Egyre kevesebb a baleset

2018. március 22. (csütörtök) 16:40 - Vass Ádám

Megtartotta ez évi első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság, melyen szót ejtettek a tavalyi eredményekről és természetesen végigvették az idei teendőket is.

A tavalyi évben folytatódott az elmúlt nyolc évben mutatott csökkenő tendencia, már ami a közlekedési balesetek számát illeti. Ez derült ki csütörtök délután a Városháza dísztermében, ahol megtartotta idei első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság. Az ülés elején Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője ismertette a baleseti helyzetképet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén. 2010 óta folyamatosan csökken a közúti közlekedési balesetek száma, ezzel együtt pedig a személyi sérülések száma is. A tavalyi évben összesen száz ilyet esetet regisztráltak, melyből mindössze három végződött tragikusan. További 33 súlyos sérülés és 64 könnyű sérülés esetében intézkedtek. Ez a szám pedig példátlan csökkenést jelent a nyolc évvel ezelőttihez képest. A balesetek okai azonban nagyrészt nem változtak, csak értelemszerűen kevesebb volt belőlük, így továbbra is a gyorshajtás a balesetek vezető oka és legtöbbször személygépkocsival történik a baj. Jó hír viszont, hogy a kerékpárral történő incidensek száma is csökkent az előző évekhez képest.

A folytatásban Kőhalmi László, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányág Közlekedésrendészeti Osztály helyszínelő és balesetvizsgálója, valamint Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkárának beszámolója következett, aki az idei tervekről beszélt részletesebben. Mint mondta, szeretnék folytatni eddigi tevékenységüket és többször felhívni az állampolgárok, de különösen a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Ezért ebben az évben is megrendezik Dunaújváros nagy KRESZ-tesztjét, ami egy online fordulóból és egy személyesen kitöltött döntő feladatlap teljesítéséből áll majd. Ezekhez pedig kifejezetten helyi szituációkat keresnek, így a képes kérdéseken dunaújvárosi helyszínek látszanak majd, mindenki által ismert kereszteződésekkel, illetve a 6-os út forgalmas szakaszaival. Folytatódik továbbá a gyerekeknek szóló sikeres rajzpályázat, valamint a hagyományos Uralom az autóm vetélkedő is, amit új versenyszámokkal bővítenének és mindezek mellett újdonságokkal is készülnek a 2018-as évre.

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnés miatt keresik Járóka Fannit

Eltűnés miatt keresik Járóka Fannit

2019. március 21. (csütörtök)

A dunaújvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a 15 éves Járóka Fanni megtalálásában.

Három autó balesete Pusztaszabolcsnál

Három autó balesete Pusztaszabolcsnál

2019. március 21. (csütörtök)

Teherautó, kisteherautó és személygépkocsi ütközött össze egymással Pusztaszabolcsnál. A ráfutásos balesetnek szerencsére csak három könnyű sérültje volt.

Elütötte a járdán várakozó gyalogost

Elütötte a járdán várakozó gyalogost

2019. március 20. (szerda)

Súlyosan megsérült az az asszony, akit egy férfi járművével való tolatása közben elütött. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Na most bele lehet szólni

Na most bele lehet szólni

2019. március 19. (kedd)

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 3-án, szerdán, reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten.

Gyalogost gázoltak el Nagyvenyimen

Gyalogost gázoltak el Nagyvenyimen

2019. március 19. (kedd)

A dunaújvárosi rendőröknek kellett tegnap este Nagyvenyimen intézkedni, ahol az úton szabálytalanul áthaladó gyalogost ütött el egy helyi lakos. A baleset következtében a gyalogosnak súlyos sérülése keletkezett. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Órákig tartott a dobozgyári tűz eloltása

Órákig tartott a dobozgyári tűz eloltása

2019. március 18. (hétfő)

Tűz ütött ki egy dobozokat gyártó üzem raktárában Mezőfalván, a Kisfaludy Károly utcánál. Papír és más alapanyagok égnek a mintegy háromszáz négyzetméter alapterületű épületben. Máshova nem terjedtek át a lángok, amelyeket a dunaújvárosi, a székesfehérvári, a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint a mezőfalvai önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több órás megfeszítette munkával tudtak eloltani.

Őrizetbe került a csecsemőgyilkos nő

Őrizetbe került a csecsemőgyilkos nő

2019. március 17. (vasárnap)

Őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók azt a nőt, aki Zichyújfaluban megszülte, majd megölte gyermekét.