Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap) 17:28 - spigott

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Az alapszakasz első helyére hajtó Miskolc Steelers együttesét látta vendégül ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A Gorillák a tisztes helytállás reményében vágtak neki a találkozónak az ország egyik legjobb csapata ellen, melyen már a szoros eredmény is komoly meglepetésnek számított volna. A miskolciak persze szerettek volna elkerülni minden meglepetést, ezért alaposan bekezdtek, s Andre White révén már az első támadásból megszerezték első touchdown-jukat, majd egy kivédekezett dunaújvárosi akciót követően White ismét elszaladt a gólvonal mögé, s mivel az extrákat is jól rúgták a vendégek, így alig hat perc elteltével már 0-14-es állást mutatott az eredményjelző.

A Gorillák igyekeztek váltott játékokkal építkezni, s közel is jutottak ellenfelük gólvonaláig, ám egy elpasszolt labda sajnos keresztülhúzta pontszerzési reményeiket. A második negyedre azonban nagyon összeszedték magukat Grátz Vilmos tanítványai, remek védekezéssel akadályozták meg a Steelers támadásait, támadásban is ötletesen, hatékonyan játszottak, s Beretka mezőnygóljával fel is tudtak iratkozni az eredményjelzőre. A félidő vége előtt ráadásul Bakos Dávid remek érzékkel szerzett labdát, így ezt a játékrészt minimális különbséggel, de behúzták a Gorillák (3-14).

Úgy tűnt, hogy a harmadik negyed elején is kitart a mieink lendülete, mert ismét sikerült eljutni a miskolci vörös zónáig, ám Beretka újabb kísérletét sajnos blokkolni tudták a vendégek, így nem változott az eredmény. A következő támadásból a Steelers viszonylag simán eljutott a dunaújvárosi gólvonal közelébe, ám innen a Gorillák nagyon szépen visszaverték ellenfelüket, igaz Jónás mezőnygóljával így is növelni tudta előnyét a vendégcsapat (3-17).

A negyedik negyed elején azonban végre megszületett a Gorillaz touchdown-ja, méghozzá az egész meccsen remekül játszó Hegedűs Dánielnek köszönhetően, de nem sikerült sokáig szorosan tartani a meccset, mert Vasyl Jordan azonnal válaszolt (10-24). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert a hátralévő hat percben hiába akadt a mieinknek és a Steelersnek is egy-egy ígéretes támadása, az eredmény már nem változott, így a Miskolc nyerte a találkozót, de ma a Gorillaz együttesének is kijárt a maximális gratuláció, mert erősen tartalékosan is nagyon korrekt meccset játszottak a bajnokság egyik legjobb csapatával.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló otthont nyújtott Dunaújváros

Kiváló otthont nyújtott Dunaújváros

2018. július 22. (vasárnap)

A Háfra Dominika - Szabó Dorottya, és a Bán Viktor – Rozgonyi Bálint párosok nyerték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, városunkban megrendezett fordulóját.

Olaszország lesz az ellenfél

Olaszország lesz az ellenfél

2018. július 22. (vasárnap)

A barcelonai vízilabda Európa-bajnokság szombati játéknapjának végéig kellett várniuk Garda Krisztáéknak arra, hogy ki lesz az ellenfelük az egyenes kieséses szakaszban.

A döntőkkel zárul a strandröpi

A döntőkkel zárul a strandröpi

2018. július 22. (vasárnap)

Szombaton a 16-os főtábla mérkőzéseivel folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik fordulója.

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

2018. július 21. (szombat)

Villámrajtot véve már az első negyedben eldöntötte a németek elleni összecsapást a magyar női vízilabda válogatott, akik legközelebb hétfőn, az egyenes kieséses szakaszban ugranak medencébe. Magyarország – Németország 26-1. Szép volt lányok!

Gera is bekerült Rossi stábjába

Gera is bekerült Rossi stábjába

2018. július 21. (szombat)

Hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Másodedzői feladatokat lát majd el a júniusban visszavonult, 97-szeres Gera Zoltán. 

Bombameglepetés az első napon

Bombameglepetés az első napon

2018. július 21. (szombat)

Alaposan felborult a papírforma a strandröplabdázók dunaújvárosi selejtezőjében, ugyanis a női mezőnyben a nagy esélyes párosok közül csak egy tudta kiharcolni a továbbjutást.

Kezdésnek jó volt!

Kezdésnek jó volt!

2018. július 20. (péntek)

Magabiztos, 29-20-as sikert aratott az MTK elleni fővárosi felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.