Vereség a megyei rangadón

2018. április 22. (vasárnap) 17:47 - spigott

Hiába érkeztek meg a pontok, 30-24-es vereséget szenvedett a Fehérvár Enthroners elleni hazai mérkőzésen a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

A Fehérvár Enthroners elleni megyei rangadóval folytatta a Fezen HFL küzdelmeit ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A mieink az idei szezonban még nem szereztek pontot, ezért kíváncsian vártuk, hogy a támadó alakzat képes lesz-e feljavulni, s megtörni idei rossz sorozatát. Együttesünk rendkívül elszántan vetette magát a küzdelembe, s már az első támadásból bizonyította, hogy ki akarja rántani magát a hullámvölgyből, mert Krasznai Balázs pazar átadásából Nicholas Ward megszerezte az idei szezon első dunaújvárosi touchdown-ját, s mivel Beretka sem hibázta el az extrát, máris 7-0-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban egy-egy támadást hibáztak el a felek, majd második pontszerzési kísérletére váltott játékokkal haladt előre szépen a fehérvári alakulat, ám hiába jutott el a hazai végzónáig, a második negyed elején megálljt parancsolt neki a dunaújvárosi védelem.

A Gorillák azonban nem tudták kihozni a labdát a "vörös zónából" sőt, egy safety után két ponttal gazdagodtak a vendégek, s hogy a kedvünk még rosszabb legyen, arról Antonio Roane gondoskodott, aki megszerezte a fehérváriak TD-jét, majd a sikeres extra után már 7-9-es állást mutatott az eredményjelző. A játékrészről hátralévő időben mindkét együttes két-két alkalommal próbálkozhatott a pontszerzéssel, de az eredmény már nem változott így a nagyszünetre a vendégek vonulhattak kétpontos vezetéssel. A második félidőt ugyanolyan jól kezdték a Gorillák, ahogy az elsőt, mert egy remek védekezést követően Airiss Hargrow futott a gólvonal mögé, majd ismét jött Beretka József, s újra a dunaújvárosi szurkolók szemlélhették nyugodtabban a mérkőzést (14-9). Nem sokáig, mert Antonio Roane egy újabb nagy futással visszaszerezte az előnyt a vendégeknek, majd jött a pontos extra is, s ismét a mieinknek kellett rohanniuk az eredmény után (14-16).

Tovább nehezítette a Gorillaz helyzetét, hogy Tóth Dávid labdaszerzése után jött a harmadik fehérvári TD, majd a jó extra is, így a harmadik negyed hajrájában már 14-23-as vendégelőny miatt szomorkodhattunk. A negyedik felvonást szerencsére ismét erősebben kezdte a hazai csapat, mely Beretka József bravúros mezőnygóljával feljött hat pontra, s újra teljesen nyílt lett a meccs (17-23). Hiába sikerült azonban kivédekezni az Enthroners támadását, a következő lehetőségét nem tudta pontokra váltani Grátz Vilmos együttese, így az idő múlásával egyre közelebb került a sikerhez a székesfehérvári alakulat. A mérkőzést végül a harmadik touchdown-ját jegyző Roane döntötte el bő négy perccel a lefújás előtt, mert hiába futott a gólvonal mögé Nicholas Ward is, a maradék idő egy újabb jó védekezés ellenére sem volt elég a fordításra, így az Enthroners 30-24-re megnyerte az összecsapást, s megelőzte a Gorillákat a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

2018. augusztus 17. (péntek)

Támadásban sokat hibázva ért el 26-26-os döntetlent a Budaörs elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

2018. augusztus 17. (péntek)

Megkezdték annak a tizenkét szakembernek képzését, akik akkreditált pedagógus továbbképzést fognak tartani országszerte röplabdából.

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

2018. augusztus 17. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai fellépéssel folytatja felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.