Egyre kevesebb a baleset

2018. március 22. (csütörtök) 16:40 - Vass Ádám

Megtartotta ez évi első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság, melyen szót ejtettek a tavalyi eredményekről és természetesen végigvették az idei teendőket is.

A tavalyi évben folytatódott az elmúlt nyolc évben mutatott csökkenő tendencia, már ami a közlekedési balesetek számát illeti. Ez derült ki csütörtök délután a Városháza dísztermében, ahol megtartotta idei első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság. Az ülés elején Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője ismertette a baleseti helyzetképet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén. 2010 óta folyamatosan csökken a közúti közlekedési balesetek száma, ezzel együtt pedig a személyi sérülések száma is. A tavalyi évben összesen száz ilyet esetet regisztráltak, melyből mindössze három végződött tragikusan. További 33 súlyos sérülés és 64 könnyű sérülés esetében intézkedtek. Ez a szám pedig példátlan csökkenést jelent a nyolc évvel ezelőttihez képest. A balesetek okai azonban nagyrészt nem változtak, csak értelemszerűen kevesebb volt belőlük, így továbbra is a gyorshajtás a balesetek vezető oka és legtöbbször személygépkocsival történik a baj. Jó hír viszont, hogy a kerékpárral történő incidensek száma is csökkent az előző évekhez képest.

A folytatásban Kőhalmi László, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányág Közlekedésrendészeti Osztály helyszínelő és balesetvizsgálója, valamint Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkárának beszámolója következett, aki az idei tervekről beszélt részletesebben. Mint mondta, szeretnék folytatni eddigi tevékenységüket és többször felhívni az állampolgárok, de különösen a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Ezért ebben az évben is megrendezik Dunaújváros nagy KRESZ-tesztjét, ami egy online fordulóból és egy személyesen kitöltött döntő feladatlap teljesítéséből áll majd. Ezekhez pedig kifejezetten helyi szituációkat keresnek, így a képes kérdéseken dunaújvárosi helyszínek látszanak majd, mindenki által ismert kereszteződésekkel, illetve a 6-os út forgalmas szakaszaival. Folytatódik továbbá a gyerekeknek szóló sikeres rajzpályázat, valamint a hagyományos Uralom az autóm vetélkedő is, amit új versenyszámokkal bővítenének és mindezek mellett újdonságokkal is készülnek a 2018-as évre.

A rovat további hírei: Sziréna

Autó égett Seregélyesnél

Autó égett Seregélyesnél

2018. április 24. (kedd)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Seregélyes külterületén, a 62-es főút és a Dunaújvárosi út kereszteződése közelében. A tűzesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az elsődleges információk szerint a gépkocsiban senki nem tartózkodott. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Piát akart lopni, lebukott

Piát akart lopni, lebukott

2018. április 24. (kedd)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 25 éves dunaújvárosi lakos ellen, aki április 23-án a Béke körúton található bevásárlóközpontból szeszes italt próbált ellopni úgy, hogy az üveget a ruhájába rejtette.

Vádemelés várhat a cserbenhagyóra

Vádemelés várhat a cserbenhagyóra

2018. április 24. (kedd)

A dunaújvárosi férfi adatai hátrahagyása nélkül távozott egy Perkáta külterületén történt baleset helyszínéről, melynek részese volt. A rendőrség az ügyben folytatott nyomozást lezárta és vádemelési javaslattal élt az illetékes ügyészségen.

Tűz egy családi házban

Tűz egy családi házban

2018. április 23. (hétfő)

Teljesen kiégett egy kétszintes, tetőtér-beépítéses családi ház konyhája Dunaújvárosban, a Berán Lajos utcában. A városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Több tucat határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Több tucat határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2018. április 23. (hétfő)

Hetven határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. Pénteken 37, szombaton 18, vasárnap 10 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A kereszteződésben ütötte el a biciklist

A kereszteződésben ütötte el a biciklist

2018. április 22. (vasárnap)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt tegnap Mezőfalván a Fehérvári út és a József Nádor utca kereszteződésében. Egy Ford 43 éves női vezetője a kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget egy szemből érkező kerékpárosnak és összeütközött vele. Az ütközés következtében a kerékpár 71 éves vezetője megsérült. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Árokba hajtott, fának csapódott és felborult

Árokba hajtott, fának csapódott és felborult

2018. április 22. (vasárnap)

Árokba hajtott, egy fának csapódott, majd felborult egy személyautó a Szabadegyháza és Pusztaszabolcs közötti úton. A jármű életveszélyes sérüléseket szenvedett vezetőjét a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból, majd átadták a mentőknek. Az úton a mentés ideje alatt forgalomkorlátozásra számítsanak.