Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő) 8:02 - spigott

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Szlovákiában, egy rangos nemzetközi tornán szerepeltek az elmúlt napokban a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői. A Klin községben megrendezett viadalon tizennyolc ország több mint háromszáz ökölvívója vett részt, s mint arról Sulák András a dunaújvárosiak edzője beszámolt, fiataljaink szépen helyt álltak a megméretésen.

"Óriási és nagyon erős mezőny jött össze a szlovákiai tornán, s bár a szervezéssel azért akadtak gondok, összességében egy igen jó, színvonalas versenyen pallérozódhattak versenyzőink. Mi ezúttal háromfős csapattal vettünk részt a viadalon, közülük a legfiatalabbként Tóth Tamás a schoolboys I. kategóriában, 36 kg-os súlycsoportban Tóth Tamás mérette meg magát, s bár első mérkőzésén rögtön kikapott egy német fiútól, de meg voltam vele elégedve, mert megmutatta, hogy nagy szíve van, s lehet majd rá a későbbiekben is számítani, ha a technikáján tudunk javítani. Horváth Máté a serdülők 59 kg-os versenyében lényegesen tovább jutott sőt, megnyerte korcsoportja viadalát, miután első napon már az első menetben legyőzte ukrán ellenfelét. A második meccset egy német sráccal vívta meg, ez volt a legkeményebb csatája, de 2-1-es pontozással ezt is behúzta, míg a döntőben egy szlovák srác volt az ellenfele, s bár ez a meccs is végigment, itt nagyon meggyőző volt a különbség Máté javára, s kétség sem férhetett a győzelméhez.

Horváth Máté nem talált legyőzőre Szlovákiában! (Kép: DO-archív)

Simon Richárd egy lengyel fiúval bokszolt az első napon a junior 63 kg-ban, s bár 2-1-es vereséget szenvedett, szerintem elég véleményes volt a pontozás, de ez van, nem tudtunk mit csinálni. Ezzel együtt vele is meg voltam elégedve, mert azokat az elemeket, amelyekben tavaly még hiányosságai voltak, azokat kijavította, s ha ütőerőben, illetve apróbb technikai dolgokban előrébb lép, akkor szép jövője lehet neki is. Hozzá kapcsolódó hírünk, hogy ő lesz egyesületünk első akadémistája, hiszen a győri gladiátorban folytatja tovább az edzéseit úgy, hogy továbbra is a DÖSE színeiben folytatja a versenyzést. Nagy kihívás lesz ez neki, egy másik városban, más környezetben kell helyt állnia, de biztos vagyok abban, hogy meg fogja állni a helyét, s tovább tud fejlődni" – fogalmazott Sulák András, a Dunai Ökölvívó Egyesület vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló otthont nyújtott Dunaújváros

Kiváló otthont nyújtott Dunaújváros

2018. július 22. (vasárnap)

A Háfra Dominika - Szabó Dorottya, és a Bán Viktor – Rozgonyi Bálint párosok nyerték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, városunkban megrendezett fordulóját.

Olaszország lesz az ellenfél

Olaszország lesz az ellenfél

2018. július 22. (vasárnap)

A barcelonai vízilabda Európa-bajnokság szombati játéknapjának végéig kellett várniuk Garda Krisztáéknak arra, hogy ki lesz az ellenfelük az egyenes kieséses szakaszban.

A döntőkkel zárul a strandröpi

A döntőkkel zárul a strandröpi

2018. július 22. (vasárnap)

Szombaton a 16-os főtábla mérkőzéseivel folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik fordulója.

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

2018. július 21. (szombat)

Villámrajtot véve már az első negyedben eldöntötte a németek elleni összecsapást a magyar női vízilabda válogatott, akik legközelebb hétfőn, az egyenes kieséses szakaszban ugranak medencébe. Magyarország – Németország 26-1. Szép volt lányok!

Gera is bekerült Rossi stábjába

Gera is bekerült Rossi stábjába

2018. július 21. (szombat)

Hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Másodedzői feladatokat lát majd el a júniusban visszavonult, 97-szeres Gera Zoltán. 

Bombameglepetés az első napon

Bombameglepetés az első napon

2018. július 21. (szombat)

Alaposan felborult a papírforma a strandröplabdázók dunaújvárosi selejtezőjében, ugyanis a női mezőnyben a nagy esélyes párosok közül csak egy tudta kiharcolni a továbbjutást.

Kezdésnek jó volt!

Kezdésnek jó volt!

2018. július 20. (péntek)

Magabiztos, 29-20-as sikert aratott az MTK elleni fővárosi felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.