Dunaújváros Hetilap

Elnöki sajtónyilatkozat

doszerk - 2018. március 7. 13:48

Dr Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke az alábbi sajtónyiltakozatot juttatta el szerkesztőségünkhöz., melyben támogatja Magyarország Kormánya azon törekvését, hogy ha kell jogszabályokkal lépjen fel a betelepítési kvóta végrehajtása, a Soros-terv és a bevándorlás szervező Soros-szervezetekkel szemben.

Tisztelt Fejér Megyei Lakosok!

A Megyei Jogú Városok Szövetsége szervezésében Budapesten megtartott konferencián résztvevő polgármesterek felhívást fogadtak el és tettek közzé annak érdekében, hogy Magyarország településeinek önkormányzatai és polgármesterei együttesen lépjenek fel a Soros-tervvel és a bevándorlás szervező Soros szervezetekkel szemben.

Nap, mint nap érezhető és tapasztalható Brüsszel nyomása, amely arra próbálja kényszeríteni Magyarországot, hogy fogadja el a kötelező és felső korlát nélküli betelepítési kvótát. A betelepítési elképzelések végrehajtásában közreműködő bevándorlás szervező irodák az eszmei és anyagi hátterüket adó Soros-terv alapján a jövőben gőzerővel fognak dolgozni a brüsszeli elképzelések megvalósításán.

Az elmúlt évek szomorú eseményei sajnos bizonyítékot szolgáltattak azon félelmeinkkel kapcsolatban, mely szerint az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent városainkra, falvainkra és családjainkra. Meggyőződésem, hogy nekünk önkormányzati vezetőknek kötelességünk, hogy ebben a kérdésben is a településünk, megyénk és az ott élők érdekeit képviseljük.  Polgármesterek, képviselőtestületek összefogására és együttes fellépésére van szükség ahhoz, hogy a megye lakosságának támogatását is magunk mögött tudva utasítsuk el a Soros-tervet és a kötelező felső korlát nélküli betelepítési kvótát, és azt, hogy megyéinkben bevándorlás szervező irodák tevékenykedjenek.

A Fejér Megyei Közgyűlés elnökeként jómagam is szükségesnek tartom, és támogatom Magyarország Kormánya azon törekvését, hogy ha kell jogszabályokkal lépjen fel a betelepítési kvóta végrehajtása, a Soros-terv és a bevándorlás szervező Soros-szervezetekkel szemben.

Köszönetemet fejezem ki  Magyarország Kormányának mindazon intézkedések megtételéért,  amellyel megvédi a magyar embereket, köztük a Fejér megyében élő honfitársainkat, családjainkat, ezáltal hozzájárul élet- és vagyonbiztonságunk, keresztény kultúránk megőrzéséhez.

Legfontosabb feladatunk, hogy megőrizzük városaink, falvaink biztonságát. Nem adhatjuk fel keresztény hitünket, kultúránkat, szokásainkat, nem engedhetjük meg, hogy hazánk bevándorló országgá váljon.

Mindezek jegyében buzdítom összefogásra Fejér megye valamennyi lakosát és településvezetőjét. Tegyünk együtt a békés és biztonságos Magyarországért !

 

Székesfehérvár, 2018. március 6.                                                                      

Dr. Molnár Krisztián

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.