Mindent a problémás gyermekekért

2018. április 17. (kedd) 14:47 - Vass Ádám

Gyógypedagógiai szakmai napot tartotta a Dunaújvárosi Óvoda az Aranyalma Tagóvodában, ahol a bemutatkozott a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség és érdekes előadásokat is tartottak.

Mióta a Dunaújvárosi Óvoda elnyerte a Bázis Intézmény címet, egyre több szakmai napra kerül sor a tagintézményekben is. Kedden délelőtt a gyógypedagógusok mutatkoztak be a városi és a más településekről ideérkező kollégáknak. Gyenes Józsefné igazgató elmondta, a tizenkét tagóvodában 56 csoporttal foglalkoznak, ami szeptemberben 59 nő majd. Ez összesen 230 dolgozót és több, mint 1300 gyermeket jelent, akik közül majdnem százan igényelnek fejlesztést és különleges bánásmódot, nem egy közülük heti több órában is. Az ő érdekükben jött létre a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség, melynek tagja többek közt három gyógypedagógus asszisztens, egy logopédus, pszichológus és gyógytornász is. Egy ehhez hasonló szakértői gárda országosan is egyedülálló, de fontosnak tartják, hogy a gyerekek felzárkóztatását az óvoda végezze, így a szülők válláról is levehetik a terhet.

Az előadások tíz órakor kezdődtek, melynek első témája a munkaközösség eddigi eredményei voltak a tanulási és viselkedési nehézségekkel küzdő gyermekek esetében. Az előadás során beszámoltak arról is, milyen lépések segítették elő a gyógypedagógiai szakmai munka és az integráció színvonalának emelését. Később a mozgásterápia fontosságáról esett szó, végül az állatterápia sikeres használatáról.

A rovat további hírei: Oktatás

Csillog-villog a Vasvári

Csillog-villog a Vasvári

2018. május 20. (vasárnap)

A Vasvári Pál Általános Iskola energetikai felújítása a végéhez ért, majdnem az egész 2017-18-as tanévet felölelte. A régi ablakokat újakra cserélték, emellett szigetelést is kapott az épület.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2018. május 17. (csütörtök)

Már nyolcadik alkalommal hirdette meg a Dunaújvárosi Egyetem a házi tudományos szakmai konferenciáját, amin a hallgatók adhatták elő saját tanulmányaikat és kutatásaikat.

Országos siker a Dózsa iskolában

Országos siker a Dózsa iskolában

2018. május 16. (szerda)

Kimagasló eredményt ért el a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája elnevezésű versenyen Borsodi Zselyke, a Dózsa György Általános Iskola tanulója.

A tehetségek csiszolásáért

A tehetségek csiszolásáért

2018. május 15. (kedd)

Az idei tanévre 1.400.000 Ft-ot nyert el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására megjelent pályázaton.

Kalandorkodtak a kockákon

Kalandorkodtak a kockákon

2018. május 14. (hétfő)

Hatvanhét általános iskolás korú ifjú sakkozó nevezett a Petőfi Kupára. Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Petőfi iskolában ezt a nagyszabású sakk kupát a Bástya Sakkegyesület vezetésével és az önkormányzat támogatásával. 

Hatvan éve tanítanak e falak között

Hatvan éve tanítanak e falak között

2018. május 13. (vasárnap)

A kerek évforduló alkalmából volt ságvárisok találkoztak az iskolában, hogy együtt nosztalgiázzanak, beszélgessenek és felelevenítsék a szép emlékeket.

Az igen vagy a nem határoz meg minket

Az igen vagy a nem határoz meg minket

2018. május 11. (péntek)

A döntés a legfontosabb az életben. Erre hívta fel a Rudas iskola diákjainak figyelmét Tamás Róbert és Kovács Ferenc, akik a kábítószernek hátat fordítva tartanak prevenciós előadást a diákoknak.