Diákolimpiai döntő Dunaújvárosban

2018. március 2. (péntek) 8:02 - Szárszó Lajos

A Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénája ad otthont a 2017-2018. tanévi Riska Játékos Sportverseny országos diákolimpiai döntőjének.

A Magyar Diáksport Szövetség ez évben is megrendezte a RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia versenysorozatát, melynek döntőjét rendezheti városunk. A szombaton, 10 órakor kezdődő versenynek a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnoka ad otthont, melyben nyolc csapat verseng a helyezésekért. Bács-Kiskun megyéből a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola, Békés megyéből a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. sz. Ált. Isk. és Sportiskola Tagintézménye, Heves megyéből az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Pest megyéből a Törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Tagintézménye, Vas megyéből a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola, Zala megyéből a Nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola, valamint Fejér megyéből a Székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola csapatai küzdenek majd egymással.

A sportverseny jelentőségét emeli, hogy a verseny fővédnöke Áder János, Magyarország Köztársasági elnöke, védnökei Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára, Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárság államtitkára, valamint Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere. A megnyitó ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család-és Ifjúságügyért Felelős Államtitkára köszönti majd a csapatokat, majd Dunaújváros Megyei Jogú Város nevében Izsák Máté, a Dunaújváros Megyei Jogú Város Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke köszönti a résztvevőket.

Képek forrása: facebook

A házigazda Dunaújvárosi Egyetem részéről Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora mond beszédet, majd a versengést hivatalosan Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke nyitja meg. Ezúttal sem maradhat el az ilyenkor szokásos ünnepélyes eskütétel, melyet a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának játékosa, Gurisatti Gréta mond elő. A sportversenyt egyéb kulturális programok, így a No Control Dance Group táncosainak, Spartan Cheerleading Sportegyesület tagjainak bemutatói színesítik majd.

A rovat további hírei: Sport

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

2020. május 25. (hétfő)

Dr. Kiss Marianna, az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSH) vezetője kijelentette, hogy Magyarországon a sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat.

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

2020. május 25. (hétfő)

A koronavírus-járvány okozta válsággal és a tokiói nyári játékok elhalasztásával feléledtek a viták Párizsban a 2024-es olimpiarendezésről.

Dave Leger marad az Acélbikáknál

Dave Leger marad az Acélbikáknál

2020. május 25. (hétfő)

A 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit az Erste Ligában.

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

2020. május 23. (szombat)

Fiatalok, idősebbek, a sportágat komolyan űzni vágyók és a játék öröméért játszók is megtalálhatják számításaikat a Danubius KSE tollaslabdázóinál.

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

2020. május 23. (szombat)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.