II. Dunaújvárosi Duatlon - Mindenki győztes!

2018. március 11. (vasárnap) 15:42 - spigott

Remek körülmények között, kiváló időben rendezték meg az alsó Duna-parton a II. Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű viadalt, melyen négy kategóriában közel háromszázan álltak rajthoz.

A tavalyi esztendő után idén újra a mozgás szerelmesei vehették birtokukba március derekán az alsó Duna-partot, ahol városunk önkormányzatának támogatásával immáron második alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Triatlon SE a Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű versenyét. Az előző évi csípős hideg után ezúttal remek sportolóidő várta a viadal résztvevőit, akik négy kategóriában (gyermek I., gyermek II., felnőtt női, felnőtt férfi) vághattak neki a kijelölt távoknak. A délelőtt kilenc órakor kezdődő megméretésen először a legfiatalabb korosztály képviselői álltak rajthoz, tíztől a gyermek II., tizenegytől a hölgyek, míg déli tizenkét órától a férfiak mezőnye vágott neki a kilométereknek, s a mezőny létszámára ezúttal sem lehetett panasza a szervezőknek, ugyanis több mint százan neveztek előzetesen a versenyre, ám mint azt Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon SE elnöke elmondta, ennél sokkal többen vettek részt a viadalon.

- Szenzációs napot hagytunk magunk mögött, számunkra is óriási meglepetés volt, hogy ilyen sokan részt vettek a viadalon, hiszen azzal, hogy lehetőséget adtunk a helyi nevezésre, majdnem megtripláztuk az indulók számát, s közel háromszázan vettek részt végül a versenyen. Veszprémből például egy komplett sportegyesület érkezett, de jöttek Bajáról, Debrecenből is, de ami a legfontosabb, hogy mindenki remekül érezte magát, s számunkra ez volt ma a legfontosabb. Nagy szerencsénk is volt, mert parádés időjárási körülmények fogadták a versenyzőket, szóval maximálisan elégedettek lehetünk a mai nappal. Óriási köszönetet szeretnénk mondani a város vezetésének is, mely nagyon komoly támogatást nyújtott számunkra a verseny megrendezéséhez, a DVG Zrt-nek, valamint Kovács Juditnak is, aki fővédnökként támogatta a rendezvényt. Köszönjük a város lakóinak türelmét is, ha esetleg feltartottuk volna őket, nagyon hálásak vagyunk a sportolók nevében is.

Kovács Judit, a verseny fővédnöke, a DVG Zrt. igazgatósági tagja:

- Fontos ez a verseny, a városlakók és a versenyzők is jól érezték magukat, s akik idejönnek, hírét viszik annak, hogy egy ilyen szép helyen, egy ilyen szuper versenyt tudtunk rendezni. Itt minden szempontból ideális a környezet a versenyzéshez, ma az időjárás is kegyes volt, s ahogy láttam, mindenki nagyon jól érezte magát, a szurkolók, a gyermekek, s a versenyen résztvevők is.

A rovat további hírei: Sport

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Együtt a pályán egy nemes ügyért

Együtt a pályán egy nemes ügyért

2018. június 16. (szombat)

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2018. június 16. (szombat)

Látványos fejlődésen ment keresztül a dunaújvárosi röplabdasport, melynek alapját a DSE Röplabda Akadémia eredményei adták.

Az arénában kezdődik a show

Az arénában kezdődik a show

2018. június 16. (szombat)

Jótékonysági mérkőzésen lép pályára a Dunaújvárosi Stadionban szombaton délután öt órakor a Dárdai Pállal felálló a Hertha Team a Kohász és a Dunaferr egykori labdarúgói ellen.

Vereség a hollandoktól

Vereség a hollandoktól

2018. június 16. (szombat)

Hiába Klujber Katrin tizenhat gólja, 38-37-es vereséget szenvedett a hollandok elleni mérkőzésen a világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott.

Sima győzelemmel kezdtek a juniorok

Sima győzelemmel kezdtek a juniorok

2018. június 15. (péntek)

Magabiztos, 32-20-as sikert aratott az ukránok elleni edzőmérkőzésen a hazai rendezésű U20-as világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott.