Dunaújváros Hetilap

Klímatudatos Önkormányzat Díjat nyert a megye

2018. március 13. (kedd) 7:44 - doszerk

Idén hetedik alakalommal díjazták az energiatakarékossági Világnap alkalmából legkiemelkedőbb energiatudatos és energiahatékony szervezeteket Budapesten. A rangos elismerést a környezetvédelemért tett intézkedéseiért és a megyei klímasrtatégia kiemelkedő színvonalú elkészítéséért kapta meg a Fejér Megyei Önkormányzat

 „Klímatudatos Önkormányzat 2018. díjban” három önkormányzat részesült az országban. A Fejér Megyei Önkormányzat nevében az elismerést Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke vette át Szili Katalintól az Országgyűlés korábbi elnökétől, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli  elnökétől. Az önkormányzatok közül a Fejér Megyei Önkormányzatnak
sikerült bevonni legtöbb gyermeket a „Megyei Klímastratégia és Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása” elnevezésű országos projekt helyi szintű végrehajtásába, „ami azért nagyon
fontos, mert e gyermekek lehetnek a jövő generáció klíma követei” –mondta el a díjat átvevő megyei elnök.

A projekt keretében Fejér megyében több ezer óvodás és iskolás gyermek adott be saját készítésű alkotást a klímatudatos szemléletformálás céljából kiírt klímavédelmi rajz-, fotó- és logópályázatotra, valamint töltött ki klímavédelemmel kapcsolatos tesztlapot. A pályázatokat lezáró ünnepélyes díjátadására március 21-én, a projekt záró konferenciáján kerül sor Székesfehérváron, a Megyeháza Dísztermében.

Fotó: Mi6Nkft

A projekt keretében még számos környezetvédelmi programelemet valósított meg a Fejér Megyei Önkormányzat. Éghajlatváltozási Platformot hozott létre, workshop-okat rendezett Fejér megye helyi
önkormányzatai, oktatási intézményei, gazdasági szereplői részére és elkészíttette Fejér megye klímastratégiáját is.

 

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Színházak éjszakája, átadó ünnepség

D+ Híradó - Színházak éjszakája, átadó ünnepség

2018. szeptember 24. (hétfő)

Színházak Éjszakája a Bartókban, átadták a felújított radari sportcentrumot, magabiztosan győztek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A közeljövőben kezdődhet a területrendezés a Táborálláson

A közeljövőben kezdődhet a területrendezés a Táborálláson

2018. szeptember 24. (hétfő)

Dunaújváros főépítésze, Szabó Imre hétfőn lakossági fórumot tartott Óvárosban a Magyar úti Klubházban a Rácdomb és a Táborállás egyes részeinek területrendezésével kapcsolatban.

Olcsóbban tankolhatunk

Olcsóbban tankolhatunk

2018. szeptember 24. (hétfő)

A Mol Nyrt. a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 3 forinttal, a gázolajét 2 forinttal csökkenti szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. 

D+ Híradó - Jótékonyság, OviFoci

D+ Híradó - Jótékonyság, OviFoci

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Jótékonysági sétát tartottak a városban, újabb forduló az OviFoci bajnokságban, további lehűlés várható - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Nincs még egy ilyen profi küzdősport komplexum az országban!

Nincs még egy ilyen profi küzdősport komplexum az országban!

2018. szeptember 23. (vasárnap)

A Modern Városok Program keretében mintegy 650 millió forintból újult meg a radari sportkomplexum. Ennek tartották átadó ünnepségét vasárnap, családi és sportnappal egybekötve.

D+ Híradó - Zöld nap, könyvbemutató

D+ Híradó - Zöld nap, könyvbemutató

2018. szeptember 22. (szombat)

Lezárják a Déli-pályaudvart, Zöld napot tartottak az egyetemen, könyvbemutató a múzeumban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Centrum, köszöntés

D+ Híradó - Centrum, köszöntés

2018. szeptember 21. (péntek)

Centrumban a család, szépkorú köszöntés, autómentes napot tartottak a Vasvári iskola előtt - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.