Vereség a megyei rangadón

2018. április 22. (vasárnap) 17:47 - spigott

Hiába érkeztek meg a pontok, 30-24-es vereséget szenvedett a Fehérvár Enthroners elleni hazai mérkőzésen a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

A Fehérvár Enthroners elleni megyei rangadóval folytatta a Fezen HFL küzdelmeit ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A mieink az idei szezonban még nem szereztek pontot, ezért kíváncsian vártuk, hogy a támadó alakzat képes lesz-e feljavulni, s megtörni idei rossz sorozatát. Együttesünk rendkívül elszántan vetette magát a küzdelembe, s már az első támadásból bizonyította, hogy ki akarja rántani magát a hullámvölgyből, mert Krasznai Balázs pazar átadásából Nicholas Ward megszerezte az idei szezon első dunaújvárosi touchdown-ját, s mivel Beretka sem hibázta el az extrát, máris 7-0-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban egy-egy támadást hibáztak el a felek, majd második pontszerzési kísérletére váltott játékokkal haladt előre szépen a fehérvári alakulat, ám hiába jutott el a hazai végzónáig, a második negyed elején megálljt parancsolt neki a dunaújvárosi védelem.

A Gorillák azonban nem tudták kihozni a labdát a "vörös zónából" sőt, egy safety után két ponttal gazdagodtak a vendégek, s hogy a kedvünk még rosszabb legyen, arról Antonio Roane gondoskodott, aki megszerezte a fehérváriak TD-jét, majd a sikeres extra után már 7-9-es állást mutatott az eredményjelző. A játékrészről hátralévő időben mindkét együttes két-két alkalommal próbálkozhatott a pontszerzéssel, de az eredmény már nem változott így a nagyszünetre a vendégek vonulhattak kétpontos vezetéssel. A második félidőt ugyanolyan jól kezdték a Gorillák, ahogy az elsőt, mert egy remek védekezést követően Airiss Hargrow futott a gólvonal mögé, majd ismét jött Beretka József, s újra a dunaújvárosi szurkolók szemlélhették nyugodtabban a mérkőzést (14-9). Nem sokáig, mert Antonio Roane egy újabb nagy futással visszaszerezte az előnyt a vendégeknek, majd jött a pontos extra is, s ismét a mieinknek kellett rohanniuk az eredmény után (14-16).

Tovább nehezítette a Gorillaz helyzetét, hogy Tóth Dávid labdaszerzése után jött a harmadik fehérvári TD, majd a jó extra is, így a harmadik negyed hajrájában már 14-23-as vendégelőny miatt szomorkodhattunk. A negyedik felvonást szerencsére ismét erősebben kezdte a hazai csapat, mely Beretka József bravúros mezőnygóljával feljött hat pontra, s újra teljesen nyílt lett a meccs (17-23). Hiába sikerült azonban kivédekezni az Enthroners támadását, a következő lehetőségét nem tudta pontokra váltani Grátz Vilmos együttese, így az idő múlásával egyre közelebb került a sikerhez a székesfehérvári alakulat. A mérkőzést végül a harmadik touchdown-ját jegyző Roane döntötte el bő négy perccel a lefújás előtt, mert hiába futott a gólvonal mögé Nicholas Ward is, a maradék idő egy újabb jó védekezés ellenére sem volt elég a fordításra, így az Enthroners 30-24-re megnyerte az összecsapást, s megelőzte a Gorillákat a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.