Máshogy látják a világot

2018. június 6. (szerda) 7:51 - Vass Ádám

Különleges kiállításra került sor a Móra iskolában kedden délelőtt. Az aulában ezúttal hat tanuló fotóit láthatják a diáktársak, akiknek egy fotográfus segített elkészíteni a képeket.

Sok tanórán kívüli tevékenység közül válogathatnak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai, néhány hónapja pedig a fotózás is egy választható időtöltést jelent nekik. Ez Somogyi Kata grafikus, fotográfus ötlete volt, aki Alpekné Major Valéria intézményvezetőt kereste meg a fotókör megalapításával. A fotózás népszerűvé vált a diákok körében, aminek köszönhetően kedden délelőtt már egy kiállítás is nyílhatott a munkáikból. A megnyitón az intézményvezető elmondta, ilyen rendhagyó tárlatra még nem volt eddig példa az iskolában.

A fotós csoport tizenöt fővel indult, közülük végül hat diáknak a munkái alkotják ennek a kicsi, de annál értékesebb kiállításnak a darabjait. Somogyi Kata jelenleg is Budapesten tanul fotográfiát, számára ez hivatás is egyben. Mint mondta, néhány hónapja jutott eszébe, hogy talán az iskolában is sokakat érdekel a fotózás, ezért az intézményvezetővel egyetértésben megalakult a fotókör. Hetente egy alkalommal találkoztak, ami alatt igyekezett megmutatni a diákoknak a fotózásban rejlő lehetőségeket, kreatív pillanatokat, szépséget. A csoportba ellátogató diákok nem egy osztályba járnak, mégis hamar összebarátkoztak, segítik egymást amiben csak tudják és együtt kóstoltak bele a fotózás művészi oldalába. Az együtt töltött időben készítettek képeket bent és kint, hidegben és melegben egyaránt, mindezt profi fényképezőgéppel, tablettel és telefonnal is, hogy ez a hat nehézségekkel küzdő kislány megmutassa, ők hogyan látják a világot tavasszal. Somogyi Kata reméli, lesz folytatása a munkának és többen kapnak kedvet a fotózáshoz a későbbiekben.

A rovat további hírei: Oktatás

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).

A kódolás éjszakája

A kódolás éjszakája

2018. október 13. (szombat)

Robotok, 3D nyomtató, barangolás az informatika világában és kódolás egész éjjel. Rendhagyó péntek esti programot kínált diákjainak a Vasvári iskola. Mikor az éjfélkor hivatalosan is véget ért, a hetedikesek és a nyolcadikosok nem hagyták el az épületet és egész éjszaka bent maradhattak aludni.

A névadóra emlékeznek!

A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök)

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szakmájuk mesterei lettek

Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda)

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Gólyaavató a Rudasban

Gólyaavató a Rudasban

2018. október 09. (kedd)

Hatalmas kitörő nevetések a feladatoknál, a győztes kihirdetésénél pedig ováció- jó hangulatban telt a Rudas iskolában az első évfolyamos diákok beavatása.