Mindent a problémás gyermekekért

2018. április 17. (kedd) 14:47 - Vass Ádám

Gyógypedagógiai szakmai napot tartotta a Dunaújvárosi Óvoda az Aranyalma Tagóvodában, ahol a bemutatkozott a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség és érdekes előadásokat is tartottak.

Mióta a Dunaújvárosi Óvoda elnyerte a Bázis Intézmény címet, egyre több szakmai napra kerül sor a tagintézményekben is. Kedden délelőtt a gyógypedagógusok mutatkoztak be a városi és a más településekről ideérkező kollégáknak. Gyenes Józsefné igazgató elmondta, a tizenkét tagóvodában 56 csoporttal foglalkoznak, ami szeptemberben 59 nő majd. Ez összesen 230 dolgozót és több, mint 1300 gyermeket jelent, akik közül majdnem százan igényelnek fejlesztést és különleges bánásmódot, nem egy közülük heti több órában is. Az ő érdekükben jött létre a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség, melynek tagja többek közt három gyógypedagógus asszisztens, egy logopédus, pszichológus és gyógytornász is. Egy ehhez hasonló szakértői gárda országosan is egyedülálló, de fontosnak tartják, hogy a gyerekek felzárkóztatását az óvoda végezze, így a szülők válláról is levehetik a terhet.

Az előadások tíz órakor kezdődtek, melynek első témája a munkaközösség eddigi eredményei voltak a tanulási és viselkedési nehézségekkel küzdő gyermekek esetében. Az előadás során beszámoltak arról is, milyen lépések segítették elő a gyógypedagógiai szakmai munka és az integráció színvonalának emelését. Később a mozgásterápia fontosságáról esett szó, végül az állatterápia sikeres használatáról.

A rovat további hírei: Oktatás

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.