Az arénában kezdődik a show

2018. június 16. (szombat) 8:50 - Szárszó Lajos

Jótékonysági mérkőzésen lép pályára a Dunaújvárosi Stadionban szombaton délután öt órakor a Dárdai Pállal felálló a Hertha Team a Kohász és a Dunaferr egykori labdarúgói ellen.

Nagyszerű kezdeményezés mellé állt ismét Dunaújváros önkormányzata, melynek eredményeként igazi legendákat láthatunk játszani a Dunaújváros Stadion gyepén. A kezdeményezés nem más, mint egy nagyszerű sportember, Horváth Péter szekszárdi labdarúgó gyógyításának támogatása. Horváth Péter jelenleg súlyos egészségügyi problémákkal küzd, akinek gyógyításához több százezer forintra lenne szükség, melyet ezen az eseményen szeretnének összegyűjteni. Így jött létre a Dunaferr és a Hertha Team közötti mérkőzés, melyet szombaton 17 órától rendeznek.
A Hertha Team és Magyarország jelenleg legelismertebb, leghitelesebb játékosa Dárdai Pál, egykori szövetségi kapitány, a Hertha csapatának vezetőedzője lesz, akinek kimondottan nagy örömöt okoz, hogy két fiú gyermeke közül legalább az egyikkel pályára léphet Dunaújvárosban.

- Minden évben egy-két alkalommal pályára lépek barátaimmal azért, hogy ezzel másoknak segíteni tudjunk. Az egyik oldalon öröm, hogy segíthetünk, a másikon viszont nehéz érzés, hogy olyan barátunk miatt lépünk pályára, aki súlyos betegséggel küzd. Ezt azonban örömmel tesszük, hiszen ezzel gyógyulásában támogatjuk őt. Dunaújvárosba szívesen megyünk, mivel nagyon jó pályán és a labdarúgást értő, szerető közönség előtt játszhatunk majd. Biztos vagyok abban, hogy egyik félnek sem az lesz a legfontosabb, hogy mi lesz a végeredmény, hanem az, hogy jó hangulatú találkozón nyújthatunk segítő kezet Horváth Péternek. Számomra amiatt is fontos lesz a mérkőzés, mivel egy csapatban léphetek pályára az egyik fiammal. Amikor édesapám élt, mi is játszottunk együtt, amely leírhatatlan érzés volt számomra. Most ezt a tradíciót folytatjuk. Édesapaként nem csak én élhettem ezt át, hiszen Lisztes Krisztián, Fehér Csaba, vagy Egressy Gábor is gyermekeikkel léptek pályára. Ezekért a pillanatokért érdemes futballozni! Nagyszerű érzés számomra és büszkeséggel tölt el a magyarok szeretete, felém irányuló tisztelete, melyet most, szabadságom alatt is érzek mind a strandon, mind pedig a séták, vagy akár a boltban a vásárlások alkalmával. Ezzel azonban én soha nem fogok visszaélni. Nagyon szeretem a hazámat, a Balatont, a magyar embereket. Az én feladatom az, hogy továbbra is úgy végezzem a munkáimat, hogy a tudásom legjavát nyújtsam.

MTI-fotó (Illyés Tibor felvétele)

Mint azt Horváth Attila, a Campus Étterem és a Kiskohász Vendéglő tulajdonosa elmondta, egykori labdarúgóként azonnal a jó ügy támogatása mellé állt.

- Jó ügy mellé állni mindig felemelő, megtisztelő érzés. Így van ez most is, hiszen egy játszótársunkat szeretnénk ezúttal megsegíteni, aki súlyos egészségügyi problémákkal küzd. Mikor Bakalár László, akivel engem évek óta tartó barátság köt össze megkeresett azzal, hogy mi lenne, ha Dunaújvárosban rendeznénk meg a jótékonysági mérkőzést, melyen a Hertha Team ellen lépne pályára az egykoron a Dunaferrben nevelkedő együttes, azonnal igent mondtam. Akkor már tudtam, a szervezést egyedül nem fogom tudni megoldani, így felvettem a kapcsolatot Petrás Gábor barátommal, hogy ebben legyen segítségemre ő és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, hiszen tudom, hogy a DLSZ rendkívül sok hasonló eseményt szervezett meg kiválóan. Gábor kérésemet pozitívan vette, és olyan szervező munkába kezdett, melyet én sem gondoltam volna. Elkészültek a plakátok, hatalmas marketing kampányt indított el, miközben kapcsolatai révén elnyerte városunk önkormányzatának támogatását is. Most már minden készen áll arra, hogy jó mérkőzést játszhassunk Dárdai Paliék ellen egy olyan Dunaferrel, akik közül többen városunk bajnokai, játékosai, vagy az utánpótlás csapataiban nevelkedett labdarúgók voltak. Egyszóval azok a barátok, sporttársak, akik mindig készek arra, hogy a bajban segítő kezet nyújtsanak. Felemelő érzés lesz az, hogy pályára léphetünk Dárdai Pál, Fehér Csaba, Lőw Zsolt, Egressy Gábor, Vincze Ottó, Lisztes Krisztián, Wéber Zoltán, valamint az ifjabb Dárdai Pál és Arne Meier ellen, akik fiatal koruk ellenére már a Hertha erősségei.

Mint azt Horváth Attila hozzáfűzte, számára azért is nagy megtiszteltetés Dárdai Pállal együtt pályára lépnie, mert véleménye szerint ő jelenleg Magyarország legelismertebb, leghitelesebb szakembere. Jól érezhető, hogy a nézők is a jó ügy mellé álltak, hiszen már többen jelezték, hogy családtagjaikkal közösen mindenképpen jelen lesznek a mérkőzésen.
A Hertha Team csapatának menedzsere Bakalár László, aki több éve vezet egy olyan labdarúgó csapatot, amely jótékony célok érdekében lép pályára akár országunkban, akár országunk határain kívül.

- Egykori játszótársunknak, barátunknak, a szekszárdi származású Horváth Péternek szeretnénk ezúttal segítő kezet nyújtani, aki súlyos betegségben szenved. A gyógykezeléséhez gyűjtjük a támogatást labdarúgó barátaimmal együtt, akik mindig készek arra, hogy a bajban embertársaiknak segítsenek. A régi csapattársakkal egy szekszárdi közös vacsora alkalmával döntöttük el, hogy ezúttal Péternek fogunk segíteni, akinek a gyógykezelése több százezer forint, és ezt ő nem tudja kifizetni. Nagy öröm, hogy Dunaújváros azonnal a jótékony ügyünk mellé állt, mely támogatást Szekszárd városától nem kaptunk meg. Mivel Horváth Attila barátommal együtt játszunk egy olyan csapatban, mely minden évben Amerikában is pályára lép, így őt kértem meg arra, hogy segítsen a szervező munkában. Azonnal kézbe vette a szervezési feladatokat, amely által szombaton Dunaújvárosban lép pályára a Hertha Team a Dunaferr ellen. Csapatom játékosai rendkívül pozitívan álltak a kezdeményezés mellé, akik közül többen a szabadságukat szakítják meg azért, hogy segíthessenek.

Lőw Zsolt (bal oldalon) ott segít, ahol tud!

Pályára lép Lőw Zsolt, 25-szörös magyar válogatott labdarúgó, kiváló edző, aki a legfrissebb hírek szerint idén ősztől Paris Saint-Germainnél Neymarral dolgozhat együtt:
-  A pályafutásom alatt - Palival együtt - mindig figyelmet fordítottunk arra, hogy a pályán kívül lévő ügyekre is érzékenyek legyünk, így mi ott segítünk, ahol tudunk! Mindketten érezzük a magyar emberek szeretetét annak ellenére, hogy már közel húsz éve nem Magyarországhoz köt bennünket a munkánk. Amikor Bakalár László barátunk felhívta a figyelmünket arra, hogy vegyünk részt ezen a jótékonysági mérkőzésen, azonnal igent mondtunk. Jelenleg szabadságunkat töltjük a Balatonon, de ezt a jó ügy érdekében ezzel a mérkőzéssel megszakítjuk. Az életemben folyamatosan jelen van, hogy másokon segítsek még akkor is, ha a segítő kezet számomra ismeretlennek kell kinyújtanom. Sőt, keresem is azokat a lehetőségeket, amikor akár mezzel, jelenléttel, vagy akár focimérkőzésen való pályára lépéssel segíthetek.  

A Dunaújvárosi Team összeállítása: Bita László, Gyalus Zoltán, Horváth Attila, Dudás Péter, Koczián Ferenc, Szalai Norbert, Garbacz István, Pap István, Varga Csaba, Salamon Miklós, Csikós Gábor, Szurma Péter, Miklós István, Orosz István, Szabó Zsolt, Nemes Zoltán, Sowunmi Thomas.

A Dárdai Hertha Team összeállítása: Dárdai Pál, Ifj. Dárdai Pál, Arne Meier, Fehér Csaba, Lőw Zsolt, Egressy Gábor, Vincze Ottó, Fehér Attila, Bócz Tamás, Lisztes Krisztián, Palásti Lajos, Wéber Zoltán, Prantner György, Buzás Attila, Fejes Zoltán, Szélesi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!