II. Dunaújvárosi Duatlon - Mindenki győztes!

2018. március 11. (vasárnap) 15:42 - spigott

Remek körülmények között, kiváló időben rendezték meg az alsó Duna-parton a II. Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű viadalt, melyen négy kategóriában közel háromszázan álltak rajthoz.

A tavalyi esztendő után idén újra a mozgás szerelmesei vehették birtokukba március derekán az alsó Duna-partot, ahol városunk önkormányzatának támogatásával immáron második alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Triatlon SE a Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű versenyét. Az előző évi csípős hideg után ezúttal remek sportolóidő várta a viadal résztvevőit, akik négy kategóriában (gyermek I., gyermek II., felnőtt női, felnőtt férfi) vághattak neki a kijelölt távoknak. A délelőtt kilenc órakor kezdődő megméretésen először a legfiatalabb korosztály képviselői álltak rajthoz, tíztől a gyermek II., tizenegytől a hölgyek, míg déli tizenkét órától a férfiak mezőnye vágott neki a kilométereknek, s a mezőny létszámára ezúttal sem lehetett panasza a szervezőknek, ugyanis több mint százan neveztek előzetesen a versenyre, ám mint azt Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon SE elnöke elmondta, ennél sokkal többen vettek részt a viadalon.

- Szenzációs napot hagytunk magunk mögött, számunkra is óriási meglepetés volt, hogy ilyen sokan részt vettek a viadalon, hiszen azzal, hogy lehetőséget adtunk a helyi nevezésre, majdnem megtripláztuk az indulók számát, s közel háromszázan vettek részt végül a versenyen. Veszprémből például egy komplett sportegyesület érkezett, de jöttek Bajáról, Debrecenből is, de ami a legfontosabb, hogy mindenki remekül érezte magát, s számunkra ez volt ma a legfontosabb. Nagy szerencsénk is volt, mert parádés időjárási körülmények fogadták a versenyzőket, szóval maximálisan elégedettek lehetünk a mai nappal. Óriási köszönetet szeretnénk mondani a város vezetésének is, mely nagyon komoly támogatást nyújtott számunkra a verseny megrendezéséhez, a DVG Zrt-nek, valamint Kovács Juditnak is, aki fővédnökként támogatta a rendezvényt. Köszönjük a város lakóinak türelmét is, ha esetleg feltartottuk volna őket, nagyon hálásak vagyunk a sportolók nevében is.

Kovács Judit, a verseny fővédnöke, a DVG Zrt. igazgatósági tagja:

- Fontos ez a verseny, a városlakók és a versenyzők is jól érezték magukat, s akik idejönnek, hírét viszik annak, hogy egy ilyen szép helyen, egy ilyen szuper versenyt tudtunk rendezni. Itt minden szempontból ideális a környezet a versenyzéshez, ma az időjárás is kegyes volt, s ahogy láttam, mindenki nagyon jól érezte magát, a szurkolók, a gyermekek, s a versenyen résztvevők is.

A rovat további hírei: Sport

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2018. december 12. (szerda)

A negyedik negyedben törte meg a Marcali ellenállását a Dunaújvárosi Sárkányok NB II-es kosárlabda csapata.

Ismét az Aranyban futsaloznak

Ismét az Aranyban futsaloznak

2018. december 12. (szerda)

Újabb mérkőzésekkel folytatódik ma, illetve csütörtökön a futsal bajnokság küzdelemsorozata az Arany iskola tornatermében.

Éremeső a megyeszékhelyen

Éremeső a megyeszékhelyen

2018. december 11. (kedd)

Összesen huszonhárom érmet szereztek a Szondi Kupa elnevezésű székesfehérvári versenyen a Dunaferr SE és fiók szakosztályainak fiatal birkózói.

Vereség a véghajrában

Vereség a véghajrában

2018. december 11. (kedd)

Bő negyven percig vezetett, ám végül négygólos vereséget szenvedett a Kozármislenyben lejátszott NB I/B-s felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese.

Sportos DSE Karácsony

Sportos DSE Karácsony

2018. december 11. (kedd)

A DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott játékos karácsony ünnepséget, melyen szinte az összes utánpótlás játékos részt vett.

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.