Hatalmas fejlesztés saját forrásból

2018. április 11. (szerda) 8:03 - Vass Ádám

Tovább folytatódnak az informatikai fejlesztések a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeiben. Mától 330 darab vadonatúj laptop is segíti az ott dolgozók munkáját.

Folyamatos fejlesztések, támogatások érkeznek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeibe, ami nagyban megkönnyíti a pedagógusok munkáját. Mondta Szemenyei István, a Rudas iskola igazgatója kedden délután, ahol elsők közt kapták kézhez azokat a vadonatúj laptopokat, melyeket a centrum biztosít a dolgozók részére. Mint mondta, hatalmas segítség ez a tanárok számára és biztosan igyekeznek jól használni a tanítás során.

Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója szerint ez az újabb informatikai fejlesztés a centrum történetében is fontos lépést jelent, hiszen nem pályázati úton, hanem saját forrásból biztosították azt a 330 darab vadonatúj, korszerű laptopot, amit kedden kaptak meg a tagintézményekben dolgozók, köztük elsőként tizenöt rudasos pedagógus. A főigazgató elmondta, fontosnak tartják, hogy a legmodernebb eszközökkel segítsék a pedagógusok munkáját. A laptopokkal együtt elérhetővé vált a legújabb internetes felület is, ahol elérhető a tananyaghoz szükséges minden információ, valamint egy felhőszolgáltatás is, ami megfelelő tárhelyet biztosít az adatok számára.

A legújabb fejlesztésre a Rudas iskolában éppen egy hagyományos informatikai rendezvényen került sor, ami a Digitális Témahéthez kapcsolódik. Gloczné Behon Marianna, a Rudas szakmai és általános igazgatóhelyettese a programmal kapcsolatban elmondta, ez a kilencedik alkalom, hogy az Infórum elnevezésű rendezvény várja a diákokat az aulában, amin a tanulók bemutathatják, mivel foglalkoznak szabadidejükben. A pavilonokban sok érdekes témáról tudhatnak meg többet, valamint különböző előadásokat is tarthatnak az őket érdeklő témákról. Délutánonként pedig nagyobb szakmai előadások várják őket a három nap során, melynek végén szakmai díjakat is átadnak majd.

A rovat további hírei: Oktatás

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.