Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap) 17:28 - spigott

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Az alapszakasz első helyére hajtó Miskolc Steelers együttesét látta vendégül ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A Gorillák a tisztes helytállás reményében vágtak neki a találkozónak az ország egyik legjobb csapata ellen, melyen már a szoros eredmény is komoly meglepetésnek számított volna. A miskolciak persze szerettek volna elkerülni minden meglepetést, ezért alaposan bekezdtek, s Andre White révén már az első támadásból megszerezték első touchdown-jukat, majd egy kivédekezett dunaújvárosi akciót követően White ismét elszaladt a gólvonal mögé, s mivel az extrákat is jól rúgták a vendégek, így alig hat perc elteltével már 0-14-es állást mutatott az eredményjelző.

A Gorillák igyekeztek váltott játékokkal építkezni, s közel is jutottak ellenfelük gólvonaláig, ám egy elpasszolt labda sajnos keresztülhúzta pontszerzési reményeiket. A második negyedre azonban nagyon összeszedték magukat Grátz Vilmos tanítványai, remek védekezéssel akadályozták meg a Steelers támadásait, támadásban is ötletesen, hatékonyan játszottak, s Beretka mezőnygóljával fel is tudtak iratkozni az eredményjelzőre. A félidő vége előtt ráadásul Bakos Dávid remek érzékkel szerzett labdát, így ezt a játékrészt minimális különbséggel, de behúzták a Gorillák (3-14).

Úgy tűnt, hogy a harmadik negyed elején is kitart a mieink lendülete, mert ismét sikerült eljutni a miskolci vörös zónáig, ám Beretka újabb kísérletét sajnos blokkolni tudták a vendégek, így nem változott az eredmény. A következő támadásból a Steelers viszonylag simán eljutott a dunaújvárosi gólvonal közelébe, ám innen a Gorillák nagyon szépen visszaverték ellenfelüket, igaz Jónás mezőnygóljával így is növelni tudta előnyét a vendégcsapat (3-17).

A negyedik negyed elején azonban végre megszületett a Gorillaz touchdown-ja, méghozzá az egész meccsen remekül játszó Hegedűs Dánielnek köszönhetően, de nem sikerült sokáig szorosan tartani a meccset, mert Vasyl Jordan azonnal válaszolt (10-24). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert a hátralévő hat percben hiába akadt a mieinknek és a Steelersnek is egy-egy ígéretes támadása, az eredmény már nem változott, így a Miskolc nyerte a találkozót, de ma a Gorillaz együttesének is kijárt a maximális gratuláció, mert erősen tartalékosan is nagyon korrekt meccset játszottak a bajnokság egyik legjobb csapatával.

A rovat további hírei: Sport

Remekelt az utánpótlás

Remekelt az utánpótlás

2019. február 18. (hétfő)

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

2019. február 18. (hétfő)

Kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, ám így is a szép eredményt ért el a Halom Truck Kupán a DLSZ Dunaújváros kispályás labdarúgó csapata.

Remekelt az utánpótlás

Remekelt az utánpótlás

2019. február 17. (vasárnap)

A DFVE serdülő és ifjúsági női vízilabda csapata is győzni tudott a BVSC elleni fővárosi rangadón.

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

2019. február 16. (szombat)

A Hokiklub Budapest elleni 6-4-es hazai vereséggel eldőlt, hogy idén nem jutnak be a rájátszásba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Nem volt esély Siófokon

Nem volt esély Siófokon

2019. február 16. (szombat)

Bő fél óráig tartotta magát Siófokon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, ám a házigazdák ezt követően átgázoltak a támadásban sokat hibázó Kohászon, s végül 31-17-es sikert arattak György László tanítványai ellen.

Fontos Dunaferr-siker!

Fontos Dunaferr-siker!

2019. február 16. (szombat)

A férfi röplabda bajnokság első osztályában a Dunaferr SE négyszettes mérkőzésen idegenben győzött a SZESE Győr ellen, így visszavette harmadik helyét a csoportban.

Hajrásiker az Érd ellen

Hajrásiker az Érd ellen

2019. február 16. (szombat)

Az utolsó percekben szerzett góllal csikarta ki a győzelmet az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.