II. Dunaújvárosi Duatlon - Mindenki győztes!

2018. március 11. (vasárnap) 15:42 - spigott

Remek körülmények között, kiváló időben rendezték meg az alsó Duna-parton a II. Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű viadalt, melyen négy kategóriában közel háromszázan álltak rajthoz.

A tavalyi esztendő után idén újra a mozgás szerelmesei vehették birtokukba március derekán az alsó Duna-partot, ahol városunk önkormányzatának támogatásával immáron második alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Triatlon SE a Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű versenyét. Az előző évi csípős hideg után ezúttal remek sportolóidő várta a viadal résztvevőit, akik négy kategóriában (gyermek I., gyermek II., felnőtt női, felnőtt férfi) vághattak neki a kijelölt távoknak. A délelőtt kilenc órakor kezdődő megméretésen először a legfiatalabb korosztály képviselői álltak rajthoz, tíztől a gyermek II., tizenegytől a hölgyek, míg déli tizenkét órától a férfiak mezőnye vágott neki a kilométereknek, s a mezőny létszámára ezúttal sem lehetett panasza a szervezőknek, ugyanis több mint százan neveztek előzetesen a versenyre, ám mint azt Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon SE elnöke elmondta, ennél sokkal többen vettek részt a viadalon.

- Szenzációs napot hagytunk magunk mögött, számunkra is óriási meglepetés volt, hogy ilyen sokan részt vettek a viadalon, hiszen azzal, hogy lehetőséget adtunk a helyi nevezésre, majdnem megtripláztuk az indulók számát, s közel háromszázan vettek részt végül a versenyen. Veszprémből például egy komplett sportegyesület érkezett, de jöttek Bajáról, Debrecenből is, de ami a legfontosabb, hogy mindenki remekül érezte magát, s számunkra ez volt ma a legfontosabb. Nagy szerencsénk is volt, mert parádés időjárási körülmények fogadták a versenyzőket, szóval maximálisan elégedettek lehetünk a mai nappal. Óriási köszönetet szeretnénk mondani a város vezetésének is, mely nagyon komoly támogatást nyújtott számunkra a verseny megrendezéséhez, a DVG Zrt-nek, valamint Kovács Juditnak is, aki fővédnökként támogatta a rendezvényt. Köszönjük a város lakóinak türelmét is, ha esetleg feltartottuk volna őket, nagyon hálásak vagyunk a sportolók nevében is.

Kovács Judit, a verseny fővédnöke, a DVG Zrt. igazgatósági tagja:

- Fontos ez a verseny, a városlakók és a versenyzők is jól érezték magukat, s akik idejönnek, hírét viszik annak, hogy egy ilyen szép helyen, egy ilyen szuper versenyt tudtunk rendezni. Itt minden szempontból ideális a környezet a versenyzéshez, ma az időjárás is kegyes volt, s ahogy láttam, mindenki nagyon jól érezte magát, a szurkolók, a gyermekek, s a versenyen résztvevők is.

A rovat további hírei: Sport

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Tovább száguldanak a serdülők

Tovább száguldanak a serdülők

2018. március 22. (csütörtök)

A negyedik helyezett Tamási otthonában is nagyon sima győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Továbbjutás a diákolimpián

Továbbjutás a diákolimpián

2018. március 22. (csütörtök)

A Dózsa iskola leány csapata a második, míg a fiúk az első helyen jutottak tovább a III. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjébe.

Feledtetni kell a kisiklást!

Feledtetni kell a kisiklást!

2018. március 21. (szerda)

A csapat hozzáállása nem volt megfelelő, így mindkét hétvégi mérkőzésüket elveszítették a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es kosárlabdázói.

Boldog Dózsás gyermekek

Boldog Dózsás gyermekek

2018. március 21. (szerda)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola négy német – kompetencia - röplabda tagozatos osztálya vette át a DSE Röplabda Akadémia támogatását Tomanóczy Tibor ügyvezetőtől.

Ezüstérem az serdülőknél

Ezüstérem az serdülőknél

2018. március 21. (szerda)

Egy ezüstéremmel, s több értékes helyezéssel zárták a közelmúlt bajnoki versenyeit a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.