Jön a 30 fokos meleg

doszerk - 2018. április 30. 7:58

Május első napjaiban is sok lesz a napsütés, többfelé 25, néhol 30 fok körüli meleg lesz. Ezzel együtt viszont változékony lesz a jövő hét időjárása: záporokra, zivatarokra, erős szélre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfő délelőtt még sok napsütés ígérkezik, de kora délutántól szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében. A légmozgás nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő, az Alföldön lesz a legmelegebb.

 Kedden, május elsején reggel, délelőtt általában napos idő várható, de az Alföldön és északkeleten már reggel is több lehet a felhő, ott ekkor még zápor, zivatar is előfordulhat. Napközben a Dunántúlon főként fátyolfelhők szűrhetik a többórás napsütést, keletebbre viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és délután záporok, kisebb eséllyel zivatarok is lehetnek. Emellett élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős, zivatar környezetében akár viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-16 fok között valószínű, de a nyugati megyékben néhol 9, 10 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok 24-29 fok között alakulnak.

Szerdán országszerte többórás napsütésre van kilátás. A nap első felében a Dunántúlon lehetnek záporok, délután, este már inkább az ország északnyugati felén, főleg a Duna-Tisza közén van nagyobb esélye zápor, zivatar kialakulásának. A jellemzően élénk szelet, a középső területeken erős, zivatar környezetében esetleg viharos lökések is kísérhetik. A minimumhőmérséklet 9-17, a maximumhőmérséklet 24-30 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken a napsütés mellett nyugat felé egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. A nappali maximumok csütörtökön 24-31, pénteken 22-29 fok között alakulnak.

Szombaton néhány órára mindenhol kisüthet a nap, de több helyen - nagyobb eséllyel délnyugaton - alakulhat ki zápor, zivatar és sokfelé élénk, néhol erős, zivatar környezetében viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 22-28 fok között valószínű.

Vasárnap több napsütésre van kilátás, az ország nagy részén száraz idő várható, kis eséllyel lehetnek záporok. Nagy területen élénk, néhol erős lehet a szél. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)