Dunaújváros Hetilap

Készülhetnek a tervek a sportcsarnok felújításához

Molnár Emese - 2018. április 19. 14:08

Mintegy hetven napirendi pontról tárgyaltak az áprilisi közgyűlésen a képviselők. Szó volt a Modern Városok Programról, az élményfürdőről, a sportcsarnokról, a helyi szennyvíztisztító telepről, és az Útkeresés Segítő Szolgálat ideiglenes költözéséről egyaránt.

A Modern Városok Program keretében felújítják az élményfürdőt. Egy korábbi ülésen arról határoztak, hogy a fürdő működtetésével az Uniszol-Létesítménygazdálkodási Zrt-t bízzák meg, a cégnek legkésőbb június elsejétől kell megkezdeni az üzemeltetést. Ám a munkálatok már elérkeztek a próbaüzem fázisához, amelynek során az építmény egyes részeinek üzemszerű működését, megfelelőségét vizsgálják. A mostani ülésen a kivitelezést végző DVG Zrt-t bízták meg a próbaüzem lebonyolításával (május 31-ig). Ehhez tartozott egy sürgősségi indítvány is, mégpedig hogy kiemelt önkormányzati beruházássá teszik az élményfürdőhöz és az uszodához kapcsolódó turisztikai fejlesztést.

Az önkormányzat közfeladat-ellátási szerződést kötött a Vasmű u. 41. Irodaház Kft.-vel a Modern Városok Program, valamint a TOP forrásból megvalósuló projektek lebonyolítására. A közgyűlésen meghatározták az idei évre vonatkozó keretösszeget.

Mintegy hatmilliárd forintból felújítják és bővítik a Dunaújvárosi Sportcsarnokot. A kiemelt kormányzati beruházás lebonyolítója a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési Zrt. A cég közbeszerzési eljárást írt ki a tervezési feladatokra. Ezen az ülésen kiválasztották a legkedvezőbb ajánlatot tevő céget (Óbuda Építész Stúdió Kft.), hogy készítse el a kivitelezési terveket.

Szintén a BMSK Zrt. látja el teljes körűen a stadionfejlesztéssel kapcsolatos közbeszerzési feladatokat. Itt már a tényleges kivitelezés előtt áll a beruházás. A közgyűlési döntés értelmében a P-R 2017 Konzorcium végzi majd a megvalósítást nettó 775 millió forintos keret­összegért.

A Dunaújvárosi Egyetemmel (Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítvány) közösen, konzorciumi formában fog pályázni az önkormányzat a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázaton. A pályázat benyújtásával kapcsolatos feladatokról döntöttek az ülésen.

A „Helyi identitás és kohézió erősítése” című pályázat előkészítési szakasza lezajlott, a megalapozó tanulmány és a kapcsolódó dokumentumok elkészültek. A megvalósítás első szakaszában a szakértői kommunikációs tevékenységek elindítása szerepel, ehhez árajánlatokat kér be a közgyűlés.

A Kulcsot, Rácalmást és Dunaújvárost érintő csatorna beruházáshoz kapcsolódóan az önkormányzat saját forrásból felújítja a helyi szennyvíztisztító telepet. Itt három medence van, ebből kettő üzemel. A terv az, hogy mind a három medencét felújítják a biztonságos üzemeltetés érdekében. Várhatóan 300 millió forintba fog kerülni a beruházás, ezért ilyen összegnél közbeszerzési eljárást kell kiírni- erről határoztak az ülésen.

Számos járda és buszmegálló felújítási-javítási munkálatait rendelték meg a DVG Zrt-től. Többek között a Kallós Dezső utca 14. számtól a Dózsa György úti zebráig térkövezik a járdát. Szintén térköves borítást kap az Építők útja 2-6. szám előtti aszfalt burkolatú járda, a József Attila utca páros oldalán lévő járda, és a Tavasz utca 14-24. közötti járda. A Római krt. 9/c-d. számú lépcsőházak előtti zöldterületen térköveznek, és új víznyelőt építenek ki. A Budai Nagy Antal úton is végeznek vízelvezetést. A Papírgyári út 26. szám előtt és szemben lévő fedett buszváró pavilonját cserélik, ahogy a Nagyvenyim felé vezető úton lévő fedett buszváró pavilonját. A Vasmű út – Ady Endre utcai térkő burkolatú buszöblöt felújítják.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat ideiglenesen átköltözik az önkormányzati tulajdonban lévő Jókai utcai épületbe amiatt, mert a Bartók Béla téri központjukat felújítják. Az átköltözéshez szükség van néhány felújítási munkálatra, illetve a tornaterem fűtésének korszerűsítésére. Ezzel a feladattal a DVG Zrt-t bízták meg, mintegy 25 millió forintos keretösszeggel.

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.