Színházzal a drogok ellen

2018. június 8. (péntek) 13:38 - Vass Ádám

Drogprevenciós előadást mutattak be a Bartók színházban az MRE Újváros Drogambulancia szervezésében, elsősorban a speciális szükségletű gyerekek számára.

Különleges előadásra várták a diákokat pénteken délelőtt a Bartók színházba. A stúdiótermben főleg a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola Szakképző Iskola és Gimnázium tanulói ültek az MRE Újváros Drogambulancia meghívására. Czere-Ambrus Mária, az ambulancia intézményvezetője elmondta, az előadás idejére a Bartók színház térítésmentesen a rendelkezésükre bocsátotta a stúdiótermet, amiért igazán hálásak.

Az előadás nem szokványos színházi élmény volt, hiszen díszletek nélkül, kizárólag a szereplőkre és a zenére támaszkodva mesélte el a történetét. Az András László által készített Mikor van vége című előadást az ATE zenés Színház mutatta be, a történetet pedig teljesen a szereplők valódi élete inspirálta és azt mutatta be kicsit elvont, nem hagyományos módszerekkel, milyen szörnyű élethelyzetekbe csöppenhetnek azok, akik igent mondanak a drogokra. Ennek a színházterápiás folyamatnak a lényege a traumák és az érzelmi elakadások feldolgozása, ami kiemelten fontos a hátrányos helyzetű és a speciális szükségletű gyerekek és fiatal felnőttek körében.

A rovat további hírei: Oktatás

Gergő Panni országos sikere

Gergő Panni országos sikere

2019. május 20. (hétfő)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákja első helyezést ért el a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáján.

Győzteseket hirdetett a MEKH!

Győzteseket hirdetett a MEKH!

2019. május 16. (csütörtök)

A korábbi évek sikerére tekintettel, idén is meghirdette pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök)

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

2019. május 14. (kedd)

Paks II. Akadémia elnevezéssel két szemeszteres atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől hat magyar egyetemen.

Búcsúztak az egyetemisták is

Búcsúztak az egyetemisták is

2019. május 11. (szombat)

Lassan leteszik a záróvizsgát a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói, de előtte elbúcsúztak az alma matertől és a várostól is.

Sport a suliban

Sport a suliban

2019. május 09. (csütörtök)

Azzal a céllal rendeztek sport napot a Szabó Magda Református Iskolában, hogy a diákok jobban megismerkedjenek a különböző sportágakkal.

Nem kell megismételni a történelem írásbelit

Nem kell megismételni a történelem írásbelit

2019. május 09. (csütörtök)

Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerda este az MTI-vel.