Dunaújváros Hetilap

Klímatudatos Önkormányzat Díjat nyert a megye

2018. március 13. (kedd) 7:44 - doszerk

Idén hetedik alakalommal díjazták az energiatakarékossági Világnap alkalmából legkiemelkedőbb energiatudatos és energiahatékony szervezeteket Budapesten. A rangos elismerést a környezetvédelemért tett intézkedéseiért és a megyei klímasrtatégia kiemelkedő színvonalú elkészítéséért kapta meg a Fejér Megyei Önkormányzat

 „Klímatudatos Önkormányzat 2018. díjban” három önkormányzat részesült az országban. A Fejér Megyei Önkormányzat nevében az elismerést Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke vette át Szili Katalintól az Országgyűlés korábbi elnökétől, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli  elnökétől. Az önkormányzatok közül a Fejér Megyei Önkormányzatnak
sikerült bevonni legtöbb gyermeket a „Megyei Klímastratégia és Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása” elnevezésű országos projekt helyi szintű végrehajtásába, „ami azért nagyon
fontos, mert e gyermekek lehetnek a jövő generáció klíma követei” –mondta el a díjat átvevő megyei elnök.

A projekt keretében Fejér megyében több ezer óvodás és iskolás gyermek adott be saját készítésű alkotást a klímatudatos szemléletformálás céljából kiírt klímavédelmi rajz-, fotó- és logópályázatotra, valamint töltött ki klímavédelemmel kapcsolatos tesztlapot. A pályázatokat lezáró ünnepélyes díjátadására március 21-én, a projekt záró konferenciáján kerül sor Székesfehérváron, a Megyeháza Dísztermében.

Fotó: Mi6Nkft

A projekt keretében még számos környezetvédelmi programelemet valósított meg a Fejér Megyei Önkormányzat. Éghajlatváltozási Platformot hozott létre, workshop-okat rendezett Fejér megye helyi
önkormányzatai, oktatási intézményei, gazdasági szereplői részére és elkészíttette Fejér megye klímastratégiáját is.

 

 

A rovat további hírei: Közélet

Már lehet regisztrálni

Már lehet regisztrálni

2018. június 18. (hétfő)

A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Boór Jani bácsi embersége

Boór Jani bácsi embersége

2018. június 18. (hétfő)

Ott ül a kerekes székben, mindenféle gyógyászati eszközökkel felszerelve, szinte nem is álcázva, hogy milyen kegyetlen és igazságtalan a múló idő. Mégis, ahogy Boór Jani bácsira nézek, szánalmas a múló idő erőfeszítése. Mert csak a testet tudja leigázni, az ember vágyait, reményeit, megélt élményeit nem, ezeket egyáltalán nem tudja elvenni tőlünk amíg élünk.

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

2018. június 17. (vasárnap)

Jótékonysági focigála, örömtánc, átadták a felújított Vasvári iskolát - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

2018. június 16. (szombat)

Diplomamentő program az egyetemen, évadzáró a Bartókban, diákmunka nyárra - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

2018. június 15. (péntek)

Folytatódott a tizedik DUDIK, konferencia a magyar vidékről, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. június 15. (péntek)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért június 21-én aMunkácsy Mihály utca 1-5 és a Balogh Ádám utca 16 szám alatt reggel 8 és 16 óra között áramszünet lesz.

D+ Híradó - DUDIK, gálameccs

D+ Híradó - DUDIK, gálameccs

2018. június 14. (csütörtök)

Kezdetét vette a tizedik DUDIK fesztivál, könyvbemutató a könyvtárban, gálamérkőzés Dárdai Pállal - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.