Színházzal a drogok ellen

2018. június 8. (péntek) 13:38 - Vass Ádám

Drogprevenciós előadást mutattak be a Bartók színházban az MRE Újváros Drogambulancia szervezésében, elsősorban a speciális szükségletű gyerekek számára.

Különleges előadásra várták a diákokat pénteken délelőtt a Bartók színházba. A stúdiótermben főleg a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola Szakképző Iskola és Gimnázium tanulói ültek az MRE Újváros Drogambulancia meghívására. Czere-Ambrus Mária, az ambulancia intézményvezetője elmondta, az előadás idejére a Bartók színház térítésmentesen a rendelkezésükre bocsátotta a stúdiótermet, amiért igazán hálásak.

Az előadás nem szokványos színházi élmény volt, hiszen díszletek nélkül, kizárólag a szereplőkre és a zenére támaszkodva mesélte el a történetét. Az András László által készített Mikor van vége című előadást az ATE zenés Színház mutatta be, a történetet pedig teljesen a szereplők valódi élete inspirálta és azt mutatta be kicsit elvont, nem hagyományos módszerekkel, milyen szörnyű élethelyzetekbe csöppenhetnek azok, akik igent mondanak a drogokra. Ennek a színházterápiás folyamatnak a lényege a traumák és az érzelmi elakadások feldolgozása, ami kiemelten fontos a hátrányos helyzetű és a speciális szükségletű gyerekek és fiatal felnőttek körében.

A rovat további hírei: Oktatás

Várépítő pályázatot nyertek

Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő)

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Erdélyben Határtalanul

Erdélyben Határtalanul

2018. június 16. (szombat)

Ady Endre és Arany János nyomában jártak a Dózsa György Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében.

Négy osztály ballagott a Petőfiből

Négy osztály ballagott a Petőfiből

2018. június 15. (péntek)

Négy osztály hetvennyolc diákja ült izgatottan pénteken délután fél ötkor a Petőfi iskola tantermeiben, és várták, hogy becsöngessenek utolsó osztályfőnöki órájukra.

Véget ér a suli, jön a vakáció

Véget ér a suli, jön a vakáció

2018. június 15. (péntek)

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. 

Vége az emelt szintű szóbeliknek

Vége az emelt szintű szóbeliknek

2018. június 14. (csütörtök)

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel. 

Kitüntették az egyetem vezetőit

Kitüntették az egyetem vezetőit

2018. június 12. (kedd)

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona emlékéremben részesítette, dr. habil András Istvánt, a Dunaújvárosi Egyetem rektorát.

Óvodapedagógusok ünnepe

Óvodapedagógusok ünnepe

2018. június 11. (hétfő)

A pedagógus nap alkalmából az óvónők is ünnepeltek, valamint átadták az idei díjakat a dunaújvárosi tagóvodák legjobb dolgozóinak.