Dunaújváros Hetilap

Véget érhet Pecsét István kezelése

2018. június 26. (kedd) 9:05 - doszerk

Az elmúlt hónapokban kapott sejtterápiás kezeléseknek is köszönhetően június végén végleg befejeződhet Pecsét István gyógykezelése.

Az elmúlt fél év során minden hónapban sejtterápiás kezelést kapott Guangzhou-ban Pecsét István. Olyan kezelést, amelyet tavaly is elvégeztek rajta, és amellyel sikerült legyőznie a rákot. Mint azt lapunknak érdeklődésére elmondta, ha minden jól megy, akkor a héten kerülhet sor az utolsó kezelésre.

- Bízom benne, hogy ez a hatodik lesz az utolsó, egy hét múlva, július elsején érkezem haza a kezelésről. A legutóbbi, az egy hónappal korábbi kezelésen abban maradtunk az orvosokkal, hogy most készítenek egy képalkotói vizsgálatot is, ami vagy CT, vagy MRI vizsgálat lesz, és azok alapján meglátják, hogy szükséges-e további kezelésekre járnom, vagy abbahagyhatjuk. Ha mégis úgy alakul, hogy vissza kell mennem, akkor viszont már nem kell havonta, hanem elég lenne negyedévente is, elsőként szeptemberben, majd decemberben.

Kép: DO-archív

Akárhogy is alakul, már biztosan lehet a jövőbe tekinteni anélkül, hogy minden hónapban felborítaná a terveket egy kínai utazás.

- Elkezdtem megcsinálni a jogosítványt azért, mert jól jöhet a későbbiekben, munkavállaláshoz is. Két helyről kaptam állásajánlatot, a visontai külfejtésen és a bólyi kőbányából, de egyiket se tudtam elvállalni a jogosítvány és a folytonos kínai kezelések miatt. Ha lezajlott az utolsó gyógykezelés, akkor bátrabban tudok majd tervezgetni, de ha csak lehet, akkor Dunaújvárosban maradnék.

A rovat további hírei: Közélet

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

2020. január 24. (péntek)

Két, korábban a már megszavazott rendelet ügyében tartott tájékoztatót a napokban Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester. Mindkét téma szerepelt a csütörtöki közgyűlés napirendjén – de fontosságuk okán a tájékoztató anyagát is közöljük.

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

2020. január 24. (péntek)

Gyurcsányozással és városrombolással koronázott éles pengeváltással kezdődött, a Fidesz-frakció távozása után lassú hömpölygéssé szelídült a közgyűlés évnyitó ülése a Városházán csütörtökön délelőtt. Negyvennél több napirendről tárgyaltak a képviselők – fontos témákról is döntöttek.

Hankook: új elnök az európai központ élén

Hankook: új elnök az európai központ élén

2020. január 21. (kedd)

Új irányhoz új vezető: Lee Sang Hoon lett a a Hankook Tire Europe új operatív igazgatója és elnöke, áll a cégcsoporttól honlapunkhoz eljuttatott közleményben. Pályakép és stratégiai célok a hajtás után!

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

2020. január 21. (kedd)

Izgalmas közéleti témák sora, így a munka törvénykönyvével összefüggő politikusi álláspont vagy a napirenden lévő jegyzőváltás is szerepel a DS Híradó kínálatában. - de a városunkban rendezett lábtoll-labda viadalról is láthatnak riportot. Hangképes összegzés máris itt!

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

2020. január 21. (kedd)

Fajsúlyos témákról dönthetnek a képviselők a naptári év első ülésén a Városháza "C" szárnyában csütörtökön: a közgyűlés elé kerül egyebek mellett több intézmény beszámolója, de fontos szervezeti és törvényességi kérdésekről is határoznak majd.

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!