Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő) 8:02 - spigott

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Szlovákiában, egy rangos nemzetközi tornán szerepeltek az elmúlt napokban a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői. A Klin községben megrendezett viadalon tizennyolc ország több mint háromszáz ökölvívója vett részt, s mint arról Sulák András a dunaújvárosiak edzője beszámolt, fiataljaink szépen helyt álltak a megméretésen.

"Óriási és nagyon erős mezőny jött össze a szlovákiai tornán, s bár a szervezéssel azért akadtak gondok, összességében egy igen jó, színvonalas versenyen pallérozódhattak versenyzőink. Mi ezúttal háromfős csapattal vettünk részt a viadalon, közülük a legfiatalabbként Tóth Tamás a schoolboys I. kategóriában, 36 kg-os súlycsoportban Tóth Tamás mérette meg magát, s bár első mérkőzésén rögtön kikapott egy német fiútól, de meg voltam vele elégedve, mert megmutatta, hogy nagy szíve van, s lehet majd rá a későbbiekben is számítani, ha a technikáján tudunk javítani. Horváth Máté a serdülők 59 kg-os versenyében lényegesen tovább jutott sőt, megnyerte korcsoportja viadalát, miután első napon már az első menetben legyőzte ukrán ellenfelét. A második meccset egy német sráccal vívta meg, ez volt a legkeményebb csatája, de 2-1-es pontozással ezt is behúzta, míg a döntőben egy szlovák srác volt az ellenfele, s bár ez a meccs is végigment, itt nagyon meggyőző volt a különbség Máté javára, s kétség sem férhetett a győzelméhez.

Horváth Máté nem talált legyőzőre Szlovákiában! (Kép: DO-archív)

Simon Richárd egy lengyel fiúval bokszolt az első napon a junior 63 kg-ban, s bár 2-1-es vereséget szenvedett, szerintem elég véleményes volt a pontozás, de ez van, nem tudtunk mit csinálni. Ezzel együtt vele is meg voltam elégedve, mert azokat az elemeket, amelyekben tavaly még hiányosságai voltak, azokat kijavította, s ha ütőerőben, illetve apróbb technikai dolgokban előrébb lép, akkor szép jövője lehet neki is. Hozzá kapcsolódó hírünk, hogy ő lesz egyesületünk első akadémistája, hiszen a győri gladiátorban folytatja tovább az edzéseit úgy, hogy továbbra is a DÖSE színeiben folytatja a versenyzést. Nagy kihívás lesz ez neki, egy másik városban, más környezetben kell helyt állnia, de biztos vagyok abban, hogy meg fogja állni a helyét, s tovább tud fejlődni" – fogalmazott Sulák András, a Dunai Ökölvívó Egyesület vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Remekelt az utánpótlás

Remekelt az utánpótlás

2019. február 18. (hétfő)

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

2019. február 18. (hétfő)

Kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, ám így is a szép eredményt ért el a Halom Truck Kupán a DLSZ Dunaújváros kispályás labdarúgó csapata.

Remekelt az utánpótlás

Remekelt az utánpótlás

2019. február 17. (vasárnap)

A DFVE serdülő és ifjúsági női vízilabda csapata is győzni tudott a BVSC elleni fővárosi rangadón.

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

2019. február 16. (szombat)

A Hokiklub Budapest elleni 6-4-es hazai vereséggel eldőlt, hogy idén nem jutnak be a rájátszásba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Nem volt esély Siófokon

Nem volt esély Siófokon

2019. február 16. (szombat)

Bő fél óráig tartotta magát Siófokon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, ám a házigazdák ezt követően átgázoltak a támadásban sokat hibázó Kohászon, s végül 31-17-es sikert arattak György László tanítványai ellen.

Fontos Dunaferr-siker!

Fontos Dunaferr-siker!

2019. február 16. (szombat)

A férfi röplabda bajnokság első osztályában a Dunaferr SE négyszettes mérkőzésen idegenben győzött a SZESE Győr ellen, így visszavette harmadik helyét a csoportban.

Hajrásiker az Érd ellen

Hajrásiker az Érd ellen

2019. február 16. (szombat)

Az utolsó percekben szerzett góllal csikarta ki a győzelmet az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.