Változatlan a DUE népszerűsége

2018. április 24. (kedd) 18:46 - doszerk

Továbbra is változatlan a Dunaújvárosi Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében. Idén is több mint kétezren (2016 fő) döntöttek úgy, hogy a DUE valamelyik képzésére jelentkeznek.

Első helyen 607-en jelölték meg a Dunaújvárosi Egyetemet. A munkaerőpiac számára kifejezetten értékes a Dunaújvárosi Egyetemen szerzett diploma, ezt mutatja, hogy az összes jelentkező közül csaknem 60% levelező, míg 40% nappali képzésen szeretné megkezdeni tanulmányait. 2017-hez képest hat képzési területen nőtt a leendő hallgatók jelentkezési aránya. A legnagyobb növekedést a Mérnöktanár MSc mérnök informatikus képzés mondhatja magáénak, ahová 36,8%-kal többen jelentkeztek, mint az előző évben. Nőtt a jelentkezők száma az Anyagmérnök alapszak, a Gazdálkodás és menedzsment FOSzK, a Gazdaságinformatika alapszak, a Gazdaságinformatika FOSzK és a Gépészmérnök MSc képzésekre is (lásd táblázat).

Anyagmérnök alapszak

92 fő

+24 %

Gazdálkodási és menedzsment FOSzK

131 fő

+20,1 %

Gazdaságinformatika alapszak

189 fő

+20,3 %

Gazdaságinformatika FOSzK

55 fő

+19,5 %

Gépészmérnöki MSc

27 fő

+8 %

Mérnöktanár MSc mérnök informatikus

26 fő

+36,8 %

 

A felsorolt szakok iránti fokozott érdeklődés leginkább a munkerő-piaci kereslet növekedésének köszönhető. Továbbra is közkedvelt a Gépészmérnök, Mérnökinformatika(rendszergazda)FOSzK, Műszaki Szakoktató és a Mérnökinformatikus alap és felsőoktatási szakképzés. Ezekre a szakokra összesen 947-en jelentkeztek.

A Dunaújvárosi Egyetem népszerűségéhez hozzájárul, hogy továbbra is erős tudásbázisú, gyakorlatorientált képzéseket biztosít, melyek piacképes diplomához vezetnek. A Hallgatói Sikerességet Támogató (HASIT) projektnek köszönhetően 9%-ra csökkent a lemorzsolódási arány, mely országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény. Egyre népszerűbb a duális képzés is, melynek stabil alapját a Dunaújvárosi Egyetem széleskörű és folyamatosan növekvő partnerkapcsolatai biztosítják.

A rovat további hírei: Oktatás

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

2019. augusztus 16. (péntek)

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése szerint.

Egyre népszerűbb a Diákhitel

Egyre népszerűbb a Diákhitel

2019. augusztus 13. (kedd)

Továbbra is nő a hallgatók hitelfelvételi hajlandósága a diákhitel konstrukciók rekordalacsony kamatozásának köszönhetően: júliusban másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvételi aránya közel 20 százalékos növekedést mutat - közölte a DiákhitelKözpont.

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

2019. augusztus 12. (hétfő)

Hamarosan indul az újabb felsőoktatási félév, mindenki a ponthatárokról és a legnépszerűbb képzésekről beszél. A nappali és a levelező szakon kívül van egy olyan képzési forma is, amelyről méltatlanul kevés szó esik, ez pedig a duális képzés. Az esetek többségében indokolatlanul tartunk tőle, itt az idő lerombolni a mítoszokat.

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

2019. augusztus 10. (szombat)

A Szakképzés 4.0 elnevezésű stratégia a szakképzés megújulását foglalja magába. Rugalmasabb, a munkaerő-piaci igényekre gyorsan reagáló rendszert vezetnének be. A változás a most szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseket még nem befolyásolja.

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

2019. augusztus 09. (péntek)

A Paks II. Akadémia keretében egy új képzést indít szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem. Elsősorban a felsőfokú mérnöki szakon végzettek jelentkezését várják az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésre.

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

2019. augusztus 01. (csütörtök)

Egy év alatt közel 34 százalékkal nőtt a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított Diákhitel2 konstrukciót igénylők száma - közölte a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hallgatók egyszerűbben és gyorsabban igényelhetik a diákhiteleiket az elektronikus aláírással történő szerződéskötésnek köszönhetően, amely augusztus 1-jétől ismét elérhető.

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

2019. július 30. (kedd)

Több mint 6400-an folytathatják tanulmányaikat informatikai területen, 2016 óta itt 35 százalékos bővülés mutatható ki a felvételt nyertek számában. A legtöbb jelentkezőt felvett képzések összes dobogósa, az első tíz helyezett fele mérnöki vagy informatikusi képzés 2019-ben.