Hatalmas fejlesztés saját forrásból

2018. április 11. (szerda) 8:03 - Vass Ádám

Tovább folytatódnak az informatikai fejlesztések a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeiben. Mától 330 darab vadonatúj laptop is segíti az ott dolgozók munkáját.

Folyamatos fejlesztések, támogatások érkeznek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeibe, ami nagyban megkönnyíti a pedagógusok munkáját. Mondta Szemenyei István, a Rudas iskola igazgatója kedden délután, ahol elsők közt kapták kézhez azokat a vadonatúj laptopokat, melyeket a centrum biztosít a dolgozók részére. Mint mondta, hatalmas segítség ez a tanárok számára és biztosan igyekeznek jól használni a tanítás során.

Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója szerint ez az újabb informatikai fejlesztés a centrum történetében is fontos lépést jelent, hiszen nem pályázati úton, hanem saját forrásból biztosították azt a 330 darab vadonatúj, korszerű laptopot, amit kedden kaptak meg a tagintézményekben dolgozók, köztük elsőként tizenöt rudasos pedagógus. A főigazgató elmondta, fontosnak tartják, hogy a legmodernebb eszközökkel segítsék a pedagógusok munkáját. A laptopokkal együtt elérhetővé vált a legújabb internetes felület is, ahol elérhető a tananyaghoz szükséges minden információ, valamint egy felhőszolgáltatás is, ami megfelelő tárhelyet biztosít az adatok számára.

A legújabb fejlesztésre a Rudas iskolában éppen egy hagyományos informatikai rendezvényen került sor, ami a Digitális Témahéthez kapcsolódik. Gloczné Behon Marianna, a Rudas szakmai és általános igazgatóhelyettese a programmal kapcsolatban elmondta, ez a kilencedik alkalom, hogy az Infórum elnevezésű rendezvény várja a diákokat az aulában, amin a tanulók bemutathatják, mivel foglalkoznak szabadidejükben. A pavilonokban sok érdekes témáról tudhatnak meg többet, valamint különböző előadásokat is tarthatnak az őket érdeklő témákról. Délutánonként pedig nagyobb szakmai előadások várják őket a három nap során, melynek végén szakmai díjakat is átadnak majd.

A rovat további hírei: Oktatás

Átalakul a szakképzés

Átalakul a szakképzés

2019. november 20. (szerda)

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig „dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

2019. november 19. (kedd)

Kilencedik alkalommal adott otthont a Dunaújvárosi SZC RUDAS Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a „GPSZ” névre keresztelt informatikai vetélkedőnek, amelyet városi és városkörnyéki általános iskolások csapatai számára szerveztek meg.

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

2019. november 14. (csütörtök)

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országszerte - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.          

Eredményes konferencia a Tudományos Héten

Eredményes konferencia a Tudományos Héten

2019. november 14. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét, és mint mindig, ilyenkor tartják a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, ami előválogatónak is számít az országos rendezvényre.

Nem lehet pótolni az atomenergiát

Nem lehet pótolni az atomenergiát

2019. november 14. (csütörtök)

Nem lehet pótolni az atomenergiát, mert alaperőművekre szükség van a hálózati ingadozások kiküszöböléséhez - jelentette ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatornán szerdán.

Idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma

Idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma

2019. november 13. (szerda)

Folyatódik a tendencia, idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma - közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A karbonmentes energiáé a jövő

A karbonmentes energiáé a jövő

2019. november 12. (kedd)

Szakmai nappal, plenáris és szekcióülésekkel kezdődött a Tudomány Hete programsorozat a Dunaújvárosi Egyetemen. A IV. East-West Cohesion konferencia fókuszában idén a karbonmentes energia állt, amelynek fontosságáról hétfőn délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a felsőoktatási intézmény könyvtárában.