Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap) 17:28 - spigott

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Az alapszakasz első helyére hajtó Miskolc Steelers együttesét látta vendégül ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A Gorillák a tisztes helytállás reményében vágtak neki a találkozónak az ország egyik legjobb csapata ellen, melyen már a szoros eredmény is komoly meglepetésnek számított volna. A miskolciak persze szerettek volna elkerülni minden meglepetést, ezért alaposan bekezdtek, s Andre White révén már az első támadásból megszerezték első touchdown-jukat, majd egy kivédekezett dunaújvárosi akciót követően White ismét elszaladt a gólvonal mögé, s mivel az extrákat is jól rúgták a vendégek, így alig hat perc elteltével már 0-14-es állást mutatott az eredményjelző.

A Gorillák igyekeztek váltott játékokkal építkezni, s közel is jutottak ellenfelük gólvonaláig, ám egy elpasszolt labda sajnos keresztülhúzta pontszerzési reményeiket. A második negyedre azonban nagyon összeszedték magukat Grátz Vilmos tanítványai, remek védekezéssel akadályozták meg a Steelers támadásait, támadásban is ötletesen, hatékonyan játszottak, s Beretka mezőnygóljával fel is tudtak iratkozni az eredményjelzőre. A félidő vége előtt ráadásul Bakos Dávid remek érzékkel szerzett labdát, így ezt a játékrészt minimális különbséggel, de behúzták a Gorillák (3-14).

Úgy tűnt, hogy a harmadik negyed elején is kitart a mieink lendülete, mert ismét sikerült eljutni a miskolci vörös zónáig, ám Beretka újabb kísérletét sajnos blokkolni tudták a vendégek, így nem változott az eredmény. A következő támadásból a Steelers viszonylag simán eljutott a dunaújvárosi gólvonal közelébe, ám innen a Gorillák nagyon szépen visszaverték ellenfelüket, igaz Jónás mezőnygóljával így is növelni tudta előnyét a vendégcsapat (3-17).

A negyedik negyed elején azonban végre megszületett a Gorillaz touchdown-ja, méghozzá az egész meccsen remekül játszó Hegedűs Dánielnek köszönhetően, de nem sikerült sokáig szorosan tartani a meccset, mert Vasyl Jordan azonnal válaszolt (10-24). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert a hátralévő hat percben hiába akadt a mieinknek és a Steelersnek is egy-egy ígéretes támadása, az eredmény már nem változott, így a Miskolc nyerte a találkozót, de ma a Gorillaz együttesének is kijárt a maximális gratuláció, mert erősen tartalékosan is nagyon korrekt meccset játszottak a bajnokság egyik legjobb csapatával.

A rovat további hírei: Sport

Megszakadt a rossz sorozat

Megszakadt a rossz sorozat

2018. november 17. (szombat)

Hat nyeretlenül megvívott mérkőzés után örülhetett végre három pontnak a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-ban.

Aranyérem egyéniben is!

Aranyérem egyéniben is!

2018. november 17. (szombat)

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

Kupa után, kupa előtt

Kupa után, kupa előtt

2018. november 17. (szombat)

Nyolcgólos hátrányból várja a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera elleni vasárnapi EHF Kupa visszavágót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

2018. november 17. (szombat)

Tizenkét, illetve tizenhét gólos győzelemmel jutott tovább a Szeged elleni párharcól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a Magyar Kupában.

Kovács Zsófia újabb aranyérme

Kovács Zsófia újabb aranyérme

2018. november 17. (szombat)

A férfiaknál Kardos Botond, a nőknél Kovács Zsófia nyerte az egyéni összetettet a tornászok mesterfokú országos bajnokságán pénteken, Győrben.

Bravúros siker Debrecenben

Bravúros siker Debrecenben

2018. november 16. (péntek)

Kétgólos hátrányból felállva, hosszabbítás után aratott 4-3-as győzelmet a Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nagy csatában vesztett a Dunaferr

Nagy csatában vesztett a Dunaferr

2018. november 16. (péntek)

A történelem megismételte önmagát a Dunaferr és a Debrecen röplabdázóinak összecsapásán, hiszen a vendégek ismét 0-2-ről fordítottak és nyertek.