Dunaújváros Hetilap

Új gyáregységet épít a Hankook!

2018. március 23. (péntek) 15:31 - Brousil Csaba

Szijjártó Péter külügyminiszter, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója közös sajtótájékoztatón jelentették be a Hankook Tire rácalmási gyárának újabb, immáron negyedik fejlesztési ütemét, amellyel 150 új munkahely jön létre.

- A Hankook Tire számos vezető járműgyártó stratégiai partnere, világszerte ismert elsőosztályú technológiájáról és prémium minőségű gumiabroncsairól a személyautó- és SUV-szegmensben, és néhány éve a közepes és nagyméretű tehergépkocsi- és autóbusz-szegmensben is" - magyarázta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe igazgatója. Azt tapasztaltuk, hogy az európai piacon egyre nagyobb kereslet mutatkozik teherautó- és buszabroncsaink iránt, így reméljük, hogy az új magyar teherautó- és buszabroncs gyáregység hamarosan ki tudja majd szolgálni ügyfeleink növekvő igényeit - mondta az igazgató.

A nagyszabású beruházások miatt a rácalmási gyár jelenleg a legnagyobb munkaadók és a legjelentősebb gazdasági szereplők közé tartozik Magyarországon, miközben komoly szerepet vállal a régió társadalmi és környezeti fejlődésében.

- Engedjék meg, hogy örömömet fejezzem ki, hogy sikerrel és eredményesen zárult a Hankook vezetése és kormányzat közötti tárgyalás az újabb fejlesztésekről. Továbbá engedjék meg, hogy gratuláljak a Hankook munkavállalóinak is, az ő teljesítményük nélkül nem lenne lehetőség arra, hogy további fejlesztéseket jelentsünk be. Ezek azok a fejlesztések, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Dunaújváros és térségének van jövője, és már nem egy szocialista iparvárosi térségről beszélhetünk – mondta beszédében dr. Galambos Dénes. Ma országos összehasonlításban is nagy fejlődés előtt áll. Az uniós, a kormányzati, valamint a saját források szinergiáinak összehangolása kivételes lehetőségeket nyújt. Dunaújvárosban és a városhoz kapcsolódóan mintegy 34 milliárd forint összegű beruházás valósul meg a Modern Városok Program keretében.

- Korszerűsítjük a munkahelyekre való bejutást megkönnyítő négyszámjegyű utakat, ipari parkot hozunk létre a város határában. Elektromobilitási programot dolgoz ki a város, az egyetem és a térség gazdasági szereplői - folytatta térségünk országgyűlési képviselője. A legfontosabb kérdésnek azonban azt tartom, hogy védjük meg az országot, mert hiába vannak remek terveink, hiába mentetettük meg az egyetemet, hiába lesz munkahely a Hankook-ban, meg a városba betelepülő más beruházásoknál, ha az országot nem védjük meg, akkor hiába a sok fejlesztés. Ne engedjük, hogy április 8-án azok a pártok nyerjenek, amelyek a hatalomért és pénzért mindenre képesek, még arra is hogy korábbi elveiket föladják, országosan összeboruljanak - mondta dr. Galambos Dénes.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a 89 milliárd forintos beruházáshoz Magyarország kormánya három milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Hankooknak. A fejlesztéssel 150 új munkahely jön létre a rácalmási gyáregységben, ahol a Hankook teherautó gumikat gyárt majd, és innen kívánja ellátni a teljes európai piacot. A beruházás, mint a miniszter elmondta, újabb magyar gazdasági siker és illeszkedik a kormány keleti nyitási politikájába. A keleti vállalatok a világpiac vezető cégei, a velük kötött megállapodások és az ezek nyomán megvalósuló fejlesztések tovább erősítik hazánk térségbeli gazdasági pozícióját. A miniszter elmondta, hogy ez a tizedik a hazai autóipart érintő fejlesztésekről szóló bejelentés csak az idei évben.

 

A rovat további hírei: Közélet

Ezer lámpás éjszakája

Ezer lámpás éjszakája

2018. május 26. (szombat)

Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap nyolcadik alkalommal rendezik meg az Ezer lámpás éjszakája programsorozatot, Dunaújvárosban is.

D+ Híradó - Súlyos baleset, aranyos gyereknap

D+ Híradó - Súlyos baleset, aranyos gyereknap

2018. május 25. (péntek)

Hármas karambol Kulcsnál, Arany iskolás gyereknap a kempingben, újabb kiállítás nyílt a színházban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

2018. május 25. (péntek)

Dunaújvárosi Önkormányzatának rendezésében, a helyi Tourinform iroda szervezésében idén május 25. és 27. között lesz a Családi Hétvége. A középpontban idén is a Parázs-Varázs szerepel, melyre minden asztalt lefoglaltak már. Íme a teljes program és pár igen hasznos információ.

D+ Híradó - Csúcsrendezvény, ovi foci

D+ Híradó - Csúcsrendezvény, ovi foci

2018. május 24. (csütörtök)

Pénteken kezdődik a Családi Hétvége, lépcsőfutás, Ovi Foci kupa a Római Óvodában - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Családi Hétvégére hangoló

Családi Hétvégére hangoló

2018. május 23. (szerda)

Elérkeztünk a város legnépszerűbb rendezvényéhez, a május végi (május 25-26-27.) Nagy Családi Hétvégéhez. A háromnapos buli helyszínén, az alsó Duna-parton tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a helyi Tourinform vezetője, akik a program főbb elemeit ismertették.

Tovább drágul a tankolás

Tovább drágul a tankolás

2018. május 23. (szerda)

Hat-hat forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Ezzel a benzin literenkénti ára 398, a gázolajé 408 forintra nő.

Nem lesz ügyfélfogadás

Nem lesz ügyfélfogadás

2018. május 23. (szerda)

A Fejér Megyei Kormányhivatal ismét felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy áramszünet, illetve informatikai karbantartás miatt az adonyi, továbbá a dunaújvárosi kormányablakban egy-egy napig szünetel az ügyfélfogadás.