Egyre kevesebb a baleset

2018. március 22. (csütörtök) 16:40 - Vass Ádám

Megtartotta ez évi első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság, melyen szót ejtettek a tavalyi eredményekről és természetesen végigvették az idei teendőket is.

A tavalyi évben folytatódott az elmúlt nyolc évben mutatott csökkenő tendencia, már ami a közlekedési balesetek számát illeti. Ez derült ki csütörtök délután a Városháza dísztermében, ahol megtartotta idei első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság. Az ülés elején Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője ismertette a baleseti helyzetképet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén. 2010 óta folyamatosan csökken a közúti közlekedési balesetek száma, ezzel együtt pedig a személyi sérülések száma is. A tavalyi évben összesen száz ilyet esetet regisztráltak, melyből mindössze három végződött tragikusan. További 33 súlyos sérülés és 64 könnyű sérülés esetében intézkedtek. Ez a szám pedig példátlan csökkenést jelent a nyolc évvel ezelőttihez képest. A balesetek okai azonban nagyrészt nem változtak, csak értelemszerűen kevesebb volt belőlük, így továbbra is a gyorshajtás a balesetek vezető oka és legtöbbször személygépkocsival történik a baj. Jó hír viszont, hogy a kerékpárral történő incidensek száma is csökkent az előző évekhez képest.

A folytatásban Kőhalmi László, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányág Közlekedésrendészeti Osztály helyszínelő és balesetvizsgálója, valamint Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkárának beszámolója következett, aki az idei tervekről beszélt részletesebben. Mint mondta, szeretnék folytatni eddigi tevékenységüket és többször felhívni az állampolgárok, de különösen a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Ezért ebben az évben is megrendezik Dunaújváros nagy KRESZ-tesztjét, ami egy online fordulóból és egy személyesen kitöltött döntő feladatlap teljesítéséből áll majd. Ezekhez pedig kifejezetten helyi szituációkat keresnek, így a képes kérdéseken dunaújvárosi helyszínek látszanak majd, mindenki által ismert kereszteződésekkel, illetve a 6-os út forgalmas szakaszaival. Folytatódik továbbá a gyerekeknek szóló sikeres rajzpályázat, valamint a hagyományos Uralom az autóm vetélkedő is, amit új versenyszámokkal bővítenének és mindezek mellett újdonságokkal is készülnek a 2018-as évre.

A rovat további hírei: Sziréna

Razziáztak a rendőrök

Razziáztak a rendőrök

2018. szeptember 21. (péntek)

A TISPOL közlekedésbiztonsági prevenciós kampányának keretében végeztek figyelemfelhívó ellenőrzéseket a rendőrök a megye közútjain.

Hulladéktelep égett Adonynál

Hulladéktelep égett Adonynál

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tűz ütött ki egy szeméttelepen, Adony külterületén. Mintegy száz-százötven négyzetméteren ég az öt-hét méter magasan felhalmozott hulladék. A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók oltották a lángokat. A munkálatokat két erőgép is segíti.

Eltűnt egy 21 éves újvárosi lány!

Eltűnt egy 21 éves újvárosi lány!

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A 21 éves Góman Diánát eltűnés miatt keresik a dunaújvárosi rendőrök. A lány körülbelül 160 centiméter magas, normál testalkatú, hosszú, barna hajú, barna szemű.

Rendőrség: június közepe óta újra több a migráns

Rendőrség: június közepe óta újra több a migráns

2018. szeptember 17. (hétfő)

Június közepe óta újra emelkedik a rendőrség által megakadályozott határátlépések, illetve a hatóságok által Magyarországon elfogott illegális migránsok száma - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI érdeklődésére.

Magatehetetlenül feküdt az árokban

Magatehetetlenül feküdt az árokban

2018. szeptember 16. (vasárnap)

A járőrök tegnap, a 6-os számú főúton, Ercsi külterületén figyeltek fel egy magatehetetlen férfira, aki az út menti vízelvezető árokban feküdt. A rendőrök biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak az orvosi segítségre szoruló 62 éves férfihez, akit a mentőszolgálat munkatársai ellátása érdekében a kórházba szállítottak.

Ne gyújtsa! Gyűjtse! - Kampány a szemétégetés ellen

Ne gyújtsa! Gyűjtse! - Kampány a szemétégetés ellen

2018. szeptember 13. (csütörtök)

Konferenciával indította útjára szeptember tizenkettedikén „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Bolti szarkákat fogtak

Bolti szarkákat fogtak

2018. szeptember 12. (szerda)

A rendőrök tegnap délután egy dunaújvárosi boltban igazoltattak két nőt, akikről megállapították, hogy négy nappal korábban az üzletből ruhaneműket, cipőket, valamint játékokat loptak el. A járőrök a 21 éves G. Diánát, valamint a 48 éves S. Teréziát elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.