Dunaújváros Hetilap

"Mi a tettekben hiszünk"

Molnár Emese - 2018. március 1. 16:12

Az ellenzéki pártok rombolnak, mi pedig építünk. Ezt dr. Galambos Dénes, a Fidesz országgyűlési képviselője mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Először megköszönte a választópolgároknak a jelöltállításhoz szükséges több mint kétezer támogatói aláírást, majd azt mondta, higgadtan és nyugodtan kell végig vinni a kampányt. Hozzátette, visszautasítja a Jobbiktól az elmúlt időszakban érkező vádakat, miszerint nem tett semmit képviselői mandátuma idején. Sorolta a legutóbbi eredményeket, többek között a kórházfejlesztést vagy az iskolai ablakcseréket. Szerinte gyűlöletkeltés és demagógia jellemzi a Jobbikot, és mindent lehet mondani a pártról, csak azt nem, hogy Dunaújvárosért dolgozik.  Példaként elmondta, hogy míg az országban nőtt a foglalkoztatás és csökkent a munkanélküliség, addig Tiszavasváriban, ahol a Jobbik adja a polgármestert, jelentősen nőtt a munkanélküliség és jelenleg háromszorosa az országos átlagnak.

  • Mi arra fordítjuk az időt és az energiánkat, hogy építsünk, mert mi a tettekben hiszünk. Magyarországnak nyugalomra és biztonságra van szüksége – jelentette ki a Fidesz képviselője.

Újságírói kérdésre dr. Galambos Dénes elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti látogatása alkalmával átbeszélték a Modern Városok Program dunaújvárosi fejlesztéseit, a jelenleg is zajló élményfürdő, zöld SZTK, radari sporttelep felújítását. Tavasszal kezdődik a négyszámjegyű, alacsonyabb rendű útvonalak és belterületi utak felújítása, például Nagyvenyimen. Erről is tárgyaltak a miniszterelnökkel, és ennek eredményeként tegnap úgy döntött a kormány, hogy közel négyszázmillió forintot kap a település a munkálatokra.

A rovat további hírei: Közélet

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.