Két szentséget a hétből

2018. május 7. (hétfő) 12:45 - Vass Ádám

Folytatódik a fiatalok befogadása a római katolikus közösségbe Dunaújvárosban. Vasárnap tizenegy elsőáldozásra és hét kisgyermek megkeresztelésére került sor.

Ünnepi szentmisére került sor vasárnap a dunaújvárosi római katolikus Nagytemplomban. Elsőként anyák napja alkalmából köszöntötték az édesanyákat, majd pedig tizenegy általános iskolás korú gyermek elsőáldozására került sor. A három beavató szentség első állomásának nagy jelentősége van a hívő életében, így a tizenegy elsőáldozó a délelőtti szentmisén egyszerre tűnt izgatottnak és idegesnek, de Baltási Nándor római katolikus plébános vezetésével mind két szín alatt áldoztak életükben először. A délelőttnek azonban még nem volt vége, az Óvárosi templomban a fél tizenegykor kezdődő szentmisén hét kisgyermek megkeresztelésére is sor került a szülők, keresztszülők és családtagok körében.

A fiatalok bevonására az eddigiekhez hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a dunaújvárosi római katolikus egyházközösség, ezért ebben az évben is folytatódik a vakációs nyári tábor. A plébánia az általános iskolás korú hittanosai számára rendez tábort Esztergomban, amin ötvenkét gyerek vehet majd részt. Az öt napos üdülésre június végén kerül sor, a szállást és az élelmezést pedig az Esztergomi Ferences Gimnázium biztosítja. A tervek szerint kirándulásokkal és fürdőzésekkel tarkított üdültetés során a hittanosok belvárosi kirándulás keretében meglátogatják az esztergomi Bazilikát, és a Szent Tamás-hegyet, városkörnyéki túra keretében pedig a festői látképet nyújtó Vaskapu-kilátó meglátogatása, valamint a Mária Valéria-hídon át a felvidéki Párkányba történő átzarándokolás is szerepel a programban. A keresztény értékrenddel való ismerkedéshez az esztergomi Ferences Templom szentmiséi nyújtanak segítséget a magyar kereszténység fővárosában.

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

2020. június 02. (kedd)

Felhős, csapadékos és szeles, az évszakhoz mérten hűvös idő várható a hét első napjaiban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végére már mutat valamit magából a nyár!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.