Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egy hét a zene tiszteletéért

2018. április 24. (kedd) 14:00 - Vass Ádám

Elkezdődött a Sándor Frigyes Hét, így minden nap különleges koncertek várják a klasszikus zene kedvelőit a zeneiskolában, pénteken pedig átadják az idei Sándor Frigyes díjat is.

A növendékek koncertje nyitotta idén is a Sándor Frigyes Hét programjait hétfő délután öt órakor a zeneiskola kamaratermében. A zenekarok fellépésére kedden délután négykor az iskola melletti parkban kerül majd sor. A „Dallam a szélben” nevet viselő, egy órás koncerten a vonószenekar mellett zenél majd a fúvós zenekar és a harmonikások is. A szerdai pihenőnap után csütörtökön Generációk egy szólamban elnevezésű játékos zenei vetélkedő veszi kezdetét fél ötkor, de utána hat órakor sor kerül a Szülő-diák koncertre is a kamarateremben.

A hét zárásaként a Tanári koncert várja az érdeklődőket, valamint átadják a Sándor Frigyes díjat is, mellyel a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány immár hetedik alkalommal honorálja azok teljesítményét, akik a város és térsége zenei életében kiemelkedő munkát végeztek. Tavaly Bokor Zsuzsanna és Bencs Attila részesült az elismerésben és vehette át a Sándor Frigyes Emlékérmet. Idén pedig a hagyományoknak megfelelően újra olyannak ítélik a díjat, akit a közösség ajánlása után érdemesnek talál az alapítvány. Hogy ki, vagy kik lesznek azok, arra április 27-ig, péntekig este hat óráig kell várni, amikor a kamarateremben átadják az idei elismerést.

A rovat további hírei: Kultúra

Színek kavalkádja az MMK-ban

Színek kavalkádja az MMK-ban

2019. január 15. (kedd)

Az MMK Galéria falait hétfőtől egy hónapon át Éli Irián festményei díszítik, méghozzá a hagyományostól eltérő formában és színekben.

Színvonalas hangversennyel indult az év

Színvonalas hangversennyel indult az év

2019. január 13. (vasárnap)

Zsúfolásig megtelt a Bartók színházterme vasárnap délután a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány közös újévi gálakoncertjén.

Ica néni halhatatlansága

Ica néni halhatatlansága

2019. január 13. (vasárnap)

„Nézd ezt a rajzot. Ahogy megfogta a női arcot, aki ezt így rajzolta, abból árad a szeretet.” Néztem. Soha még így nem néztem képet, mint ahogy Rohonczi István tanár úr mondta, s  ahogy a vonalak egymásmellettiségét figyeltem, éreztem, amit mondott. P.Csasztka Ilona  azaz Pálfalniné Csasztka Ilona rajzai erről szólnak.

Az év első kiállítása a Bartókban

Az év első kiállítása a Bartókban

2019. január 08. (kedd)

Nem is egy, hanem rögtön két életművet foglal össze a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb kiállítása. Kedd délutántól kezdve egy hónapon át Pálfalvi János és P. Csasztka Ilona grafikusművészek munkái tekinthetők meg az épület aulájában.

Vízkereszt Jézus megjelenésének ünnepe

Vízkereszt Jézus megjelenésének ünnepe

2019. január 06. (vasárnap)

Ma van vízkereszt, vagyis Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A katolikus egyházban vízkereszt parancsolt ünnep, vagyis a híveknek kötelező szentmisén részt venniük - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

2019. január 02. (szerda)

Kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A sztárfellépő ezúttal a Budapest Klezmer Band lesz majd.

Minden a tervek szerint halad

Minden a tervek szerint halad

2018. december 28. (péntek)

Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója értékelte a Család Évadának első felét és bepillantást engedett a következő fél év eseményeibe is.