Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő) 8:02 - Molnár Emese

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

A waldorf pedagógia Rudolf Steiner filozófiáján alapul, amely a gyermekek művészi kifejezőképességét helyezik előtérbe, és lényegében ennek segítségével nevelik a kicsiket, mindig az életkoruknak megfelelő játékos, mesés, kreatív feladatokkal. A harmadik osztályosoknak például beépített program a tantervben a tanulmányi kirándulás földművelés epochájuk van, a dunaújvárosi iskola fiataljai ősszel búzát vetettek, de ÉS majd kis házat is építeni fognak az udvaron, ezeket pedig összekötik az írás-olvasás tanulásával.

 

Városunkban 2011-ben alakult meg a Csigadombi Waldorf Óvoda szülői kezdeményezésre, 2015-től pedig már waldorf- iskola is színesíti a helyi oktatási intézmények képzési palettáját. Immár a negyedik elsős osztály indul 2018 szeptemberében. Hamvas Emőke, az első dunaújvárosi waldorf-osztály tanítója elmondta, egyre jobban belakják a Lengyel köz 2-ben található épület (volt Szórád iskola) épületét. Kezdetben egy szintet és az ebédlőt használták, mára az alsó szinten is kialakítottak napközis termet és tanári szobát, a munkálatokban a szülők és az önkormányzat segítik őket. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, előadásokat amelyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert, az itt tanuló diákokat, a szülőket a pedagógusokat és a fenntartó alapítványt is. Most is ingyenes játszóházzal és előadássorozattal készülnek. Február 22-én 17 órakor Mezei Mihályné osztálytanító beszél arról, hogy milyen is a nyolc év a waldorfos iskolában. Március 6-án 17 órakor a Pentelei Waldorf Iskola tanárai mutatkoznak be.

A rovat további hírei: Oktatás

Református iskola lehet a Szilágyiból

Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek)

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felvételizők figyelmébe!

Felvételizők figyelmébe!

2018. február 14. (szerda)

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Másfél milliárd iskolafelújításra

Másfél milliárd iskolafelújításra

2018. február 12. (hétfő)

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Tankerületi Központ a több intézményét érintő nyertes iskola-felújítási pályázatokról Pusztaszabolcson.

Csütörtökig lehet jelentkezni!

Csütörtökig lehet jelentkezni!

2018. február 12. (hétfő)

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Akár az érettségin

Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap)

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A tánc nyelvén

A tánc nyelvén

2018. február 10. (szombat)

Tizenhat ifjú táncos vendégeskedett városunkban ezen a héten. A francia testvérvárosból, Villejuifból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.

"A Dunaújvárosi Egyetem példaértékű munkát végez"

"A Dunaújvárosi Egyetem példaértékű munkát végez"

2018. február 09. (péntek)

Százhuszonhét hallgató vehette át sikeres záróvizsgája utána a diplomáját a Dunaújvárosi Egyetemen. Dr. András István, az egyetem rektora köszöntőjében elmondta, ebben a félévben kétszázkilenc hallgató tett sikeres záróvizsgát. Kközülük harmincöten kiváló minősítést kaptak, huszonnyolcan pedig külföldi hallgatóként szereztek diplomát gazdálkodás és menedzsment, valamint mérnökinformatikus szakon. Nyelvvizsga hiányában nyolcvanketten igazolást kapnak a sikeres vizsgáról.