Szakmájuk dunaújvárosi sztárjai

2018. április 5. (csütörtök) 15:09 - Vass Ádám

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléján, a Szakma Sztár Fesztiválon csak a legjobbak vehetnek részt. Dunaújvárosból összesen hét tanuló is bekerült közéjük, nekik Csapó Gábor, a Szakképzési Centrum főigazgatója személyesen kívánt sok sikert.

Különleges megmérettetésre készül a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tanulója is. Ők azok, akik bekerültek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe, a Szakma Sztár Fesztiválra. Városunk szakképző iskoláiból hét diák került be szakmájuk országos elitjébe. Április 23-25 között pedig kiderül, hogy milyen végeredménnyel zárul számukra az idei versenysorozat. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan még a döntő előtt egy kis ünnepségre hívta meg a döntősöket Csapó Gábor főigazgató. Mint mondta, az, amit a diákok elértek,  hogy mind a heten szakmájuk legjobbjai közé kerültek, már önmagában is nagy siker, ami nagy eredmény a tanulóknak, a felkészítő tanároknak, de a városnak is. Ők már most nyertesek, és bármilyen eredénnyel is térnek haza, társaiknak is jó példát mutathatnak és bizonyítják, hogy van jövőjük a szakmájukban.

A Szakma Sztár Fesztiválra készülők közt olyan is van, aki a versenyek különböző lebonyolítása miatt éppen csütörtökön döntőzött, méghozzá a Dunaffer iskola tanulója, az ipari gépész kategóriában induló Mérges Balázs. Iskolatársai közt Farádi Patrik Zoltán hegesztőként indul, míg Dienes Dominik, Kiss Benjámin Béla és Medveczki Gyula épület- és szerkezetlakatosként.

Iván Bence viszont már túl van a döntőn, ő a karosszérialakatosok közt ért el tizedik helyezést úgy, hogy a szóbeli teljesítménye az országban a legjobb lett és a gyakorlatban is csak öten előzték meg. Ennek köszönhetően az év végi vizsgák egy része alól mentesül. Mint mondta, sokat tanult otthon édesapjától, aki szintén karosszérialakatosként dolgozik, és bár jelenleg számára a röplabda a legfontosabb, ha már nem lesz lehetősége játszani, akkor ő is szakmájában helyezkedne el.

A társaság egyetlen hölgy tagja, Damásdi Szandra jelenleg a Lorántffy iskola fodrász tanulója. Mint mondta, izgatottan várja a versenyt, amin két hajvágási technikát és egy bonyolultabb technikát igénylő feladatot kell bemutatnia majd április 23-án. De magabiztosan áll a verseny elé, hiszen az iskolában remek felkészítő tanárai vannak, akik folyamatosan követik a legújabb trendeket és technikákat. Elmondása szerint nagyon megkedvelte a fodrász szakmát, amit rendkívül változatosnak tart, és mindig új kihívások elé állítja.

 

A rovat további hírei: Oktatás

EMMI: szeptember 1-jén hagyományosan kezdődhet az iskola

EMMI: szeptember 1-jén hagyományosan kezdődhet az iskola

2020. augusztus 11. (kedd)

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan kezdődhet az iskola – adta hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) mai közleménye. Tételes menetrend a hajtás után!

A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt venni a koronavírus-járvány idején egy kutatás szerint

A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt venni a koronavírus-járvány idején egy kutatás szerint

2020. augusztus 11. (kedd)

A megkérdezett szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt vásárolnia a koronavírus-járvány idején a kapcsolattartáshoz, erre átlagosan 125 ezer forintot költöttek, míg közel kétharmaduk vásárolt valamilyen kiegészítőt, átlagosan 32 ezer forintért - ez derült ki a Budapest Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából.

Felvételi: egyetlen nap maradt még a pótfelvételi jelentkezésre

Felvételi: egyetlen nap maradt még a pótfelvételi jelentkezésre

2020. augusztus 08. (szombat)

Még egy napig, vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben kezdődő felsőoktatási képzésekre. Különleges esélyek a hajtás után.

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

2020. augusztus 01. (szombat)

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt.

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

2020. július 31. (péntek)

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

2020. július 31. (péntek)

Aerobik órával színesítette az Erzsébet-tábor eseménysorozatát a Petőfi Sándor Általános Iskola. Az intézményben több turnusban táboroznak a gyerekek, heti váltásban egészen augusztus végéig. A programok között kulturális elfoglaltságok is szerepelnek a gyermekek számára. DSTV, hangkép a hajtás után.

Öregdiák? Ugyan már! Örök diák!

Öregdiák? Ugyan már! Örök diák!

2020. július 23. (csütörtök)

A Tanár Úr. Így szólítják az egyetemen, a kamarában, de még a piaci pecsenyésnél is. Okkal: évtizedeken át tanított abban az intézményben, ahol nemrégiben sikerrel diplomázott – és lett a Dunaújvárosi Egyetem történetének legidősebb végzett hallgatója dr. Kovács Miklós Gábor. Interjú és pályakép-vázlat a hajtás után!