Dunaújváros Hetilap

Új gyáregységet épít a Hankook!

2018. március 23. (péntek) 15:31 - Brousil Csaba

Szijjártó Péter külügyminiszter, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója közös sajtótájékoztatón jelentették be a Hankook Tire rácalmási gyárának újabb, immáron negyedik fejlesztési ütemét, amellyel 150 új munkahely jön létre.

- A Hankook Tire számos vezető járműgyártó stratégiai partnere, világszerte ismert elsőosztályú technológiájáról és prémium minőségű gumiabroncsairól a személyautó- és SUV-szegmensben, és néhány éve a közepes és nagyméretű tehergépkocsi- és autóbusz-szegmensben is" - magyarázta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe igazgatója. Azt tapasztaltuk, hogy az európai piacon egyre nagyobb kereslet mutatkozik teherautó- és buszabroncsaink iránt, így reméljük, hogy az új magyar teherautó- és buszabroncs gyáregység hamarosan ki tudja majd szolgálni ügyfeleink növekvő igényeit - mondta az igazgató.

A nagyszabású beruházások miatt a rácalmási gyár jelenleg a legnagyobb munkaadók és a legjelentősebb gazdasági szereplők közé tartozik Magyarországon, miközben komoly szerepet vállal a régió társadalmi és környezeti fejlődésében.

- Engedjék meg, hogy örömömet fejezzem ki, hogy sikerrel és eredményesen zárult a Hankook vezetése és kormányzat közötti tárgyalás az újabb fejlesztésekről. Továbbá engedjék meg, hogy gratuláljak a Hankook munkavállalóinak is, az ő teljesítményük nélkül nem lenne lehetőség arra, hogy további fejlesztéseket jelentsünk be. Ezek azok a fejlesztések, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Dunaújváros és térségének van jövője, és már nem egy szocialista iparvárosi térségről beszélhetünk – mondta beszédében dr. Galambos Dénes. Ma országos összehasonlításban is nagy fejlődés előtt áll. Az uniós, a kormányzati, valamint a saját források szinergiáinak összehangolása kivételes lehetőségeket nyújt. Dunaújvárosban és a városhoz kapcsolódóan mintegy 34 milliárd forint összegű beruházás valósul meg a Modern Városok Program keretében.

- Korszerűsítjük a munkahelyekre való bejutást megkönnyítő négyszámjegyű utakat, ipari parkot hozunk létre a város határában. Elektromobilitási programot dolgoz ki a város, az egyetem és a térség gazdasági szereplői - folytatta térségünk országgyűlési képviselője. A legfontosabb kérdésnek azonban azt tartom, hogy védjük meg az országot, mert hiába vannak remek terveink, hiába mentetettük meg az egyetemet, hiába lesz munkahely a Hankook-ban, meg a városba betelepülő más beruházásoknál, ha az országot nem védjük meg, akkor hiába a sok fejlesztés. Ne engedjük, hogy április 8-án azok a pártok nyerjenek, amelyek a hatalomért és pénzért mindenre képesek, még arra is hogy korábbi elveiket föladják, országosan összeboruljanak - mondta dr. Galambos Dénes.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a 89 milliárd forintos beruházáshoz Magyarország kormánya három milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Hankooknak. A fejlesztéssel 150 új munkahely jön létre a rácalmási gyáregységben, ahol a Hankook teherautó gumikat gyárt majd, és innen kívánja ellátni a teljes európai piacot. A beruházás, mint a miniszter elmondta, újabb magyar gazdasági siker és illeszkedik a kormány keleti nyitási politikájába. A keleti vállalatok a világpiac vezető cégei, a velük kötött megállapodások és az ezek nyomán megvalósuló fejlesztések tovább erősítik hazánk térségbeli gazdasági pozícióját. A miniszter elmondta, hogy ez a tizedik a hazai autóipart érintő fejlesztésekről szóló bejelentés csak az idei évben.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Önkéntesek, felújítás

D+ Híradó - Önkéntesek, felújítás

2018. október 21. (vasárnap)

Önkéntes program a Vöröskeresztnél, nőttek az átlagkeresetek, év végére befejezik a Dózsa iskola felújítását - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Csökkentek a közműtartozások

Csökkentek a közműtartozások

2018. október 21. (vasárnap)

Az elmúlt öt évben kevesebb mint felére, 73 milliárdról 33 milliárd forintra csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozásainak összege - tájékoztatta friss adatai alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vasárnap az MTI-t.

Javult a levegő minősége a városban

Javult a levegő minősége a városban

2018. október 21. (vasárnap)

A Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a Köztársaság úti automata monitorállomás mérési adatai szerint tegnap a PM10 szállópor 24 órás átlagkoncentrációja  75 mikrogramm/légköbméter tájékoztatási küszöbérték alá csökkent.

Városrészi takarítás

Városrészi takarítás

2018. október 21. (vasárnap)

Egy közösségi takarítási akcióra hívta a körzetlakókat Nagy Zoltánné, a 7-es számú választókörzet önkormányzati képviselője. 

D+ Híradó - Vízállás, új edző

D+ Híradó - Vízállás, új edző

2018. október 20. (szombat)

Továbbra is rekord alacsony a Duna vízállása, újabb olimpiai bajnokkal erősítettek a kajakosok - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Egészségtelen a levegő minősége

Egészségtelen a levegő minősége

2018. október 20. (szombat)

Továbbra is számos településen magas a légszennyezettség a szálló por (PM10) miatt.

D+ Híradó - Témahét, ünnepi menetrend

D+ Híradó - Témahét, ünnepi menetrend

2018. október 19. (péntek)

Témahetet tartottak a Gárdonyiban, módosul a buszok menetrendje, idén is lesz mellrák elleni séta - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.