Szakszolgálatok Hete

2018. március 8. (csütörtök) 8:38 - Vass Ádám

Háromnapos rendezvénnyel várták az érdeklődő pedagógusokat, szülőket és gyermekeket a héten a Szakszolgálatok Hete elnevezésű programsorozaton.

Idén is megrendezték a Szakszolgálatok hete című rendezvényt városunkban, melyen elsősorban pedagógusok részvételére számítanak. Idén nagyobb érdeklődés övezte a programsorozatot, hiszen ebben az évben több, mint százötvenen regisztráltak Pest, Tolna, Bács-kiskun, Baranya, Szolnok és Fejér megyéből, árulta el Kissné Korsós Ágnes, a szervező Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményének igazgatója. Mint mondta, egész évben készültek az eseménysorozatra, hogy minél gazdagabb programok várják a pedagógusokat, szülőket és gyermekeket. A kiemelt esemény az előző évben is megrendezett konferencia, melynek kedden adott otthont délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem és délután a Bánki iskola. Az ingyenes programon a kilenc órakor kezdődő köszöntők után délelőtt szakmai előadásokon vehettek részt az érdeklődők, úgy, mint az Autizmus a többségi óvodában, iskolában, vagy a szorongás hatásairól szóló prezentáción. Délután a műhelyfoglalkozások kezdődtek, amikből egyszerre négy is futott párhuzamosan, köztük Szautnerné Szigeti Gizella tanító, fejlesztő pedagógus, képességfejlesztő mentor foglalkozása, aki a jól ismert Nebuló sorozat szerzője és a gyakorlat mentén adott szempontokat óvónők és iskolai pedagógusok részére.

Szerdán és csütörtökön már a Lilla köz 1. szám alatti Terápiás Centrumban és a FMPSZ Dunaújvárosi Tagintézményében, a Vasmű út 41. szám alatti irodaházban folytatódtak a programok. Ekkor már szakmai kerekasztalbeszélgetés, nevelési tanácsadás, nyílt napok, fejlesztő foglalkozások várták az érdeklődőket.

A rovat további hírei: Oktatás

Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

2020. szeptember 28. (hétfő)

A pedagógusnapi díjátadás a vírushelyzet miatt elmaradt. Ezt pótolták a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeinek vezetői, igazgatója, munkatársai. Az eseményen Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is részt vett, aki az önkormányzat elismeréseit is átadta az óvodai dolgozóknak.

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

2020. szeptember 26. (szombat)

Folytatta a szép hagyományt, idén is sportnapot szervezett diákjai számára a Vasvári Pál Általános Iskola. Minden korosztályt megmozgattak, a rendezvényen az alsós és a felsős osztályok külön-külön mérték össze tudásukat. A feladatokat az intézmény testnevelő tanárai állították össze, a diákok szó szerint nagy lendülettel vetették magukat a küzdelmekbe. Hangkép.

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

2020. szeptember 25. (péntek)

A döntőbe kerülést már zengettük hasábjainkon, most befutott az eredmény is: a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium közösségi kezdeményezése, az Arany Iránytű program érdemelte a Civil Díj 2020 verseny legnagyobb hatású projektjének járó elismerést! Gratulálunk!

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

2020. szeptember 18. (péntek)

Hatvan órás ingyenes közép- és emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot szervez a Dunaújvárosi Egyetem; többek között matematikából, informatikából és fizikából. A jelenlegi helyzetre tekintettel a kurzusokon online formában vehetnek részt a továbbtanulók. Hangkép.

Online konferencia a felnőttképzésről

Online konferencia a felnőttképzésről

2020. szeptember 18. (péntek)

Online tájékoztató konferenciát szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeptember elejétől élő új felnőttképzési rendszer legfontosabb változásairól. Regisztráció itt és most!

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

2020. szeptember 13. (vasárnap)

Az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozatot.

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

2020. szeptember 11. (péntek)

594 diák kezdte meg az idei tanévet a Rudasban szeptember 1-jén. A tanulók körében nagy népszerűségnek örvend az iskola, idén is a hirdetett férőhelyeknél többen választották az intézmény kínálatát. Körkép, hangkép.