Szakmájuk dunaújvárosi sztárjai

2018. április 5. (csütörtök) 15:09 - Vass Ádám

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléján, a Szakma Sztár Fesztiválon csak a legjobbak vehetnek részt. Dunaújvárosból összesen hét tanuló is bekerült közéjük, nekik Csapó Gábor, a Szakképzési Centrum főigazgatója személyesen kívánt sok sikert.

Különleges megmérettetésre készül a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tanulója is. Ők azok, akik bekerültek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe, a Szakma Sztár Fesztiválra. Városunk szakképző iskoláiból hét diák került be szakmájuk országos elitjébe. Április 23-25 között pedig kiderül, hogy milyen végeredménnyel zárul számukra az idei versenysorozat. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan még a döntő előtt egy kis ünnepségre hívta meg a döntősöket Csapó Gábor főigazgató. Mint mondta, az, amit a diákok elértek,  hogy mind a heten szakmájuk legjobbjai közé kerültek, már önmagában is nagy siker, ami nagy eredmény a tanulóknak, a felkészítő tanároknak, de a városnak is. Ők már most nyertesek, és bármilyen eredénnyel is térnek haza, társaiknak is jó példát mutathatnak és bizonyítják, hogy van jövőjük a szakmájukban.

A Szakma Sztár Fesztiválra készülők közt olyan is van, aki a versenyek különböző lebonyolítása miatt éppen csütörtökön döntőzött, méghozzá a Dunaffer iskola tanulója, az ipari gépész kategóriában induló Mérges Balázs. Iskolatársai közt Farádi Patrik Zoltán hegesztőként indul, míg Dienes Dominik, Kiss Benjámin Béla és Medveczki Gyula épület- és szerkezetlakatosként.

Iván Bence viszont már túl van a döntőn, ő a karosszérialakatosok közt ért el tizedik helyezést úgy, hogy a szóbeli teljesítménye az országban a legjobb lett és a gyakorlatban is csak öten előzték meg. Ennek köszönhetően az év végi vizsgák egy része alól mentesül. Mint mondta, sokat tanult otthon édesapjától, aki szintén karosszérialakatosként dolgozik, és bár jelenleg számára a röplabda a legfontosabb, ha már nem lesz lehetősége játszani, akkor ő is szakmájában helyezkedne el.

A társaság egyetlen hölgy tagja, Damásdi Szandra jelenleg a Lorántffy iskola fodrász tanulója. Mint mondta, izgatottan várja a versenyt, amin két hajvágási technikát és egy bonyolultabb technikát igénylő feladatot kell bemutatnia majd április 23-án. De magabiztosan áll a verseny elé, hiszen az iskolában remek felkészítő tanárai vannak, akik folyamatosan követik a legújabb trendeket és technikákat. Elmondása szerint nagyon megkedvelte a fodrász szakmát, amit rendkívül változatosnak tart, és mindig új kihívások elé állítja.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Új igazgató a Dunaferr iskola élén

Új igazgató a Dunaferr iskola élén

2019. július 19. (péntek)

A Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatói feladatainak ellátására pályázatot írtak ki, amely érvényes és eredményes lett: a minisztérium jóváhagyásával, a centrum főigazgatója az oktatási intézmény vezetésével Baráth Károly Artúrt bízta meg öt éves időtartamra.

Folytatni a megkezdett munkát!

Folytatni a megkezdett munkát!

2019. július 17. (szerda)

Új főigazgatója van a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak. A vezetői feladatok ellátásával öt éves időtartamra Pocsainé Varga Veronikát bízta meg az illetékes minisztérium.

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.