Diákolimpiai döntő Dunaújvárosban

2018. március 2. (péntek) 8:02 - Szárszó Lajos

A Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénája ad otthont a 2017-2018. tanévi Riska Játékos Sportverseny országos diákolimpiai döntőjének.

A Magyar Diáksport Szövetség ez évben is megrendezte a RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia versenysorozatát, melynek döntőjét rendezheti városunk. A szombaton, 10 órakor kezdődő versenynek a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnoka ad otthont, melyben nyolc csapat verseng a helyezésekért. Bács-Kiskun megyéből a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola, Békés megyéből a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. sz. Ált. Isk. és Sportiskola Tagintézménye, Heves megyéből az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Pest megyéből a Törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Tagintézménye, Vas megyéből a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola, Zala megyéből a Nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola, valamint Fejér megyéből a Székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola csapatai küzdenek majd egymással.

A sportverseny jelentőségét emeli, hogy a verseny fővédnöke Áder János, Magyarország Köztársasági elnöke, védnökei Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára, Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárság államtitkára, valamint Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere. A megnyitó ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család-és Ifjúságügyért Felelős Államtitkára köszönti majd a csapatokat, majd Dunaújváros Megyei Jogú Város nevében Izsák Máté, a Dunaújváros Megyei Jogú Város Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke köszönti a résztvevőket.

Képek forrása: facebook

A házigazda Dunaújvárosi Egyetem részéről Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora mond beszédet, majd a versengést hivatalosan Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke nyitja meg. Ezúttal sem maradhat el az ilyenkor szokásos ünnepélyes eskütétel, melyet a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának játékosa, Gurisatti Gréta mond elő. A sportversenyt egyéb kulturális programok, így a No Control Dance Group táncosainak, Spartan Cheerleading Sportegyesület tagjainak bemutatói színesítik majd.

A rovat további hírei: Sport

Vízilabda Európa-bajnokság - Könnyű csoportokban a magyarok

Vízilabda Európa-bajnokság - Könnyű csoportokban a magyarok

2019. október 23. (szerda)

A magyar férfi és női válogatott is könnyű csoportba került a január 12. és 26. között sorra kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon.

Rangadót nyert a második

Rangadót nyert a második

2019. október 23. (szerda)

A Multisteel Hungary gárdája alaposan kitömte az éllovas Tízpróbásokat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának nyolcadik fordulójában.

Bravúros bajnoki szereplés!

Bravúros bajnoki szereplés!

2019. október 23. (szerda)

Magabiztosan jutottak tovább a felnőtt bajnokság hármas döntőjébe Tatabányán a Dunaferr SE birkózói.

Újpesti előny a kupában

Újpesti előny a kupában

2019. október 22. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói négygólos hátrányból várhatják az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzés visszavágóját.

Továbbjutás a kupában!

Továbbjutás a kupában!

2019. október 22. (kedd)

Remek játékkal aratott kétgólos győzelmet a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Mosonmagyaróvár vendégeként.

Simán nyertek az esélyesek

Simán nyertek az esélyesek

2019. október 22. (kedd)

Két mérkőzésen összesen huszonhárom gólt szereztek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Kupameccs az UTE ellen

Kupameccs az UTE ellen

2019. október 22. (kedd)

Pár nappal a két gárda fővárosi meccs után ismét az Újpest ellen korcsolyáznak jégre a DAB jégkorongozói.