Hangfal ágyúk bevetésre készen!

2018. július 5. (csütörtök) 14:20 - Brousil Csaba

Százharminc zenekar, köztük huszonnégy neves külföldi banda szereplésével jövő héten hétfőn délelőtt tíz órakor megnyitja kapuit a Rockmaraton a Szalki-szigeten. A fesztivál történetében ez a huszonnyolcadik felvonás, Dunaújvárosba negyedszer érkezik a rock-metál-punk dzsembori.

A nulladik nappal indul a buli, melyen dunaújvárosi zenekarok is képviseltetik magukat. A fesztiválon itt lesz a műfaj tengeren túli krémje és persze a magyar élvonal is. Jön a Cannibal Corpse, a Powerwolf, az Iced Earth, az Overkill, a The Toy Dolls és a magyarok közül a Pokolgép, Rudán Joe, az Ossian és a Moby Dick is.

A fesztivált megelőzően csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Varga Zoltán a Rockmaraton főszervezője. A polgármester elmondta, hogy a város ismét nagy szeretettel invitálta és várja a fesztivált és annak közönségét Dunaújvárosba. Mint mondta az önkormányzat idén hétmillió forinttal támogatja a rendezvényt. Kiemelte, hogy az elmúlt évek pozitív tapasztalataira alapozva idén is remek szórakozásnak nézhetnek elé a városlakók és az országból és a határon túlról ideérkező rockerek. Megköszönte a szervezők munkáját és egyúttal jó szórakozást kívánt a Rockmaraton közönségének.

Varga Zoltán elmondta, hogy már tartanak az előkészületek és hetvenkét óra alatt szeretnék teljesen kiépíteni a fesztivál helyszínét, hogy az hétfőn fogadhassa a látogatókat. Idén visszahozzák a negyedik színpadot, hogy ezzel is teret biztosítsanak a műfajban feltörekvő zenekaroknak. Kiemelte, hogy a Rockmaraton az egyetlen olyan hazai tematikus szervezésű fesztivál, mely az élő rock-metal és punk zenét népszerűsíti és helyezi előtérbe, és mint mondta, ezen a jövőben sem fognak változtatni.  A főszervező elmondta, hogy a színpadoknál idén is ügyelnek majd a hangszintre. Mind a négy színpad a Duna felé néz majd, tehát nem tolják rá a városra a hangot. Az elmúlt években egyszer sem lépték túl az ötvenöt decibeles hanghatárt. Huszonnégy órás hangbemérést tartanak, és minden panaszt kivizsgálnak, és lehetőség szerint orvosolnak majd idén is, ami ezzel kapcsolatos.

A balhék eddig is elkerülték a Rockmaratont, ennek fenntartásáért idén is mindent elkövetnek majd.  Ebben az évben is helyi vállalkozókkal dolgoznak, hála annak, hogy jó kapcsolatot tudtak kialakítani a korábbiakban a városi vállalkozói szektorral. A közönségnek is szeretnének kedvezni: lesz dedikálás, közönségtalálkozó és backstage túra is. Kutya-napközi is lesz, lehet kutyákat hozni a fesztiválra, de mint azt a főszervező kiemelte, csak a felelős állattartás jegyében. Rendszeresített fesztivál járat is közlekedik majd a szigetre, ezen kívül lesz szabott áras fesztivál taxi is.

A jövőről szólva elmondta, hogy ha az idei fesztiválon is sikeresen túl lesznek, akkor akár már ősszel is tárgyalóasztalhoz ülhetnek a város vezetésével az ötödik dunaújvárosi Rockmaratonnal kapcsolatban.

A rovat további hírei: Rockmaraton

Nem csak zúzás lesz a Rockmaratonon

Nem csak zúzás lesz a Rockmaratonon

2019. június 19. (szerda)

Ebben az évben is temérdek kulturális program és kikapcsolódási lehetőség várja majd a fesztiválozókat napközben július 8-13. között a Szalki-szigeten.

Rekordszámú banda az idei fesztiválon!

Rekordszámú banda az idei fesztiválon!

2019. február 26. (kedd)

Minden eddiginél több, 160 zenekar játszik az idei Rockmaratonon – a program teljes, azaz majdnem, ugyanis van még 5 kiadó hely, ahová lehet jelentkezni.

Metál minden generációnak

Metál minden generációnak

2019. február 23. (szombat)

A nagy öregek és az ifjú titánok is ott lesznek júliusban a Rockmaraton színpadain, aminek ismét a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont. A nemzetközi névsor már teljes és a hazai nagyágyúk sem maradnak ki.

Teljes a nemzetközi névsor

Teljes a nemzetközi névsor

2019. február 14. (csütörtök)

A metál szerelmesei Bálint nap alkalmából már meg is kapták ajándékukat a Rockmaraton szervezőitől. Megérkeztek az utolsó nemzetközi nevek a 2019-es fesztiválra.

A Napalm Death is jön

A Napalm Death is jön

2019. február 06. (szerda)

Lassan teljes az idei Rockmaraton programja - 3 nemzetközi és 11 hazai fellépő nevével bővült a lista, örülhetnek a grind és a metalcore rajongók.

További fellépők a fa alá

További fellépők a fa alá

2018. december 19. (szerda)

Az utolsó idei bejelentéséhez érkezett a Rockmaraton, a hírek szerint további három nemzetközi és tizenegy hazai fellépőnek örülhetünk jövő júliusban.

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

2018. november 21. (szerda)

Húsz év után először újra Pantera dalokat hallhatunk élőben Magyarországon, ráadásul Dunaújvárosban, a júliusi Rockmaraton fesztiválon. Összességében már szinte a program fele készen is van, soha ilyen hamar nem derültek ki a fellépők nevei a Rockmaraton esetében és az is biztos, hogy az egyik legerősebb évnek nézünk elébe a fellépőket tekintve.