Győzelemmel zárta a középszakaszt a DAB

2018. február 11. (vasárnap) 19:33 - Szárszó Lajos

Álmosabb kezdés után felpörgött, s végül nagyon sima, 5-0-s sikert aratott az UTE elleni találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az Újpest elleni találkozóval fejezte be a középszakasz felsőházi küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong együttese. Az már a találkozó előtt eldőlt, hogy Azari Zsolték a harmadik helyen zárják a bajnokság ezen szakaszát, amely egyben azt is jelentette, hogy a meccsnek igazán komoly tétje nem volt, mivel Szilassy Zoltán alakulata a negyedik helyen végzett. Nem kezdtek túlságosan lendületesen a felek, de pár perc múlva látványos, kevés játékmegszakítással zajló a küzdelmet láthatott a közönség. Az első kiállítás a hazai oldalon történt, Orbán Attilát ültették le a játékvezetők, amely alatt Duschek Dávidnak számos védeni valója akadt, de az UTE ebből a szituációból nem tudott előnyt kovácsolni. A következő percekben kiegyenlített játékot láthattunk, igaz a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. Ennek oka a több pontatlan átadás és az UTE jól záró védekezése volt, így veszélyes lövés nem is jutott el Márkus kapujáig, míg a hazai kapuban Duscheknek azért akadt tennivalója. A harmad hajrájára aztán megrázták magukat a Bikák, és nagyobb sebességre kapcsoltak, melynek eredménye Nagy Márk vezető gólja lett, aki Becze passzát vágta a lilák ketrecébe (1-0).

Fordulás után gyorsan emberhátrányba kerültünk, Skypets ült ki a büntetőpadra, de a fővárosiak ahelyett, hogy ezt kihasználták volna, elrontották előnyünket azzal, hogy Varga Arnold akadályozta szabálytalanul hátvédünket, így kiegyenlítődött a létszám. A négy a négy elleni játék nem hozott igazán nagy izgalmakat, de miután kiegészültek a csapatok, láthattunk szép megoldásokat. A második találathoz igen közel kerültek a Bikák, Márkus kapus azonban remek formát mutatva hárította csatáraink lövéseit. Egy-egy parázs jelenet színesítette a mérkőzést, melyből mi jöttünk ki rosszabbul, hiszen Léránt René szállt ki rövid időre a meccsből. A fővárosiak azonban ezzel sem tudtak élni, így megmaradt a hazai előny, melyet egy formás akció végén Turcotte Hugo duplázott meg, aki remek egyéni akció végén lőtte ki a hosszú alsó sarkot (2-0). A szigorú játékvezetők a harmad vége előtt öt perccel ismét hazai játékost küldtek ki a jégről, ezúttal Novothny Dominikot, ám Duschek Dávid ismét megvédte a hazai kaput a góltól. A harmad vége a kakaskodásról szólt, így egy-egy kiállítást és pofont hozott a húsz perc hajrája, több gól azonban nem született, viszont emberelőnyben kezdhettük a harmadik felvonást. Ebből záporoztak is a lövések, melyeket sorra hárított Márkus, de Odnoga Mátyást olyan helyzetbe hozta remek passzával Azari Zsolt, hogy azt már nem foghatta a lilák kapusa (3-0).

Ezzel eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen a fővárosiak játékában nem volt benne, hogy innen fordítani tudnának. Ennek ellenére Duschek nem unatkozott, így Huba lövésénél sem, de remekül állta a bombákat. Míg ő hátul remekelt, addig csatáraink elől, hiszen egy kiváló kontratámadás végén Turcotte Hugo szerezte negyedik gólunkat, aki Nageler passzát terelte az újpesti kapuba (4-0). Frolik idegei adták fel a szolgálatot a 47. percben, majd Hegyi Ádám is a büntetőpadra került, így öt a három ellen játszhattak a Bikák, de azt ennél az állásnál kicsit elkönnyelműsködték a fiúk. Két perc múlva Duschek a meccs védését mutatta be, aki a büntetéséről visszatért Hegyi Ádám lövését hárította nagyszerű mozdulattal. Ekkor taktikát változtatott a DAB, hiszen átadta a támadás lehetőségét az Újpestnek, miközben visszazárt saját kapuja előterébe, viszont remek kontrákat vezetett, nem hagyva munka nélkül Márkus kapust. Miután Caladi szólóját hárította az újvárosi hálóőr ismét emberelőnybe kerültünk, mivel Ropret bizonyult túlságosan durvának, majd Kiss Roland és Turcotte páros csatáját láthattuk, akik egy kissé összegabalyodtak egymással. A találkozó utolsó gólját Léránt René szerezte, aki Becze remek passzát vágta a ketrecbe (5-0). A DAB nagyszerű játékkal fektette két vállra az UTE csapatát, ezzel győzelemmel zárta a középszakasz küzdelmeit.

DAB – UTE 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

DAB: Duschek – Mestyán (1), Skripets, Azari (1), Léránt 1, Odnoga 1, Hüffner (1), Orbán (2), Becze (2), Nagy M. 1, Novotny, Hruby, Lencsés, Hári, Nageler (1), Turcotte 2, Borbás, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Márkus – Huba, Kiss D., Benk, Caladi, Kovács Cs., Hegyi, Varga, Frolik, Ropret, Sikorcin, Kovács A., Nagy N., Nemes, Pápa, Sági, Kiss R., Turbucz, Dósa, Pichler, Schmál. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

2019. július 16. (kedd)

Megszerezte első győzelmét a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban az újonc Szöglet FC együttese.

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

2019. július 16. (kedd)

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.

Elmaradt az érem az Eb-n

Elmaradt az érem az Eb-n

2019. július 14. (vasárnap)

Kulcsár Dorináék a nyolcadik, Slihoczi Ádámék a hatodik, míg Mányi Zsófia és Boldis Csenge kettőse az ötödik helyen végzett a csehországi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

2019. július 14. (vasárnap)

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően a házigazda dél-koreai csapat elleni győzelemmel kezdte vasárnap a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit. Bíró Attila együttese 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.