A Főnix nyerte a Fejér Megyei Kupát

Szárszó Lajos - 2018. május 23. 20:45

Dunaújváros adott otthont a 2017-18-as Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, mely kiélezett párbajokat hozott. 

A bronzmérkőzéssel indult a kupadöntő, melyen a Lajoskomárom a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen lépett pályára. Az összecsapás közel negyedórás késéssel indult, mivel a két együttes közel azonos mezszínben lépett volna pályára, így az egyik félnek váltania kellet. Ezt a gárdonyi csapat tette meg, amely szerencsét hozott számukra, hiszen az első félidő 12. percében egy bal oldali akció végén Spánicz beadását Nagy terelte a kapuba (0-1). A vezetésnek azonban nem sokáig örülhettek, hiszen egy védelmi megingást kihasználva Vida tört be a kapu elé, aki pontosan lőtte ki a kapu jobb oldalát (1-1). A folytatás kiegyenlített játékot és közepes tempót hozott, mely időben egy-egy kapufáig jutottak a felek. A második játékrész hatalmas gólözönt hozott, amelyben a Lajoskomáromiak jeleskedtek. Vida az 51., majd a 60. percben is betalált, ezzel mesterhármast ért el, majd Nyári duplázott (5-1). Ám ezt követően sem volt megállás, hiszen Szabó, majd Borbás is gólt szerzett, ezzel beállítva a 7-1-es végeredményt, így a Lajoskomárom örülhetett a bronzéremnek.

A döntőben a Főnix FC és a Sárbogárd találkozott egymással. A találkozó legelején a Főnix volt a kezdeményezőbb, de ez a fölény meddőnek bizonyult. Igaz, hogy irányították a találkozót, de a Sárbogárd védelme stabil volt. A 18. perctől kezdve azonban megváltozott a játék képe, hiszen magára talált a Sárbogárd. Jobban becsülték meg a labdát, mint előtte, mellyel nem tudott mit kezdeni a székesfehérvári ellenfél. Helyzeteket azonban továbbra sem láthattunk, egészen a 32. percig, amikor Krajcsovics tört be a kapu elé, ő azonban lövés helyett a cselezést választotta. A gól nélküli első 45-perc után Luczek csúsztatása ment fölé, majd Schaffer puskázta el a Főnix szabadrúgását. A hullámzó játék igazi helyzeteket nem hozott, csak a 65. percben, de azok is kimaradtak. Peringer találta el a felsőlécet, miután ismét fölénybe került a Főnix, de eredmény nélkül. Szalai hagyta ki a meccs ziccerét három perccel a vége előtt, így jöhettek a büntetők, melyet végül nagy izgalmak után a Főnix nyert 5-4-re, ezzel elhódítva a kupát.

Bronzmérkőzés:

Lajoskomárom – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 7-1 (1-1)

Döntő:

Főnix FC – Sárbogárd 0-0 (0-0) tizenegyesekkel 5-4

A torna végeredménye:

1. Főnix FC

2. Sárbogárd

3. Lajoskomárom

4. Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.