Szakmájuk dunaújvárosi sztárjai

2018. április 5. (csütörtök) 15:09 - Vass Ádám

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléján, a Szakma Sztár Fesztiválon csak a legjobbak vehetnek részt. Dunaújvárosból összesen hét tanuló is bekerült közéjük, nekik Csapó Gábor, a Szakképzési Centrum főigazgatója személyesen kívánt sok sikert.

Különleges megmérettetésre készül a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tanulója is. Ők azok, akik bekerültek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe, a Szakma Sztár Fesztiválra. Városunk szakképző iskoláiból hét diák került be szakmájuk országos elitjébe. Április 23-25 között pedig kiderül, hogy milyen végeredménnyel zárul számukra az idei versenysorozat. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan még a döntő előtt egy kis ünnepségre hívta meg a döntősöket Csapó Gábor főigazgató. Mint mondta, az, amit a diákok elértek,  hogy mind a heten szakmájuk legjobbjai közé kerültek, már önmagában is nagy siker, ami nagy eredmény a tanulóknak, a felkészítő tanároknak, de a városnak is. Ők már most nyertesek, és bármilyen eredénnyel is térnek haza, társaiknak is jó példát mutathatnak és bizonyítják, hogy van jövőjük a szakmájukban.

A Szakma Sztár Fesztiválra készülők közt olyan is van, aki a versenyek különböző lebonyolítása miatt éppen csütörtökön döntőzött, méghozzá a Dunaffer iskola tanulója, az ipari gépész kategóriában induló Mérges Balázs. Iskolatársai közt Farádi Patrik Zoltán hegesztőként indul, míg Dienes Dominik, Kiss Benjámin Béla és Medveczki Gyula épület- és szerkezetlakatosként.

Iván Bence viszont már túl van a döntőn, ő a karosszérialakatosok közt ért el tizedik helyezést úgy, hogy a szóbeli teljesítménye az országban a legjobb lett és a gyakorlatban is csak öten előzték meg. Ennek köszönhetően az év végi vizsgák egy része alól mentesül. Mint mondta, sokat tanult otthon édesapjától, aki szintén karosszérialakatosként dolgozik, és bár jelenleg számára a röplabda a legfontosabb, ha már nem lesz lehetősége játszani, akkor ő is szakmájában helyezkedne el.

A társaság egyetlen hölgy tagja, Damásdi Szandra jelenleg a Lorántffy iskola fodrász tanulója. Mint mondta, izgatottan várja a versenyt, amin két hajvágási technikát és egy bonyolultabb technikát igénylő feladatot kell bemutatnia majd április 23-án. De magabiztosan áll a verseny elé, hiszen az iskolában remek felkészítő tanárai vannak, akik folyamatosan követik a legújabb trendeket és technikákat. Elmondása szerint nagyon megkedvelte a fodrász szakmát, amit rendkívül változatosnak tart, és mindig új kihívások elé állítja.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma

Idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma

2019. november 13. (szerda)

Folyatódik a tendencia, idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma - közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A karbonmentes energiáé a jövő

A karbonmentes energiáé a jövő

2019. november 12. (kedd)

Szakmai nappal, plenáris és szekcióülésekkel kezdődött a Tudomány Hete programsorozat a Dunaújvárosi Egyetemen. A IV. East-West Cohesion konferencia fókuszában idén a karbonmentes energia állt, amelynek fontosságáról hétfőn délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a felsőoktatási intézmény könyvtárában.

Jelentős változások várhatók a szakképzésben

Jelentős változások várhatók a szakképzésben

2019. november 12. (kedd)

Tartalmában és módszertanában is átalakul a szakképzés, juttatásai az ösztöndíjak és a munkaszerződések rendszerén alapulnak majd, és módosul a szakképzésben oktatók jogállása – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Februártól lehet jelentkezni a külföldi nyelvi kurzusokra

Februártól lehet jelentkezni a külföldi nyelvi kurzusokra

2019. november 12. (kedd)

Februártól jelentkezhetnek a 9. és 11. osztályos diákok a külföldi nyári nyelvi kurzusra - közölte Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos.

Alig egy hónap alatt mintegy ezren igényelték a nyelvtanulási kölcsönt

Alig egy hónap alatt mintegy ezren igényelték a nyelvtanulási kölcsönt

2019. november 11. (hétfő)

Alig egy hónap alatt mintegy ezren igényelték a nyelvtanulási kölcsönt - mondta Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Továbbra is előny a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételi eljárás során

Továbbra is előny a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételi eljárás során

2019. november 09. (szombat)

Azok a diákok, akik most jelentkeznek a felsőoktatásba, és már rendelkeznek nyelvvizsgával, továbbra is előnyt élveznek a felvételi eljárás során, ezért a tudásért jelentős többletpont jár majd - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára

Elsősöket avattak az Aranyban

Elsősöket avattak az Aranyban

2019. november 09. (szombat)

Mindegyik városi általános oktatási intézményben szokás, hogy a legfiatalabbakat felavatják. Régi hagyomány ez az Arany János Általános Iskolában is, ahol ennek alkalmából az elsősök előadásokkal készültek és átvehették bársonyszalagjukat , csatlakozva ezzel az „aranyos” családhoz.