Máshogy látják a világot

2018. június 6. (szerda) 7:51 - Vass Ádám

Különleges kiállításra került sor a Móra iskolában kedden délelőtt. Az aulában ezúttal hat tanuló fotóit láthatják a diáktársak, akiknek egy fotográfus segített elkészíteni a képeket.

Sok tanórán kívüli tevékenység közül válogathatnak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai, néhány hónapja pedig a fotózás is egy választható időtöltést jelent nekik. Ez Somogyi Kata grafikus, fotográfus ötlete volt, aki Alpekné Major Valéria intézményvezetőt kereste meg a fotókör megalapításával. A fotózás népszerűvé vált a diákok körében, aminek köszönhetően kedden délelőtt már egy kiállítás is nyílhatott a munkáikból. A megnyitón az intézményvezető elmondta, ilyen rendhagyó tárlatra még nem volt eddig példa az iskolában.

A fotós csoport tizenöt fővel indult, közülük végül hat diáknak a munkái alkotják ennek a kicsi, de annál értékesebb kiállításnak a darabjait. Somogyi Kata jelenleg is Budapesten tanul fotográfiát, számára ez hivatás is egyben. Mint mondta, néhány hónapja jutott eszébe, hogy talán az iskolában is sokakat érdekel a fotózás, ezért az intézményvezetővel egyetértésben megalakult a fotókör. Hetente egy alkalommal találkoztak, ami alatt igyekezett megmutatni a diákoknak a fotózásban rejlő lehetőségeket, kreatív pillanatokat, szépséget. A csoportba ellátogató diákok nem egy osztályba járnak, mégis hamar összebarátkoztak, segítik egymást amiben csak tudják és együtt kóstoltak bele a fotózás művészi oldalába. Az együtt töltött időben készítettek képeket bent és kint, hidegben és melegben egyaránt, mindezt profi fényképezőgéppel, tablettel és telefonnal is, hogy ez a hat nehézségekkel küzdő kislány megmutassa, ők hogyan látják a világot tavasszal. Somogyi Kata reméli, lesz folytatása a munkának és többen kapnak kedvet a fotózáshoz a későbbiekben.

A rovat további hírei: Oktatás

A tudás és a munka eredménye

A tudás és a munka eredménye

2018. június 22. (péntek)

Több, mint kétszáz hallgató tett sikeres záróvizsgát a tanév végén a Dunaújvárosi Egyetemen. A péntek délelőtti diplomaátadó után már a munka világában kell helyt állniuk.

Új energiakövetek

Új energiakövetek

2018. június 19. (kedd)

Három egyetemi hallgató nyerte el a 2018. évi energiakövet díjat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán tizenhat jelentkezőből.

Várépítő pályázatot nyertek

Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő)

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Erdélyben Határtalanul

Erdélyben Határtalanul

2018. június 16. (szombat)

Ady Endre és Arany János nyomában jártak a Dózsa György Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében.

Négy osztály ballagott a Petőfiből

Négy osztály ballagott a Petőfiből

2018. június 15. (péntek)

Négy osztály hetvennyolc diákja ült izgatottan pénteken délután fél ötkor a Petőfi iskola tantermeiben, és várták, hogy becsöngessenek utolsó osztályfőnöki órájukra.

Véget ér a suli, jön a vakáció

Véget ér a suli, jön a vakáció

2018. június 15. (péntek)

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. 

Vége az emelt szintű szóbeliknek

Vége az emelt szintű szóbeliknek

2018. június 14. (csütörtök)

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.