Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap) 17:28 - spigott

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Az alapszakasz első helyére hajtó Miskolc Steelers együttesét látta vendégül ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A Gorillák a tisztes helytállás reményében vágtak neki a találkozónak az ország egyik legjobb csapata ellen, melyen már a szoros eredmény is komoly meglepetésnek számított volna. A miskolciak persze szerettek volna elkerülni minden meglepetést, ezért alaposan bekezdtek, s Andre White révén már az első támadásból megszerezték első touchdown-jukat, majd egy kivédekezett dunaújvárosi akciót követően White ismét elszaladt a gólvonal mögé, s mivel az extrákat is jól rúgták a vendégek, így alig hat perc elteltével már 0-14-es állást mutatott az eredményjelző.

A Gorillák igyekeztek váltott játékokkal építkezni, s közel is jutottak ellenfelük gólvonaláig, ám egy elpasszolt labda sajnos keresztülhúzta pontszerzési reményeiket. A második negyedre azonban nagyon összeszedték magukat Grátz Vilmos tanítványai, remek védekezéssel akadályozták meg a Steelers támadásait, támadásban is ötletesen, hatékonyan játszottak, s Beretka mezőnygóljával fel is tudtak iratkozni az eredményjelzőre. A félidő vége előtt ráadásul Bakos Dávid remek érzékkel szerzett labdát, így ezt a játékrészt minimális különbséggel, de behúzták a Gorillák (3-14).

Úgy tűnt, hogy a harmadik negyed elején is kitart a mieink lendülete, mert ismét sikerült eljutni a miskolci vörös zónáig, ám Beretka újabb kísérletét sajnos blokkolni tudták a vendégek, így nem változott az eredmény. A következő támadásból a Steelers viszonylag simán eljutott a dunaújvárosi gólvonal közelébe, ám innen a Gorillák nagyon szépen visszaverték ellenfelüket, igaz Jónás mezőnygóljával így is növelni tudta előnyét a vendégcsapat (3-17).

A negyedik negyed elején azonban végre megszületett a Gorillaz touchdown-ja, méghozzá az egész meccsen remekül játszó Hegedűs Dánielnek köszönhetően, de nem sikerült sokáig szorosan tartani a meccset, mert Vasyl Jordan azonnal válaszolt (10-24). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert a hátralévő hat percben hiába akadt a mieinknek és a Steelersnek is egy-egy ígéretes támadása, az eredmény már nem változott, így a Miskolc nyerte a találkozót, de ma a Gorillaz együttesének is kijárt a maximális gratuláció, mert erősen tartalékosan is nagyon korrekt meccset játszottak a bajnokság egyik legjobb csapatával.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.