Aranydiplomás igazgató

2018. június 8. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Tíz éven át volt Imre György a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Első diplomáját éppen ötven éve kapta kézhez, a jeles alkalomból pedig átvehette az aranyoklevelet is.

Ezer szállal kötődik a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolához Imre György. Már a kezdet kezdetén is kivette a részét az iskola életéből, hiszen már az építésénél is jelen volt, később pedig 1972-től az első tanítók egyikeként kezdett el dolgozni az intézményben feleségével. Mindkét gyerekük oda járt, egyikük még tanítóként is a suliban maradt, jelenleg pedig három unoka koptatja az iskolapadokat. A Petőfi indulásakor azonban csak négy évig maradt tanítani, utána több helyen is megfordult, dolgozott például a főiskolán is, mint a kollégium igazgatója. Később mégis visszatért, 1992-től pedig tíz éven át az iskolaigazgatói posztot is betöltötte.

Bár a vezetést az iskola irányítását abbahagyta, nyugdíjazásáig a Petőfi tanítója maradt. Mint mondta, a legkedvesebb emlékei az iskola indulásához kötődnek, amikor fiatalon együtt dolgoztak a kezdetekkor, de kellemes emlékei maradtak igazgatói korából a Petőfi hét programjairól és a pedagógus-szülő bálokról is. Annak pedig különösen örül, hogy ebben az iskolában vehette át aranydiplomáját, ahol azóta sem felejtették el, hiszen nyugdíjazása óta többször is visszahívták különböző gálákra, rendezvényekre. Az 1968 június 22-én, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara által kiállított diplomájának aranyoklevelét Rideg István, a Petőfi jelenlegi intézményvezetője adta át neki. Szerinte az iskola örök hálával tartozik Imre Györgynek, aki már a kezdetekkor is az intézmény része volt és nélküle ma nem lehetne olyan a Petőfi, mint amilyen.

A rovat további hírei: Oktatás

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.