Kockavilág a suliban

2018. június 27. (szerda) 17:53 - Vass Ádám

Újabb hét indult a Petőfi nyári táborai közül. Az első és második évfolyamosok ezúttal a Digitális világ témakörét ismerhették meg jobban, már amennyire a generációjuk nem ismeri eléggé.

Megúszták eső nélkül a Petőfi Általános Iskola táborozói a szerda délelőttöt, ami annak fényében külön öröm, hogy a nap nagy részét az Élményfürdőben töltötték. A hét nagy részében egyébként a digitális világban kalandoznak, méghozzá teljesen térítésmentesen az EFOP 3.3.5 pályázatnak köszönhetően. A nyári napközis táborban harmincnégy diák vesz részt a héten, és szinte minden a Minecraft körül forog számukra. Mondhatni szó szerint beköltöztek a játék digitális világába, ott építik a városokat és harcolnak az ellenség ellen. A csütörtöki és a pénteki napra saját tabletet is hozhatnak, aminek mindegyik diák nagyon örül, hiszen egymással is tudnak majd játszani. A Minecraft már hibátlanul megy nekik, de a tanítók hasznosabb dolgokra is rá tudják őket venni, így már a prezentációk készítése is kisujjból megy nekik, a feladatok közt pedig szabadidős programok és filmvetítések várják őket.

A rovat további hírei: Oktatás

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.

Minden eddiginél színesebb lesz a Tudományos Hét

Minden eddiginél színesebb lesz a Tudományos Hét

2018. november 08. (csütörtök)

Mindenki számára izgalmas programokat kínál jövő hétfőtől a Dunaújvárosi Egyetem. A tudományos Hét minden évben kiemelt eseménynek számít az intézmény életében, melyről dr. habil András István rektor elmondta, idén a tudomány határok nélkül tematikájára épülnek majd a programok.

Őszi érettségi - A szóbelik jönnek

Őszi érettségi - A szóbelik jönnek

2018. november 08. (csütörtök)

Ma megkezdődnek az őszi érettségi emelt szintű szóbeli vizsgái országszerte. A november 12-ig tartó szóbeliken 46 helyszínen, 403 tantárgyi bizottság előtt, több mint 4 ezer emelt szintű vizsgát tartanak majd.

Még egy hetük van a hallgatóknak!

Még egy hetük van a hallgatóknak!

2018. november 07. (szerda)

November 13-ra módosul a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat benyújtási határideje a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár döntése alapján. 

Jön a Szakképzés Napja!

Jön a Szakképzés Napja!

2018. november 05. (hétfő)

Egy évvel ezelőtt első alkalommal tartott nagyszabású programot általános iskolások számára a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és hét tagintézménye, amit a nagy sikerre való tekintettel pénteken újra megismételnek.

Csendes nap a suliban

Csendes nap a suliban

2018. október 26. (péntek)

A reformáció alkalmából úgynevezett csendes napot tartottak ma a Szabó Magda református iskolában.

Fókuszban az atomerőművek

Fókuszban az atomerőművek

2018. október 26. (péntek)

Kétnapos szakmai konferenciát tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen. A hatodik alkalommal megrendezett Karbantartási Konferencián ezúttal az atomerőművi karbantartása állt a középpontban.