Dunaújváros Hetilap

Véget érhet Pecsét István kezelése

2018. június 26. (kedd) 9:05 - doszerk

Az elmúlt hónapokban kapott sejtterápiás kezeléseknek is köszönhetően június végén végleg befejeződhet Pecsét István gyógykezelése.

Az elmúlt fél év során minden hónapban sejtterápiás kezelést kapott Guangzhou-ban Pecsét István. Olyan kezelést, amelyet tavaly is elvégeztek rajta, és amellyel sikerült legyőznie a rákot. Mint azt lapunknak érdeklődésére elmondta, ha minden jól megy, akkor a héten kerülhet sor az utolsó kezelésre.

- Bízom benne, hogy ez a hatodik lesz az utolsó, egy hét múlva, július elsején érkezem haza a kezelésről. A legutóbbi, az egy hónappal korábbi kezelésen abban maradtunk az orvosokkal, hogy most készítenek egy képalkotói vizsgálatot is, ami vagy CT, vagy MRI vizsgálat lesz, és azok alapján meglátják, hogy szükséges-e további kezelésekre járnom, vagy abbahagyhatjuk. Ha mégis úgy alakul, hogy vissza kell mennem, akkor viszont már nem kell havonta, hanem elég lenne negyedévente is, elsőként szeptemberben, majd decemberben.

Kép: DO-archív

Akárhogy is alakul, már biztosan lehet a jövőbe tekinteni anélkül, hogy minden hónapban felborítaná a terveket egy kínai utazás.

- Elkezdtem megcsinálni a jogosítványt azért, mert jól jöhet a későbbiekben, munkavállaláshoz is. Két helyről kaptam állásajánlatot, a visontai külfejtésen és a bólyi kőbányából, de egyiket se tudtam elvállalni a jogosítvány és a folytonos kínai kezelések miatt. Ha lezajlott az utolsó gyógykezelés, akkor bátrabban tudok majd tervezgetni, de ha csak lehet, akkor Dunaújvárosban maradnék.

A rovat további hírei: Közélet

4MOM: új családbarát közösségi tér születhet!

4MOM: új családbarát közösségi tér születhet!

2020. július 15. (szerda)

Évek óta dédelgetett álom válhat valóra a 4MOM családbarát közösségi tér új helyszínének megteremtésével és fenntartásával – a terveket Horváth Zsuzsi, az Anyák a Hordozásért Alapítvány vezetője összegezte.  Jó hír: honlapunk is a kezdeményezés mellé állt! 

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

2020. július 14. (kedd)

A hírt – a hivatalos felületeket megelőzve – facebook oldalán jelentette be Pintér Tamás polgármester. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Továbbra is fókuszban a környezetvédelem a Városházán

Továbbra is fókuszban a környezetvédelem a Városházán

2020. július 13. (hétfő)

Hitelesítették a polgármesteri hivatal EMAS környezetvédelmi vezetési rendszerét, amely már 2007 óta sikeresen működik az önkormányzatnál. A rendszer lényege, hogy a hivatal a környezetvédelmi szempontokat helyezi előtérbe, és a dolgozók is a környezettudatosság jegyében végzik mindennapi munkájukat. 

"Rajta, Újváros" Egyesület: speciális felkészítés a frakció tagjainak

"Rajta, Újváros" Egyesület: speciális felkészítés a frakció tagjainak

2020. július 13. (hétfő)

A Városháza és a városi fenntartású cégek életébe nyertek betekintést a "Rajta, Újváros!" Egyesület önkormányzati képviselői azon az előadássorozaton, amit a napokban rendeztek a frakció tagjainak. 

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

2020. július 12. (vasárnap)

A hírt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szombati közleménye erősítette meg – tudtam/tudtuk, hogy eljön az idő, már az is csoda, hogy csak most. Itt a hivatalos közlemény, egy hosszabb és egy nagyon rövid mondat kiegészítéssel.

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

2020. július 10. (péntek)

Fontos problémára hívta fel a lakosság figyelmét Orosz Csaba: a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője Mészáros László, a DVG. Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője társaságában a táborállási területen keletkezett zöldhulladék nem megfelelő elhelyezésére, és az ezzel járó kockázatra, veszélyre figyelmeztet.

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.