Máshogy látják a világot

2018. június 6. (szerda) 7:51 - Vass Ádám

Különleges kiállításra került sor a Móra iskolában kedden délelőtt. Az aulában ezúttal hat tanuló fotóit láthatják a diáktársak, akiknek egy fotográfus segített elkészíteni a képeket.

Sok tanórán kívüli tevékenység közül válogathatnak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai, néhány hónapja pedig a fotózás is egy választható időtöltést jelent nekik. Ez Somogyi Kata grafikus, fotográfus ötlete volt, aki Alpekné Major Valéria intézményvezetőt kereste meg a fotókör megalapításával. A fotózás népszerűvé vált a diákok körében, aminek köszönhetően kedden délelőtt már egy kiállítás is nyílhatott a munkáikból. A megnyitón az intézményvezető elmondta, ilyen rendhagyó tárlatra még nem volt eddig példa az iskolában.

A fotós csoport tizenöt fővel indult, közülük végül hat diáknak a munkái alkotják ennek a kicsi, de annál értékesebb kiállításnak a darabjait. Somogyi Kata jelenleg is Budapesten tanul fotográfiát, számára ez hivatás is egyben. Mint mondta, néhány hónapja jutott eszébe, hogy talán az iskolában is sokakat érdekel a fotózás, ezért az intézményvezetővel egyetértésben megalakult a fotókör. Hetente egy alkalommal találkoztak, ami alatt igyekezett megmutatni a diákoknak a fotózásban rejlő lehetőségeket, kreatív pillanatokat, szépséget. A csoportba ellátogató diákok nem egy osztályba járnak, mégis hamar összebarátkoztak, segítik egymást amiben csak tudják és együtt kóstoltak bele a fotózás művészi oldalába. Az együtt töltött időben készítettek képeket bent és kint, hidegben és melegben egyaránt, mindezt profi fényképezőgéppel, tablettel és telefonnal is, hogy ez a hat nehézségekkel küzdő kislány megmutassa, ők hogyan látják a világot tavasszal. Somogyi Kata reméli, lesz folytatása a munkának és többen kapnak kedvet a fotózáshoz a későbbiekben.

A rovat további hírei: Oktatás

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

2018. augusztus 08. (szerda)

Mint arról már beszámoltunk, a Szilágyi Erzsébet Általános református iskola lesz. A tantestület döntése alapján, az iskola felveszi Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő, műfordító nevét, tehát szeptembertől a Szilágyi iskola immár Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye lesz.

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

2018. augusztus 07. (kedd)

Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint.

A Dózsa iskola felújítása következik

A Dózsa iskola felújítása következik

2018. augusztus 04. (szombat)

Az önkormányzat három általános iskola energetikai felújítására nyert támogatást. Elsőször a Vasvári iskolát korszerűsítették 303 millió forintból, aztán végeztek a Petőfi iskola teljes energetikai felújításával, amely beruházás 259 millió forintból valósult meg. Most pedig a Dózsa iskolán a sor.

Adományokból épül a terápiás szoba

Adományokból épül a terápiás szoba

2018. augusztus 02. (csütörtök)

A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre már átadhatják az új terápiás szobát a Móra iskolában. Ez egy olyan terápiás, relaxációs, készségfejlesztő helyiség, amelynek eszközeivel a gyerekek érzékszerveire hatnak.

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

2018. augusztus 01. (szerda)

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

2018. július 31. (kedd)

Szerdán indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatón.

Indul az újabb diplomamentő csomag

Indul az újabb diplomamentő csomag

2018. július 30. (hétfő)

Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag támogatott nyelvi képzések - mondta Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  (Emmi)felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.