II. Dunaújvárosi Duatlon - Mindenki győztes!

2018. március 11. (vasárnap) 15:42 - spigott

Remek körülmények között, kiváló időben rendezték meg az alsó Duna-parton a II. Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű viadalt, melyen négy kategóriában közel háromszázan álltak rajthoz.

A tavalyi esztendő után idén újra a mozgás szerelmesei vehették birtokukba március derekán az alsó Duna-partot, ahol városunk önkormányzatának támogatásával immáron második alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Triatlon SE a Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű versenyét. Az előző évi csípős hideg után ezúttal remek sportolóidő várta a viadal résztvevőit, akik négy kategóriában (gyermek I., gyermek II., felnőtt női, felnőtt férfi) vághattak neki a kijelölt távoknak. A délelőtt kilenc órakor kezdődő megméretésen először a legfiatalabb korosztály képviselői álltak rajthoz, tíztől a gyermek II., tizenegytől a hölgyek, míg déli tizenkét órától a férfiak mezőnye vágott neki a kilométereknek, s a mezőny létszámára ezúttal sem lehetett panasza a szervezőknek, ugyanis több mint százan neveztek előzetesen a versenyre, ám mint azt Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon SE elnöke elmondta, ennél sokkal többen vettek részt a viadalon.

- Szenzációs napot hagytunk magunk mögött, számunkra is óriási meglepetés volt, hogy ilyen sokan részt vettek a viadalon, hiszen azzal, hogy lehetőséget adtunk a helyi nevezésre, majdnem megtripláztuk az indulók számát, s közel háromszázan vettek részt végül a versenyen. Veszprémből például egy komplett sportegyesület érkezett, de jöttek Bajáról, Debrecenből is, de ami a legfontosabb, hogy mindenki remekül érezte magát, s számunkra ez volt ma a legfontosabb. Nagy szerencsénk is volt, mert parádés időjárási körülmények fogadták a versenyzőket, szóval maximálisan elégedettek lehetünk a mai nappal. Óriási köszönetet szeretnénk mondani a város vezetésének is, mely nagyon komoly támogatást nyújtott számunkra a verseny megrendezéséhez, a DVG Zrt-nek, valamint Kovács Juditnak is, aki fővédnökként támogatta a rendezvényt. Köszönjük a város lakóinak türelmét is, ha esetleg feltartottuk volna őket, nagyon hálásak vagyunk a sportolók nevében is.

Kovács Judit, a verseny fővédnöke, a DVG Zrt. igazgatósági tagja:

- Fontos ez a verseny, a városlakók és a versenyzők is jól érezték magukat, s akik idejönnek, hírét viszik annak, hogy egy ilyen szép helyen, egy ilyen szuper versenyt tudtunk rendezni. Itt minden szempontból ideális a környezet a versenyzéshez, ma az időjárás is kegyes volt, s ahogy láttam, mindenki nagyon jól érezte magát, a szurkolók, a gyermekek, s a versenyen résztvevők is.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.