Vereség a megyei rangadón

2018. április 22. (vasárnap) 17:47 - spigott

Hiába érkeztek meg a pontok, 30-24-es vereséget szenvedett a Fehérvár Enthroners elleni hazai mérkőzésen a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

A Fehérvár Enthroners elleni megyei rangadóval folytatta a Fezen HFL küzdelmeit ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A mieink az idei szezonban még nem szereztek pontot, ezért kíváncsian vártuk, hogy a támadó alakzat képes lesz-e feljavulni, s megtörni idei rossz sorozatát. Együttesünk rendkívül elszántan vetette magát a küzdelembe, s már az első támadásból bizonyította, hogy ki akarja rántani magát a hullámvölgyből, mert Krasznai Balázs pazar átadásából Nicholas Ward megszerezte az idei szezon első dunaújvárosi touchdown-ját, s mivel Beretka sem hibázta el az extrát, máris 7-0-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban egy-egy támadást hibáztak el a felek, majd második pontszerzési kísérletére váltott játékokkal haladt előre szépen a fehérvári alakulat, ám hiába jutott el a hazai végzónáig, a második negyed elején megálljt parancsolt neki a dunaújvárosi védelem.

A Gorillák azonban nem tudták kihozni a labdát a "vörös zónából" sőt, egy safety után két ponttal gazdagodtak a vendégek, s hogy a kedvünk még rosszabb legyen, arról Antonio Roane gondoskodott, aki megszerezte a fehérváriak TD-jét, majd a sikeres extra után már 7-9-es állást mutatott az eredményjelző. A játékrészről hátralévő időben mindkét együttes két-két alkalommal próbálkozhatott a pontszerzéssel, de az eredmény már nem változott így a nagyszünetre a vendégek vonulhattak kétpontos vezetéssel. A második félidőt ugyanolyan jól kezdték a Gorillák, ahogy az elsőt, mert egy remek védekezést követően Airiss Hargrow futott a gólvonal mögé, majd ismét jött Beretka József, s újra a dunaújvárosi szurkolók szemlélhették nyugodtabban a mérkőzést (14-9). Nem sokáig, mert Antonio Roane egy újabb nagy futással visszaszerezte az előnyt a vendégeknek, majd jött a pontos extra is, s ismét a mieinknek kellett rohanniuk az eredmény után (14-16).

Tovább nehezítette a Gorillaz helyzetét, hogy Tóth Dávid labdaszerzése után jött a harmadik fehérvári TD, majd a jó extra is, így a harmadik negyed hajrájában már 14-23-as vendégelőny miatt szomorkodhattunk. A negyedik felvonást szerencsére ismét erősebben kezdte a hazai csapat, mely Beretka József bravúros mezőnygóljával feljött hat pontra, s újra teljesen nyílt lett a meccs (17-23). Hiába sikerült azonban kivédekezni az Enthroners támadását, a következő lehetőségét nem tudta pontokra váltani Grátz Vilmos együttese, így az idő múlásával egyre közelebb került a sikerhez a székesfehérvári alakulat. A mérkőzést végül a harmadik touchdown-ját jegyző Roane döntötte el bő négy perccel a lefújás előtt, mert hiába futott a gólvonal mögé Nicholas Ward is, a maradék idő egy újabb jó védekezés ellenére sem volt elég a fordításra, így az Enthroners 30-24-re megnyerte az összecsapást, s megelőzte a Gorillákat a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Végleges a válogatott keret!

Végleges a válogatott keret!

2018. május 26. (szombat)

Georges Leekens szövetségi kapitány pénteken kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott szűk keretét a június 6-án és 9-én sorra kerülő barátságos mérkőzésekre.

Lelépett a DAB edzője

Lelépett a DAB edzője

2018. május 26. (szombat)

Élő szerződése ellenére elhagyta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát Jason Morgan, a gárda kanadai szakvezetője.

Elődöntőben az akadémisták

Elődöntőben az akadémisták

2018. május 26. (szombat)

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nem volt esélye a Dunaferrnek!

Nem volt esélye a Dunaferrnek!

2018. május 25. (péntek)

Nem adott esélyt a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosainak a házigazda MVFC Berettyóújfalu a két gárda ma esti összecsapásán.

Egygólos vereség Pakson

Egygólos vereség Pakson

2018. május 25. (péntek)

Vlasics Dániel kilencedik percben szerzett góljával győzött a Paks a Dunaújváros PASE labdarúgói ellen, így még a negyedik hely is veszélyben lehet a mieink számára.

Felemás nap a Világkupán

Felemás nap a Világkupán

2018. május 25. (péntek)

Talajon igen, gerendán azonban nem lesz ott a tornászok eszéki Világkupa döntőjében a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia.

Az érem már biztos

Az érem már biztos

2018. május 25. (péntek)

Magabiztosan, technikai KO-val nyerte újabb mérkőzését a bulgáriai Serdülő Európa-bajnokságon Horváth Máté, a Dunai ökölvívó SE tehetséges versenyzője.