Dunaújváros Hetilap

Közel hárommilliárdból újul meg az uszoda

Molnár Emese - 2018. július 19. 14:56

Mintegy hárommilliárd forintot biztosít a kormány a Fabó Éva Sportuszoda felújítására. Cserna Gábor polgármester megköszönte a beruházás megvalósulásáért tett közbenjárását, hathatós közreműködését dr. Galambos Dénesnek és dr. Dorkota Lajosnak. Egyúttal felvetette azt is, hogy Pintér Tamás már száz napja parlamenti képviselő, de mit tett ezidáig a városért?

Dr. Galambos Dénes felidézte, a Modern Városok Program dunaújvárosi fejlesztéseiről szóló megállapodást 2016 májusában írták alá, majd 2018. február 22-én, amikor városunkban járt Orbán Viktor miniszterelnök, akkor a polgármesterrel és dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárával arról egyeztettek, hogy állnak a beruházások. A program egyik legfontosabb, leglátványosabb eleme egy komplex fürdő- és vízisportcentrum kialakítása, amely magába foglalja egyrészt az élményfürdő megvásárlását és felújítását, a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújítását, valamint a külső medencetér kialakítását. Ebből az első rész már megvalósulhatott, hiszen tavaly a kormány mintegy egymilliárd forintért megvásárolta az élményfürdőt, az önkormányzat pedig felújíttatta, és június 1-jén ismét birtokba vehették a városlakók.

Dr. Galambos Dénes elmondta, most következhet a Fabó Éva Sportuszoda felújítása, amelynek munkálataira 2,9 milliárd forintot biztosítanak. A cél, hogy olyan uszodánk legyen, amely mind a sportolók, mind a fürdőző vendégek igényeit szolgálja, modern környezetben. A miniszterelnöki biztos hozzátette, az elmúlt időszakban több egyeztetés, tárgyalás, soron kívüli intézkedés tette lehetővé, hogy a megvalósítás szakaszába érjen a projekt, amelyért köszönetet mondott többek között Orbán Viktor miniszterelnöknek, dr. Dorkota Lajosnak, valamint az illetékes minisztériumoknak a gyors és hatékony munkáért, hozzáállásért. A miniszterelnöki biztos hangsúlyozta, amit ígérnek, azt meg is valósítják.

Cserna Gábor polgármester is megköszönte a beruházás megvalósulásáért tett közbenjárását, hathatós közreműködését dr. Galambos Dénesnek és dr. Dorkota Lajosnak. Egyúttal felvetette azt is, hogy Pintér Tamás már száz napja parlamenti képviselő, de mit tett ezidáig a városért?

A polgármester vázolta, hogy már lezárult a feltételes nyílt közbeszerzési eljárás, amelyről most, a kormányzati határozatot követően dönthet a bíráló bizottság, és készíthetik elő a projektet. Cserna Gábor azt is mondta, hogy egyeztetni fognak az uszodát használó egyesületekkel, iskolákkal annak érdekében, hogyan-milyen ütemezésben végezhető a teljes felújítás. A munkálatok során kívül-belül megújul az épület, többek között új tetőszerkezetet, nyílászárókat, homlokzatot alakítanak ki, szigetelik az uszodát, felújítják az öltözőket, a lelátót, a belső falakat, és még a padlót is megemelik a két méteres medencemélység érdekében.

A polgármester hozzátette, a Modern Városok Program keretében zajlik jelenleg is az egykori zöld SZTK felújítása, és hamarosan elkészül a radari sporttelep felújítása is.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.