Iskolai kishírek

2019. március 22. (péntek) 11:45 - Vass Ádám

Érettségi verseny, az internet veszélyei, általános középiskolások  - iskolai kishíreink egy csokorban.

Érettségi verseny

Szolnokon harmadik alkalommal rendezték meg áprilisban az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) országos döntőjét, melyen a Rudas iskolát Kovács Vivien, Sós Luca és Kovács Máté 12. évfolyamos, sport ágazatos tanulók képviselték. A verseny elődöntőjét március elején rendezték meg, ahol interaktív feladatok megoldása után a legjobb húsz versenyző jutott tovább az országos döntőbe. Itt már írásbeli feladatlap kitöltésével és az azt követő szóbeli felelettel mérték össze a résztvevők tudásukat, ezzel szimulálva az emelt szintű komplex szakmai érettségi vizsgát. Az írásbeli feladatsor két részből állt. Az elsőben egészségügy (anatómia) és sportegészségügy témakörből álló feladatokat oldottak meg a döntősök, míg a második rész az edzéselmélet, gimnasztika témakör feladatait tartalmazta. Az írásbeli dolgozat eredményeinek megtekintése után került sor a szóbeli feleletekre. Végül Kovács Máté második, Kovács Vivien harmadik és Sós Luca kilencedik helyen végzett az országos rangsorban.

Az internet veszélyei

Egészségnapot tartottak az Arany János Általános Iskolában. Ennek a programnak a részeként  az 6-7. évfolyamos tanulók, majd pár napra rá a 3-4. évfolyamosok interaktív előadáson vehettek részt, melyet a  Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány munkatársa, Kovács Márta tartott. Az előadás a a biztonságos internethasználatra, a megelőzés fontosságára hívta fel a diákok figyelmét. Több olyan témát is érintett, melyek mindennapi életük részei: a személyes adatok védelme, az online zaklatás, netikett, és a webes identitás. A gyerekek könnyed hangvételű beszélgetés mellett kisfilmeken keresztül ismerhették meg, mi az, amire érdemes figyelniük.

Általános középiskolások

A tavaszi szünet előtt a Gárdonyi iskola három tanulója már a középiskolások között versenyzett Kisteleken, az Országos Lábtoll-labda Diákolimpián, méghozzá Csenki Doroti, Sin Viktória és Tokodi Dániel. Az iskolában öt éve kezdődött a sportág népszerűsítése, és mostanra nőtt fel az az évfolyam, akikkel annak idején indult a lábtoll-labdázás. Az elmúlt évek alatt számos sikerrel lettek gazdagabbak a tanulók ebben a sportágban, kapott elismerést a Gárdonyi a Magyar Lábtoll-labda Szövetségtől lelkes és eredményes munkájáért. Bár a gárdonyis tanulók ezen a versenyen nem állhattak a dobogóra, játékuk mindenképpen dicséretet érdemlő. Remélhetőleg az iskolából elballagva is folytatják a megkezdett munkát, és viszik magukkal tovább a versenyzés kedvét, segítik a sportág népszerűsítését.

A rovat további hírei: Oktatás

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.