Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő) 8:02 - spigott

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Szlovákiában, egy rangos nemzetközi tornán szerepeltek az elmúlt napokban a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői. A Klin községben megrendezett viadalon tizennyolc ország több mint háromszáz ökölvívója vett részt, s mint arról Sulák András a dunaújvárosiak edzője beszámolt, fiataljaink szépen helyt álltak a megméretésen.

"Óriási és nagyon erős mezőny jött össze a szlovákiai tornán, s bár a szervezéssel azért akadtak gondok, összességében egy igen jó, színvonalas versenyen pallérozódhattak versenyzőink. Mi ezúttal háromfős csapattal vettünk részt a viadalon, közülük a legfiatalabbként Tóth Tamás a schoolboys I. kategóriában, 36 kg-os súlycsoportban Tóth Tamás mérette meg magát, s bár első mérkőzésén rögtön kikapott egy német fiútól, de meg voltam vele elégedve, mert megmutatta, hogy nagy szíve van, s lehet majd rá a későbbiekben is számítani, ha a technikáján tudunk javítani. Horváth Máté a serdülők 59 kg-os versenyében lényegesen tovább jutott sőt, megnyerte korcsoportja viadalát, miután első napon már az első menetben legyőzte ukrán ellenfelét. A második meccset egy német sráccal vívta meg, ez volt a legkeményebb csatája, de 2-1-es pontozással ezt is behúzta, míg a döntőben egy szlovák srác volt az ellenfele, s bár ez a meccs is végigment, itt nagyon meggyőző volt a különbség Máté javára, s kétség sem férhetett a győzelméhez.

Horváth Máté nem talált legyőzőre Szlovákiában! (Kép: DO-archív)

Simon Richárd egy lengyel fiúval bokszolt az első napon a junior 63 kg-ban, s bár 2-1-es vereséget szenvedett, szerintem elég véleményes volt a pontozás, de ez van, nem tudtunk mit csinálni. Ezzel együtt vele is meg voltam elégedve, mert azokat az elemeket, amelyekben tavaly még hiányosságai voltak, azokat kijavította, s ha ütőerőben, illetve apróbb technikai dolgokban előrébb lép, akkor szép jövője lehet neki is. Hozzá kapcsolódó hírünk, hogy ő lesz egyesületünk első akadémistája, hiszen a győri gladiátorban folytatja tovább az edzéseit úgy, hogy továbbra is a DÖSE színeiben folytatja a versenyzést. Nagy kihívás lesz ez neki, egy másik városban, más környezetben kell helyt állnia, de biztos vagyok abban, hogy meg fogja állni a helyét, s tovább tud fejlődni" – fogalmazott Sulák András, a Dunai Ökölvívó Egyesület vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.