Egyre kevesebb a baleset

Vass Ádám - 2018. március 22. 16:40

Megtartotta ez évi első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság, melyen szót ejtettek a tavalyi eredményekről és természetesen végigvették az idei teendőket is.

A tavalyi évben folytatódott az elmúlt nyolc évben mutatott csökkenő tendencia, már ami a közlekedési balesetek számát illeti. Ez derült ki csütörtök délután a Városháza dísztermében, ahol megtartotta idei első ülését a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság. Az ülés elején Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője ismertette a baleseti helyzetképet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén. 2010 óta folyamatosan csökken a közúti közlekedési balesetek száma, ezzel együtt pedig a személyi sérülések száma is. A tavalyi évben összesen száz ilyet esetet regisztráltak, melyből mindössze három végződött tragikusan. További 33 súlyos sérülés és 64 könnyű sérülés esetében intézkedtek. Ez a szám pedig példátlan csökkenést jelent a nyolc évvel ezelőttihez képest. A balesetek okai azonban nagyrészt nem változtak, csak értelemszerűen kevesebb volt belőlük, így továbbra is a gyorshajtás a balesetek vezető oka és legtöbbször személygépkocsival történik a baj. Jó hír viszont, hogy a kerékpárral történő incidensek száma is csökkent az előző évekhez képest.

A folytatásban Kőhalmi László, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányág Közlekedésrendészeti Osztály helyszínelő és balesetvizsgálója, valamint Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkárának beszámolója következett, aki az idei tervekről beszélt részletesebben. Mint mondta, szeretnék folytatni eddigi tevékenységüket és többször felhívni az állampolgárok, de különösen a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Ezért ebben az évben is megrendezik Dunaújváros nagy KRESZ-tesztjét, ami egy online fordulóból és egy személyesen kitöltött döntő feladatlap teljesítéséből áll majd. Ezekhez pedig kifejezetten helyi szituációkat keresnek, így a képes kérdéseken dunaújvárosi helyszínek látszanak majd, mindenki által ismert kereszteződésekkel, illetve a 6-os út forgalmas szakaszaival. Folytatódik továbbá a gyerekeknek szóló sikeres rajzpályázat, valamint a hagyományos Uralom az autóm vetélkedő is, amit új versenyszámokkal bővítenének és mindezek mellett újdonságokkal is készülnek a 2018-as évre.

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.