Szakmájuk dunaújvárosi sztárjai

2018. április 5. (csütörtök) 15:09 - Vass Ádám

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléján, a Szakma Sztár Fesztiválon csak a legjobbak vehetnek részt. Dunaújvárosból összesen hét tanuló is bekerült közéjük, nekik Csapó Gábor, a Szakképzési Centrum főigazgatója személyesen kívánt sok sikert.

Különleges megmérettetésre készül a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tanulója is. Ők azok, akik bekerültek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe, a Szakma Sztár Fesztiválra. Városunk szakképző iskoláiból hét diák került be szakmájuk országos elitjébe. Április 23-25 között pedig kiderül, hogy milyen végeredménnyel zárul számukra az idei versenysorozat. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan még a döntő előtt egy kis ünnepségre hívta meg a döntősöket Csapó Gábor főigazgató. Mint mondta, az, amit a diákok elértek,  hogy mind a heten szakmájuk legjobbjai közé kerültek, már önmagában is nagy siker, ami nagy eredmény a tanulóknak, a felkészítő tanároknak, de a városnak is. Ők már most nyertesek, és bármilyen eredénnyel is térnek haza, társaiknak is jó példát mutathatnak és bizonyítják, hogy van jövőjük a szakmájukban.

A Szakma Sztár Fesztiválra készülők közt olyan is van, aki a versenyek különböző lebonyolítása miatt éppen csütörtökön döntőzött, méghozzá a Dunaffer iskola tanulója, az ipari gépész kategóriában induló Mérges Balázs. Iskolatársai közt Farádi Patrik Zoltán hegesztőként indul, míg Dienes Dominik, Kiss Benjámin Béla és Medveczki Gyula épület- és szerkezetlakatosként.

Iván Bence viszont már túl van a döntőn, ő a karosszérialakatosok közt ért el tizedik helyezést úgy, hogy a szóbeli teljesítménye az országban a legjobb lett és a gyakorlatban is csak öten előzték meg. Ennek köszönhetően az év végi vizsgák egy része alól mentesül. Mint mondta, sokat tanult otthon édesapjától, aki szintén karosszérialakatosként dolgozik, és bár jelenleg számára a röplabda a legfontosabb, ha már nem lesz lehetősége játszani, akkor ő is szakmájában helyezkedne el.

A társaság egyetlen hölgy tagja, Damásdi Szandra jelenleg a Lorántffy iskola fodrász tanulója. Mint mondta, izgatottan várja a versenyt, amin két hajvágási technikát és egy bonyolultabb technikát igénylő feladatot kell bemutatnia majd április 23-án. De magabiztosan áll a verseny elé, hiszen az iskolában remek felkészítő tanárai vannak, akik folyamatosan követik a legújabb trendeket és technikákat. Elmondása szerint nagyon megkedvelte a fodrász szakmát, amit rendkívül változatosnak tart, és mindig új kihívások elé állítja.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

2019. április 25. (csütörtök)

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat a XI. Atomexpón.

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.