Dunaújváros Hetilap

"Továbbra is számíthatnak a munkámra"

doszerk - 2018. május 8. 14:23

Megalakult az új országgyűlés május 8-án, ezzel a nappal pedig lezárult az előző kormányzati ciklus. Dr. Galambos Dénes, volt országgyűlési képviselőnk mandátuma is lejárt, ám hangsúlyozta, a város és a térség továbbra is számíthat munkájára.

„Tisztelt Választópolgárok! Kedves Barátaim, Támogatóim!

Elöljáróban szeretném megköszönni, hogy az elmúlt négy esztendő alatt lehetőségem volt országgyűlési képviselőként szolgálni Dunaújvárost és a környező településeit, azaz Fejér megye 4-es számú egyéni választókerületének lakóit, így Önöket.

Egyszerre volt izgalmas és felelősségteljes feladat az Országgyűlés munkájában részt venni. Hamar megtanultam, hogy a különböző ügyek képviseletét különböző módon lehet a leghatékonyabban ellátni. Van, amihez elég volt egy személyes megbeszélés az adott tárca vezetőjével, másért egy –egy bizottsági ülésen kellett sokat tenni, és van, aminek képviseletéhez a Parlament ülésén kellett felszólalni.

Ugyanakkor hittem abban, hogy aki „csak” a Parlamentben ül, az nem lehet jó képviselő. Együtt kell „élni” a választókerülettel is, így a személyes kapcsolattartást elengedhetetlennek tartottam. Ezen találkozások alatt nagyon sok nagyszerű, tettre kész, jobbítani, fejleszteni akaró embert ismertem meg a választókerületem településein. Hálás vagyok ezért. Nem csupán a Dunaferr talpon maradásában, számos fejlesztésben, sok-sok alig számszerűsíthető beruházásban működtem közre, hanem magam is több lettem barátságokkal, emberi jó kapcsolatokkal. Ezért is köszönöm a kapott lehetőséget.

Természetesen a választóim képviseleténél könnyebbséget jelentett, hogy frakciótársaim voltak az adott miniszterek, államtitkárok, így könnyebben tudtam elnyerni a támogatásukat térségünk fontos ügyeihez. Az elmúlt négy esztendő alatt 106 alkalommal szólaltam fel, voltam vezérszónok, és volt több önálló indítványom is. Ez az, ami számszerűsíthető, az esti, a hétvégi megbeszélések, tanácskozásokon, rendezvényeken való részvétel azonban már koránt sem. Természetesen, hogy mindezt folyamatosan és felelősségteljesen el tudtam látni, ahhoz segítséget nyújtott, hogy stabil és biztos családi háttérrel rendelkezem. Az unokáimmal – már hárman vannak – töltött idő pedig elfeledtette velem a fáradtságot és a nehézségeket. A kevés szabadidőmben pedig szívesen voltam hallgatóim körében, akiknek állam – és jogtudományi ismereteket tanítok a Dunaújvárosi Egyetemen.

2018. május 8-án, az új Parlament megalakulásával országgyűlési képviselői megbízatásom megszűnt. Ezúton is szeretném megköszönni a választópolgárok növekvő támogatását, amely révén az április 8-ai országgyűlési választáson négyezer szavazattal többet,18541 szavazatot kaptam, mint 2014-ben. Köszönöm a bizalmat azoknak, akik rám szavaztak. Ezt az elmúlt négy éves parlamenti munkám elismerésének tekintem. Bár a mandátumom lejárt, mégis kötelességemnek érzem, hogy kijelentsem, a választókerület lakói, polgármesterei, így Dunaújváros és térsége számíthat a továbbiakban is tapasztalatomra, munkámra. Hiszek abban, hogy a feladatok mindig megtalálják az embert.

Dr. Galambos Dénes”

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.