Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Átadták a Sándor Frigyes Díjakat

2018. április 28. (szombat) 8:17 - Vass Ádám

Hetedik alkalommal adták át a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány által alapított Sándor Frigyes Díjakat, melyet idén is egy diák és egy tanár érdemelt ki a város zenei életéért tett munkásságáért.

Minden évben a Sándor Frigyes Hét zárásaként egy tanár és egy diák érdemli ki a díjat, akik a város és térsége zenei életében kiemelkedő munkát végeztek. A díjakat hetedik alkalommal adták á a Sándor Frigyes Napok Tanári Gálakoncertjén pénteken este a zeneiskola kamaratermében. Moravecz Attila, a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt működő Szonáta Zeneművészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke a díjátadón elmondta, április utolsó hetében már hetedik alkalommal ünneplik közösen a zenét az iskolában, amely továbbra is elhivatott a tehetségek gondozásában és a város kulturális életének, rendezvényeinek és koncertjeinek meghatározó szereplője.

A hetedik Sándor Frigyes Díjakat végül Juhos Melinda tanár és Balla Benedek, a zeneiskola növendéke érdemelte ki. Előbbi a harmonikazenekar vezetőjeként több nemzetközi és haza díjjal tért már haza különböző versenyekről. Mint mondta, szeretné megköszönni a diákoknak, a szülőknek, a kollégáknak és a városnak is, akik mindig támogatták munkájukat. Mindenekelőtt azonban az alapítványnak, melynek szellemiségével teljesen azonosulni tud, miszerint a legfontosabb a zene szeretete, az együtt zenélés öröme és a tehetséggondozás.

A díjak átadása után a Tanári Gálakoncert vette kezdetét, amin az érdeklődők tíz produkciót hallhattak végig Duke Ellingtontól kezdve Vivaldin át Ennio Moricone-ig.

A rovat további hírei: Kultúra

Csadi Zoltánt a Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki

Csadi Zoltánt a Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki

2018. augusztus 17. (péntek)

Áder János köztársasági elnök Csadi Zoltánnak, a Bartók Kamaraszínház igazgatóhelyettesének a magyar kultúra ápolása iránt elhivatott művészi pályája, valamint a határon túli magyarság körében végzett értékőrző és közösségépítő tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta.

"Ne feledkezzél el szegény magyarokról!"

"Ne feledkezzél el szegény magyarokról!"

2018. augusztus 15. (szerda)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Idén az uraké a főszerep

Idén az uraké a főszerep

2018. augusztus 14. (kedd)

Tavaly nyár végén az Újpart egyesület hölgy tagjai állították ki alkotásaikat a KMI termében, ez alkalommal azonban fordult a kocka és az urak mutatják be műveiket.

Ünnepeljük együtt Szent Istvánt!

Ünnepeljük együtt Szent Istvánt!

2018. augusztus 13. (hétfő)

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr megbízásából a Mária Út Egyesületet és a Mária Rádió idén is zarándoklatok szervezésével támogatja az augusztus 20-i Szent István-ünnep szebbé tételét. Öröm és megtiszteltetés számunkra ez a feladat. A tavalyi évben közel két ezer zarándok érkezett együtt az ünnepre.

Az összetartozás ünnepe

Az összetartozás ünnepe

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Tizenkét ország huszonhét nemzete képviselőinek jelenlétében nyílt meg az Országház Felsőházi termében pénteken a Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés. Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye számos programmal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várta a látogatókat vasárnapig Bugacon.

Elhunyt Kerényi Imre

Elhunyt Kerényi Imre

2018. augusztus 11. (szombat)

Elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-vel szombat délután.

Augusztusi ünnepi miserend

Augusztusi ünnepi miserend

2018. augusztus 07. (kedd)

A római katolikus egyház a nyári hónapokra is megállapít főünnepeket, így augusztusra is. Ezek miserendje így alakul Dunaújvárosban.