Győzelemmel zárta a középszakaszt a DAB

Szárszó Lajos - 2018. február 11. 19:33

Álmosabb kezdés után felpörgött, s végül nagyon sima, 5-0-s sikert aratott az UTE elleni találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az Újpest elleni találkozóval fejezte be a középszakasz felsőházi küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong együttese. Az már a találkozó előtt eldőlt, hogy Azari Zsolték a harmadik helyen zárják a bajnokság ezen szakaszát, amely egyben azt is jelentette, hogy a meccsnek igazán komoly tétje nem volt, mivel Szilassy Zoltán alakulata a negyedik helyen végzett. Nem kezdtek túlságosan lendületesen a felek, de pár perc múlva látványos, kevés játékmegszakítással zajló a küzdelmet láthatott a közönség. Az első kiállítás a hazai oldalon történt, Orbán Attilát ültették le a játékvezetők, amely alatt Duschek Dávidnak számos védeni valója akadt, de az UTE ebből a szituációból nem tudott előnyt kovácsolni. A következő percekben kiegyenlített játékot láthattunk, igaz a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. Ennek oka a több pontatlan átadás és az UTE jól záró védekezése volt, így veszélyes lövés nem is jutott el Márkus kapujáig, míg a hazai kapuban Duscheknek azért akadt tennivalója. A harmad hajrájára aztán megrázták magukat a Bikák, és nagyobb sebességre kapcsoltak, melynek eredménye Nagy Márk vezető gólja lett, aki Becze passzát vágta a lilák ketrecébe (1-0).

Fordulás után gyorsan emberhátrányba kerültünk, Skypets ült ki a büntetőpadra, de a fővárosiak ahelyett, hogy ezt kihasználták volna, elrontották előnyünket azzal, hogy Varga Arnold akadályozta szabálytalanul hátvédünket, így kiegyenlítődött a létszám. A négy a négy elleni játék nem hozott igazán nagy izgalmakat, de miután kiegészültek a csapatok, láthattunk szép megoldásokat. A második találathoz igen közel kerültek a Bikák, Márkus kapus azonban remek formát mutatva hárította csatáraink lövéseit. Egy-egy parázs jelenet színesítette a mérkőzést, melyből mi jöttünk ki rosszabbul, hiszen Léránt René szállt ki rövid időre a meccsből. A fővárosiak azonban ezzel sem tudtak élni, így megmaradt a hazai előny, melyet egy formás akció végén Turcotte Hugo duplázott meg, aki remek egyéni akció végén lőtte ki a hosszú alsó sarkot (2-0). A szigorú játékvezetők a harmad vége előtt öt perccel ismét hazai játékost küldtek ki a jégről, ezúttal Novothny Dominikot, ám Duschek Dávid ismét megvédte a hazai kaput a góltól. A harmad vége a kakaskodásról szólt, így egy-egy kiállítást és pofont hozott a húsz perc hajrája, több gól azonban nem született, viszont emberelőnyben kezdhettük a harmadik felvonást. Ebből záporoztak is a lövések, melyeket sorra hárított Márkus, de Odnoga Mátyást olyan helyzetbe hozta remek passzával Azari Zsolt, hogy azt már nem foghatta a lilák kapusa (3-0).

Ezzel eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen a fővárosiak játékában nem volt benne, hogy innen fordítani tudnának. Ennek ellenére Duschek nem unatkozott, így Huba lövésénél sem, de remekül állta a bombákat. Míg ő hátul remekelt, addig csatáraink elől, hiszen egy kiváló kontratámadás végén Turcotte Hugo szerezte negyedik gólunkat, aki Nageler passzát terelte az újpesti kapuba (4-0). Frolik idegei adták fel a szolgálatot a 47. percben, majd Hegyi Ádám is a büntetőpadra került, így öt a három ellen játszhattak a Bikák, de azt ennél az állásnál kicsit elkönnyelműsködték a fiúk. Két perc múlva Duschek a meccs védését mutatta be, aki a büntetéséről visszatért Hegyi Ádám lövését hárította nagyszerű mozdulattal. Ekkor taktikát változtatott a DAB, hiszen átadta a támadás lehetőségét az Újpestnek, miközben visszazárt saját kapuja előterébe, viszont remek kontrákat vezetett, nem hagyva munka nélkül Márkus kapust. Miután Caladi szólóját hárította az újvárosi hálóőr ismét emberelőnybe kerültünk, mivel Ropret bizonyult túlságosan durvának, majd Kiss Roland és Turcotte páros csatáját láthattuk, akik egy kissé összegabalyodtak egymással. A találkozó utolsó gólját Léránt René szerezte, aki Becze remek passzát vágta a ketrecbe (5-0). A DAB nagyszerű játékkal fektette két vállra az UTE csapatát, ezzel győzelemmel zárta a középszakasz küzdelmeit.

DAB – UTE 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

DAB: Duschek – Mestyán (1), Skripets, Azari (1), Léránt 1, Odnoga 1, Hüffner (1), Orbán (2), Becze (2), Nagy M. 1, Novotny, Hruby, Lencsés, Hári, Nageler (1), Turcotte 2, Borbás, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Márkus – Huba, Kiss D., Benk, Caladi, Kovács Cs., Hegyi, Varga, Frolik, Ropret, Sikorcin, Kovács A., Nagy N., Nemes, Pápa, Sági, Kiss R., Turbucz, Dósa, Pichler, Schmál. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.