Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Négykezes találkozó

2018. március 3. (szombat) 13:05 - Vass Ádám

A környék minden jelentősebb művészeti iskolájának tanulói érkeztek szombaton Dunaújvárosba, hogy részt vegyenek a kétévente megrendezésre kerülő zongora négykezes találkozón.

Ismét megrendezésre került a Sándor Frigyes Zeneiskola által szervezett, hagyományos Dunaújvárosi Zongora Négykezes Találkozó szombaton délelőtt. A kétévente zajló eseményen idén is változatos csapat állt össze a környék jelentősebb művészeti iskoláiból. Érkeztek tanulók a helyi Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskolából, a halászteleki Hunyadi Mátyás Gimnáziumból, valamint a paksi, dunaföldvári és bicskei intézményekből is.

A délelőtt tíz órakor kezdődő koncerten a házigazda iskola két tanárának játéka nyitotta a programot, majd sorban következett a húsz produkció. A találkozó célja elsősorban a tapasztalatszerzés és a közös zenélés, az együtt játszás öröme, hiszen a négykezes játékra ritkábban van lehetőségük a diákoknak. A produkciók után az emléklapok és elismerések átadása következett, majd egy kötetlen fogadásra invitálták a résztvevőket ahol a diákok is jobban megismerkedhettek egymással, a pedagógusok pedig konzultálhattak, tapasztalatokat cserélhettek és beszélgethettek.

A rovat további hírei: Kultúra

Augusztális 2019 - Íme a teljes mai program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes mai program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

2019. július 27. (szombat)

Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta koncertje zárta a nagyobb nyári programokat az Munkásművelődési Központban.