Iskolai kishírek

2018. március 11. (vasárnap) 16:29 - doszerk

Kolesz pingpong, Szimat Szolgálat, országos táncverseny, könyvtár és színház - iskolai kishíreink egy csokorban.

Kolesz pingpong

A Székesfehérvári József Attila Kollégium pingpong-bajnokságot rendezett a megye kollégistái számára. A Rudas kollégium négy fővel vett részt a versenyen, ahol Polyák Anikó Virág negyedik, Polyák Dorina Mercédesz pedig harmadik helyezést ért el. A csapat tagjai voltak: Nagy Norbert Imre, Jancski Richárd, Polyák Anikó Virág és Polyák Dorina Mercédesz.

Szimat Szolgálat

Február 27-én Nyulász Péter, a Helka-trilógia írója volt a Móricz Zsigmond Általános Iskola vendége, aki két előadást is tartott a gyerekeknek. Először a 2. osztályosoknak beszélt a BerGer Szimat Szolgálatról és az abban szereplő kutyafajtákról, az író-olvasó találkozó második felében pedig a Helka regény ötletéről és a trilógia megírásáról árult el érdekességeket a 4. osztályos gyerekeknek. A találkozó végét dedikálás zárta, ami eléggé el is húzódott a gyerekeknél lévő példányok magas száma miatt. Az író nagyon örült, hogy ilyen lelkes olvasótáborral találkozhatott.

Országos táncverseny

A Gárdonyi Géza Általános Iskola 22 tanulóval képviseltette magát március 4-én, vasárnap a XIX. Klauzál Kupa Országos Amatőr Táncversenyen. Mini/Show tánc/Kiscsoport kategóriában Nagy Fanni és Kiss Angéla Hamupipőke és a tündér című produkciója a dobogó legfelső fokára állhatott. Tóth-Varga Bettina Mini/Művészi látványtáncok/Egyéni kategóriában szintén az első helyet tudhatta magáénak. A Mini/Open/Csoport kategóriában a kiscsibék és tyúkocskák Élet a baromfiudvarban című produkciója I.helyezést ért el. Kiss Angéla Dologra fel! című koreográfiájával állhatott a dobogó tetejére a Mini/Show tánc/Egyéni kategóriában. Egy lírai gondolat címmel, Tóth Lolita és Tóth-Varga Bettina tánca is első helyezést ért el Mini/Művészi látványtáncok/Kiscsoport kategóriában. A Gyerek korcsoportban, Művészi látványtáncok/Egyéni kategóriában Vén Levente, Aki magyar, aki vitéz táncával kivívta magának az első helyet. Mellettük pedig senkin nem volt, aki gárdonyisként ne végzett volna a negyediknél előkelőbb helyen.

Könyvtár és színház

A Bánki iskola növendékei részt vettek a pécsi Csorba Győző Könyvtár irodalmi játékán, amit magabiztosan meg is nyertek. A januári nyertesek: Csik Milán és Fábos Gábor 12. A osztályos tanulók és könyvtáros mentoruk Szigetfűné Papp Szilvia. A Kereskedelmi iskola ismét képviselteti magát a Nemzeti Színház szervezésében létrejött színháztörténeti vetélkedőn, aminek fókuszában idén Arany János és Madách Imre munkássága áll. A lelkes színházkedvelő csapat tagjai Kardos Tímea, Hadnagy Tamás, Tőkési Zoltán és Vastag Viktor.

A rovat további hírei: Oktatás

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.