Aranydiplomás igazgató

2018. június 8. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Tíz éven át volt Imre György a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Első diplomáját éppen ötven éve kapta kézhez, a jeles alkalomból pedig átvehette az aranyoklevelet is.

Ezer szállal kötődik a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolához Imre György. Már a kezdet kezdetén is kivette a részét az iskola életéből, hiszen már az építésénél is jelen volt, később pedig 1972-től az első tanítók egyikeként kezdett el dolgozni az intézményben feleségével. Mindkét gyerekük oda járt, egyikük még tanítóként is a suliban maradt, jelenleg pedig három unoka koptatja az iskolapadokat. A Petőfi indulásakor azonban csak négy évig maradt tanítani, utána több helyen is megfordult, dolgozott például a főiskolán is, mint a kollégium igazgatója. Később mégis visszatért, 1992-től pedig tíz éven át az iskolaigazgatói posztot is betöltötte.

Bár a vezetést az iskola irányítását abbahagyta, nyugdíjazásáig a Petőfi tanítója maradt. Mint mondta, a legkedvesebb emlékei az iskola indulásához kötődnek, amikor fiatalon együtt dolgoztak a kezdetekkor, de kellemes emlékei maradtak igazgatói korából a Petőfi hét programjairól és a pedagógus-szülő bálokról is. Annak pedig különösen örül, hogy ebben az iskolában vehette át aranydiplomáját, ahol azóta sem felejtették el, hiszen nyugdíjazása óta többször is visszahívták különböző gálákra, rendezvényekre. Az 1968 június 22-én, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara által kiállított diplomájának aranyoklevelét Rideg István, a Petőfi jelenlegi intézményvezetője adta át neki. Szerinte az iskola örök hálával tartozik Imre Györgynek, aki már a kezdetekkor is az intézmény része volt és nélküle ma nem lehetne olyan a Petőfi, mint amilyen.

A rovat további hírei: Oktatás

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

2018. augusztus 08. (szerda)

Mint arról már beszámoltunk, a Szilágyi Erzsébet Általános református iskola lesz. A tantestület döntése alapján, az iskola felveszi Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő, műfordító nevét, tehát szeptembertől a Szilágyi iskola immár Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye lesz.

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

2018. augusztus 07. (kedd)

Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint.

A Dózsa iskola felújítása következik

A Dózsa iskola felújítása következik

2018. augusztus 04. (szombat)

Az önkormányzat három általános iskola energetikai felújítására nyert támogatást. Elsőször a Vasvári iskolát korszerűsítették 303 millió forintból, aztán végeztek a Petőfi iskola teljes energetikai felújításával, amely beruházás 259 millió forintból valósult meg. Most pedig a Dózsa iskolán a sor.

Adományokból épül a terápiás szoba

Adományokból épül a terápiás szoba

2018. augusztus 02. (csütörtök)

A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre már átadhatják az új terápiás szobát a Móra iskolában. Ez egy olyan terápiás, relaxációs, készségfejlesztő helyiség, amelynek eszközeivel a gyerekek érzékszerveire hatnak.

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

2018. augusztus 01. (szerda)

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

2018. július 31. (kedd)

Szerdán indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatón.

Indul az újabb diplomamentő csomag

Indul az újabb diplomamentő csomag

2018. július 30. (hétfő)

Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag támogatott nyelvi képzések - mondta Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  (Emmi)felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.