Aranydiplomás igazgató

2018. június 8. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Tíz éven át volt Imre György a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Első diplomáját éppen ötven éve kapta kézhez, a jeles alkalomból pedig átvehette az aranyoklevelet is.

Ezer szállal kötődik a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolához Imre György. Már a kezdet kezdetén is kivette a részét az iskola életéből, hiszen már az építésénél is jelen volt, később pedig 1972-től az első tanítók egyikeként kezdett el dolgozni az intézményben feleségével. Mindkét gyerekük oda járt, egyikük még tanítóként is a suliban maradt, jelenleg pedig három unoka koptatja az iskolapadokat. A Petőfi indulásakor azonban csak négy évig maradt tanítani, utána több helyen is megfordult, dolgozott például a főiskolán is, mint a kollégium igazgatója. Később mégis visszatért, 1992-től pedig tíz éven át az iskolaigazgatói posztot is betöltötte.

Bár a vezetést az iskola irányítását abbahagyta, nyugdíjazásáig a Petőfi tanítója maradt. Mint mondta, a legkedvesebb emlékei az iskola indulásához kötődnek, amikor fiatalon együtt dolgoztak a kezdetekkor, de kellemes emlékei maradtak igazgatói korából a Petőfi hét programjairól és a pedagógus-szülő bálokról is. Annak pedig különösen örül, hogy ebben az iskolában vehette át aranydiplomáját, ahol azóta sem felejtették el, hiszen nyugdíjazása óta többször is visszahívták különböző gálákra, rendezvényekre. Az 1968 június 22-én, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara által kiállított diplomájának aranyoklevelét Rideg István, a Petőfi jelenlegi intézményvezetője adta át neki. Szerinte az iskola örök hálával tartozik Imre Györgynek, aki már a kezdetekkor is az intézmény része volt és nélküle ma nem lehetne olyan a Petőfi, mint amilyen.

A rovat további hírei: Oktatás

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).

A kódolás éjszakája

A kódolás éjszakája

2018. október 13. (szombat)

Robotok, 3D nyomtató, barangolás az informatika világában és kódolás egész éjjel. Rendhagyó péntek esti programot kínált diákjainak a Vasvári iskola. Mikor az éjfélkor hivatalosan is véget ért, a hetedikesek és a nyolcadikosok nem hagyták el az épületet és egész éjszaka bent maradhattak aludni.

A névadóra emlékeznek!

A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök)

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szakmájuk mesterei lettek

Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda)

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Gólyaavató a Rudasban

Gólyaavató a Rudasban

2018. október 09. (kedd)

Hatalmas kitörő nevetések a feladatoknál, a győztes kihirdetésénél pedig ováció- jó hangulatban telt a Rudas iskolában az első évfolyamos diákok beavatása.