Dunaújváros Hetilap

"Ha június, akkor DUDIK"

Molnár Emese - 2018. június 7. 16:02

A főiskola mulatozásból egy regionális minifesztivállá nőtte ki magát az évek során a Dunaújvárosi Diákköztársasági Napok, amely idén ünnepelheti fennállásának tízedik évfordulóját. Ahogy Cserna Gábor polgármester is fogalmazta, „ha június, akkor DUDIK”, a négynapos buli a városi rendezvénynaptár szerves részét képezi.

A zenei fesztivál június 13-16. között lesz az alsó Duna-parton, és közel negyven fellépő lép színpadra a jövő héten.  A rendezvény megvalósulásához az önkormányzat idén nyolcmillió forinttal járult hozzá, de emellett a támogatók között van többek között az OTP, a MOL, a MET Zrt., a rácalmási önkormányzat és a Hamburger Hungária Zrt. is. A fesztiválról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kővári Dániel, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Mint azt a polgármester hangsúlyozta, komoly városmarketing erővel bír a DUDIK, amely az elmúlt évek során egy minifesztivállá nőtte ki magát. Hazai együttesek alkotják a fellépők névsorát, a rendezvényt pedig támogatja az önkormányzat is. Ebben az évben nyolcmillió forinttal járultak hozzá, és a szervezésben is segítséget nyújtanak. Közel negyven koncert várja a látogatókat, elsősorban a fiatalokat, de természetesen mindenki találhat kedvére való koncertet a zenei kínálatban. Itt lesz többek között a Blahalousiana, a Belga, a Punnany Massif, a Kowalsky meg a Vega, a Tankcsapda, a Vad Fruttik és a Magna Cum Lauda is. Cserna Gábor arról is szólt, a jövő hét elején kétszer lesz földi szúnyoggyérítés, hogy ez se árnyékolja be a vendégek szórakozását.

Kővári Dániel elmondta, a fesztiválozók igényeihez igazodva, szerdától szombatig tartják a bulit, kedvezményes áron biztosítják a sátorozási lehetőséget és hangulatfokozó látványtechnikával is készülnek.  Szempont volt a szervezés során, hogy kizárólag helyi vállalkozókkal dolgozzanak. A tavalyi DUDIK-on naponta átlagosan 2500-3000 látogató volt a fesztivál területén, legalább ennyi fesztiválozóra számítanak idén is. Jegyeket a helyszínen, illetve a Tourinform irodában és a mozi előtti téren felállított faházban is lehet vásárolni.

A rovat további hírei: Közélet

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!