Edzőtábor Almatiban – Aranyérem Tatán

spigott - 2018. április 10. 8:34

Tartalmas, szakmailag rendkívül hasznos napokat töltött Kazahsztánban a Dunai Ökölvívó Sportegyesület két versenyzője és edzője is. Sulák Andrásék ráadásul a hazatérés után sem pihentek, s újabb szép eredménnyel öregbítették a DÖSE hírnevét.

A Nagyberkiben megrendezett, s hat dunaújvárosi érmes helyezést hozó Szalacska Kupa után sem pihentek sokat a Dunai Ökölvívó sportegyesület (DÖSE) fiatal bokszolói, ugyanis március 11. és 21. között Kazahsztánban, Almatiban vendégeskedett a szakosztály két versenyzője. Horváth Máté és Simon Richárd a DÖSE edzőjével, Sulák Andrással kelt útnak, s mint azt a szakember érdeklődésünkre elárulta, rendkívül hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a tíznapos edzőtáborban.

- Remek körülmények között, elképesztő tíz napot töltöttünk el Kazahsztánban, s olyan szakmai töltetet kaptunk Almatiban, ami úgy gondolom, hogy végigkíséri a nyarunkat, rengeteget tanultunk ebben a tíz napban. A kazah bunyó világhírű, most bepillantást nyerhettünk abba, hogy miért is. Rendkívül alaposan dolgoznak, minden részletre maximálisan odafigyelnek, s ugyan a mi versenyzőink sem tehetségtelenebbek, mint a kazah fiatalok, ők rettentően elszántan dolgoznak, s ez az aprólékos munka, valamint a versenyzők hozzáállása, motiváltsága hozza számukra azokat az eredményeket, amelyekkel büszkélkedhetnek. Emellett náluk lényegesen nagyobb a merítési lehetőség, sokkal több fiatalt érdekel az ökölvívás, ők hajlandóak nagyon keményen meg is dolgozni a sikerekért, s ha valamelyik mondjuk akár egy sérülés, vagy bármi egyéb miatt nem tudja befutni azt, amit jósolnak neki, azonnal a helyébe ugrik másik három.

A gyakorlásokat a házigazdák olimpiai ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok kiválósága, Viktor Demyanenko vezette, s óriási alázattal, türelemmel tartotta az edzéseket, nem is volt csoda, hogy minden egyes pillanatát élvezték a gyerekek. Ahogy a fiataloknak, úgy nekem is nagyon sokat jelentett ez a "túra", rengeteget tanultam, s edzői pályafutásom egyik legszebb tíz napja volt. Olyan szakmai tapasztalatokkal gazdagodtam, melyeket igyekszem már itthon is beépíteni a gyakorlásokba, bár ez most a közelgő versenyszezon miatt nem egyszerű, de lesz, aki már most tud majd hozzá alkalmazkodni, míg azok, akik valamilyen oknál fogva most még nem képesek erre, azok az alapozó időszakban kóstolnak bele a megváltozott edzésmódszerekbe. Ez ugyanis fizikálisan és technikai képzésben is teljesen más, mint amihez mi itthon hozzászoktunk, szóval egyáltalán nem egyszerű egyik pillanatról a másikra alkalmazkodni ehhez. Mindent egybevetve óriási élmény volt ez a tíz nap Almatiban, s külön öröm, hogy egyéni támogatóinknak, Mádai Balázsnak, Hajnal Patriknak, Török Zoltánnak, Völcsei Józsefnek, Takács Titusznak és Bánkuti Zsoltnak hála nem kellett hozzányúlnunk az egyesületi költségvetéshez sem. Köszönjük nekik ezt a lehetőséget, s Dunaújváros önkormányzatának is azt, hogy segíti egyesületünket, igyekszünk ezt minél szebb eredményekkel meghálálni.

Erre rögtön kiváló lehetőséget is jelentett a Tatán megrendezett Utánpótlás Magyar Kupa, melyen három versenyzővel vett részt a DÖSE, s mint azt Sulák Andrástól megtudtuk, felemás eredményeket értek el a rangos viadalon.

- Horváth Máté kiválóan szerepelt a 62 kilogrammosok mezőnyében, első mérkőzését kiütéssel nyerte, a második és harmadik meccsén is nagyon jó ökölvívást mutatott be, esélyt sem adott ellenfeleinek, így teljesen megérdemelten szerezte meg az aranyérmet, s ezzel minden bizonnyal kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra utazó magyar csapatba is. Pintér Ádám a junior 52 kg-ban Pintér Ádám mérette meg magát, ám neki ez még csak a második versenye volt, s mivel ez az éve még elsősorban a tapasztalatszerzésről szól, így nem vártam tőle még kiugró eredményt. A tehetsége és a szorgalma révén azonban megérdemelten vett részt a versenyen, s bár első meccsén kikapott, egyáltalán nem vallott szégyent, s biztos vagyok abban, hogy a jövőben ő is szép sikereknek örülhet majd. Simon Richárdnak a junior 63 kg-osok mezőnyében sajnos nem úgy alakult a verseny, ahogy azt reméltük, az első körben vereséget szenvedett, az okokat még keressük, mert lényegesen jobb eredményben bíztunk, de tudom, hogy őt is bántja ez, s a jövőben még keményebben fog dolgozni azért, hogy sikeres legyen.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.