Aranydiplomás igazgató

2018. június 8. (péntek) 7:46 - Vass Ádám

Tíz éven át volt Imre György a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Első diplomáját éppen ötven éve kapta kézhez, a jeles alkalomból pedig átvehette az aranyoklevelet is.

Ezer szállal kötődik a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolához Imre György. Már a kezdet kezdetén is kivette a részét az iskola életéből, hiszen már az építésénél is jelen volt, később pedig 1972-től az első tanítók egyikeként kezdett el dolgozni az intézményben feleségével. Mindkét gyerekük oda járt, egyikük még tanítóként is a suliban maradt, jelenleg pedig három unoka koptatja az iskolapadokat. A Petőfi indulásakor azonban csak négy évig maradt tanítani, utána több helyen is megfordult, dolgozott például a főiskolán is, mint a kollégium igazgatója. Később mégis visszatért, 1992-től pedig tíz éven át az iskolaigazgatói posztot is betöltötte.

Bár a vezetést az iskola irányítását abbahagyta, nyugdíjazásáig a Petőfi tanítója maradt. Mint mondta, a legkedvesebb emlékei az iskola indulásához kötődnek, amikor fiatalon együtt dolgoztak a kezdetekkor, de kellemes emlékei maradtak igazgatói korából a Petőfi hét programjairól és a pedagógus-szülő bálokról is. Annak pedig különösen örül, hogy ebben az iskolában vehette át aranydiplomáját, ahol azóta sem felejtették el, hiszen nyugdíjazása óta többször is visszahívták különböző gálákra, rendezvényekre. Az 1968 június 22-én, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara által kiállított diplomájának aranyoklevelét Rideg István, a Petőfi jelenlegi intézményvezetője adta át neki. Szerinte az iskola örök hálával tartozik Imre Györgynek, aki már a kezdetekkor is az intézmény része volt és nélküle ma nem lehetne olyan a Petőfi, mint amilyen.

A rovat további hírei: Oktatás

A tudás és a munka eredménye

A tudás és a munka eredménye

2018. június 22. (péntek)

Több, mint kétszáz hallgató tett sikeres záróvizsgát a tanév végén a Dunaújvárosi Egyetemen. A péntek délelőtti diplomaátadó után már a munka világában kell helyt állniuk.

Új energiakövetek

Új energiakövetek

2018. június 19. (kedd)

Három egyetemi hallgató nyerte el a 2018. évi energiakövet díjat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán tizenhat jelentkezőből.

Várépítő pályázatot nyertek

Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő)

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Erdélyben Határtalanul

Erdélyben Határtalanul

2018. június 16. (szombat)

Ady Endre és Arany János nyomában jártak a Dózsa György Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében.

Négy osztály ballagott a Petőfiből

Négy osztály ballagott a Petőfiből

2018. június 15. (péntek)

Négy osztály hetvennyolc diákja ült izgatottan pénteken délután fél ötkor a Petőfi iskola tantermeiben, és várták, hogy becsöngessenek utolsó osztályfőnöki órájukra.

Véget ér a suli, jön a vakáció

Véget ér a suli, jön a vakáció

2018. június 15. (péntek)

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. 

Vége az emelt szintű szóbeliknek

Vége az emelt szintű szóbeliknek

2018. június 14. (csütörtök)

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.