Dunaújváros Hetilap

Új gyáregységet épít a Hankook!

2018. március 23. (péntek) 15:31 - Brousil Csaba

Szijjártó Péter külügyminiszter, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója közös sajtótájékoztatón jelentették be a Hankook Tire rácalmási gyárának újabb, immáron negyedik fejlesztési ütemét, amellyel 150 új munkahely jön létre.

- A Hankook Tire számos vezető járműgyártó stratégiai partnere, világszerte ismert elsőosztályú technológiájáról és prémium minőségű gumiabroncsairól a személyautó- és SUV-szegmensben, és néhány éve a közepes és nagyméretű tehergépkocsi- és autóbusz-szegmensben is" - magyarázta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe igazgatója. Azt tapasztaltuk, hogy az európai piacon egyre nagyobb kereslet mutatkozik teherautó- és buszabroncsaink iránt, így reméljük, hogy az új magyar teherautó- és buszabroncs gyáregység hamarosan ki tudja majd szolgálni ügyfeleink növekvő igényeit - mondta az igazgató.

A nagyszabású beruházások miatt a rácalmási gyár jelenleg a legnagyobb munkaadók és a legjelentősebb gazdasági szereplők közé tartozik Magyarországon, miközben komoly szerepet vállal a régió társadalmi és környezeti fejlődésében.

- Engedjék meg, hogy örömömet fejezzem ki, hogy sikerrel és eredményesen zárult a Hankook vezetése és kormányzat közötti tárgyalás az újabb fejlesztésekről. Továbbá engedjék meg, hogy gratuláljak a Hankook munkavállalóinak is, az ő teljesítményük nélkül nem lenne lehetőség arra, hogy további fejlesztéseket jelentsünk be. Ezek azok a fejlesztések, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Dunaújváros és térségének van jövője, és már nem egy szocialista iparvárosi térségről beszélhetünk – mondta beszédében dr. Galambos Dénes. Ma országos összehasonlításban is nagy fejlődés előtt áll. Az uniós, a kormányzati, valamint a saját források szinergiáinak összehangolása kivételes lehetőségeket nyújt. Dunaújvárosban és a városhoz kapcsolódóan mintegy 34 milliárd forint összegű beruházás valósul meg a Modern Városok Program keretében.

- Korszerűsítjük a munkahelyekre való bejutást megkönnyítő négyszámjegyű utakat, ipari parkot hozunk létre a város határában. Elektromobilitási programot dolgoz ki a város, az egyetem és a térség gazdasági szereplői - folytatta térségünk országgyűlési képviselője. A legfontosabb kérdésnek azonban azt tartom, hogy védjük meg az országot, mert hiába vannak remek terveink, hiába mentetettük meg az egyetemet, hiába lesz munkahely a Hankook-ban, meg a városba betelepülő más beruházásoknál, ha az országot nem védjük meg, akkor hiába a sok fejlesztés. Ne engedjük, hogy április 8-án azok a pártok nyerjenek, amelyek a hatalomért és pénzért mindenre képesek, még arra is hogy korábbi elveiket föladják, országosan összeboruljanak - mondta dr. Galambos Dénes.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a 89 milliárd forintos beruházáshoz Magyarország kormánya három milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Hankooknak. A fejlesztéssel 150 új munkahely jön létre a rácalmási gyáregységben, ahol a Hankook teherautó gumikat gyárt majd, és innen kívánja ellátni a teljes európai piacot. A beruházás, mint a miniszter elmondta, újabb magyar gazdasági siker és illeszkedik a kormány keleti nyitási politikájába. A keleti vállalatok a világpiac vezető cégei, a velük kötött megállapodások és az ezek nyomán megvalósuló fejlesztések tovább erősítik hazánk térségbeli gazdasági pozícióját. A miniszter elmondta, hogy ez a tizedik a hazai autóipart érintő fejlesztésekről szóló bejelentés csak az idei évben.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, influenza

D+ Híradó - Közgyűlés, influenza

2019. január 17. (csütörtök)

25 napirendi pontról döntöttek a közgyűlésen, kitört az influenzajárvány, lakáscélra igényelhető a munkáltatói hitel - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Kilátó a főtéri sétány végén

Kilátó a főtéri sétány végén

2019. január 17. (csütörtök)

Elkészült a felső Duna-parti sétány végén a kilátó acélszerkezete. Jelenleg a használatbavételi engedélyt várják, addig nem is léphet senki az építményre.

Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

2019. január 17. (csütörtök)

Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme - vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII. kerületi intézményben.

Felújítják a Vasmű utat

Felújítják a Vasmű utat

2019. január 17. (csütörtök)

Az év első közgyűlését tartották a képviselők csütörtökön, amelyen mintegy huszonöt napirendi pontban hoztak döntést.

Emelkedik a gázolaj ára

Emelkedik a gázolaj ára

2019. január 17. (csütörtök)

A Mol bruttó 3 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. január 17. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a januári közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai közel harminc napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

D+ Híradó - Mezőgazdaság, jégkorong

D+ Híradó - Mezőgazdaság, jégkorong

2019. január 16. (szerda)

Kevés a csapadék ezen a télen, elkészült az ERSTE Liga jégkorong csapatainak további menetrendje - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.