Véget ért a szezon a Bikák számára

spigott - 2018. február 25. 19:11

Az emberelőnyeivel jobban gazdálkodó Csíkszereda negyedszerre is legyőzte a DAB-ot, így az erdélyiek jutottak be az Erste Liga legjobb négy együttese közé.

Az Erste Liga negyeddöntőjének negyedik mérkőzését játszotta ma délután öt órától Csíkszeredán a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a négy nyert meccsig tartó sorozatban már 3-0-ra vezettek a házigazdák, így a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy ne érjen véget számukra a szezon már este.

A hazaiak azonban mindenképpen szerették volna már ma lezárni a párharcot, s ezt Schastlivij zúgó kapuvasa már az első percben jelezte is, ám a DAB igyekezett gyorsan felpörögni, s a következő négy-öt percben többször is odaértek a csíkszeredai kapu elé, igaz csak helyzetig jutottak, gólig nem. A 6. percben megkapta első emberelőnyét a házigazda, mellyel sajnos azonnal éltek is a vendéglátók, s Papp révén meg is szerezték a vezetést (1-0). Nem sokkal később a DAB is fórban játszhatott, voltak is biztató helyzetei, de Onodi eszén nem tudtak túljárni a Bikák, igaz a túloldalon Lencsés újabb kiállítása alatt sem sikerült növelnie előnyét a Csíkszeredának. A harmad hajrájában valamelyest csökkent az iram, s bár az utolsó percben megkapta második fórját is Jason Morgan alakulata, ez áthúzódott a második felvonásra.

Melyet lényegesen nagyobb iramban kezdtek az Acélbikák, mint ellenfelük, de hiába lőtték körbe Onodi ketrecét, nem sikerült egalizálniuk az áthúzódó előnyből, valamint a következő fórból sem. Ebben a játékrészben azonban lényegesen aktívabb volt a DAB, sorozatban alakították ki a helyzeteket a csíkszeredai kapu előtt, ám vagy Onodi, vagy a kapuvas hárította a próbálkozásokat, így hiába a komoly fölény, csak nem akart megszületni a várt egyenlítő találat. A harmad hajrájában megkapta harmadik emberfórját is a Csíkszereda, s ha ma volt különbség a csapatok között valamiben, az az előnyös játék volt, mert Valchar alig húsz másodperccel a játékrész vége előtt közelről nem hibázott, így a harmadik felvonásban már csak a csodában bízhattak a dunaújvárosi drukkerek (2-0).

Képek: DO-archív

Az utolsó felvonásban igyekezett ugyan a DAB, ám a kontralehetőségekkel kiválóan élő házigazdák előtt adódott több komolyabb lehetőség, ám Schastlivij próbálkozásánál a kapuvas, míg Rokaly ziccerénél Duschek hárított. Az Acélbikák mentek ugyan előre becsülettel, ám az idő múlásával egyre görcsösebbé, pontatlanabbá vált a játékuk. Az 54. percben kapott még egy esélyt a DAB egy emberelőny formájában, ám ahelyett, hogy kihasználták volna, egy rossz cserével gyorsan annulálták is azt. Az 57. percben kapott még egy fórt együttesünk, mely kapusát lehozva próbált szépíteni, de ahogy ebben a párharcban szinte mindenből, úgy ebből is rosszul jött ki, mert a sorozatban hatodik gólját szerző Schastlivij végleg lezárta a meccset (3-0).

A Csíkszereda így 4-0-s összesítéssel jutott tovább az Erste Liga elődöntőjébe, míg a DAB számára véget ért a szezon. A látottak alapján sajnos az erdélyiek továbbjutása megérdemelt, az Acélbikák nem tudták megközelíteni sem azt a formát, amit az alapszakasz nagyobbik részében mutattak, s így ennek a párharcnak nem lehetett más a végeredménye.

SC Csíkszereda – DAB 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

SC Csíkszereda: Onodi – Belov (1), Papp 1, Fodor (1), Taratukhin (1), Valchar 1 (1), Brnák (1), Farkas, Fabus, Rokaly Sz., Schastlivij 1, Flinta, Gecse, Antal Zs., Bíró, Molnár, Györfy, Salló, Antal N., Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

DAB: Duschek – Léránt, Orbán, Izacky, Nageler, Novotny, Erdélyi, Mestyán, Azari, Becze, Silló, Hruby, Lencsés, Hári, Odnoga, Turcotte, Skripets, Török, Nagy, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.