Változatlan a DUE népszerűsége

2018. április 24. (kedd) 18:46 - doszerk

Továbbra is változatlan a Dunaújvárosi Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében. Idén is több mint kétezren (2016 fő) döntöttek úgy, hogy a DUE valamelyik képzésére jelentkeznek.

Első helyen 607-en jelölték meg a Dunaújvárosi Egyetemet. A munkaerőpiac számára kifejezetten értékes a Dunaújvárosi Egyetemen szerzett diploma, ezt mutatja, hogy az összes jelentkező közül csaknem 60% levelező, míg 40% nappali képzésen szeretné megkezdeni tanulmányait. 2017-hez képest hat képzési területen nőtt a leendő hallgatók jelentkezési aránya. A legnagyobb növekedést a Mérnöktanár MSc mérnök informatikus képzés mondhatja magáénak, ahová 36,8%-kal többen jelentkeztek, mint az előző évben. Nőtt a jelentkezők száma az Anyagmérnök alapszak, a Gazdálkodás és menedzsment FOSzK, a Gazdaságinformatika alapszak, a Gazdaságinformatika FOSzK és a Gépészmérnök MSc képzésekre is (lásd táblázat).

Anyagmérnök alapszak

92 fő

+24 %

Gazdálkodási és menedzsment FOSzK

131 fő

+20,1 %

Gazdaságinformatika alapszak

189 fő

+20,3 %

Gazdaságinformatika FOSzK

55 fő

+19,5 %

Gépészmérnöki MSc

27 fő

+8 %

Mérnöktanár MSc mérnök informatikus

26 fő

+36,8 %

 

A felsorolt szakok iránti fokozott érdeklődés leginkább a munkerő-piaci kereslet növekedésének köszönhető. Továbbra is közkedvelt a Gépészmérnök, Mérnökinformatika(rendszergazda)FOSzK, Műszaki Szakoktató és a Mérnökinformatikus alap és felsőoktatási szakképzés. Ezekre a szakokra összesen 947-en jelentkeztek.

A Dunaújvárosi Egyetem népszerűségéhez hozzájárul, hogy továbbra is erős tudásbázisú, gyakorlatorientált képzéseket biztosít, melyek piacképes diplomához vezetnek. A Hallgatói Sikerességet Támogató (HASIT) projektnek köszönhetően 9%-ra csökkent a lemorzsolódási arány, mely országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény. Egyre népszerűbb a duális képzés is, melynek stabil alapját a Dunaújvárosi Egyetem széleskörű és folyamatosan növekvő partnerkapcsolatai biztosítják.

A rovat további hírei: Oktatás

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.