek az előkelőbb helyen, ezért a hazai pálya előnyét a hazaiak élvezhették. Igen kiélezett csatára volt kilátásunk a mai első találkozón, hiszen az alapszakasz négy mérkőzése során két újvárosi és két szeredai siker született. A kezdő korongbedobást a Sztárban Sztár ötödik évadának győztese, a dunaújvárosi Horváth Tamás végezhette el, majd Hruby Gellért lökete jelentette az ez első eseményt, melyet Ónodi szépen védett, majd Duschek Dávidnak is meg lett a bemutatkozó védése. A következő vendég akciónál azonban már nem tudta hárítani Belov távoli lövését, ezzel megszerezte a vezetést a csíki gárda (0-1). A bekapott gól pár percre láthatóan megfogta a mieinket, akik közül Becze Tihamér szólója okozott némi feszültséget a vendégek kapuja előtt, majd fél perc múlva Hüffner Adrián távoli próbálkozása, de az elakadt a védőkön. Ami nálunk elakadt, az a másik oldalon nem, így meglepetésre két gólos előnyre tett szert a Csíkszereda. Szcsatlivij elé került a korong, aki pontos lövéssel vette be a kapunkat (0-2).

Alaposan fel lett tehát adva a lecke a Bikák számára, akik a hátrány miatt jobban kitámadtak, ezzel lehetőséget adtak a vendégeknek a kontrázásra, melyekből több veszélyes is akadt, így Duscheknek akadt bőven védeni valója. A harmad vége felé Rokaly Szilárd puskázott el egy lehetőséget, aki közelről szerezhette volna csapata harmadik találatát, ami azonban fájó volt, hogy a DAB nem tudott ritmust váltani, és helyzetekig eljutni. A szünetben megpróbálta rendezni gondolatait csapatunk, mely láthatóan nagyobb energiával érkezett ki a jégre. Ebből adódott az első emberelőnyös lehetőségünk, Valchar szállt ki a játékból, azt azonban nem sikerült kihasználni. A következő percek kiegyenlített játékot hoztak, egy-egy helyzettel mindkét oldalon, így a vendégek biztosan őrizték kétgólos vezetésüket. A mieink játékából hiányzott az átütő erő, viszont ismét emberelőnybe kerültünk, így bízhattunk a szépítésben, de az ezúttal sem sikerült. Ráadásul a harmad véghajrájában Skrypets kiállítását kellett megoldani, nehogy még nagyobb hátrányba kerüljünk.

Becze gólja csak a szépítéshez volt elég!

Az utolsó harmadra maradt a végső döntés, melynek első percének végén szimpla, majd a második végén kettős emberelőnybe kerültünk. Ekkor jól jött volna egy villámgyors gól, de ez sehogyan nem jött össze. A folytatásban a csíkszeredaiak taktikus játékkal őrizték előnyüket, akik ráadásként az 50. percben Lencsés Tamás kiállítása miatt emberelőnybe kerültek. Ráadásként ezt Valchar szólója végén ki is használták, ezzel végleg eldöntve az első mérkőzés kimenetelét (0-3). Három perccel a vége előtt kapusa helyett játékost küldött a jégre Jason Morgan vezetőedző, amely úgy tűnt, jó húzás lehet, hiszen Becze Tihamér megszerezte becsületgólunkat, erre azonban gyorsan érkezett a szeredai válasz Valchartól (1-4). Az első összecsapást tehát megérdemelten nyerte a székelyföldi együttes, ezzel elvette a DAB-tól hazai pálya előnyét. Folytatás és javítási lehetőség holnap 18 órától, szintén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Jason Morgan: - Úgy gondolom, hogy egy tapasztaltabb csapattól kaptunk ma ki. Úgy éreztem, hogy jobban játszottak nálunk sokkal az első tíz percben, és sajnos utána sem csapatként játszottunk, egyénieskedtünk, nem támogattuk egymást. Nem játszottunk egyszerű jégkorongot. A Csíkszereda ellen a sebességünk és a testi játékunk működhet, ebből ma este szinte semmit nem mutattunk. A legjobb dolog azonban, hogy 24 órán belül újra játszhatunk velük.

Leo Gudas: - Játszottunk többször a Dunaújváros ellen. Jó csapatnak tartom őket, de fel is készültünk belőlük. Ma este minden összejött, a kapusteljesítmény, a védelem is összeállt és a szerencse is mellettünk volt. Az első meccs nem jelent sokat, ugyanakkor az idegenbeli győzelem nagyon jó kezdés, főleg, hogy magabiztosan tudtuk megtenni mindezt. 

DAB – SC Csíkszereda 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Becze 1, Novotny (1), Izacky, Hüffner, Orbán, Azari, Léránt, Odnoga, Hruby, Lencsés, Hári, Nageler, Turcotte, Skripets, Tanka, Németh, Silló, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

SC Csíkszereda: Onodi – Belov 1, Papp, Fodor (1), Taratukhin (2), Valchar 2 (1), Brnák, Farkas, Fabus (1), Rokaly Sz., Szcsatlivij 1, Flinta, Gecse, Antal, Bíró, Molnár, Salló, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Tovább száguldanak a serdülők

Tovább száguldanak a serdülők

2018. március 22. (csütörtök)

A negyedik helyezett Tamási otthonában is nagyon sima győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Továbbjutás a diákolimpián

Továbbjutás a diákolimpián

2018. március 22. (csütörtök)

A Dózsa iskola leány csapata a második, míg a fiúk az első helyen jutottak tovább a III. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjébe.

Feledtetni kell a kisiklást!

Feledtetni kell a kisiklást!

2018. március 21. (szerda)

A csapat hozzáállása nem volt megfelelő, így mindkét hétvégi mérkőzésüket elveszítették a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es kosárlabdázói.

Boldog Dózsás gyermekek

Boldog Dózsás gyermekek

2018. március 21. (szerda)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola négy német – kompetencia - röplabda tagozatos osztálya vette át a DSE Röplabda Akadémia támogatását Tomanóczy Tibor ügyvezetőtől.

Ezüstérem az serdülőknél

Ezüstérem az serdülőknél

2018. március 21. (szerda)

Egy ezüstéremmel, s több értékes helyezéssel zárták a közelmúlt bajnoki versenyeit a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.