Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Átadták a Sándor Frigyes Díjakat

2018. április 28. (szombat) 8:17 - Vass Ádám

Hetedik alkalommal adták át a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány által alapított Sándor Frigyes Díjakat, melyet idén is egy diák és egy tanár érdemelt ki a város zenei életéért tett munkásságáért.

Minden évben a Sándor Frigyes Hét zárásaként egy tanár és egy diák érdemli ki a díjat, akik a város és térsége zenei életében kiemelkedő munkát végeztek. A díjakat hetedik alkalommal adták á a Sándor Frigyes Napok Tanári Gálakoncertjén pénteken este a zeneiskola kamaratermében. Moravecz Attila, a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt működő Szonáta Zeneművészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke a díjátadón elmondta, április utolsó hetében már hetedik alkalommal ünneplik közösen a zenét az iskolában, amely továbbra is elhivatott a tehetségek gondozásában és a város kulturális életének, rendezvényeinek és koncertjeinek meghatározó szereplője.

A hetedik Sándor Frigyes Díjakat végül Juhos Melinda tanár és Balla Benedek, a zeneiskola növendéke érdemelte ki. Előbbi a harmonikazenekar vezetőjeként több nemzetközi és haza díjjal tért már haza különböző versenyekről. Mint mondta, szeretné megköszönni a diákoknak, a szülőknek, a kollégáknak és a városnak is, akik mindig támogatták munkájukat. Mindenekelőtt azonban az alapítványnak, melynek szellemiségével teljesen azonosulni tud, miszerint a legfontosabb a zene szeretete, az együtt zenélés öröme és a tehetséggondozás.

A díjak átadása után a Tanári Gálakoncert vette kezdetét, amin az érdeklődők tíz produkciót hallhattak végig Duke Ellingtontól kezdve Vivaldin át Ennio Moricone-ig.

A rovat további hírei: Kultúra

A legjobbak egy helyen

A legjobbak egy helyen

2018. május 25. (péntek)

Ordas István műgyűjtő, mecénás tulajdonában rengeteg helyi kötődésű művész alkotása található. Az ezekből összeállított válogatás már látogatható a Bartók színházban.

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

2018. május 19. (szombat)

Kiváló lett a Valahol Európában, a fiatalok kedvence lehet a Lúzer Rádió, Budapest! és a Mikrokozmosz is nagyon aranyos, de ideje volt kicsit kisöpörni a cuki kellékeket és az elvarázsolt erdő díszletét, hogy valami igazi kerüljön a Bartók színpadára.

Újabb díjnyertes magyar film

Újabb díjnyertes magyar film

2018. május 19. (szombat)

Szilágyi Zsófia Egy nap címe filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.

Korhatáros darabbal zárul az évad

Korhatáros darabbal zárul az évad

2018. május 19. (szombat)

Legtöbbeknek nem kell bemutatni a mexikói festőnőt, Frida Kahlo-t, aki a huszadik század egyik legnagyobb hatású nőalakja volt. A róla készült legújabb színdarab ősbemutatójára a Bartók színház stúdiótermében kerül majd sor, ami egyben a Szolgálat Évadának utolsó bemutatója is lesz. 

A pudingportól a mirelit pizzáig

A pudingportól a mirelit pizzáig

2018. május 18. (péntek)

Újabb kiállítá nyílt az Intercisa Múzeumban. A második emeleti kiállítóteremben ezúttal a mindenki által jól ismert Dr. Oetker cég múltját és jelenét ismerhetik meg az érdeklődők.

Pünkösdi néptáncos királyság

Pünkösdi néptáncos királyság

2018. május 15. (kedd)

Az eddigi legjobb pünkösdi gyermek néptánctalálkozót szervezte meg a Munkásművelődési Központ, minden vendégfellépő és látogató egy rendkívül hangulatos fesztivál részese lehetett.

Barangolás a képek világában

Barangolás a képek világában

2018. május 15. (kedd)

A Munkásművelődési Központ folyosógalériája egyre nagyobb népszerűségnek örvend, már a huszonnyolcadik kiállításmegnyitóra is sor került.