Egyre kevesebb a baleset

2018. március 22. (csütörtök) 16:40 - Vass Ádám

Megtartotta ez évi első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság, melyen szót ejtettek a tavalyi eredményekről és természetesen végigvették az idei teendőket is.

A tavalyi évben folytatódott az elmúlt nyolc évben mutatott csökkenő tendencia, már ami a közlekedési balesetek számát illeti. Ez derült ki csütörtök délután a Városháza dísztermében, ahol megtartotta idei első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság. Az ülés elején Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője ismertette a baleseti helyzetképet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén. 2010 óta folyamatosan csökken a közúti közlekedési balesetek száma, ezzel együtt pedig a személyi sérülések száma is. A tavalyi évben összesen száz ilyet esetet regisztráltak, melyből mindössze három végződött tragikusan. További 33 súlyos sérülés és 64 könnyű sérülés esetében intézkedtek. Ez a szám pedig példátlan csökkenést jelent a nyolc évvel ezelőttihez képest. A balesetek okai azonban nagyrészt nem változtak, csak értelemszerűen kevesebb volt belőlük, így továbbra is a gyorshajtás a balesetek vezető oka és legtöbbször személygépkocsival történik a baj. Jó hír viszont, hogy a kerékpárral történő incidensek száma is csökkent az előző évekhez képest.

A folytatásban Kőhalmi László, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányág Közlekedésrendészeti Osztály helyszínelő és balesetvizsgálója, valamint Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkárának beszámolója következett, aki az idei tervekről beszélt részletesebben. Mint mondta, szeretnék folytatni eddigi tevékenységüket és többször felhívni az állampolgárok, de különösen a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Ezért ebben az évben is megrendezik Dunaújváros nagy KRESZ-tesztjét, ami egy online fordulóból és egy személyesen kitöltött döntő feladatlap teljesítéséből áll majd. Ezekhez pedig kifejezetten helyi szituációkat keresnek, így a képes kérdéseken dunaújvárosi helyszínek látszanak majd, mindenki által ismert kereszteződésekkel, illetve a 6-os út forgalmas szakaszaival. Folytatódik továbbá a gyerekeknek szóló sikeres rajzpályázat, valamint a hagyományos Uralom az autóm vetélkedő is, amit új versenyszámokkal bővítenének és mindezek mellett újdonságokkal is készülnek a 2018-as évre.

A rovat további hírei: Sziréna

Razziát tart a rendőrség

Razziát tart a rendőrség

2018. december 11. (kedd)

A bódult, ittas vezetők kiszűrésére tartanak akciót a rendőrök a héten - közölte a rendőrség a honlapján.

Beismerte tettét a tolvaj

Beismerte tettét a tolvaj

2018. december 10. (hétfő)

Egy 18 éves dunaújvárosi férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök tegnap délután. A nyomozás adatai szerint H. Roland 2018. december 6-án Dunaújvárosban, a Gorkij közben lefeszítette és eltulajdonította egy ott parkoltatott Porsche típusú személygépkocsi motorháztetejéről annak emblémáját. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Magatehetetlenül feküdt

Magatehetetlenül feküdt

2018. december 08. (szombat)

A rendőrök a Táncsics Mihály utcában figyeltek fel tegnap egy magatehetetlen állapotú férfira. A járőrök biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak a segítségre szoruló helyi lakoshoz, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.  

Eltűnés miatt keresik Járóka Fannit

Eltűnés miatt keresik Járóka Fannit

2018. december 07. (péntek)

A dunaújvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a 15 éves Járóka Fanni megtalálásában.

A rendszámmal trükközött

A rendszámmal trükközött

2018. december 07. (péntek)

A járőrök tegnap Előszálláson ellenőriztek egy gépjárművet és az azt vezető férfit. A rendőrök megállapították, hogy a járműre szerelt forgalmi rendszámot eredetileg egy Porsche gépkocsira adták ki, ezért a 19 éves helyi lakost elfogták és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. Az eset miatt egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.  

Az adventi időszakban is körültekintően

Az adventi időszakban is körültekintően

2018. december 06. (csütörtök)

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ajánlásokkal és tanácsokkal igyekeznek elősegíteni, hogy az ünnepi készülődés békés és zavartalan legyen.

Megyei baleseti körkép

Megyei baleseti körkép

2018. december 06. (csütörtök)

Több baleset is történt az elmúlt huszonnégy órában a megye területén. A téli időjárás miatt megváltoztak az útviszonyok és több esetben ez okozta a galibát.