Máshogy látják a világot

2018. június 6. (szerda) 7:51 - Vass Ádám

Különleges kiállításra került sor a Móra iskolában kedden délelőtt. Az aulában ezúttal hat tanuló fotóit láthatják a diáktársak, akiknek egy fotográfus segített elkészíteni a képeket.

Sok tanórán kívüli tevékenység közül válogathatnak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai, néhány hónapja pedig a fotózás is egy választható időtöltést jelent nekik. Ez Somogyi Kata grafikus, fotográfus ötlete volt, aki Alpekné Major Valéria intézményvezetőt kereste meg a fotókör megalapításával. A fotózás népszerűvé vált a diákok körében, aminek köszönhetően kedden délelőtt már egy kiállítás is nyílhatott a munkáikból. A megnyitón az intézményvezető elmondta, ilyen rendhagyó tárlatra még nem volt eddig példa az iskolában.

A fotós csoport tizenöt fővel indult, közülük végül hat diáknak a munkái alkotják ennek a kicsi, de annál értékesebb kiállításnak a darabjait. Somogyi Kata jelenleg is Budapesten tanul fotográfiát, számára ez hivatás is egyben. Mint mondta, néhány hónapja jutott eszébe, hogy talán az iskolában is sokakat érdekel a fotózás, ezért az intézményvezetővel egyetértésben megalakult a fotókör. Hetente egy alkalommal találkoztak, ami alatt igyekezett megmutatni a diákoknak a fotózásban rejlő lehetőségeket, kreatív pillanatokat, szépséget. A csoportba ellátogató diákok nem egy osztályba járnak, mégis hamar összebarátkoztak, segítik egymást amiben csak tudják és együtt kóstoltak bele a fotózás művészi oldalába. Az együtt töltött időben készítettek képeket bent és kint, hidegben és melegben egyaránt, mindezt profi fényképezőgéppel, tablettel és telefonnal is, hogy ez a hat nehézségekkel küzdő kislány megmutassa, ők hogyan látják a világot tavasszal. Somogyi Kata reméli, lesz folytatása a munkának és többen kapnak kedvet a fotózáshoz a későbbiekben.

A rovat további hírei: Oktatás

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.