Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Átadták a Sándor Frigyes Díjakat

2018. április 28. (szombat) 8:17 - Vass Ádám

Hetedik alkalommal adták át a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány által alapított Sándor Frigyes Díjakat, melyet idén is egy diák és egy tanár érdemelt ki a város zenei életéért tett munkásságáért.

Minden évben a Sándor Frigyes Hét zárásaként egy tanár és egy diák érdemli ki a díjat, akik a város és térsége zenei életében kiemelkedő munkát végeztek. A díjakat hetedik alkalommal adták á a Sándor Frigyes Napok Tanári Gálakoncertjén pénteken este a zeneiskola kamaratermében. Moravecz Attila, a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt működő Szonáta Zeneművészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke a díjátadón elmondta, április utolsó hetében már hetedik alkalommal ünneplik közösen a zenét az iskolában, amely továbbra is elhivatott a tehetségek gondozásában és a város kulturális életének, rendezvényeinek és koncertjeinek meghatározó szereplője.

A hetedik Sándor Frigyes Díjakat végül Juhos Melinda tanár és Balla Benedek, a zeneiskola növendéke érdemelte ki. Előbbi a harmonikazenekar vezetőjeként több nemzetközi és haza díjjal tért már haza különböző versenyekről. Mint mondta, szeretné megköszönni a diákoknak, a szülőknek, a kollégáknak és a városnak is, akik mindig támogatták munkájukat. Mindenekelőtt azonban az alapítványnak, melynek szellemiségével teljesen azonosulni tud, miszerint a legfontosabb a zene szeretete, az együtt zenélés öröme és a tehetséggondozás.

A díjak átadása után a Tanári Gálakoncert vette kezdetét, amin az érdeklődők tíz produkciót hallhattak végig Duke Ellingtontól kezdve Vivaldin át Ennio Moricone-ig.

A rovat további hírei: Kultúra

Színek kavalkádja az MMK-ban

Színek kavalkádja az MMK-ban

2019. január 15. (kedd)

Az MMK Galéria falait hétfőtől egy hónapon át Éli Irián festményei díszítik, méghozzá a hagyományostól eltérő formában és színekben.

Színvonalas hangversennyel indult az év

Színvonalas hangversennyel indult az év

2019. január 13. (vasárnap)

Zsúfolásig megtelt a Bartók színházterme vasárnap délután a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány közös újévi gálakoncertjén.

Ica néni halhatatlansága

Ica néni halhatatlansága

2019. január 13. (vasárnap)

„Nézd ezt a rajzot. Ahogy megfogta a női arcot, aki ezt így rajzolta, abból árad a szeretet.” Néztem. Soha még így nem néztem képet, mint ahogy Rohonczi István tanár úr mondta, s  ahogy a vonalak egymásmellettiségét figyeltem, éreztem, amit mondott. P.Csasztka Ilona  azaz Pálfalniné Csasztka Ilona rajzai erről szólnak.

Az év első kiállítása a Bartókban

Az év első kiállítása a Bartókban

2019. január 08. (kedd)

Nem is egy, hanem rögtön két életművet foglal össze a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb kiállítása. Kedd délutántól kezdve egy hónapon át Pálfalvi János és P. Csasztka Ilona grafikusművészek munkái tekinthetők meg az épület aulájában.

Vízkereszt Jézus megjelenésének ünnepe

Vízkereszt Jézus megjelenésének ünnepe

2019. január 06. (vasárnap)

Ma van vízkereszt, vagyis Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A katolikus egyházban vízkereszt parancsolt ünnep, vagyis a híveknek kötelező szentmisén részt venniük - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

2019. január 02. (szerda)

Kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A sztárfellépő ezúttal a Budapest Klezmer Band lesz majd.

Minden a tervek szerint halad

Minden a tervek szerint halad

2018. december 28. (péntek)

Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója értékelte a Család Évadának első felét és bepillantást engedett a következő fél év eseményeibe is.