Nagy pofon hazai pályán

2018. március 17. (szombat) 19:09 - Szárszó Lajos

Sokat hibázott védekezésben, így kétgólos, 3-1-es vereséget szenvedett az Iváncsa elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe labdarúgóinkat, akik jeges, süvítő szélben, havas esőben léptek pályára a labdarúgó NBIII 19. fordulójában. Pedig a jó idő nem ártott volna, hiszen csapatunknak javítania kellett volna a szerdai csorbát, amikor a Szentlőrinc ellen 2-0-ás vezetést követően engedték ki a meccset a kezükből, így 2-2 lett a vége. Ráadásként ma nehezebb ellenfelet fogadtak Vaszócsik Viktorék, azt az Iváncsát, mely jelen pillanatban a tabella ötödik helyén áll, ráadásul az őszi szezonban 2-1-re legyőzték a DPASE gárdáját. 

Ehhez azonban hatalmas minőségi változást kellett volna látnunk a szerdai meccshez képest, melyet az időjárás nem könnyített meg. Az első pillanattól kezdve támadóan lépett fel a DPASE, de az első igazi lehetőségre, Dobos Áron szabadrúgására a hatodik percig kellet várni, az azonban a sorfalban elakadt. Meglepetésre, hiszen az Iváncsa első támadását láttuk a nyolcadik percben, megszerezték a vezetést a vendégek. Védőink egy könnyen megoldható beívelést nem tudtak hatástalanítani, ráadásul a kapujából kiszaladó Vaszócsik fölött átpattant a labda, így azt a teljesen üresen álló Balogh mosolyogva gurította a hálóba (0-1). Ezt követően visszaállt saját térfelére a vendég együttes és kontrákkal próbálkoztak. Az egyenlítés a 15. percben nem jött össze, amikor Dobos Áron passza után Pál Dávid lövését védte Dániel. Két perccel később Zvara Dávid végezhetett el szögletet, amit követően Csehi Tamás forgolódása okozott gondot, viszont a túloldalon ismét gólnak örülhettek a vendégek. Imrik szöglete után Balogh labdája változtatott irányt Tóth Tibor lábán, amely a hálóga került (0-2).

A hideg zuhany után megpróbált feljebb lépni a DPASE, és nagyobb energiával támadta a vendég kaput, azonban Dániel sorra védett minden próbálkozást, így Szepessyét és Zavráét is. A mieink közül Dobos Áron rengeteg mozgással próbált meg zavart okozni, de a támadásokban nem volt elég erő. Ráadásul a a vendégek megszerezték harmadik góljukat is, miután Cseszneki beadását Balogh fejelte a kapuba (0-3). Szerencsére azért a szépítés még ebben a félidőben sikerült Tóth révén, aki egy szöglet utáni kavarodást használt ki (1-3). Fordulás után Varga ziccere ment centikkel mellé, majd Dobos Árontól érkezett a válasz, de lövése fölé szállt.

Az 56. percben Balogh lesgólját érvénytelenítette a játékvezető, majd Dobos passzát Dorogi Renátó lőtte a lelátóra. A folytatásban teljesen beállt térfelére az Iváncsa. Védekezésük nagyon stabil volt, hiszen hol a lövéseket blokkolták, hol az íveléseket hatástalanították. Egyszerűen nem sikerült feltörni a védekezést, így a meddő mezőnyfölény ellenére sem tudtunk szépíteni. Szepessy próbálta meg távolról átlőni a falat, de célt tévesztett, majd a 75. percben hiába pattogott ott a labda az ellenfél gólvonalán, azt sem Csehi, sem Dobos nem találta el, így Dániel arra rá tudott feküdni. A vége előtt nyolc perccel ismét Dániel vált főszereplővé, aki miután Csehi lövését hárította, a kipattanónál is jeleskedett, melyet Tóth lőtt kapura. Zvara távoli lövését is hárította a vendégek kapusa, majd a legvégén Szepessy és Dobos előtt adódott lehetőség, de azok kimaradtak, így megérdemelten örülhetett a lefújáskor az Iváncsa, joggal vitték magukkal a három bajnoki pontot.

Dunaújváros PASE – Iváncsa KSE 1:3 (1:3)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor (Bősz Levente a 46. percben) – Zvara Dávid, Kovács Gábor, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dobos Áron, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Sándor Tamás (Ferencz Bálint a 84. percben), Barna Zsolt (Dorogi Renátó az 59. percben), Pál Dávid. Vezetőedző: Dr. Dobos Barna.

Iváncsa KSE: Dániel Csaba - Balogh László, Kertai Dániel, Fekecs Dávid, Imrik László (Berényi Balázs a 80. percben), Varga Bence (Kónya Krisztián a 87. percben), Szauter István, Pribék Patrik, Aradi Csaba, Folmer Krisztián Zsolt, Cseszneki Richárd (Majláth Henrik a 68. percben). Vezetőedző: Domján Attila

A rovat további hírei: Sport

Sportos DSE Karácsony

Sportos DSE Karácsony

2018. december 11. (kedd)

A DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott játékos karácsony ünnepséget, melyen szinte az összes utánpótlás játékos részt vett.

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Két hazai érem az Újváros Kupán

Két hazai érem az Újváros Kupán

2018. december 10. (hétfő)

Vegyespárosban és egynemű párosban is egy-egy ezüstéremnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói az Újváros Kupán.

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

2018. december 10. (hétfő)

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Diadalmas hétvége

Diadalmas hétvége

2018. december 10. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is könnyed győzelmet aratott a Győri VSE vendégeként lejátszott bajnoki találkozón.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2018. december 10. (hétfő)

A nyolcadik helyezett Nyírgyulaj elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.