Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Négykezes találkozó

2018. március 3. (szombat) 13:05 - Vass Ádám

A környék minden jelentősebb művészeti iskolájának tanulói érkeztek szombaton Dunaújvárosba, hogy részt vegyenek a kétévente megrendezésre kerülő zongora négykezes találkozón.

Ismét megrendezésre került a Sándor Frigyes Zeneiskola által szervezett, hagyományos Dunaújvárosi Zongora Négykezes Találkozó szombaton délelőtt. A kétévente zajló eseményen idén is változatos csapat állt össze a környék jelentősebb művészeti iskoláiból. Érkeztek tanulók a helyi Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskolából, a halászteleki Hunyadi Mátyás Gimnáziumból, valamint a paksi, dunaföldvári és bicskei intézményekből is.

A délelőtt tíz órakor kezdődő koncerten a házigazda iskola két tanárának játéka nyitotta a programot, majd sorban következett a húsz produkció. A találkozó célja elsősorban a tapasztalatszerzés és a közös zenélés, az együtt játszás öröme, hiszen a négykezes játékra ritkábban van lehetőségük a diákoknak. A produkciók után az emléklapok és elismerések átadása következett, majd egy kötetlen fogadásra invitálták a résztvevőket ahol a diákok is jobban megismerkedhettek egymással, a pedagógusok pedig konzultálhattak, tapasztalatokat cserélhettek és beszélgethettek.

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.

Forgó, két szálon

Forgó, két szálon

2019. június 14. (péntek)

Forgó címmel nyílt kiállítás Zsedrovits Enikő munkáiból a Bartók színház aulájában.

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

2019. június 14. (péntek)

Ott folytattuk, ahol első nap abbahagytuk, csak mindenből egy kicsit több volt, szóval még nagyobb tömeg, még jobb hangulat uralkodott a DUDIK második napján. 

Beindult a buligyár

Beindult a buligyár

2019. június 13. (csütörtök)

Lezajlott az első nap a DUDIK fesztiválon és már most látni, milyen hét elé nézünk: dög meleg lesz, de legalább nagyot bulizunk vasárnap hajnalig az Alsó Duna-parton. Kezdjük az elején, a kicsit megújult látvány és dizájn jót tett a fesztiválnak, a sátorszínpad és a nagyszínpad is jobban működik, mint az előző években bármikor. 

Indul a négynapos buli a Duna-parton

Indul a négynapos buli a Duna-parton

2019. június 12. (szerda)

Ma végre elstartol a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton, méghozzá a szokásos minőségi felhozatal mellett egy utolsó pillanatos változással is.