Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fehérvár Hangja szállt a ligetben

2018. július 26. (csütörtök) 9:05 - Vass Ádám

Szerda este a Petőfi Művészeti Liget vendége városunk egyik legszebb énekhangú, legfiatalabb előadója, Veres-Kovács Petra volt.

Újabb szerda, újabb koncert a Petőfi Művészeti Ligetben. Az este nyolckor kezdődő előadáson Veres-Kovács Petra tartott a zenepavilonnál kellemes hangulatú koncertet az érdeklődőknek. A mindössze huszonkét éves előadó Dunaújvárosban született, iskoláit is városunkban végezte. Diákévei alatt a Vegyeskarban, illetve a Bánki Gimnázium kórusában is énekelt. A fordulópont öt évvel ezelőtt jött el, amikor megnyerte a Fehérvár Hangja című tehetségkutató versenyt.

Ezt követően szinte rögtön megismerhette nevét az ország, mivel a Petőfi Rádió gyakran játszotta első, Guilty című számát a hallgatóknak. Egy évre rá Singing Peace című számával bekerült a Dal 2016 – Eurovíziós Dalfesztivál legjobbjai közé is, 2017-ben pedig városunk másik nagy sztárjával, Horváth Tamással együtt adta elő a Suttogj című dalt, ami már több, mint hétmillió megtekintést számlál a legnagyobb videómegosztó oldalon. A szerdai, közel egy órás koncerten mindegyik nagyobb slágerét előadta és kellemes nyár esti koncertet adott a közönségnek.

A rovat további hírei: Kultúra

Vivaldi játékossága Bach szemüvegén át

Vivaldi játékossága Bach szemüvegén át

2018. december 14. (péntek)

Városunkban szinte már elmaradhatatlan program Rákász Gergely orgonaművész adventi koncertje, amelynek az evangélikus templom ad otthont minden évben. Az idei koncert december 16-án 18 órakor lesz.

Izgalmas alkotások kerültek a Bartókba

Izgalmas alkotások kerültek a Bartókba

2018. december 12. (szerda)

Az idei év utolsó kiállítását Csomák Lászlóné Cserzsi hozta el a Bartók színház aulájába. A kedden nyílt tárlaton a művész paverpol technikával készült alkotásai láthatók.

Textilművészet és jótékonykodás

Textilművészet és jótékonykodás

2018. december 11. (kedd)

Gobelines, keresztszemes, varrott és gyöngyös képekből nyílt kiállítás hétfőn a Munkásművelődési Központ folyosógalériájában, amelyek Égető Ilona keze munkáját dicsérik.

Kultúr Rovat a főtéren

Kultúr Rovat a főtéren

2018. december 11. (kedd)

Folytatódik a Városháza téren az Adventi Forgatag ünnepi rendezvénysorozata. A második hét nyitónapján a Kultúr Rovat elnevezésű akusztikus duó szórakoztatta a kilátogatókat.

Küszöbön az újabb közönségsiker

Küszöbön az újabb közönségsiker

2018. december 10. (hétfő)

Megkezdődtek a Bartók színház következő előadásának, a Twist Olivérnek az olvasópróbái, amivel folytatódik a Valahol Európábannal megkezdett hagyomány, vagyis helyi gyerekszereplők alakítják majd a főbb szerepeket.

Már ég a remény gyertyája is

Már ég a remény gyertyája is

2018. december 10. (hétfő)

Advent második vasárnapján is várták az érdeklődőket a főtéren zajló Adventi Forgatagra. Az öt órakor kezdődő ökumenikus ima követően meggyújtották a második gyertyát is, majd folytatódtak a színpadi programok.

Bejött a Bartók merész húzása

Bejött a Bartók merész húzása

2018. december 07. (péntek)

Hiába készült Tamási Áron egyik legizgalmasabb regényéből és hiába nyújt minden korosztálynak kellemes élményt a Jégtörő Mátyás, nem volt egyértelműen sikerre ítélve a Bartók legújabb előadása. A bonyolult technika és a díszlet pedig feladta a leckét az alkotóknak, de bejött a számításuk, hatalmas ováció fogadta őket a premier után.