Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

Vass Ádám - 2018. február 18. 9:00

Az előző években is találkozhattunk nagyobb darts versenyekkel városunkban, de most először egy igazán tekintélyes eseményre került sor hétvégén, hiszen két nap alatt több, mint kétszáz versenyző állt a táblák elé.

Harmadik alkalommal rendezte meg éves versenyét a Dunaújvárosi Darts Club, amire minden eddiginél nagyobb létszámban érkeztek indulók. A III. Dunaújváros Steel Open elnevezésű verseny lebonyolítására a nagy érdeklődésre való tekintettel az egyesületnek is helyet biztosító Munkásművelődési Központ nagyterménél is nagyobb helyet kellett találni, így esett a választás a Dunaújvárosi Egyetem régi tornatermére, amivel akár egy új együttműködési megállapodás is elkezdődhet kettejük közt. A kétnapos viadal pénteken indult az amatőrök versenyével, amin hat női és kilencvenhat férfi induló vett részt, valamint ellátogatott Ziegenhám Medárd, a Magyar Darts Szövetség elnökségi tagja, a felnőtt és ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya és a Sport TV darts szakkommentátora is. A szombati nyílt versenyen már a rutinosabbak dobálták a nyilakat hasonló létszámban.

 

A reggel tízkor startoló napon a rendezvény két főszervezője, Zemankó Zoltán, a DUE DSE sportegyesület főtitkára és Körmendi Mihály, az Dunaújvárosi Darts Club Sportegyesület elnöke mondott köszöntőt, majd Izsák Máté, Dunaújváros MJV Önkormányzat Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke nyitotta meg a versenyt. Az esemény díszvendége Dr. Váczi István Magyar Darts Szövetség alelnöke, a Komlói Darts Club vezetője volt. A III. Dunaújváros Steel Open az előzőekhez képest sokkal rangosabb és nagyobb volumenű rendezvény lett, amiről minden résztvevő elismerősen nyilatkozott. Versenyzők az ország minden sarkából érkeztek hozzánk és mint mindig, a szombati nap most is inkább hasonlított egy hatalmas baráti társaság találkozójára kellemes sörözéssel és beszélgetéssel, mint egy véresen komoly viadalra. Persze a versenyről sem feledkeztek meg, a kimerítő nap végén Körmendi Mihály átadhatta a díjakat a legjobbaknak. A negyedik helyen a Dunaújvárosi Darts Club versenyzője, Erdős Andor végzett, akit a budapesti Prince of Darts csapat tagja, Jagicza Gábor győzött le. Második helyre Juhász Béla, a Vecsés SE Darts Klub indulója ért be, a győztes pedig a veszprémi egyesülettől érkező Lukács Tamás lett. A legmagasabb, 134-es kiszállót a dunaújvárosi Lovasi Kristóf mutatta be. A III. Dunaújváros Steel Open tehát remek visszhangot kapott országos szinten is, és egyre több vidéki és fővárosi egyesület tagjai érkeznek nagyobb társaságban jó szívvel hozzánk, hogy együtt hódoljanak ennek a kocsmasportnak már egyáltalán nem nevezhető, egyre népszerűbb sportágnak.

 

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.