Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fehérvár Hangja szállt a ligetben

2018. július 26. (csütörtök) 9:05 - Vass Ádám

Szerda este a Petőfi Művészeti Liget vendége városunk egyik legszebb énekhangú, legfiatalabb előadója, Veres-Kovács Petra volt.

Újabb szerda, újabb koncert a Petőfi Művészeti Ligetben. Az este nyolckor kezdődő előadáson Veres-Kovács Petra tartott a zenepavilonnál kellemes hangulatú koncertet az érdeklődőknek. A mindössze huszonkét éves előadó Dunaújvárosban született, iskoláit is városunkban végezte. Diákévei alatt a Vegyeskarban, illetve a Bánki Gimnázium kórusában is énekelt. A fordulópont öt évvel ezelőtt jött el, amikor megnyerte a Fehérvár Hangja című tehetségkutató versenyt.

Ezt követően szinte rögtön megismerhette nevét az ország, mivel a Petőfi Rádió gyakran játszotta első, Guilty című számát a hallgatóknak. Egy évre rá Singing Peace című számával bekerült a Dal 2016 – Eurovíziós Dalfesztivál legjobbjai közé is, 2017-ben pedig városunk másik nagy sztárjával, Horváth Tamással együtt adta elő a Suttogj című dalt, ami már több, mint hétmillió megtekintést számlál a legnagyobb videómegosztó oldalon. A szerdai, közel egy órás koncerten mindegyik nagyobb slágerét előadta és kellemes nyár esti koncertet adott a közönségnek.

A rovat további hírei: Kultúra

Idén az uraké a főszerep

Idén az uraké a főszerep

2018. augusztus 14. (kedd)

Tavaly nyár végén az Újpart egyesület hölgy tagjai állították ki alkotásaikat a KMI termében, ez alkalommal azonban fordult a kocka és az urak mutatják be műveiket.

Ünnepeljük együtt Szent Istvánt!

Ünnepeljük együtt Szent Istvánt!

2018. augusztus 13. (hétfő)

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr megbízásából a Mária Út Egyesületet és a Mária Rádió idén is zarándoklatok szervezésével támogatja az augusztus 20-i Szent István-ünnep szebbé tételét. Öröm és megtiszteltetés számunkra ez a feladat. A tavalyi évben közel két ezer zarándok érkezett együtt az ünnepre.

Az összetartozás ünnepe

Az összetartozás ünnepe

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Tizenkét ország huszonhét nemzete képviselőinek jelenlétében nyílt meg az Országház Felsőházi termében pénteken a Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés. Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye számos programmal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várta a látogatókat vasárnapig Bugacon.

Elhunyt Kerényi Imre

Elhunyt Kerényi Imre

2018. augusztus 11. (szombat)

Elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-vel szombat délután.

Augusztusi ünnepi miserend

Augusztusi ünnepi miserend

2018. augusztus 07. (kedd)

A római katolikus egyház a nyári hónapokra is megállapít főünnepeket, így augusztusra is. Ezek miserendje így alakul Dunaújvárosban.

Épül a CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban

Épül a CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban

2018. augusztus 03. (péntek)

Már az utolsó simításokat végzik a Munkásművelődési Központ első emeletén, ahol egy nyolcvan millió forintos projektnek köszönhetően a legmodernebb eszközök segítségével léphetnek be a gyerekek a mesék világába.

Zarándoklat Szent Panteleimon emlékére

Zarándoklat Szent Panteleimon emlékére

2018. július 29. (vasárnap)

Véget ért a hatodik Szent Pantaleimon zarándoklat szombaton, a résztvevők pedig harmadik éve tették meg gyalogosan az útvonalat Beloiannisztól Dunaújvárosig.