Színházzal a drogok ellen

2018. június 8. (péntek) 13:38 - Vass Ádám

Drogprevenciós előadást mutattak be a Bartók színházban az MRE Újváros Drogambulancia szervezésében, elsősorban a speciális szükségletű gyerekek számára.

Különleges előadásra várták a diákokat pénteken délelőtt a Bartók színházba. A stúdiótermben főleg a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola Szakképző Iskola és Gimnázium tanulói ültek az MRE Újváros Drogambulancia meghívására. Czere-Ambrus Mária, az ambulancia intézményvezetője elmondta, az előadás idejére a Bartók színház térítésmentesen a rendelkezésükre bocsátotta a stúdiótermet, amiért igazán hálásak.

Az előadás nem szokványos színházi élmény volt, hiszen díszletek nélkül, kizárólag a szereplőkre és a zenére támaszkodva mesélte el a történetét. Az András László által készített Mikor van vége című előadást az ATE zenés Színház mutatta be, a történetet pedig teljesen a szereplők valódi élete inspirálta és azt mutatta be kicsit elvont, nem hagyományos módszerekkel, milyen szörnyű élethelyzetekbe csöppenhetnek azok, akik igent mondanak a drogokra. Ennek a színházterápiás folyamatnak a lényege a traumák és az érzelmi elakadások feldolgozása, ami kiemelten fontos a hátrányos helyzetű és a speciális szükségletű gyerekek és fiatal felnőttek körében.

A rovat további hírei: Oktatás

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).

A kódolás éjszakája

A kódolás éjszakája

2018. október 13. (szombat)

Robotok, 3D nyomtató, barangolás az informatika világában és kódolás egész éjjel. Rendhagyó péntek esti programot kínált diákjainak a Vasvári iskola. Mikor az éjfélkor hivatalosan is véget ért, a hetedikesek és a nyolcadikosok nem hagyták el az épületet és egész éjszaka bent maradhattak aludni.

A névadóra emlékeznek!

A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök)

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szakmájuk mesterei lettek

Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda)

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Gólyaavató a Rudasban

Gólyaavató a Rudasban

2018. október 09. (kedd)

Hatalmas kitörő nevetések a feladatoknál, a győztes kihirdetésénél pedig ováció- jó hangulatban telt a Rudas iskolában az első évfolyamos diákok beavatása.