Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő) 8:02 - Molnár Emese

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

A waldorf pedagógia Rudolf Steiner filozófiáján alapul, amely a gyermekek művészi kifejezőképességét helyezik előtérbe, és lényegében ennek segítségével nevelik a kicsiket, mindig az életkoruknak megfelelő játékos, mesés, kreatív feladatokkal. A harmadik osztályosoknak például beépített program a tantervben a tanulmányi kirándulás földművelés epochájuk van, a dunaújvárosi iskola fiataljai ősszel búzát vetettek, de ÉS majd kis házat is építeni fognak az udvaron, ezeket pedig összekötik az írás-olvasás tanulásával.

 

Városunkban 2011-ben alakult meg a Csigadombi Waldorf Óvoda szülői kezdeményezésre, 2015-től pedig már waldorf- iskola is színesíti a helyi oktatási intézmények képzési palettáját. Immár a negyedik elsős osztály indul 2018 szeptemberében. Hamvas Emőke, az első dunaújvárosi waldorf-osztály tanítója elmondta, egyre jobban belakják a Lengyel köz 2-ben található épület (volt Szórád iskola) épületét. Kezdetben egy szintet és az ebédlőt használták, mára az alsó szinten is kialakítottak napközis termet és tanári szobát, a munkálatokban a szülők és az önkormányzat segítik őket. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, előadásokat amelyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert, az itt tanuló diákokat, a szülőket a pedagógusokat és a fenntartó alapítványt is. Most is ingyenes játszóházzal és előadássorozattal készülnek. Február 22-én 17 órakor Mezei Mihályné osztálytanító beszél arról, hogy milyen is a nyolc év a waldorfos iskolában. Március 6-án 17 órakor a Pentelei Waldorf Iskola tanárai mutatkoznak be.

A rovat további hírei: Oktatás

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.