Egyre kevesebb a baleset

2018. március 22. (csütörtök) 16:40 - Vass Ádám

Megtartotta ez évi első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság, melyen szót ejtettek a tavalyi eredményekről és természetesen végigvették az idei teendőket is.

A tavalyi évben folytatódott az elmúlt nyolc évben mutatott csökkenő tendencia, már ami a közlekedési balesetek számát illeti. Ez derült ki csütörtök délután a Városháza dísztermében, ahol megtartotta idei első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság. Az ülés elején Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője ismertette a baleseti helyzetképet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén. 2010 óta folyamatosan csökken a közúti közlekedési balesetek száma, ezzel együtt pedig a személyi sérülések száma is. A tavalyi évben összesen száz ilyet esetet regisztráltak, melyből mindössze három végződött tragikusan. További 33 súlyos sérülés és 64 könnyű sérülés esetében intézkedtek. Ez a szám pedig példátlan csökkenést jelent a nyolc évvel ezelőttihez képest. A balesetek okai azonban nagyrészt nem változtak, csak értelemszerűen kevesebb volt belőlük, így továbbra is a gyorshajtás a balesetek vezető oka és legtöbbször személygépkocsival történik a baj. Jó hír viszont, hogy a kerékpárral történő incidensek száma is csökkent az előző évekhez képest.

A folytatásban Kőhalmi László, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányág Közlekedésrendészeti Osztály helyszínelő és balesetvizsgálója, valamint Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkárának beszámolója következett, aki az idei tervekről beszélt részletesebben. Mint mondta, szeretnék folytatni eddigi tevékenységüket és többször felhívni az állampolgárok, de különösen a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Ezért ebben az évben is megrendezik Dunaújváros nagy KRESZ-tesztjét, ami egy online fordulóból és egy személyesen kitöltött döntő feladatlap teljesítéséből áll majd. Ezekhez pedig kifejezetten helyi szituációkat keresnek, így a képes kérdéseken dunaújvárosi helyszínek látszanak majd, mindenki által ismert kereszteződésekkel, illetve a 6-os út forgalmas szakaszaival. Folytatódik továbbá a gyerekeknek szóló sikeres rajzpályázat, valamint a hagyományos Uralom az autóm vetélkedő is, amit új versenyszámokkal bővítenének és mindezek mellett újdonságokkal is készülnek a 2018-as évre.

A rovat további hírei: Sziréna

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2018. július 14. (szombat)

A rendőrök személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt intézkedtek tegnap Daruszentmiklóson, a Fő utcában. Egy Skoda 53 éves kisapostagi vezetője Előszállás irányába haladt, majd balra történő kanyarodása során nem adott elsőbbséget egy őt előző Mazdának és összeütközött vele. A baleset következtében a Skoda sofőrje megsérült.

Motoros baleset Rácalmásnál

Motoros baleset Rácalmásnál

2018. július 13. (péntek)

Rácalmás térségében a 6-os főúton eddig tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpáros egy utánfutót vontató gépjárműnek ütközött, az útra esett és megsérült. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakasz forgalma rendőri irányítás mellett, félpályán haladt.

Hármas karambol az M7-en

Hármas karambol az M7-en

2018. július 13. (péntek)

Három gépkocsi ütközött össze az M7-es autópálya 37-es kilométerszelvényénél, Baracska térségében, a Székesfehérvár felé vezető oldalon. A váli önkormányzati tűzoltók megkezdték az áramtalanítást, valamint az egyik utashoz a mentőket kérték a helyszínre. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom.

Felborult egy autó Sárbogárdnál

Felborult egy autó Sárbogárdnál

2018. július 13. (péntek)

Árokba hajtott és felborult egy személyautó a Sárbogárd és Mezőfalva közötti úton. A jármű a tetején állt meg. A műszaki mentést végző sárbogárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelyben egy ember utazott, ő az első hírek szerint nem sérült meg. Az érintett útszakaszt egy időre lezárták a forgalom elől.

Eltűnt egy előszállási lány

Eltűnt egy előszállási lány

2018. július 12. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri Murzsa Szintia Dorina eltűnése ügyében.

Árokba borult egy autó Kulcsnál

Árokba borult egy autó Kulcsnál

2018. július 11. (szerda)

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személygépkocsi a 6-os főút 58-as kilométerénél, Kulcs térségében. A balesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az elsődleges információk szerint az eset során két ember megsérült, ezért őket a mentők ápolják. A helyszíni szemle és műszaki mentés ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett, váltakozó irányban egy sávon halad.

Átrepült a szalagkorláton egy autó

Átrepült a szalagkorláton egy autó

2018. július 10. (kedd)

Aszfaltot szállító teherautóval ütközött egy személygépkocsi július 10-én, kedden délelőtt a 7-es főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán. A személyautó átszakította a belső szalagkorlátot és a szemközti oldalon állt meg, a jármű jobb első kereke kiszakadt. A mentők tájékoztatása szerint a gépkocsiban egy ember súlyosan, egy könnyebben sérült. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. A teherautó vezetője a balesetben nem sérült meg.