Két szentséget a hétből

2018. május 7. (hétfő) 12:45 - Vass Ádám

Folytatódik a fiatalok befogadása a római katolikus közösségbe Dunaújvárosban. Vasárnap tizenegy elsőáldozásra és hét kisgyermek megkeresztelésére került sor.

Ünnepi szentmisére került sor vasárnap a dunaújvárosi római katolikus Nagytemplomban. Elsőként anyák napja alkalmából köszöntötték az édesanyákat, majd pedig tizenegy általános iskolás korú gyermek elsőáldozására került sor. A három beavató szentség első állomásának nagy jelentősége van a hívő életében, így a tizenegy elsőáldozó a délelőtti szentmisén egyszerre tűnt izgatottnak és idegesnek, de Baltási Nándor római katolikus plébános vezetésével mind két szín alatt áldoztak életükben először. A délelőttnek azonban még nem volt vége, az Óvárosi templomban a fél tizenegykor kezdődő szentmisén hét kisgyermek megkeresztelésére is sor került a szülők, keresztszülők és családtagok körében.

A fiatalok bevonására az eddigiekhez hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a dunaújvárosi római katolikus egyházközösség, ezért ebben az évben is folytatódik a vakációs nyári tábor. A plébánia az általános iskolás korú hittanosai számára rendez tábort Esztergomban, amin ötvenkét gyerek vehet majd részt. Az öt napos üdülésre június végén kerül sor, a szállást és az élelmezést pedig az Esztergomi Ferences Gimnázium biztosítja. A tervek szerint kirándulásokkal és fürdőzésekkel tarkított üdültetés során a hittanosok belvárosi kirándulás keretében meglátogatják az esztergomi Bazilikát, és a Szent Tamás-hegyet, városkörnyéki túra keretében pedig a festői látképet nyújtó Vaskapu-kilátó meglátogatása, valamint a Mária Valéria-hídon át a felvidéki Párkányba történő átzarándokolás is szerepel a programban. A keresztény értékrenddel való ismerkedéshez az esztergomi Ferences Templom szentmiséi nyújtanak segítséget a magyar kereszténység fővárosában.

A rovat további hírei: Mozaik

A Mikulás nyomában – legenda és/vagy valóság!?

A Mikulás nyomában – legenda és/vagy valóság!?

2019. december 05. (csütörtök)

December 6. – Miklós, és persze a Mikulás napja. A gyerekek számára az év egyik leginkább várt eseménye, hiszen ilyenkor édességgel, játékokkal, gyümölccsel "gazdagodnak" kicsik és nagyok. Szent Miklós történetét a legtöbben ismerik – de miért van botja a Mikulásnak, és tényleg a kólát gyártó cég miatt piros a ruhája? Utánanéztünk!

Dunaújváros Kedvence 2019 – javaslatokat várnak!

Dunaújváros Kedvence 2019 – javaslatokat várnak!

2019. december 04. (szerda)

Folytatódik a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró kezdeményezése – idén is várják a javaslatokat a Dunaújváros Kedvence "helykereső" akcióban. Az első felvonás máris itt; minden javaslat számít!

Véradás: ments meg három életet!

Véradás: ments meg három életet!

2019. december 02. (hétfő)

Megérkezett műhelyünkbe a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének decemberi tervezete a véradások helyszínéről: mivel az év utolsó hónapja kritikusnak számít a donortoborzás terén, így mindenkit arra biztatunk, használja ki a kínálkozó véradási lehetőségek valamelyikét!

Csapadékos, téli idővel indul a december

Csapadékos, téli idővel indul a december

2019. december 02. (hétfő)

December első napjaiban csapadékos, téli idő várható. A havas tájakon akár mínusz 15 fokig is hűlhet a levegő. A hét közepétől szárazabb idő várható, a hideg is mérséklődik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Lehűlés várható a hétvégén

Lehűlés várható a hétvégén

2019. november 30. (szombat)

Lehűlés várható a hétvégén. Vasárnap, december első napján néhol akár mínusz 8 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőtől lehűlésre és havazásra is készülni kell

Hétfőtől lehűlésre és havazásra is készülni kell

2019. november 27. (szerda)

Hétfőtől erőteljes lehűlés kezdődik, és havazásra is készülni kell - írta az eumet.hu szerdán.

Akkor is el lehet állni az online vásárlástól, ha nem tetszik a termék

Akkor is el lehet állni az online vásárlástól, ha nem tetszik a termék

2019. november 25. (hétfő)

Abban az esetben is el lehet állni egy online vásárlástól, ha nem tetszik a termék - mondta Böröcz Helga közjegyző hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.