Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fehérvár Hangja szállt a ligetben

2018. július 26. (csütörtök) 9:05 - Vass Ádám

Szerda este a Petőfi Művészeti Liget vendége városunk egyik legszebb énekhangú, legfiatalabb előadója, Veres-Kovács Petra volt.

Újabb szerda, újabb koncert a Petőfi Művészeti Ligetben. Az este nyolckor kezdődő előadáson Veres-Kovács Petra tartott a zenepavilonnál kellemes hangulatú koncertet az érdeklődőknek. A mindössze huszonkét éves előadó Dunaújvárosban született, iskoláit is városunkban végezte. Diákévei alatt a Vegyeskarban, illetve a Bánki Gimnázium kórusában is énekelt. A fordulópont öt évvel ezelőtt jött el, amikor megnyerte a Fehérvár Hangja című tehetségkutató versenyt.

Ezt követően szinte rögtön megismerhette nevét az ország, mivel a Petőfi Rádió gyakran játszotta első, Guilty című számát a hallgatóknak. Egy évre rá Singing Peace című számával bekerült a Dal 2016 – Eurovíziós Dalfesztivál legjobbjai közé is, 2017-ben pedig városunk másik nagy sztárjával, Horváth Tamással együtt adta elő a Suttogj című dalt, ami már több, mint hétmillió megtekintést számlál a legnagyobb videómegosztó oldalon. A szerdai, közel egy órás koncerten mindegyik nagyobb slágerét előadta és kellemes nyár esti koncertet adott a közönségnek.

A rovat további hírei: Kultúra

Újabb díjnyertes darab van készülőben?

Újabb díjnyertes darab van készülőben?

2019. március 20. (szerda)

Pár hete derült ki, hogy a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók színház koprodukciójában készült Ványa bácsi is jelölt a legjobb előadások közt, máris itt a következő esélyes, a Társak, Sipos Imre rendezésében.

Ünnepi előadással készül a Bartók

Ünnepi előadással készül a Bartók

2019. március 14. (csütörtök)

Március 15-én este újabb történelmi ihletésű darabbal ünnepel a Bartók színház. A fókuszban viszont ezúttal a helyi kötődésű Rosti Pál és az ő kalandos élettörténete a XIX. századból.

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

2019. március 14. (csütörtök)

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Újra a POSZT-on a Bartók

Újra a POSZT-on a Bartók

2019. március 12. (kedd)

Tizennégy produkció - köztük a Bartók koprodukciója - kapott helyet a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) kedden nyilvánosságra hozott versenyprogramjában.

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

2019. március 12. (kedd)

Rendhagyó kiállítás nyílt a Munkásművelődési Központban. Hétfő délutántól egy héten át lengyel retró propaganda plakátokat láthatnak az érdeklődők.

Generációk hangversenye

Generációk hangversenye

2019. március 09. (szombat)

Harmadik alkalommal rendezett emlékhangversenyt a Móricz iskola. Ezúttal Bárdos Lajos zeneszerző, zenetudós műveiből adtak elő műveket a város kórusai.

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

2019. március 08. (péntek)

A Bartók Táncszínházának legújabb előadása elnyerte a nézők tetszését, hiszen pont azt kapták tőle, amit vártak: egy óra pörgést, szórakozást és látványos táncokat.