Mindent a problémás gyermekekért

2018. április 17. (kedd) 14:47 - Vass Ádám

Gyógypedagógiai szakmai napot tartotta a Dunaújvárosi Óvoda az Aranyalma Tagóvodában, ahol a bemutatkozott a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség és érdekes előadásokat is tartottak.

Mióta a Dunaújvárosi Óvoda elnyerte a Bázis Intézmény címet, egyre több szakmai napra kerül sor a tagintézményekben is. Kedden délelőtt a gyógypedagógusok mutatkoztak be a városi és a más településekről ideérkező kollégáknak. Gyenes Józsefné igazgató elmondta, a tizenkét tagóvodában 56 csoporttal foglalkoznak, ami szeptemberben 59 nő majd. Ez összesen 230 dolgozót és több, mint 1300 gyermeket jelent, akik közül majdnem százan igényelnek fejlesztést és különleges bánásmódot, nem egy közülük heti több órában is. Az ő érdekükben jött létre a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség, melynek tagja többek közt három gyógypedagógus asszisztens, egy logopédus, pszichológus és gyógytornász is. Egy ehhez hasonló szakértői gárda országosan is egyedülálló, de fontosnak tartják, hogy a gyerekek felzárkóztatását az óvoda végezze, így a szülők válláról is levehetik a terhet.

Az előadások tíz órakor kezdődtek, melynek első témája a munkaközösség eddigi eredményei voltak a tanulási és viselkedési nehézségekkel küzdő gyermekek esetében. Az előadás során beszámoltak arról is, milyen lépések segítették elő a gyógypedagógiai szakmai munka és az integráció színvonalának emelését. Később a mozgásterápia fontosságáról esett szó, végül az állatterápia sikeres használatáról.

A rovat további hírei: Oktatás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megcsillogtathassák a bennük rejlő tudást, a problémákkal küszködő gyermekek felzárkóztatását pedig gyógypedagógusok segítik a Petőfi iskolában.

A pályaválasztás felé

A pályaválasztás felé

2018. október 18. (csütörtök)

A Budapesti Gazdasági Egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében - 16 középfokú oktatási intézmény részvételével - pályaorientációs programot indított még 2017-ben.

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda)

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Kis pékek nagy napja a Móriczban

Kis pékek nagy napja a Móriczban

2018. október 16. (kedd)

Ma van a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával.

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).