A nevelés a legnagyobb felelősség

2018. június 6. (szerda) 7:40 - Molnár Emese

Pedagógusnapi ünnepséget szervezett tegnap a Dunaújvárosi Tankerületi Központ. A program helyszíne ezúttal a perkátai Győry-kastély volt, így házigazdaként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, iskolaigazgatókat, tanárokat, a környező települések vezetőit. 

Köztük volt Dunaújváros polgármestere, Cserna Gábor is, aki köszöntjében elmondta, egyik legfontosabb feladatának tekinti az oktatási intézményekben zajló munka követését, jómaga is sok évet töltött a pedagógusi pályán. Úgy fogalmazott, a nevelés a legnagyobb felelősség, a legnagyobb kihívás. Nemzetünk jövője függ attól, milyen tudással, felkészültséggel bírnak az iskolából kikerülő fiatalok. Az iskola felelőssége, hogy jó iránytűvel és vértezettel lássa el diákjait a felgyorsult világban való helytállásra. Mint mondta, reméli, hogy ebben a tanévben mindenki a feladatára tudott koncentrálni: a diákok arra, hogy tanuljanak, a pedagógusok arra, hogy tanítsanak, az iskolafenntartók pedig a feltételek biztosítására. Arról is szólt, hogy a kormány igyekezett a családok terheit csökkenteni tanévkezdés előtt, és kiterjesztette a tankönyvek ingyenességét a kilencedik osztályig. Az ingyenes étkeztetésben a gyerekek mintegy fele, az óvodások, bölcsődések 90 százaléka részesült.

Cserna Gábor hangsúlyozta, kötelességének érzi segíteni a dunaújvárosi családokat, ennek jegyében az önkormányzat kibővítette azon gyermekek körét, akiknek az állam biztosítja a meleg ételt. Minden tanév elején egyszeri 15 ezer forintos iskolakezdési támogatást nyújtanak az első és kilencedik évfolyamot először megkezdő dunaújvárosi diákok szüleinek. Támogatják a diákok nyaraltatását is, a négy történelmi egyház nyári programjait, az oktatás, az ifjúság, a szociális és az egészségügy területén működő dunaújvárosi szervezeteket, egyesületeket, alapítványokat. A közelmúltban TOP-os forrásból újjászületett egy bölcsődénk, kettő óvodánk, kettő általános iskolánk épülete, a harmadik iskolában a nyári szünetben kerül sor a teljes körű épületenergetikai felújításra. A polgármester beszéde végén köszönetet mondott a pedagógusoknak azért, amit a gyermekeink oktatásában, nevelésében elértek.

Az ünnepségen felléptek a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei és a perkátai iskola kisdiákjai is, valamint több elismerést, díjat adtak át a hosszú éveken át kimagasló munkát végző pedagógusoknak.

A rovat további hírei: Oktatás

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.