Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő) 8:02 - spigott

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Szlovákiában, egy rangos nemzetközi tornán szerepeltek az elmúlt napokban a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői. A Klin községben megrendezett viadalon tizennyolc ország több mint háromszáz ökölvívója vett részt, s mint arról Sulák András a dunaújvárosiak edzője beszámolt, fiataljaink szépen helyt álltak a megméretésen.

"Óriási és nagyon erős mezőny jött össze a szlovákiai tornán, s bár a szervezéssel azért akadtak gondok, összességében egy igen jó, színvonalas versenyen pallérozódhattak versenyzőink. Mi ezúttal háromfős csapattal vettünk részt a viadalon, közülük a legfiatalabbként Tóth Tamás a schoolboys I. kategóriában, 36 kg-os súlycsoportban Tóth Tamás mérette meg magát, s bár első mérkőzésén rögtön kikapott egy német fiútól, de meg voltam vele elégedve, mert megmutatta, hogy nagy szíve van, s lehet majd rá a későbbiekben is számítani, ha a technikáján tudunk javítani. Horváth Máté a serdülők 59 kg-os versenyében lényegesen tovább jutott sőt, megnyerte korcsoportja viadalát, miután első napon már az első menetben legyőzte ukrán ellenfelét. A második meccset egy német sráccal vívta meg, ez volt a legkeményebb csatája, de 2-1-es pontozással ezt is behúzta, míg a döntőben egy szlovák srác volt az ellenfele, s bár ez a meccs is végigment, itt nagyon meggyőző volt a különbség Máté javára, s kétség sem férhetett a győzelméhez.

Horváth Máté nem talált legyőzőre Szlovákiában! (Kép: DO-archív)

Simon Richárd egy lengyel fiúval bokszolt az első napon a junior 63 kg-ban, s bár 2-1-es vereséget szenvedett, szerintem elég véleményes volt a pontozás, de ez van, nem tudtunk mit csinálni. Ezzel együtt vele is meg voltam elégedve, mert azokat az elemeket, amelyekben tavaly még hiányosságai voltak, azokat kijavította, s ha ütőerőben, illetve apróbb technikai dolgokban előrébb lép, akkor szép jövője lehet neki is. Hozzá kapcsolódó hírünk, hogy ő lesz egyesületünk első akadémistája, hiszen a győri gladiátorban folytatja tovább az edzéseit úgy, hogy továbbra is a DÖSE színeiben folytatja a versenyzést. Nagy kihívás lesz ez neki, egy másik városban, más környezetben kell helyt állnia, de biztos vagyok abban, hogy meg fogja állni a helyét, s tovább tud fejlődni" – fogalmazott Sulák András, a Dunai Ökölvívó Egyesület vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Megszakadt a rossz sorozat

Megszakadt a rossz sorozat

2018. november 17. (szombat)

Hat nyeretlenül megvívott mérkőzés után örülhetett végre három pontnak a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-ban.

Aranyérem egyéniben is!

Aranyérem egyéniben is!

2018. november 17. (szombat)

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

Kupa után, kupa előtt

Kupa után, kupa előtt

2018. november 17. (szombat)

Nyolcgólos hátrányból várja a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera elleni vasárnapi EHF Kupa visszavágót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

2018. november 17. (szombat)

Tizenkét, illetve tizenhét gólos győzelemmel jutott tovább a Szeged elleni párharcól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a Magyar Kupában.

Kovács Zsófia újabb aranyérme

Kovács Zsófia újabb aranyérme

2018. november 17. (szombat)

A férfiaknál Kardos Botond, a nőknél Kovács Zsófia nyerte az egyéni összetettet a tornászok mesterfokú országos bajnokságán pénteken, Győrben.

Bravúros siker Debrecenben

Bravúros siker Debrecenben

2018. november 16. (péntek)

Kétgólos hátrányból felállva, hosszabbítás után aratott 4-3-as győzelmet a Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nagy csatában vesztett a Dunaferr

Nagy csatában vesztett a Dunaferr

2018. november 16. (péntek)

A történelem megismételte önmagát a Dunaferr és a Debrecen röplabdázóinak összecsapásán, hiszen a vendégek ismét 0-2-ről fordítottak és nyertek.