Dunaújváros Hetilap

Új gyáregységet épít a Hankook!

Brousil Csaba - 2018. március 23. 15:31

Szijjártó Péter külügyminiszter, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója közös sajtótájékoztatón jelentették be a Hankook Tire rácalmási gyárának újabb, immáron negyedik fejlesztési ütemét, amellyel 150 új munkahely jön létre.

- A Hankook Tire számos vezető járműgyártó stratégiai partnere, világszerte ismert elsőosztályú technológiájáról és prémium minőségű gumiabroncsairól a személyautó- és SUV-szegmensben, és néhány éve a közepes és nagyméretű tehergépkocsi- és autóbusz-szegmensben is" - magyarázta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe igazgatója. Azt tapasztaltuk, hogy az európai piacon egyre nagyobb kereslet mutatkozik teherautó- és buszabroncsaink iránt, így reméljük, hogy az új magyar teherautó- és buszabroncs gyáregység hamarosan ki tudja majd szolgálni ügyfeleink növekvő igényeit - mondta az igazgató.

A nagyszabású beruházások miatt a rácalmási gyár jelenleg a legnagyobb munkaadók és a legjelentősebb gazdasági szereplők közé tartozik Magyarországon, miközben komoly szerepet vállal a régió társadalmi és környezeti fejlődésében.

- Engedjék meg, hogy örömömet fejezzem ki, hogy sikerrel és eredményesen zárult a Hankook vezetése és kormányzat közötti tárgyalás az újabb fejlesztésekről. Továbbá engedjék meg, hogy gratuláljak a Hankook munkavállalóinak is, az ő teljesítményük nélkül nem lenne lehetőség arra, hogy további fejlesztéseket jelentsünk be. Ezek azok a fejlesztések, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Dunaújváros és térségének van jövője, és már nem egy szocialista iparvárosi térségről beszélhetünk – mondta beszédében dr. Galambos Dénes. Ma országos összehasonlításban is nagy fejlődés előtt áll. Az uniós, a kormányzati, valamint a saját források szinergiáinak összehangolása kivételes lehetőségeket nyújt. Dunaújvárosban és a városhoz kapcsolódóan mintegy 34 milliárd forint összegű beruházás valósul meg a Modern Városok Program keretében.

- Korszerűsítjük a munkahelyekre való bejutást megkönnyítő négyszámjegyű utakat, ipari parkot hozunk létre a város határában. Elektromobilitási programot dolgoz ki a város, az egyetem és a térség gazdasági szereplői - folytatta térségünk országgyűlési képviselője. A legfontosabb kérdésnek azonban azt tartom, hogy védjük meg az országot, mert hiába vannak remek terveink, hiába mentetettük meg az egyetemet, hiába lesz munkahely a Hankook-ban, meg a városba betelepülő más beruházásoknál, ha az országot nem védjük meg, akkor hiába a sok fejlesztés. Ne engedjük, hogy április 8-án azok a pártok nyerjenek, amelyek a hatalomért és pénzért mindenre képesek, még arra is hogy korábbi elveiket föladják, országosan összeboruljanak - mondta dr. Galambos Dénes.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a 89 milliárd forintos beruházáshoz Magyarország kormánya három milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Hankooknak. A fejlesztéssel 150 új munkahely jön létre a rácalmási gyáregységben, ahol a Hankook teherautó gumikat gyárt majd, és innen kívánja ellátni a teljes európai piacot. A beruházás, mint a miniszter elmondta, újabb magyar gazdasági siker és illeszkedik a kormány keleti nyitási politikájába. A keleti vállalatok a világpiac vezető cégei, a velük kötött megállapodások és az ezek nyomán megvalósuló fejlesztések tovább erősítik hazánk térségbeli gazdasági pozícióját. A miniszter elmondta, hogy ez a tizedik a hazai autóipart érintő fejlesztésekről szóló bejelentés csak az idei évben.

 

A rovat további hírei: Közélet

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

2024. máj. 06.

A választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt, a körzet képviselője ezt követően felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.