Dunaújváros Hetilap

Pecsét István: Teljesen meggyógyultam!

Molnár Emese - 2018. február 27. 11:40

Jó hírekről számolt be portálunknak Pecsét István, amikor állapota felől érdeklődtünk. A fiatalember legutóbbi vizsgálati eredménye azt mutatta, hogy továbbra is tiszta a szervezete, nem újultak ki a rákos sejtek. István vasárnap egy újabb gyógykezelés miatt visszament Kínába. Ám még kiutazása előtt beszélgettünk vele.

- Jól vagyok! Múlt csütörtökön hoztam el a PET/CT vizsgálat eredményét, amelyet a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikáján csináltak. Azt írták benne, hogy teljesen tiszta a szervezetem, sehol nincsen halmozódás. Az egyik orvos pénteken azt mondta, hogy a dokumentum alapján teljesen meggyógyultam, nincsen rák a szervezetemben, minden szervem rendben van, nincs semmi rendellenesség. Szóval csupa jó híreket kaptam, nagyon boldog vagyok. Már régóta vártam ezt a vizsgálati eredményt, végre ez az idő is eljött.

Idén már voltál egyszer Kínában, most megint visszautazol. Miért? Valami gyógykezelést kapsz?

- Január végén voltam Kínában, vasárnap ismét oda utazom. Lényegében azt a kezelést kapom, amit tavaly kezdtek el, ami végül legyőzte bennem a rákot. Mivel transzplantált vagyok, nincs immunrendszerem, és nagyobb a kiújulás veszélye.  Ezért kell folytatni a gyógykezelést, hogy stabil maradjon az állapotom, hogy ne történhessen semmi gond.

Meddig kell folytatni?

- Még decemberben abban maradtunk a kínai orvosokkal, hogy idén júliusig folytatjuk a kezelést. Viszont a friss PET/CT eredmények tükrében ismét átbeszéljük majd a dolgot, mert hála Istennek, nem látszódik semmi komoly probléma.

Ezt érzed magadon is? Jobb a közérzeted? Erősödsz?

- Igen, egyre jobban érzem magam. A vizsgálati eredmény három gócot mutat a tüdőmnél. Ám erre azt mondta az orvos, hogy nem lehet áttét, csak gyulladás. Az egyik elegendő nagyságú (7 milliméteres) volt ahhoz, hogy megállapítsák, gyulladásról van szó. Emiatt valószínűleg a másik kettő is az. Ahhoz, hogy ezt biztosan meg tudják mondani, még két hónapot várni kell, áprilisban fognak egy mellkas felvételt csinálni. De nincs gond, a doktor szerint elkaphattam valamit.

A hangodon is lehet hallani, hogy egy kicsit megfázhattál, náthás vagy. Mondjuk éppen influenzajárvány van.

- Sajnos nem tudok úgy menni az utcán, hogy ne köhögnének mellettem az emberek. Nem egyszerű, de a szájmaszkot mindig hordom.

Mivel töltötted az időd karácsonyi hazaérkezésed óta?

- Elsősorban a különféle kontrollvizsgálatokat szerveztem. Próbálok munkát keresni itt a városban, visszarázódni a régi kerékvágásba. Az orvosok szerint nyugodtan dolgozhatok, legutóbb is azt mondta a doktor, hogy úgy nézek ki, mintha nem is lett volna semmi bajom. Sok ismerőssel is találkoztam, és gyakran megszólítanak az utcán. Elmesélik, hogy drukkoltak a gyógyulásomért, és örülnek, hogy ki tudtam jönni ebből a súlyos kálváriából, betegségből. Még nem volt alkalmam, de mindenképpen szeretném meglátogatni miskolci ismerőseimet is, a volt tanáraimat, akik sokat segítettek nekem a kinti gyógyulásomban.

A Facebookon gyakran teszel fel magadról olyan képeket, amin rózsafüzér van a kezedben, legutóbb épp a Krisztus Király Főtemplom előtt állva. Szoktál templomba járni?

- Igen, amikor csak tudok, elmegyek a vasárnapi misékre. Ez erőt ad nekem.

Közelegnek az áprilisi választások, követed a kampányt?

- Dr. Galambos Dénesnek aláírtam a jelöltállítási ívét. Egyetértek azzal a munkával, amit 2010 óta tesznek. Számomra fontos, hogy védik a határt az illegális bevándorlással szemben, ezzel pedig megvédve többek között a kultúránkat, a vallásunkat. Nem szeretném megélni Magyarországon azt, ami zajlik például Németországban, vagy Franciaországban. A Youtubeon láthatóak olyan felvételek, hogy mik is történnek azokban az országokban a migránsok miatt. De ezen kívül a munkahelyteremtés kapcsán szintén jót lehet elmondani a kormányról: csökkent a munkanélküliség, emelkednek a bérek. Ebből a szempontból is fejlődött az ország, kihúzták a 2010 előtti mély állapotból. Jó ezt látni, csak így tovább!

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.