Dunaújváros Hetilap

Klímatudatos Önkormányzat Díjat nyert a megye

2018. március 13. (kedd) 7:44 - doszerk

Idén hetedik alakalommal díjazták az energiatakarékossági Világnap alkalmából legkiemelkedőbb energiatudatos és energiahatékony szervezeteket Budapesten. A rangos elismerést a környezetvédelemért tett intézkedéseiért és a megyei klímasrtatégia kiemelkedő színvonalú elkészítéséért kapta meg a Fejér Megyei Önkormányzat

 „Klímatudatos Önkormányzat 2018. díjban” három önkormányzat részesült az országban. A Fejér Megyei Önkormányzat nevében az elismerést Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke vette át Szili Katalintól az Országgyűlés korábbi elnökétől, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli  elnökétől. Az önkormányzatok közül a Fejér Megyei Önkormányzatnak
sikerült bevonni legtöbb gyermeket a „Megyei Klímastratégia és Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása” elnevezésű országos projekt helyi szintű végrehajtásába, „ami azért nagyon
fontos, mert e gyermekek lehetnek a jövő generáció klíma követei” –mondta el a díjat átvevő megyei elnök.

A projekt keretében Fejér megyében több ezer óvodás és iskolás gyermek adott be saját készítésű alkotást a klímatudatos szemléletformálás céljából kiírt klímavédelmi rajz-, fotó- és logópályázatotra, valamint töltött ki klímavédelemmel kapcsolatos tesztlapot. A pályázatokat lezáró ünnepélyes díjátadására március 21-én, a projekt záró konferenciáján kerül sor Székesfehérváron, a Megyeháza Dísztermében.

Fotó: Mi6Nkft

A projekt keretében még számos környezetvédelmi programelemet valósított meg a Fejér Megyei Önkormányzat. Éghajlatváltozási Platformot hozott létre, workshop-okat rendezett Fejér megye helyi
önkormányzatai, oktatási intézményei, gazdasági szereplői részére és elkészíttette Fejér megye klímastratégiáját is.

 

 

A rovat további hírei: Közélet

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. december 09. (vasárnap)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért december 11-én este fél kilenctől éjfélig, majd éjféltől fél egyig a Kenyérgyári úton áramszünet lesz.

Rózsa Márta Ilona szeretetből főz

Rózsa Márta Ilona szeretetből főz

2018. december 09. (vasárnap)

Míg a gyűlölet szóban benne van az ölet, a szeretetben pedig az etet. Valahol olvastam ezt a különös szóelemzést, amelynek valóságtartamával szerintem nincs, aki vitába szállna. Így az ünnep közeledtével pedig át is érezzük, hogy milyen fontos is számunkra az, hogy mindenből a legjobbat, a legfinomabbat tegyük szeretteinknek az asztalra.

Itt az új vasúti menetrend

Itt az új vasúti menetrend

2018. december 09. (vasárnap)

Az új vasúti menedrend vasárnap lép életbe, a MÁV-START 2018/2019-es menetrendje igazodik az utazási szokásokhoz, az utasforgalmi igényekhez - közölte a MÁV Zrt.

Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettség

2018. december 08. (szombat)

A Tisztifőorvos szombaton a Facebook-oldalán azt írta: nyolc településen ismételten kifogásolt a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt. Ezek: Budapest, Dunaújváros, Nyíregyháza, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Vác és Várpalota. Ugyanakkor hozzátették: az országon átvonuló hidegfrontot kísérő csapadék és szeles időjárás kedvez a levegőminőség javulásának, így várhatóan elfogadható lesz a levegő minősége az országban a következő napokban. (MTI)

D+ Híradó - Jótékonysági bál, mesék

D+ Híradó - Jótékonysági bál, mesék

2018. december 08. (szombat)

Megrendezték a Fidesz helyi szervezetének jótékonysági bálját, mesemondó verseny a könyvtárban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Tizenhetedik éve ugyanazért a nemes célért

Tizenhetedik éve ugyanazért a nemes célért

2018. december 08. (szombat)

Idén is megrendezte a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete a jótékonysági bálját, hogy a támogatók segítségével a dunaújvárosi rászoruló családok karácsonyát szebbé tehessék.

D+ Híradó - Látogatás, Mikulás-járat

D+ Híradó - Látogatás, Mikulás-járat

2018. december 07. (péntek)

Bánkis diákok látogatták meg a gyermekosztály betegeit, egyetemi együttműködés, ingyenes Mikulás-járat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.