Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egy hét a zene tiszteletéért

2018. április 24. (kedd) 14:00 - Vass Ádám

Elkezdődött a Sándor Frigyes Hét, így minden nap különleges koncertek várják a klasszikus zene kedvelőit a zeneiskolában, pénteken pedig átadják az idei Sándor Frigyes díjat is.

A növendékek koncertje nyitotta idén is a Sándor Frigyes Hét programjait hétfő délután öt órakor a zeneiskola kamaratermében. A zenekarok fellépésére kedden délután négykor az iskola melletti parkban kerül majd sor. A „Dallam a szélben” nevet viselő, egy órás koncerten a vonószenekar mellett zenél majd a fúvós zenekar és a harmonikások is. A szerdai pihenőnap után csütörtökön Generációk egy szólamban elnevezésű játékos zenei vetélkedő veszi kezdetét fél ötkor, de utána hat órakor sor kerül a Szülő-diák koncertre is a kamarateremben.

A hét zárásaként a Tanári koncert várja az érdeklődőket, valamint átadják a Sándor Frigyes díjat is, mellyel a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány immár hetedik alkalommal honorálja azok teljesítményét, akik a város és térsége zenei életében kiemelkedő munkát végeztek. Tavaly Bokor Zsuzsanna és Bencs Attila részesült az elismerésben és vehette át a Sándor Frigyes Emlékérmet. Idén pedig a hagyományoknak megfelelően újra olyannak ítélik a díjat, akit a közösség ajánlása után érdemesnek talál az alapítvány. Hogy ki, vagy kik lesznek azok, arra április 27-ig, péntekig este hat óráig kell várni, amikor a kamarateremben átadják az idei elismerést.

A rovat további hírei: Kultúra

"Ne feledkezzél el szegény magyarokról!"

"Ne feledkezzél el szegény magyarokról!"

2018. augusztus 15. (szerda)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Idén az uraké a főszerep

Idén az uraké a főszerep

2018. augusztus 14. (kedd)

Tavaly nyár végén az Újpart egyesület hölgy tagjai állították ki alkotásaikat a KMI termében, ez alkalommal azonban fordult a kocka és az urak mutatják be műveiket.

Ünnepeljük együtt Szent Istvánt!

Ünnepeljük együtt Szent Istvánt!

2018. augusztus 13. (hétfő)

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr megbízásából a Mária Út Egyesületet és a Mária Rádió idén is zarándoklatok szervezésével támogatja az augusztus 20-i Szent István-ünnep szebbé tételét. Öröm és megtiszteltetés számunkra ez a feladat. A tavalyi évben közel két ezer zarándok érkezett együtt az ünnepre.

Az összetartozás ünnepe

Az összetartozás ünnepe

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Tizenkét ország huszonhét nemzete képviselőinek jelenlétében nyílt meg az Országház Felsőházi termében pénteken a Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés. Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye számos programmal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várta a látogatókat vasárnapig Bugacon.

Elhunyt Kerényi Imre

Elhunyt Kerényi Imre

2018. augusztus 11. (szombat)

Elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-vel szombat délután.

Augusztusi ünnepi miserend

Augusztusi ünnepi miserend

2018. augusztus 07. (kedd)

A római katolikus egyház a nyári hónapokra is megállapít főünnepeket, így augusztusra is. Ezek miserendje így alakul Dunaújvárosban.

Épül a CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban

Épül a CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban

2018. augusztus 03. (péntek)

Már az utolsó simításokat végzik a Munkásművelődési Központ első emeletén, ahol egy nyolcvan millió forintos projektnek köszönhetően a legmodernebb eszközök segítségével léphetnek be a gyerekek a mesék világába.