Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egy hét a zene tiszteletéért

2018. április 24. (kedd) 14:00 - Vass Ádám

Elkezdődött a Sándor Frigyes Hét, így minden nap különleges koncertek várják a klasszikus zene kedvelőit a zeneiskolában, pénteken pedig átadják az idei Sándor Frigyes díjat is.

A növendékek koncertje nyitotta idén is a Sándor Frigyes Hét programjait hétfő délután öt órakor a zeneiskola kamaratermében. A zenekarok fellépésére kedden délután négykor az iskola melletti parkban kerül majd sor. A „Dallam a szélben” nevet viselő, egy órás koncerten a vonószenekar mellett zenél majd a fúvós zenekar és a harmonikások is. A szerdai pihenőnap után csütörtökön Generációk egy szólamban elnevezésű játékos zenei vetélkedő veszi kezdetét fél ötkor, de utána hat órakor sor kerül a Szülő-diák koncertre is a kamarateremben.

A hét zárásaként a Tanári koncert várja az érdeklődőket, valamint átadják a Sándor Frigyes díjat is, mellyel a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány immár hetedik alkalommal honorálja azok teljesítményét, akik a város és térsége zenei életében kiemelkedő munkát végeztek. Tavaly Bokor Zsuzsanna és Bencs Attila részesült az elismerésben és vehette át a Sándor Frigyes Emlékérmet. Idén pedig a hagyományoknak megfelelően újra olyannak ítélik a díjat, akit a közösség ajánlása után érdemesnek talál az alapítvány. Hogy ki, vagy kik lesznek azok, arra április 27-ig, péntekig este hat óráig kell várni, amikor a kamarateremben átadják az idei elismerést.

A rovat további hírei: Kultúra

A legjobbak egy helyen

A legjobbak egy helyen

2018. május 25. (péntek)

Ordas István műgyűjtő, mecénás tulajdonában rengeteg helyi kötődésű művész alkotása található. Az ezekből összeállított válogatás már látogatható a Bartók színházban.

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

2018. május 19. (szombat)

Kiváló lett a Valahol Európában, a fiatalok kedvence lehet a Lúzer Rádió, Budapest! és a Mikrokozmosz is nagyon aranyos, de ideje volt kicsit kisöpörni a cuki kellékeket és az elvarázsolt erdő díszletét, hogy valami igazi kerüljön a Bartók színpadára.

Újabb díjnyertes magyar film

Újabb díjnyertes magyar film

2018. május 19. (szombat)

Szilágyi Zsófia Egy nap címe filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.

Korhatáros darabbal zárul az évad

Korhatáros darabbal zárul az évad

2018. május 19. (szombat)

Legtöbbeknek nem kell bemutatni a mexikói festőnőt, Frida Kahlo-t, aki a huszadik század egyik legnagyobb hatású nőalakja volt. A róla készült legújabb színdarab ősbemutatójára a Bartók színház stúdiótermében kerül majd sor, ami egyben a Szolgálat Évadának utolsó bemutatója is lesz. 

A pudingportól a mirelit pizzáig

A pudingportól a mirelit pizzáig

2018. május 18. (péntek)

Újabb kiállítá nyílt az Intercisa Múzeumban. A második emeleti kiállítóteremben ezúttal a mindenki által jól ismert Dr. Oetker cég múltját és jelenét ismerhetik meg az érdeklődők.

Pünkösdi néptáncos királyság

Pünkösdi néptáncos királyság

2018. május 15. (kedd)

Az eddigi legjobb pünkösdi gyermek néptánctalálkozót szervezte meg a Munkásművelődési Központ, minden vendégfellépő és látogató egy rendkívül hangulatos fesztivál részese lehetett.

Barangolás a képek világában

Barangolás a képek világában

2018. május 15. (kedd)

A Munkásművelődési Központ folyosógalériája egyre nagyobb népszerűségnek örvend, már a huszonnyolcadik kiállításmegnyitóra is sor került.