Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egy hét a zene tiszteletéért

2018. április 24. (kedd) 14:00 - Vass Ádám

Elkezdődött a Sándor Frigyes Hét, így minden nap különleges koncertek várják a klasszikus zene kedvelőit a zeneiskolában, pénteken pedig átadják az idei Sándor Frigyes díjat is.

A növendékek koncertje nyitotta idén is a Sándor Frigyes Hét programjait hétfő délután öt órakor a zeneiskola kamaratermében. A zenekarok fellépésére kedden délután négykor az iskola melletti parkban kerül majd sor. A „Dallam a szélben” nevet viselő, egy órás koncerten a vonószenekar mellett zenél majd a fúvós zenekar és a harmonikások is. A szerdai pihenőnap után csütörtökön Generációk egy szólamban elnevezésű játékos zenei vetélkedő veszi kezdetét fél ötkor, de utána hat órakor sor kerül a Szülő-diák koncertre is a kamarateremben.

A hét zárásaként a Tanári koncert várja az érdeklődőket, valamint átadják a Sándor Frigyes díjat is, mellyel a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány immár hetedik alkalommal honorálja azok teljesítményét, akik a város és térsége zenei életében kiemelkedő munkát végeztek. Tavaly Bokor Zsuzsanna és Bencs Attila részesült az elismerésben és vehette át a Sándor Frigyes Emlékérmet. Idén pedig a hagyományoknak megfelelően újra olyannak ítélik a díjat, akit a közösség ajánlása után érdemesnek talál az alapítvány. Hogy ki, vagy kik lesznek azok, arra április 27-ig, péntekig este hat óráig kell várni, amikor a kamarateremben átadják az idei elismerést.

A rovat további hírei: Kultúra

Hangok a képeken

Hangok a képeken

2018. október 20. (szombat)

Az év utolsó előtti kiállításán az Intercisa Múzeumban Várnai Gyula képzőművész alkotásai láthatóak. A tárlat pénteken délután nyílt a második emeleti kiállító teremben, ahol Farkas Lajos múzeumigazgató köszöntötte a vendégeket.

Szaxofon-párbaj a Művészben

Szaxofon-párbaj a Művészben

2018. október 19. (péntek)

Oláh Krisztián jazz-zongoristát nem sokaknak kell bemutatni a műfaj kedvelői közül. Kvintettje rendhagyó módon csütörtökön este látogatott el ismét Dunaújvárosba, a kistérség immár országos hírű jazz-szentélyébe, a Művész Presszóba. 

Újabb ősbemutató készül a Bartókban

Újabb ősbemutató készül a Bartókban

2018. október 17. (szerda)

Idén sem maradunk ősbemutató nélkül, a tavalyi Lúzer Rádió, Budapest! után ezúttal Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényének készül el a legelső színpadi adaptációja a Bartók színházban.

Húsz éve mutatják meg magukat a világnak

Húsz éve mutatják meg magukat a világnak

2018. október 16. (kedd)

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület által létrehozott Ez vagyok én kiállítás huszadik alkalommal mutatja be a fogyatékkal élők alkotásait.

Kultúrák közelítése

Kultúrák közelítése

2018. október 15. (hétfő)

Az elmúlt hétvégén az Intercisa Múzeum munkatársai a délvidéki Zomborban jártak annak érdekében, hogy együttműködést alakítsanak ki az ottani kulturális intézménnyel.

Mese hanggal - Előadás a könyvtárban

Mese hanggal - Előadás a könyvtárban

2018. október 06. (szombat)

Akusztikus zeneszínház várta a kicsiket a gyermekkönyvtárban szombaton délután az Országos Könyvtári Napok keretein belül.

A természet szépségei

A természet szépségei

2018. október 06. (szombat)

Újabb kiállítás nyílt az MMK Galériában, ezúttal Klép Sándor, a Mezőföld Természetfotó Egyesület  a alapítójának képeiből.