Mindent a problémás gyermekekért

2018. április 17. (kedd) 14:47 - Vass Ádám

Gyógypedagógiai szakmai napot tartotta a Dunaújvárosi Óvoda az Aranyalma Tagóvodában, ahol a bemutatkozott a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség és érdekes előadásokat is tartottak.

Mióta a Dunaújvárosi Óvoda elnyerte a Bázis Intézmény címet, egyre több szakmai napra kerül sor a tagintézményekben is. Kedden délelőtt a gyógypedagógusok mutatkoztak be a városi és a más településekről ideérkező kollégáknak. Gyenes Józsefné igazgató elmondta, a tizenkét tagóvodában 56 csoporttal foglalkoznak, ami szeptemberben 59 nő majd. Ez összesen 230 dolgozót és több, mint 1300 gyermeket jelent, akik közül majdnem százan igényelnek fejlesztést és különleges bánásmódot, nem egy közülük heti több órában is. Az ő érdekükben jött létre a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség, melynek tagja többek közt három gyógypedagógus asszisztens, egy logopédus, pszichológus és gyógytornász is. Egy ehhez hasonló szakértői gárda országosan is egyedülálló, de fontosnak tartják, hogy a gyerekek felzárkóztatását az óvoda végezze, így a szülők válláról is levehetik a terhet.

Az előadások tíz órakor kezdődtek, melynek első témája a munkaközösség eddigi eredményei voltak a tanulási és viselkedési nehézségekkel küzdő gyermekek esetében. Az előadás során beszámoltak arról is, milyen lépések segítették elő a gyógypedagógiai szakmai munka és az integráció színvonalának emelését. Később a mozgásterápia fontosságáról esett szó, végül az állatterápia sikeres használatáról.

A rovat további hírei: Oktatás

Felvételi felkészítő

Felvételi felkészítő

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sikeresnek bizonyult, ezért ismét meghirdeti a Dunaújvárosi Egyetemen a felvételi felkészítő programját.

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

2018. augusztus 08. (szerda)

Mint arról már beszámoltunk, a Szilágyi Erzsébet Általános református iskola lesz. A tantestület döntése alapján, az iskola felveszi Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő, műfordító nevét, tehát szeptembertől a Szilágyi iskola immár Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye lesz.

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

2018. augusztus 07. (kedd)

Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint.

A Dózsa iskola felújítása következik

A Dózsa iskola felújítása következik

2018. augusztus 04. (szombat)

Az önkormányzat három általános iskola energetikai felújítására nyert támogatást. Elsőször a Vasvári iskolát korszerűsítették 303 millió forintból, aztán végeztek a Petőfi iskola teljes energetikai felújításával, amely beruházás 259 millió forintból valósult meg. Most pedig a Dózsa iskolán a sor.

Adományokból épül a terápiás szoba

Adományokból épül a terápiás szoba

2018. augusztus 02. (csütörtök)

A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre már átadhatják az új terápiás szobát a Móra iskolában. Ez egy olyan terápiás, relaxációs, készségfejlesztő helyiség, amelynek eszközeivel a gyerekek érzékszerveire hatnak.

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

2018. augusztus 01. (szerda)

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

2018. július 31. (kedd)

Szerdán indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatón.