Szakszolgálatok Hete

Vass Ádám - 2018. március 8. 8:38

Háromnapos rendezvénnyel várták az érdeklődő pedagógusokat, szülőket és gyermekeket a héten a Szakszolgálatok Hete elnevezésű programsorozaton.

Idén is megrendezték a Szakszolgálatok hete című rendezvényt városunkban, melyen elsősorban pedagógusok részvételére számítanak. Idén nagyobb érdeklődés övezte a programsorozatot, hiszen ebben az évben több, mint százötvenen regisztráltak Pest, Tolna, Bács-kiskun, Baranya, Szolnok és Fejér megyéből, árulta el Kissné Korsós Ágnes, a szervező Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményének igazgatója. Mint mondta, egész évben készültek az eseménysorozatra, hogy minél gazdagabb programok várják a pedagógusokat, szülőket és gyermekeket. A kiemelt esemény az előző évben is megrendezett konferencia, melynek kedden adott otthont délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem és délután a Bánki iskola. Az ingyenes programon a kilenc órakor kezdődő köszöntők után délelőtt szakmai előadásokon vehettek részt az érdeklődők, úgy, mint az Autizmus a többségi óvodában, iskolában, vagy a szorongás hatásairól szóló prezentáción. Délután a műhelyfoglalkozások kezdődtek, amikből egyszerre négy is futott párhuzamosan, köztük Szautnerné Szigeti Gizella tanító, fejlesztő pedagógus, képességfejlesztő mentor foglalkozása, aki a jól ismert Nebuló sorozat szerzője és a gyakorlat mentén adott szempontokat óvónők és iskolai pedagógusok részére.

Szerdán és csütörtökön már a Lilla köz 1. szám alatti Terápiás Centrumban és a FMPSZ Dunaújvárosi Tagintézményében, a Vasmű út 41. szám alatti irodaházban folytatódtak a programok. Ekkor már szakmai kerekasztalbeszélgetés, nevelési tanácsadás, nyílt napok, fejlesztő foglalkozások várták az érdeklődőket.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: búcsú az iskolától

DSTV: búcsú az iskolától

2022. jún. 23.

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye végzős tanulói is elbúcsúztak a napokban az alma matertől. Mint a DSTV összegzéséből kiderül, a szülők jelenlétében, egy színvonalas búcsúrendezvény keretében ballagtak. Hangkép.
 

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

2022. jún. 22.

Ahogy országszerte mindenütt, a Móricz iskolában is újra "teljes fegyverzetben" készülhettek a nyolcadik évfolyamosok ballagására – az ünnepi eseményről szól a DSTV összegzése. Hangkép és galéria itt!

DSTV: dalözön a Széchenyiben

DSTV: dalözön a Széchenyiben

2022. jún. 12.

Szép közösségi kezdeményezésről tudósít a Széchenyi gimnáziumból a DSTV összegzése. Az intézmény kisgimnazistái Medárd napi dalözön címmel lepték meg hozzátartozóikat – a koncert átütő sikert aratott. Hangkép.

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

2022. jún. 08.

Három estén át töltötték meg a Bartók nézőterét a Móricz-gála vendégei, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény nebulói az évtizedes hagyományt folytatva változatos műsorral örvendeztették meg a nézőket. Hangkép és galéria itt.

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

2022. jún. 03.

Nagyszabású gálával ünnepelte alapítása 70. évfordulóját a Vasvári iskola a Bartók színháztermében, derül ki a DSTV összegzéséből. A látványos bemutató fókuszában természetesen a sport állt, de több műfajban is bizonyították tehetségüket a nebulók. Hangkép és galéria itt!

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

2022. jún. 02.

Gyűjteményes kiállításról tudósít az Arany János iskolából a DSTV összeállítása. Az intézmény felső évfolyamos rajz tagozatos diákjainak tárlata az év során végzett szakmai munkát összegzi a művészeti nevelés terén. Hangkép.

Négy lábon járó türelem, nyugalom és együttműködés

Négy lábon járó türelem, nyugalom és együttműködés

2022. máj. 30.

Nati, a Springer spániel rendszeres vendége az Aprók Háza Tagóvodának, ahol már évek óta tartanak állatasszisztált foglalkozásokat a kisgyermekek számára. Az eb közelsége amellett, hogy jótékony hatással van a kicsik fejlődésére, megalapozza az állatokhoz, a környezethez való felelősségteljes viszonyát.